2018-03-24 408 瀏覽
同男朋友拍拖5周年了,一直都物色緊一間環境優美而且食物質素高既餐廳,終於係今日俾我搵到🌼上到去,環境氣氛非常好,駐場歌手配合氣氛表演~第一道係海鮮拼盤,鮑魚特別出色,口感彈牙而且味道十分討好🌻其他海鮮亦好鮮甜,互相配合。餐湯有黑松露蘑菇湯,好濃郁既菇香氣,每一口湯都有滿滿蘑菇口感,可惜忘記影相~前菜既焗法式田螺,擺盤精緻,猶如小小既藝術品~令人係每次上菜前都會默默咁期待黎緊既菜式~黑松露年糕,份量唔會好大碟,一點兒都唔會覺得膩,黑松露香氣配上年糕既煙韌,真係回味無窮🌻男朋友點左黑毛豬, 估唔到肉汁仲保留到,肉質透出微微粉紅色,口感唔會太韌,哈哈哈深得佢心~而我選擇左香燒法國鴨脾,一入口覺得比較咸相對其他菜式比較重口味~係上甜品既時候,駐場歌手黎到我地身邊,唱起情歌,個感覺非常浪漫,有一種洋溢幸福感覺🌼更值得一提既係,侍應服務非常好,很友善~
上到去,環境氣氛非常好,駐場歌手配合氣氛表演~
海鮮拼盤

前菜既焗法式田螺,擺盤精緻,猶如小小既藝術品~
令人係每次上菜前都會默默咁期待黎緊既菜式~

黑松露年糕
黑松露年糕,份量唔會好大碟,一點兒都唔會覺得膩,
黑松露香氣配上年糕既煙韌,真係回味無窮🌻
黑毛豬

口感唔會太韌,哈哈哈深得佢心~
香燒法國鴨脾
而我選擇左香燒法國鴨脾,一入口覺得比較咸
相對其他菜式比較重口味~

有一種洋溢幸福感覺🌼

更值得一提既係,侍應服務非常好,很友善~
2018-02-08
慶祝紀念
紀念日
黑松露年糕
2018-03-22 237 瀏覽
朋友突然約食飯話有好介紹。。帶我去試好嘢。。我哋就一定喺地鐵站等啦。。行兩行就行到亞士厘道。。帶我進入商業大廈原來要上到19樓🙈🙈。。入到去由於訂咗位帶我們到窗邊坐。。位置唔算太寬闊但係還有少少私人空間。。座位唔算太貼👍看過Menu。。。朋友極力推介我吃黑毛豬🐷。。因為本身我唔食牛肉。。大家就各人叫咗一set啦。。好快餐湯同沙律就已經上枱賣相都好精緻啊。。今日嘅餐湯好特別唔係一般嘅羅宋湯或者白湯。。竟然係節瓜雞肉湯🥣 最好食係個蒜蓉包熱辣辣🥖。。好啦話咁快就想主菜啦。。。朋友嗰個係好似集扒餐咁樣樣齊。。佢仲俾咗舊魚我試好OK啊。。而我自己就叫咗黑毛豬嗰個餐。。這個主菜我覺得最特別嘅地方竟然係薯蓉嗰part。。我以為只不過係一般嘅薯仔蓉。。。來佢係甜番薯嘅蓉。。味道很特別帶有少少甜甜地好好味。。。價錢已午餐嚟㗎係唔算便宜但係實在有一定嘅質素👍最後就係想甜品我覺得今日個甜品都幾好食唔太甜。。。賣相仲幾靚仔添😬

