2020-06-15 1105 瀏覽
銅鑼灣邊寧頓街新開張日式居酒屋地舖,餐廳環境燈光調暗,一入內氣氛熱鬧🍻,坐在吧枱位,面對着開放式廚房,望見店員忙碌預備菜式,與朋友邊喝酒邊談天🍶,適合週末夜晚鬆一鬆👄餐牌選擇多,有刺身壽司🍣、燒A4霜降和牛🥩、串燒燒物🍢、天婦羅🍤等,還有多款特色飲品!點了期間限定✨「藍旗金倉魚扒三色刺身🐟」,吞拿魚扒原塊販賣,每塊約240g ($1.5/g),店員在客人面前磅重後⚖️,交由師傅切割🔪,一塊吞拿魚扒可試勻大拖羅、中拖羅、赤身三個部份,刺身十分新鮮,魚油旺盛,厚切拖羅粒粒都充滿油脂,甘香的吞拿魚味道在口腔內迴盪好一會兒才散去👄,美味沒法擋😌💖魚肉吃完後,魚皮交予店員炸成脆片,炸魚皮脆脆的像帶點韌度的薯片,是我第一次吃,味道挺特別的😊除了厚切吞拿魚扒外,餐廳還有各式燒物、串燒等供選擇,「蟹味噌甲羅燒🦀」蟹膏蟹肉用原隻蟹殼上,附上紫菜白飯包着吃味道匹配美味,這個超抵食!「日本產霜降A4和牛扒🐃」有西冷、肉眼、牛柳三個部位選擇,燒和牛扒充滿油脂,牛扒燒得Juicy,配有海鹽、Wasabi和蒜片🧄3樣配料以減輕油膩,也能增加口感😋無論刺身/燒物質素也不錯,「牡丹蝦刺身」也夠新鮮!見師傅在廚房裏密密手

藍旗金槍魚扒三色刺身

日本產霜降A4和牛肉眼

無論刺身/燒物質素也不錯,「牡丹蝦刺身」也夠新鮮!見師傅在廚房裏密密手不停製作串燒🍢,「串燒牛舌」惹味🔥,但唯獨是「雞肉串燒盛合🐓」欠缺溫度,雞肉變得鞋口也不夠嫩滑😩
牡丹蝦刺身

FireBird雞肉串燒盛合

最後飲品是值得推薦的,冰果茶🍹放入各式水果,消濟解膩,適合配燒物一起吃👍🏻這一餐二人密密食,真的吃得超飽又滿足💖
藍旗金槍魚扒三色刺身
日本產霜降A4和牛肉眼
牡丹蝦刺身
2020-05-16 2332 瀏覽
好久沒到外進餐,今天相約朋友取東西後,還是找間食肆聚下才回家。我們行經見這間有酒飮有燒物和刺生的日式食市,就決定今晚在此處醫肚。走進店內,店員第ㄧ時間跟我們量度體温和提供消毒液給我們擦手,可見措施做足。入坐後還用屏風阻隔枱與枱,令到食客更放心。睇過餐牌,朋友和我都決定要點刺生和ㄧ些燒物來陪酒飲。此店選採克羅地亞養殖場的本金槍魚,安全美味,營養豐富,所以我們點了ㄧ客,侍應在我們面前將魚過磅(233g),之後交給廚師將刺生都分別切成三部份,讓你可ㄧ次過品嚐到魚身各部份的不同口感。赤身口感扎實,中拖羅油脂比較剛好甘香可口,大拖羅雪花般的油脂食下去入口即溶。大大枝燒得好香,頂部還塗上明太子醬,食下去鬆軟的免治雞肉還帶有明太子的咸香,口感和味覺都配合適宜。外皮香脆,雞肉多汁。有兩隻勁大隻的海蝦,蝦肉爽口兼啖啖肉,蝦頭還有蝦膏十分甘香。另外各種的蔬菜都炸得很鬆脆香口,真的不錯。和牛肉眼十分肥美,口感嫩滑,油香豐富,配上碟旁的蒜片和海鹽ㄧ起食,真係正!這款啤酒麥味重又易入口, 配埋以上美食,飲多兩杯都不過。

睇過餐牌,朋友和我都決定要點刺生和ㄧ些燒物來陪酒飲。

明太子自家製免治雞肉捧

外皮香脆,雞肉多汁。

A4和牛扒(肉眼)

