2022-01-03 42 瀏覽
聽聞喺太和有間法國餐廳L’amour 勁多好評, 上網睇到佢哋有個聖誕限定大餐, 梗係要試吓啦🤗, 佢哋嘅裝修真係好靚好靚🧐, 所有嘅碗碟都係高級嘢😮, 連個Menu都特別過人🤦🏻‍♂️. 法式濃湯(龍蝦濃湯)- 濃郁到爆嘅龍蝦味、同我過往飲開嘅龍蝦湯有好大分別😍法式前菜(碟豆花清湯鯛魚)- 從來未食過嘅味道、非常特別、食完都唔知點講咩味🤭、總知好好味😂法式多士(海膽法包多士)- 好大舊海膽🤫、鮮甜無比、身為海膽達人嘅我冇估錯應該係頂級加拿大海膽😎法式小食(鵝肝蛋撻)- 蛋撻大家食得多、估唔到鵝肝同酥皮蛋撻簡直就係絕配🥰、同瀨尿牛丸個道理同出一轍😂Main course (鵝肝牛柳)- 簡單靚材料就是王道、鵝肝同牛柳外脆內軟、成塊鵝肝放落口、you know what that feel🤤特選甜品(美女與野獸)- 點解個甜品名叫美女與野獸我就真係諗極都諗唔到, 但係見到佢個擺碟真係靚到唔捨得食, 至於朵花係咩味就留返大家自己走去試😋最後餐飲叫咗杯咖啡, 淨係呢隻咖啡杯都知道杯咖啡好飲個人😂, 好想拎走隻杯返屋企🤫