前菜沙律
節瓜雞肉湯
西班牙黑毛豬
2018-03-22
前菜沙律
節瓜雞肉湯
西班牙黑毛豬
  • 馳名西班牙橡果級別黑毛豬
禮拜日嘅晏晝陽光普照,絕對係拍拖既好時節,難得男朋友得閒帶我去食好東西,今次嚟到尖沙咀 試下呢間有唔少好評既西餐廳, 一入到去都幾多人,非常旺場。好彩獲店員安排坐喺window seat附近, 都望到部分維港景,同埋一大片綠樹圍繞嘅九龍公園, 風景開揚,環境都唔錯,加上仲有樂手喺度彈結他同唱歌 ,以一個百零蚊嘅午餐嚟計,其實淨係個環境已經抵返。而今日嘅lunch menu都幾多選擇, 不過早餐食得飽咗啲,唔想食飯同意粉,所以男朋友就揀咗煎原條鮮魚,而我就試下Rib eye , 不過當然唔少得嘅就係加番個海鮮拼盤啦,聽聞質素都幾唔錯。一來到就即刻有呢個海鮮拼盤試下,果然冇嗌錯, 性價比真係極高,加50零蚊就有呢一個酒店級數嘅海鮮拼盤,真係非常豐富,有生蠔、鮑魚、鮮蝦之外, 最特別嘅係中間嘅帶子同埋蟶子刺身。生蠔嚟講都尚算清甜,有些少海水味,亦唔算太濃味,質素ok, 而大蝦嘅肉質都幾實淨,甜甜地,唔錯。 男朋友就比較鍾意呢一個鮑魚,廚師預先調味醃制,除咗保留到鮑魚原本獨有嘅味道之外,亦有一種特別嘅風味,調味剛剛好,唔會搶走鮑魚嘅鮮味。 至於我就比較鍾意中間嘅味噌帶子,甜甜地嘅味噌汁,加埋帶

蝦之外, 最特別嘅係中間嘅帶子同埋蟶子刺身

至於我就比較鍾意中間嘅味噌帶子,甜甜地嘅味噌汁,加埋帶子嘅鮮甜,食落非常之夾, 而蟶子刺身亦都係坊間比較少見,食落非常爽脆, 配埋廚師調製嘅醬汁酸酸甜甜,非常開胃。

而呢個鴨胸沙律亦都係非常之醒胃, 甜甜地嘅芥末醬汁,包住嫩滑既鴨胸,配埋黑醋醬同埋生菜, 十分清新。

侍應送上湯嘅同時,亦送上呢一個非常香脆嘅蒜蓉包, 不過我喺影相嘅時候,唔小心將個蒜蓉包浸咗落個湯度,但估唔到清湯浸個包都幾好味,脆得嚟又好軟熟,吸咗少少湯嘅味道, 呢個無心之失反而更加好味。

而呢一個雜菜清雞湯, 亦都係令人眼前一亮, 一望就知道唔簡單。識食嘅人就會知道,越係好似好簡單嘅餸菜,越難煮得好, 同樣呢,一個清雞湯望落好似材料唔多,但係睇到佢嘅湯色非常之清澈,要做到呢一點,其實非常困難,飲落去充滿濃郁既雞湯味道之外,亦夾雜著甘筍同洋蔥, 同埋其他雜菜嘅清甜味 ,絕對係用心之作。

而呢個美國肉眼扒, 我就叫咗五成熟嘅, 煎得剛剛好, 廚師將牛扒嘅表面煎得非常香脆,但食落啖啖肉汁,非常香濃嘅肉味,加埋煎得好香嘅番茄,一句講曬冇得輸。

而呢一個香煎原條鮮魚, 亦都係高度推介, 淨係見到條魚咁大條已經開心曬, 魚嘅表面亦都煎得非常香脆,肉質亦都比較實, 但唔會太乾身,亦都保留到魚汁既原味,香草牛油滲咗落魚肉嘅裏面, 帶起咗另一種層次同鮮味。

最後送上嘅甜品, 係一小件 tiramisu,簡單但實在,為今餐畫上完美的句號。

2018-03-18
  • 海鮮拼盤
2018-03-20 332 瀏覽
難得放假梗係訓到自然醒先去食野 今次就豪少少揀左尖沙咀既chef stage同媽媽食個悠閒lunch獎勵自己辛勞工作Lunch menu我地加左$55換左個海鮮併盤 (本身就係衝住呢個而來的) 賣相超正啊 打卡一流盤入面有鮑魚.生蠔.鮮蝦.帶子同蟶子刺身 樣樣都好新鮮 好睇又好食 其中帶子刺身有d蜜糖中浸住 令鮮味更突出 隨盤仲附送一小杯既綠色泰色酸辣汁 酸酸辣辣好過癮 但係又唔會搶左海鮮既鮮味鰻魚沙律 我第一次咁樣食鰻魚 平時都係食炭燒鰻魚飯上面既鰻魚 今次呢種做法多左種爽口既口感 都幾特別 跟餐既牛油餐包 餐廳已經貼心咁搽好一層厚厚既牛油同蒜蓉 咬落去非常脆 好岩我口味自家製既湯 唔記得左係咩湯 但係記得湯入面加左好多肉粒 好特別牛仔骨配鮑魚 ($148)牛仔骨煮到啱啱好 爽口嫩滑 口感唔錯 加埋啲蒜蓉燒汁好惹味 鮑魚炆得好入味 同海鮮拼盤個隻係完全2種感覺 少左份鮮味 但多左份名貴感燒美國牛肉眼 ($178)牛肉眼肉質嫩而且味濃 脂肪比例唔算平均 但口感唔錯 咬落好多汁最後個甜品好的骰又別緻 可以滿足我地女仔既第二個胃又唔會太heavy 盤上仲有士多啤梨同藍莓作點綴 係用心既擺盤