這款啤酒麥味重又易入口, 配埋以上美食,飲多兩杯都不過。
Suntory the Premium
2020-04-27
明太子自家製免治雞肉捧
Suntory the Premium
  • SuntorythePremium
2020-03-30 4358 瀏覽
之前在Sogo訂啲新喼終於返貨,先吃個晚飯再提貨回家吧!在利園附近記得有間食日本和牛的餐廳,一於跟老公去吃個燒肉回味一下先。現在大部分餐廳進入前都先要量體溫,之後再用精精搓手液清潔雙手先可以入內。見到店家現在有吞拿魚刺身promo $1.5/g , 而家有3個部位提供,都不錯喎,可惜我今晚只為日本和牛而來,一定要大吃一番,滿足一下肚子。Mix Fruit Tea 水果茶茶底香濃,整杯裝著滿滿新鮮水果,果香味香甜清新。日本霜降A4宮崎和牛肉眼扒$230-100g , 本身想order 150g 但原來肉眼,牛柳這兩款是預先已經切好100g 一塊,不同西冷原舊和牛返貨,可以order 自己想要的重量,師傅即叫即切,再在客人面前上磅。和牛燒到剛剛好,上枱香味撲鼻,加少少岩鹽、wasabi 已經好好味,和牛肉嫩多汁,入口即溶,而且肉味香濃。重量級火焰原隻雞腿雞腿用鐵板盛著,店員之後再倒入白酒點火,雞腿外皮燒到金黃香脆,加上辣椒調配的醃料,令雞肉多了一份辛辣味,而且還可以用椰菜包住雞肉一起吃,味道立即清新不少。明太子芝士椰菜燒餅明太子醬粉紅色好特別喔,入口咸香味濃,少少辣辣地,燒餅軟綿濕潤,只是
之前在Sogo訂啲新喼終於返貨,先吃個晚飯再提貨回家吧!

Mix Fruit Tea
水果茶茶底香濃,整杯裝著滿滿新鮮水果,果香味香甜清新。

日本霜降A4宮崎和牛肉眼扒

重量級火焰原隻雞腿

明太子芝士椰菜燒餅
明太子醬粉紅色好特別喔,入口咸香味濃,少少辣辣地,燒餅軟綿濕潤,只是椰菜分量不是太多、另一邊日式口味,味道酸酸甜甜,加少少柴菜碎,沙律醬已經十分惹味。

日本產霜降A4和牛壽喜燒
A4和牛油脂分布均勻,鍋內已經放了大量蔬菜,豆腐,最特別竟然有牛舌煮,牛舌軟嫩入味,牛味香濃,A4和牛放上鍋面輕輕淖熟,口感細滑軟淋,和牛入口即溶,壽喜燒湯底濃淡度適中,蔬菜吸收了湯汁,味道鮮甜美味,非常有驚喜!

