2018-02-01
經朋友推介試左呢間餐廳,果然唔錯😍💓店員好有禮貌,主動安排帶位。餐廳位於十九樓,座位舒適寬敞,透過玻璃窗可以見到維港風景。户外既氣温只有7度,但餐廳內非常温暖,可以安心缷下沉重既外套,專心用餐❄️⛄️午餐有不同既主食可以選擇,價錢由$139起,套餐包括餐湯,沙津,甜品及飲品。我地另外加左$55,要左一客海鮮拼盤。包括日本刺身帶子,蟶子,鮑魚,鮮蝦同生蠔。海鮮拼盤賣相不俗,份量慷慨,並附上一碗醬汁。醬汁似平時食泰式生蝦既醬汁,帶少許微辣,酸酸地超級開胃。沾上醬汁後大大提昇海鮮既鮮味😍😍-食海鮮最緊要係新鮮,呢度既海鮮份量多之餘,味道仲非常鮮甜。特別推介蟶子同日本刺身帶子,配上不同醬汁,味道令人眼前一亮,一試難忘!沙津配上鮮蝦,調味恰到好處,味道清新。蒜蓉包口感香脆,蒜味唔會過重,岩岩好。周打魚湯,湯既質感較濃稠,有幾塊魚仔形狀既餅仔,仲有一粒粒既蜆,口感豐富。未食主菜我都飽左三成🙈🙈煙三文扁意粉配磨菇忌廉汁($138)醬汁掛滿每條意粉,濃得黎唔會覺得膩。煙三文魚一啲都唔腥,而意粉同配料份量都幾多,我差啲食唔曬~西班牙橡果級別黑毛豬($158)黑毛豬香氣逼人,咬落去肉汁豐富,味道偏重。芋蓉好睇
沙津配上鮮蝦,調味恰到好處,味道清新。
蒜蓉包口感香脆,蒜味唔會過重,岩岩好。
煙三文扁意粉配磨菇忌廉汁($138)
西班牙橡果級別黑毛豬($158)
黑毛豬香氣逼人,咬落去肉汁豐富,味道偏重。芋蓉好睇又好食,仲可以中和膩感。
跟餐既奶茶,冇乜特別。
藍莓蛋糕為今餐畫上完美既句號。
環境舒適,服務唔錯,食物質素好,價錢亦都唔算貴。海鮮拼盤一試難忘,係我今餐最滿意既一道菜,好後悔只叫左一份。有機會真係要黎試下晚餐先得!