Lunch menu

其中帶子刺身有d蜜糖中浸住 令鮮味更突出

鰻魚沙律

牛仔骨配鮑魚 ($148)

牛仔骨配鮑魚

燒美國牛肉眼 ($178)

叫左杯熱朱古力 味道較淡 但竟然都有個心形拉花 好開心
最後望住個海景歎住杯茶感覺真係好chill 夜晚係度食飯一定好浪漫

午餐
牛仔骨配鮑魚
燒美國牛肉眼
兩個大男孩又撐枱腳,因為大家晚上都有約,所以決定來個午聚跟阿仔傾下近況,講下發展方向,聽聽少年心底話。這家餐廳我已不是第一次過來,喜歡這裡的環境夠簡約,偶爾有人唱歌表演贈興,還可置身高層眺望尖沙咀的城景海景,非常令人著迷。這裡的午餐絕對是我的誠意推介,不會太貴,選擇又多,套餐還會有沙律、蒜蓉法包、餐湯、飲品及精選甜品,最重要的每款都是高質之選!來這裡吃飯我一定會點這個海鮮冷盤,午餐時段只需加 $55 就可以享受這個新鮮的海鮮拼盤,包括鮮蝦,生蠔,帶子刺身,蟶子刺身和鮑魚,隨便說幾樣都覺得物超所值了!鮑魚超爽囗,鮮蝦超彈牙,生蠔也是鮮甜無比,配這個特製的香草醬汁更能帶出鮮味,而帶子刺身配蜜糖麵豉汁是絕對令人相當開胃,相當肥美!馳名西班牙橡果級別黑毛豬吃的這個 Roasted Bellota Iberico,又稱為橡果級別黑毛豬。口感非一般的幼嫰,更帶有爽口及超彈牙的感覺,肉汁細膩,配搭紅酒來品嚐,稱得上絲絲入扣。燒美國牛肉眼阿仔點的這個燒美國牛肉眼是我上次吃過的,所以非常推薦他點選。我們吃牛扒都喜歡要五成熟,喜歡滿滿肉汁的感覺,肉質保持嫩身,口感熟稔。吃肉是真的很建議喝點酒,肉味更出,味

馳名西班牙橡果級別黑毛豬
及超彈牙的感覺,肉汁細膩,配搭紅酒來品嚐,稱得上絲絲入扣。

燒美國牛肉眼

吃肉是真的很建議喝點酒,肉味更出,味蕾會更敏感,所以特別滋味,這裡也只需多花 $28,紅酒白酒任君選擇!