2020-03-25
2020-03-19 2950 瀏覽
雖然話因疫情嘅關係要少啲出街街,但講真日日困喺公司同屋企,久唔久都要去輕鬆調劑吓嘅,最多人少少,食早啲。難得週二有得收早,又有飲友應邀喎,兩口子就去咗大家都就腳嘅「FireBird」,七點前盡享珍寶式歡樂!踏入餐店第一刻,帶住口罩嘅妹妹仔隨即為食客量度體溫,此舉看似已成為指定動作,但最重要係可令場內嘅顧客及員工一樣咁放心。店子以木為主嘅裝潢十分清爽衛生。中央有個開放式廚房,被多個吧位圍繞著。其餘嘅全為二至多人合併式散座,正門近窗一邊為高櫈區,最入嘅位置則為矮枱區。牆上貼出嘅大多為推介菜式嘅靚相,當中最大最搶眼就係神泡啤酒嘅海報。最鮮紅吸睛為期間限定嘅藍鰭金槍魚廣告。不過細佬對A4和牛最感興趣,因和牛更適合送酒嘛,哈哈哈!飲品項目有成四頁之多,有齊汽水、果汁、茶、紅酒、白酒、啤酒、日本清酒、燒酎、梅酒、雞尾酒等。歡樂時光逢週日至四為下午三點至七點,而週五、六就少咗一個鐘,亦即下午三點至六點。兩隻酒鬼當晚主攻珍寶份量嘅三得利神泡生啤,原價$88/杯,歡樂價則為$68/杯。雖說醉翁之意只在酒,但都唔可以空肚淨飲嘅,結果就應推薦點咗啲串燒及A4和牛送酒。餐桌上有齊備嘅自用餐碟、筷子及紙巾,最的
最鮮紅吸睛為期間限定嘅藍鰭金槍魚廣告。
不過細佬對A4和牛最感興趣
,因和牛更適合送酒嘛,哈哈哈!
兩隻酒鬼當晚主攻珍寶份量三得利神泡生啤
,原價$88/杯,歡樂價則為$68/杯。
三得利神泡生啤
雖說醉翁之意只在酒,但都唔可以空肚淨飲嘅
,結果就應推薦點咗啲串燒A4和牛送酒。
餐桌上有齊備嘅自用餐碟、筷子及紙巾,最的骰可愛當然係隻鯨魚筷子座啦
厚切牛舌串燒($68/兩串):熱辣辣嘅牛脷爽厚彈牙。
厚切牛舌串燒
雞翼串($28/串):雞翼皮脆肉嫩夠香口。
雞翼串
FireBird雞肉串燒盛合($138/五串):下圖嘅串燒拼盤中左起分別為秋葵串七里香串、雞胸串、長蔥雞肉串自家製免治雞肉捧配鮮蛋黃
秋葵清新爽脆。
秋葵串
七里香,即雞尾,香濃惹味
,屬送酒佳品也。
七里香串
個人略嫌雞胸厚肉咗少少,如果可以切細件啲,另加多少少調味,相信效果會更理想。
雞胸串
相比起下,長蔥雞肉不單肉質較為軟潤,其肉汁亦更為豐盛。
長蔥雞肉串
最後串自家製免治雞肉捧本身質感十分幼嫩脆口,黏上鮮蛋黃後即增添鮮香滑溜,充分地表演出畫龍點睛之效
自家製免治雞肉捧配鮮蛋黃
霜降A4和牛肉眼扒($230):壓軸嘅霜降A4和牛肉眼扒色澤粉嫩,皮脆肉香油脂勁,軟腍鬆潤,肉汁豐郁濃厚,輕輕點上鹽粉已夠香濃,堅掂
霜降A4和牛肉眼扒
埋單時發現其他食客點嗰杯雞尾酒「Strawberry Yakult Cocktail」($78)實在太鮮美動人
,結果梗係忍唔到手影咗幅相同讀者們分享啦!
Strawberry Yakult Cocktail
銅鑼灣日式居酒屋「FireBird」環境簡潔,抽氣足,年輕嘅服務生友善體貼,送酒美食質高味佳,最難得就係七點前可以襯人少嘆返個珍寶式歡樂時光
,爽呀!
2020-03-17
$500 (其他)
三得利神泡生啤
秋葵串
七里香串
長蔥雞肉串
自家製免治雞肉捧配鮮蛋黃
2020-03-04 2274 瀏覽
最近的環境,很多時候都在家下廚,想出外用餐,要揀間質素好,有保證,唔好嘥咗個quota入到餐廳,侍應先同你量體溫,又提供酒精搓手液,有曬安全措施先一人揀咗一杯mocktail,好靚好夢幻 一路飲一路傾計,耳邊聽着餐廳播放的英文歌曲,真係好chillLychee Frozen充滿荔枝味,加咗酸酸地嘅檸檬汁,好清新。Lava Flow好香菠蘿,椰子,士多啤梨味,最頂嘅cream慢慢溶入,增加幼滑感。手球壽司見到個menu手球壽司好可愛,就叫咗來試試,一碟六球,球球是道,面頭嘅刺身食得出好新鮮,加上圓圓的飯糰,加分。原條日本產魷魚燒柔軟惹味,一啲都唔買韌Firebird雞肉串燒成盒🤩分別有雞胸,長蔥雞肉,七里香,免治雞肉棒同秋葵,樣樣都燒得好香,我反而最鍾意吃七里香🤗。還附上日本生雞蛋一隻, 串燒蘸上雞蛋,又別有風味。日本霜降A4和牛扒(肉眼)😍最期待嘅終於出現,外面燒到微焦,裏面還呈現粉紅色,鎖住肉汁,入口即溶。廚師還很細心的切到一小口,方便進食。吃時加點附上嘅岩鹽,日本蒜片,wasabi,又不同層次😋喺呢個疫情底下,間中走出來享受一餐美味嘅晚餐,令人身心愉快

