2022-01-24 20 瀏覽
想食靚靚有質素嘅西餐 一定首先會諗到去尖沙咀 銅鑼灣嗰邊嘅地方但對於新界寶寶嚟講 真係有啲遠啊 搭車都花咗好多時間有次無意中發現太和多咗間新西餐餐廳🍴🥰(內心bookmark咗一定要搵日去啊😌)今次星期六下午去食以祖紅色、灰黑色色系帶出型格輕古典風格,後面有個金光閃閃嘅調酒位置,天花加個水晶大吊燈,打卡都有排打😌餐廳門口係玻璃幕門,平時會blur咗等餐廳保持暗暗地嘅光線,有人㩒鐘先會變返透明玻璃,好俾心機維持氣氛😜著咗件藍色冷衫 就點咗杯blue angel 💙Mocktail 嚟講blue angel 比較特別,係酸酸哋嘅飲品,有少少似飲緊汽水咁朋友就點mojito 🌿小食:黑松露芝士薯條湯:龍蝦湯主食:慢煮黑毛豬。焦糖蘋果。薯仔賣相好有鮮果園嘅感覺,好鬼靚😍真係諗過度過先擺呢個盤,精心設計過~焦糖蘋果有驚喜,爽口甜甜地🤩黑毛豬肉有口感,唔會食落去淋曬主食:蒜香蟹肉扁意粉蒜香好出,特別濃厚嘅蒜香味蟹肉同蒜香味好夾甜品:美女與野獸美麗香氣集於一身,打開瓶蓋,美麗綻放,玫瑰花香氣撲鼻迎來,唔係香水嗰種玫瑰香氣,係甜甜地嘅玫瑰香😍,打開入面原來係豆沙蓉做成嘅玫瑰花🌹完完全全考廚師畫畫功力同

但對於新界寶寶嚟講 真係有啲遠啊 搭車都花咗好多時間

今次星期六下午去食

著咗件藍色冷衫 就點咗杯blue angel 💙
朋友就點mojito 🌿

小食:黑松露芝士薯條

湯:龍蝦湯

主食:慢煮黑毛豬。焦糖蘋果。薯仔
賣相好有鮮果園嘅感覺,好鬼靚😍
真係諗過度過先擺呢個盤,精心設計過~
焦糖蘋果有驚喜,爽口甜甜地🤩
黑毛豬肉有口感,唔會食落去淋曬

主食:蒜香蟹肉扁意粉
蒜香好出,特別濃厚嘅蒜香味
蟹肉同蒜香味好夾

甜品:美女與野獸
美麗香氣集於一身,打開瓶蓋,美麗綻放,
玫瑰花香氣撲鼻迎來,唔係香水嗰種玫瑰香氣,
係甜甜地嘅玫瑰香😍,打開入面原來係豆沙蓉做成嘅玫瑰花🌹
完完全全考廚師畫畫功力同埋塑形技巧

總結:每道菜嘅賣相都好有驚喜,每次上碟都會有期待嘅感覺🥳