到最後還有是日甜品,迷你卻一點也不馬虎的木槺蛋糕,沒有很甜也沒有很膩,加上擺碟也有花心思,絕對值得一讚。

總括而言,是真有心經營的餐廳,才有這樣的高質素!
2018-03-11
1 分鐘 (堂食)
  • 海鮮冷盤
2018-03-19 168 瀏覽
白色情人節的前夕,來到這間位於亞士厘道的上樓餐廳。 未進門口就見到餐廳閃閃發光的名字,配上暗暗的燈光,優雅得來帶點 cyber!😀坐下侍應便送上暖水🍵🍵,非常貼心😍😍食物可以散叫,亦有套餐,還可配 wine🍷, 如果情侶慶祝就非常 perfect 啦!我地怕套餐太多吃不完,所以散叫了以下菜式 😋😋大大隻蝦多士😱多士呢? 蝦多士唔係四四方方上面有隻蝦架? 真係無諗過蝦多士可以係蝦形,真的有創意! 👍炸完表面依然好 juicy 😀Eddy 乳鴿用得主廚個名,當然係好野。 細細隻,非常嫩滑,要學 Ben Sir 講 : 此鴿留香 😎黑松露蘑菇湯😉 無呃人系列,大大粒蘑菇粒,冇俾松露搶走啲蘑菇味燒牛脷配日本芥辣蜜糖汁牛脷被燒到外皮脆脆的,配有薯蓉&羽衣甘藍(應該係),牛脷外脆內軟,食牛脷的朋友一定要試 😛松露煮日本年糕年糕有咬口,松露味適中,推薦給鍾意食年糕的你!食完這五個菜式,要投降了! 不能再戰甜品,最後叫了杯熱茶為這餐劃上完美句號 😇餐廳有駐場結他歌手,今晚好多人慶祝 😝😝😝,見侍應不停點蠟燭🎂,歌手又很忙地唱歌助慶🎤🎼🎶🎵總結,大廚擺盤有心思,色香味都做得不錯,放熱食的每隻碟都是燙手的

坐下侍應便送上暖水🍵🍵,非常貼心😍😍

我地怕套餐太多吃不完,所以散叫了以下菜式 😋😋

大大隻蝦多士
炸完表面依然好 juicy 😀

Eddy 乳鴿

黑松露蘑菇湯
😉 無呃人系列,大大粒蘑菇粒,冇俾松露搶走啲蘑菇味

燒牛脷配日本芥辣蜜糖汁

松露煮日本年糕
年糕有咬口,松露味適中,推薦給鍾意食年糕的你!

總結,大廚擺盤有心思,色香味都做得不錯,放熱食的每隻碟都是燙手的,確保每碟食物送到食桌仍保持上碟時的熱度,真的很細心!
2018-03-13
2018-03-18 157 瀏覽
最開心莫過於好天氣, 好心情與好朋友吃飯聊天, 更難能可貴的就是好朋友必須也是黑毛豬的粉絲,哈哈!!所以, 周日要搵食的我們, 二話不說就來到 Chef Stage了! !其實也不用看餐牌, 大家也知道大家為何而來, 牛排和黑毛豬都是我們的例牌與皇牌, 下了單後朋友啐啐念以前吃過的海鮮拼盤, 於是把心一橫又額外來了 2 份拼盤了! 每次上菜真心激動啊…黑毛豬的色澤, 肉味的濃郁,牛排的厚度,表層的焦糖, 裡面 5 分熟的透紅,未吃已動心, 誘人心弦, 精神一振! 雖然主菜那麼驚豔,但也無損我對平民價海鮮拼盤的喜愛, 55 元能吃到生蠔,鮑魚, 帶子, 鮮蝦與蟶子, 就足見老闆的豪爽和用心。朋友還讚口不絕最後的一道甜品, 黑芝麻蛋糕, 我已經飽得上心口了,只能淺嚐一下, 辜負了大廚的心思,實在抱歉!

西班牙橡果黑毛豬
燒美國肉眼牛排
2018-03-18
西班牙橡果黑毛豬
燒美國肉眼牛排
  • 海鮮拼盤
2018-03-16 153 瀏覽
一餐豐富午餐😊一入到去,你會覺得餐廳好開揚既感覺,有d位置仲會望到會展既景觀同海。感覺好舒服,而且老闆服務好好,會主動過來幫你落單同問你有咩需要。我地叫左兩個套餐,一個馳名西班牙橡果級別黑毛豬,一個香煎加洲鱸魚柳配日本刺身鮮帶子及黑松露。聽到個名都感覺食材好高級,唔知來到好唔好食呢!我地加左每位$55要個海鮮拼盤。海鮮拼盤好快就送上,有生蠔、帶子、象拔蚌、大蝦同鮑魚刺身,$55絕對係超值!一定要試一試。生蠔唔算好大隻,不過就好夠新鮮,仲有海水味。帶子用左蜜糖水浸住,同帶子個味原來好夾,成杯咁食,過癮而且好味。象拔蚌數量有好多,同埋夠新鮮,大蝦刺身都好大隻之餘仲好爽甜。大大隻既鮑魚刺身都係第一次食,比想像中好食好多 ,好有鮮味。整體海鮮拼盤都係物超所值既!之後來左個凍盤先,係甜蝦沙律😋,甜蝦雖然得兩三隻,但係都足以令人回味。之後來左個蒜蓉餐包,焗得好脆口,蒜蓉味都好香。個是日餐湯其實唔知係咩名,但係都好夠味,好好飲,而且都好多料,飲完有小小飽肚感,但主菜其實仲未到。期待已久既主菜終於到,有兩大塊黑毛豬咁多😱😱餐廳真係好足料,因為通常好多西餐廳都只有一塊細細塊,而且食完都唔飽。塊黑毛豬完全
一餐豐富午餐😊