入到餐廳,侍應先同你量體溫,又提供酒精搓手液,有曬安全措施

先一人揀咗一杯mocktail,好靚好夢幻

Lychee Frozen

充滿荔枝味,加咗酸酸地嘅檸檬汁,好清新。

原條日本產魷魚燒
柔軟惹味,一啲都唔買韌

Firebird雞肉串燒成盒🤩

日本霜降A4和牛扒(肉眼)😍

日本A4和牛(肉眼)

喺呢個疫情底下,間中走出來享受一餐美味嘅晚餐,令人身心愉快

2020-02-26
FireBird雞肉串燒盛盒
日本A4和牛(肉眼)
2020-06-20 16 瀏覽
又到返半晝嘅星期五. 上次行街行過FireBird門口, 見到呢間鋪面唔錯嘅日式屋酒屋有做Lunch Set, 而且選擇都幾多, 所以決定搵個返半晝嘅星期五嚟試一試. 今日窮小姐同同事好好彩, 唔使等位而且店員好好俾左個4人位我地坐. 窮小姐同同事行過屋酒屋門口既時候已經不停咁樣望下入面既食客食緊嘅定食拎下意見, 最後都同同事都不約而同咁樣畀蜆肉定食吸左晴.定食一黎到, 窮小姐已經急不及待夾起燒飯糰(窮小姐既最愛)放入口中, 可惜呢個燒飯團並無窮小姐喜歡的那種燒香飯焦既味道, 而是帶有鑊焦的燶味夾雜著紫蘇味. 接住窮小姐就試一試個蜆肉烏冬, 蜆肉烏冬湯底是普通的烏冬湯底, 沒有絲毫的蜆肉味, 但小小的蜆肉卻十分鮮甜, 而且份量很足, 越食越滿足. 順帶一提, 店內提共既7味粉十分值得推介!!佢比起平時食既辣少少, 加小小係湯底能提鮮.

蜆肉烏冬定食
蜆肉烏冬定食
2020-06-10 55 瀏覽
去銅鑼灣做嘢,周圍都好多人,見呢度有位,食餐午飯。叫咗個慢煮日本雞肉烏冬,碗烏冬嚟到,係室溫,室溫呀!完全唔熱,要叫廚房整返熱佢,啲食物質素咁樣,唔怪之得有位,不了!
2020-05-30 122 瀏覽
成日經過Firebird都想試 今日終於黎試啦😋見倒呢度出名串燒同和牛 就當然要叫呢兩樣啦!兩個人叫左雞肉串燒盛合, A4和牛壽喜燒同蟹味噌甲羅燒😋壽喜燒加左蛋同烏冬😄雞肉串燒盛合 - 有5種串燒 全部都燒到好想好好味加少少七味粉更加野味😋蟹味噌甲羅燒 - 蟹肉+蟹膏好足料 同埋飯一齊食 味道剛剛好A4和牛壽喜燒 d紋好靚 好吸引😍好有牛味 入口即溶☺️有好多款酒 但今日係平日所以無叫酒飲 下次黎要叫埋陪埋d野食一齊食啊😋😋
成日經過Firebird都想試 今日終於黎試啦😋
見倒呢度出名串燒同和牛 就當然要叫呢兩樣啦!
兩個人叫左雞肉串燒盛合, A4和牛壽喜燒同蟹味噌甲羅燒😋

好有牛味 入口即溶☺️

有好多款酒 但今日係平日所以無叫酒飲
下次黎要叫埋陪埋d野食一齊食啊😋😋
2020-05-14 200 瀏覽
極差生日飯!食物既份量非常少,若是食量大既朋友未必適合。Menu 附加價錢亦嚴重誤導消費者!某部分sake 需附加$50卻以超細符號標示。餐廳完全不提供水,即使已叫飲料仍不願意提供,而menu上只有3種水提供,即使叫了綠茶,份量亦其少!以為自己飲緊expresso!明白水要收費,但只提供$48一枝perrie,要食藥或唔舒服既顧客實在無奈。餐廳用盡方法呃顧客金錢,食物質素好一般,和店員查詢賬單時只說「我幫你向寫字樓反映」,服務其差。奉勸大家不要再去!
極差生日飯!

