2018-03-04
魔鬼火焰原隻雞腿 $138菜名起得幾霸氣 質素都絶對對得住個名第一次落單其實無叫呢道菜 只係個二人前壽喜燒食完實在太空虛 同時又見到隔離枱兩個老外都叫呢份望落又幾吸引於是加單首先要讚下一流既視覺效果 侍應等你示意ready(相機食先你懂的) 就幫你淋汁點火 跟住鐵板上既雞腿連配菜就會著哂火燒高過人頭 非常壯觀 詳情可以睇我之前po既片難得既係唔淨止睇得 隻雞腿都好好食 肉質嫩口得黎都都會有啲嚼口 配上佢既唔知咩醬汁既入味又juicy 雞腿上枱果陣基本上已經幾乎骨肉分離 雞肉唔韌切開無難度 骨頭邊啲肉都好食啜埋唔好哂 雞皮望落有啲焦 不過如果少少焦咁食我都鍾意 燒果份味道特別出 食落其實唔覺得真係好燶 當然特別注重健康既朋友可以去雞皮咁食 雖然我覺得食燒雞份皮唔要會失色左啲話說早排去四國試過當地名物骨付鳥 即是去左骨既雞腿 我覺得FireBird隻雞腿個feel非常似骨付鳥 味道無遜色 present仲贏埋 當然香港價略貴 都已經好難得香港貨同日本貨有可比性 所以個人大推呢份同餐廳名match既招牌菜 好過係度食和牛 性價比高好多!富士雪山布甸 $58呢份甜品幾有驚喜!上枱可見甜品盅上面
菜名起得幾霸氣 質素都絶對對得住個名
富士雪山布甸 $58
呢份甜品幾有驚喜!
上枱可見甜品盅上面堆得幾高既棉花糖 諗住應該係棉花糖面燉蛋底就咁食 跟住見侍應拎住火槍就知無咁簡單 果然快快手相機食一下先就到佢表演 雖然噴完食唔出融左既棉花糖味 不過視覺效果一流 棉花糖化成左一粒粒晶狀既糖漿鋪係燉蛋面同盅面 似水晶似露水咁反光睇係幾靚 片已拍想睇可以追返前文
睇圖都見到燉蛋上仲有球雪糕 係最易配既雲呢拿口味 應該唔係咩出名雪糕 不過火槍燒過後突然出現都算surprise 分已加
燉蛋面有塊燒出黎既焦糖 一貫焦糖燉蛋咁既充實口感 個人表示收貨 份量都算適中 怕漏既建議開心share
呢份甜品雖然未至於大推 不過我覺得都值得推介俾大家 尤其呢間餐廳甜品選擇非常有限 呢份一定無伏
鹿兒島和牛壽喜燒2人前$278
超耐冇係香港食過壽喜燒🤤
雖然話哩個壽喜燒係2人份量 不過當然一個大男人食應該唔飽既 得幾塊牛 少量烏冬同雜菜 如果我一個食都飽既🤔🤔🤔
Anyway味道唔錯 但唔好覺得會係飽肚選擇