我地加左每位$55要個海鮮拼盤。

之後來左個蒜蓉餐包,焗得好脆口,蒜蓉味都好香。

期待已久既主菜終於到,有兩大塊黑毛豬咁多😱😱餐廳真係好足料,因為通常好多西餐廳都只有一塊細細塊,而且食完都唔飽。塊黑毛豬完全係勁嫩滑,細細塊一入口好正,而且餐廳整得好入味,呢個我比滿分,最後食埋側面d配菜 有紫薯🤤,好滿足。

最後有是但甜品送反,個紫薯蛋糕賣相都好靚好好食,為這餐飯畫上完美的句號。
2018-03-15 203 瀏覽
早排臨急係尖沙咀覓食 搵到間氣氛唔錯嘅西餐廳現場有歌手拎住結他即場表演 景觀都幾靚叫左個精選二人晚餐 $1388頭盤 海鮮拼盤 款式幾多亦都好鮮甜 黑松露蘑菇湯 好濃郁但唔會好膩 好足料焗法國連殻食田螺 薯蓉唔算好滑 田螺亦都無乜味黑松露年糕 唔會好大份同好膩 但食到呢度已經飽飽地主菜分別叫左慢燒美國牛肉眼同橡果級黑毛豬牛肉眼🐂肉質嫩 豐富肉汁同肉味 幾好食黑毛豬🐖就有啲失望 肉質比較韌同乾甜品朱古力蛋糕 比較細舊但唔算好甜 完美收尾服務方面都唔錯又快手 環境乾淨舒服

早排臨急係尖沙咀覓食 搵到間氣氛唔錯嘅西餐廳

黑毛豬🐖就有啲失望 肉質比較韌同乾

甜品朱古力蛋糕 比較細舊但唔算好甜 完美收尾

服務方面都唔錯又快手 環境乾淨舒服
2018-03-12 198 瀏覽
今日係用 open rice 訂枱食 lunch , 好方便👍🏻地點、環境、食物、服務都好好,下次再幫襯我地加左尼個拼盤,生蠔不是肥美但又新鮮,帶子又鮮甜,個汁又好味個鮑魚加左少少汁又好夾喎!個餐有包、湯、沙津架蒜容包沙津唔好睇個湯平平無奇,真係有料架尼個肉眼 5 成熟,再配埋個汁,又幾好味,再加埋個薯蓉,食到好飽呀⋯⋯聖子蝦意粉- 比起肉眼扒稍為遜色少少甜品 - 又唔係好甜,岩我尼d最怕食甜野既人再配柸熱咖啡,完美的午餐👍🏻
地點、環境、食物、服務都好好,下次再幫襯

個鮑魚加左少少汁又好夾喎!

個餐有包、湯、沙津架

蒜容包

沙津

唔好睇個湯平平無奇,真係有料架

聖子蝦意粉- 比起肉眼扒稍為遜色少少

甜品 - 又唔係好甜,岩我尼d最怕食甜野既人

再配柸熱咖啡,完美的午餐👍🏻
2018-03-12 158 瀏覽
今日早起身返工,沒有吃早餐,將近午餐時候,特別肚餓!朋友推介呢到午餐,話好豐富,而且質素都高,咁一於黎試下!座落高層,午餐時候好舒服,有窗有陽光嘅餐廳係唔同d!每人點選一個午餐,再加海解拼盤。先來個前菜,鴨胸沙律。再來海鮮拼盤!加$55每位,有齊5款海鮮,個生蠔好鮮甜,最重要係新鮮!鮑魚彈牙,午餐食鮑魚好似有少少過份,哈哈!餐湯椰菜花餐湯,內有蝦粒,飲完暖笠笠!點左馳名西班牙橡果級別黑毛豬,口感爽口彈牙,有質感!兩塊都幾多,好飽食到!朋友點的美國肉眼,5成熟,火喉又控制得幾好!最後仲有甜品,已經太飽,好睇細細件兩口就吃完!