食物既份量非常少,若是食量大既朋友未必適合。

2020-05-14
2020-05-05 167 瀏覽
we ordered soft shell crab salad for appetizer , the portion was big, the soft shell crab was ver crispy, just off the oil, and i like the saladdressing.Crab brown-meat sushi was delivered warmly with some toppings for our mixture. Gently mixed it and create our own sushi balls.Chicken Skewers platterlast to deliver but it was very tasty 😋chicken udonThe chicken was very soft and with the udon isperfect👍

Chicken Skewers platter

chicken udon
2020-04-19 188 瀏覽
自疫情以來,我很久沒外出吃飯。突然好想吃日本餐,因為日本的美食在我心中都是精緻又美味的。今次吃了Firebird的雞肉天婦羅。地方不大,但都頗多人光顧的,感覺有點似居酒屋。套餐有前菜、湯、主食及甜品。前菜味道可以,有肉、三文魚及蘿蔔。主食的雞肉天婦羅很好吃,炸物吃起來沒有油膩感覺,我很怕成口油的。雞肉咬起來也滑滑的,水準不錯。飯就還可以,不是日本珍珠米,我覺得吃日餐配粒粒珍珠米才配合呀。甜品是紅豆麻糬。麻糬佔滿紅豆蓉才吃,味道可以。整個餐$88,我再加$5配上烏龍茶,另須加一。

地方不大,但都頗多人光顧的,感覺有點似居酒屋。

甜品是紅豆麻糬。麻糬佔滿紅豆蓉才吃,味道可以。

整個餐$88,我再加$5配上烏龍茶,另須加一。
2020-03-27 240 瀏覽
朋友說看到這家很多讚所以來試試,逛街逛到累,坐下點菜時請店員先給兩杯水,回應是「需要先點飲品才可以給免費水」。本身不喝甜也不喝酒不喝冷飲,朋友就點了杯果汁,店員說那就可以給我一杯水了。然後飲品來了後又改口話要兩個人都點飲品才可以給免費水!這是一間普通的香港餐廳,連水也不能給一杯我難以想像。ok 若你說我們全不提供免費水只賣樽裝水我也接受,而不是這樣要客人先點飲品才比,如果我已點飲品我又還需要你一杯清水嗎?ridiculous. 食物質素如何好也沒能享受,一肚氣食完,永遠沒有下次。嬲到從不寫食評都要即刻上來寫低。
2020-03-27
2020-03-25 257 瀏覽
今天與居住銅鑼灣的朋友共聚晚餐,朋友說要帶我去他日常喜愛之一的餐廳吃日本菜,店舖主要是吃串燒以及是 Sake 酒吧,入座前員工先為我們量度體溫,店內的裝潢以木材為主,有個開放式廚房及吧位,富有日本居酒屋風格,感覺舒適放鬆。本鮪籃鰭金槍魚刺身是店舖的期間限定,賣$1.5一克,是原塊販賣的,我們的金槍魚重量是227克,大約港幣三百多元,刺身分三個部份,由淡吃到濃,大拖羅色澤較淡白,魚油脂豐富,入口即溶,魚味相比較為最淡口,中拖羅是背部和腹部位置,魚香持久,入口甘香,赤身色澤呈赤紅色,肉質結實,嚼勁十足,魚香味道最為濃郁。FireBird雞肉串燒盛盒串燒盛盒選用新鮮雞肉,共有五串,分別是秋葵、七里香串、雞胸串、長蔥雞肉串、自家製免治雞肉棒,秋葵爽脆清新,七里香是指雞肉的尾部,味道香濃惹味,雞胸串用鹽燒製成,多汁惹味,長蔥雞肉串軟嫩鮮甜,免治雞肉棒內裡有雞軟骨粒,入口爽脆幼嫩,配上附有的生雞蛋,攪拌沾上進食,口感滑溜鮮香。FireBird名物重量級火焰原隻雞腿雞腿上桌時店員會再澆上 Sake 燒一燒,由於酒精濃度高因此火勢亦頗大,燒完後職員會貼心地把雞腿剪開方便進食,雞腿皮脆肉滑,軟嫩多汁,配
本鮪
FireBird名物重量級火焰原隻雞腿
雞腿上桌時店員會再澆上 Sake 燒一燒,由於酒精濃度高因此火勢亦頗大,燒完後職員會貼心地把雞腿剪開方便進食,雞腿皮脆肉滑,軟嫩多汁,配上微辣炸蒜、辣粉及七味粉作調味,更香口惹味,而且雞腿及配料蔬菜都充滿著香濃的 Sake 味。
Pineapple Lover
是雞尾酒的一款,由 Sake 、菠蘿汁、檸檬汁以及新鮮的菠蘿肉調製而成,味道酸酸甜甜,十分開胃,而且酒精濃度不高,不太喝酒的人士或女士都十分適合。
初嚐日本酒set
共有三杯不同味道的日本酒,左邊是一之藏純米辛口,口感微辛,米香濃郁,柔軟宜人,中間的是男山特別純米山貯藏,口感清淡辛辣,口味清涼,香氣溫和,右邊則是出羽櫻大吟釀,口感柔滑香甜,入口帶淡淡的花香,回甘則有雪梨的甘澀。

整體而言,環境舒適衛生,細心為客人量度體溫再入座,讓食客吃得安心,食物質素新鮮美味,而且會為客人剪開食材以方便進食,服務貼心,是與朋友去居酒屋的好選擇。
2020-03-22 182 瀏覽
CWB 銅鑼灣 • FireBird📍銅鑼灣邊寧頓街13號隆堡柏寧頓酒店地下🔹FireBird 特大燒雞腿丼御膳 $98+10%🔹特盛燒牛肉丼御膳 $98+10%小編一看見個燒雞腿丼放上枱,忍不住「嘩」了一聲,因為名符其實,果然是特大😂雞腿肉即叫即燒,微焦的雞皮加嫩稔的雞肉,白飯亦盛上了燒肉汁,好好味☺️Lunch set跟麻醬沙律、麵豉湯同紅豆小丸子,平時不太鍾意小丸子的小編都覺得個飯後甜品幾好食😋➰👅 味道:🌟🌟🌟🌟👀 環境:🌟🌟🌟👩🏼‍🍳 服務:🌟🌟🌟💰 抵食:🌟🌟🌟
CWB 銅鑼灣 • FireBird

👀 環境:🌟🌟🌟
👩🏼‍🍳 服務:🌟🌟🌟
💰 抵食:🌟🌟🌟
2020-03-13 181 瀏覽
好耐冇過黎港島區,但友人係銅鑼灣返工就黎左呢間特色小店。餐廳的抗疫措施做得好好,每個客人先要在門口量體溫,再以消毒液消毒雙手先可進入店內。餐廳地方不大,但裝潢以木中為主,燈光柔和,令人份外溫暖。橫切藍鯨金槍魚三色刺身 $1.5/g見係店員介紹而且係限定期間,我哋就叫咗金倉魚刺身。係需要一整塊買的,店員會叫你出去揀,我哋呢塊就係234g,大約$350。整塊吞拿分為三個部份,分別係赤身,中卜口和大卜口。赤身就係最淡味,建議最先食起,最後食先食大卜口。每個部位嘅層次好唔同,赤身質感會比較厚實,而大卜口就會有入口即溶嘅感覺,好新鮮,鍾意食刺身嘅一定唔可以錯過。蟹味噌甲羅燒以蟹蓋裝住蟹膏,蟹膏上面加咗蔥粒沙律醬等,令蟹膏味道更鮮甜豐富,跟set會有三個壽司飯。因為蟹膏好多,所以我哋另追加一set壽司紫菜$8,咁每人就可以各食兩舊🤣 Fire Bird名物 重量級火焰原隻雞腿 店員送上嘅時候會即直係你面前點火,呢個時候一定要準備相機,因為好快會係雞腿表面燃燒🔥,3秒到就會熄滅,非常精彩。店員隨後會幫我地剪成小塊,雞腿被燒過的表面就會變得香脆,但雞肉肉質仍然非常嫩滑,加上表面嘅辣粉,非常惹味。日本和

好耐冇過黎港島區,但友人係銅鑼灣返工就黎左呢間特色小店。

橫切藍鯨金槍魚三色刺身 $1.5/g

追加一set壽司紫菜$8,咁每人就可以各食兩舊🤣

Fire Bird名物 重量級火焰原隻雞腿

日本和牛茶漬飯
雖然份量不多,只有4-5塊薄和牛,但味道鮮甜而且有肉汁。而茶漬飯非常之特別,部分飯有飯焦,但配上茶加入飯中,口感就剛剛好,非常爽口。

Lychee Frozen
呢杯荔枝味Mocktail夠晒冰凍,一飲落去涼透心的爽快,味道清甜但唔會太假,係新鮮嘅荔枝味。