先來個前菜,鴨胸沙律。

餐湯
椰菜花餐湯,內有蝦粒,飲完暖笠笠!

朋友點的美國肉眼,5成熟,火喉又控制得幾好!

最後仲有甜品,已經太飽,好睇細細件兩口就吃完!
2018-03-10 3814 瀏覽
今晚約左朋友仔去尖沙咀食飯,佢揀左呢間樓上餐廳,見佢人氣高企就入去試下我地7:30黎到,都開始多人了。上到黎有驚喜,因為個景都幾靚同埋最正係有人彈結他唱歌給客人聽,成個氣氛頓時唔同晒餐廳嘅食具擺設都幾高級喎我哋坐低左就點左以下食物。煙三文魚份量夠多最特別嘅係有一粒粒荔枝味爆珠,配埋啲生菜、芒果、薯仔同蕃茄真係冇得彈值得推介。有驚喜黎到嘅時候已經發出陣陣香味,好吸引D蘑菇汁好creamy,蘑菇同年糕又夠多,非常鐘意好鍾意食乳鴿嘅朋友仔嚟到西餐廳都要點乳鴿😂不過真係冇諗到煮得咁好味值得推介湯好夠熱,亦十分足料,好正我同朋友都好欣賞呢碟菜雖然豬柳嘅份量唔多,但真係煮得好好味。係有炸過來,但係食落嘅感覺唔會好熱氣廚師亦都好識配菜,用新鮮菠蘿做伴菜,令到成碟菜唔會好油膩好漏,超讚最後甜品亦都唔錯喎,係藍梅芝士蛋糕,我相信係餐廳自己做嘅唔錯!朋友想飲熱飲,於是就點左薄荷茶。我就叫左呢杯好靚嘅玫瑰味酒精飲品,酒精成份唔多,就係影相已經好吸睛。味道唔錯臨走時都忍唔住門口影張相,燈係會轉色嘅。幾有藝術感總結: 冇諗過呢間樓上餐廳咁正,有機會一定再幫襯,亦會帶屋企人來
我地7:30黎到,都開始多人了。
餐廳嘅食具擺設都幾高級喎
我哋坐低左就點左以下食物。
煙三文魚薯仔沙律
煙三文魚份量夠多
值得推介。
黑松露蘑菇年糕
有驚喜
乳鴿
值得推介
蘑菇湯
湯好夠熱,亦十分足料,好正
黑毛豬豬柳
我同朋友都好欣賞呢碟菜
藍莓芝士蛋糕
最後甜品亦都唔錯喎,係藍梅芝士蛋糕,我相信係餐廳自己做嘅
唔錯!
薄荷茶
朋友想飲熱飲,於是就點左薄荷茶。
玫瑰酒精飲品
臨走時都忍唔住門口影張相,燈係會轉色嘅。幾有藝術感

2018-02-28
藍莓芝士蛋糕
薄荷茶
玫瑰酒精飲品
2018-03-08 203 瀏覽
中午又忽發奇想想食下西餐 拉埋朋友試下係網上見到一直想試既呢度一入到去其實客人都幾多幾忙但落單都服務都係一流 夠快夠清楚光線充足令人感覺舒服而且所有擺設同餐桌都非常有條理前菜係饅魚沙津饅魚唔會太利 凍食也不錯 本以為會腥 但原來都唔係好腥 凍凍地再加上饅魚本身有既口感新鮮亦都同d沙津好夾海鮮拼盤見到好多人嗌 所以自己都嗌埋一份嘻個汁好特別 有少少似泰式既汁酸酸地但佢多左少少香料既味無論同邊隻海鮮食都可以突出佢既鮮甜味最中意係佢地鮑魚用左汁煮厚肉而且已經鹵到入曬味 軟糯可口蒜蓉飽好香好脆 一咬落去"索"一聲蟹肉湯同我之前食既一樣真材實料淡淡蟹肉味 仲有少少姜味 岩係呢個冬天飲 最能取暖肉眼扒重頭戲 仍然係啖啖肉超足料同隻汁頗夾厚肉又冧最中意佢薯蓉好香牛油味好中意食黑毛豬超超超有油香味 一咬落去油香味充斥住個咀還不錯怕濟仲有蕃茄解利 貼心方便甜品後圓滿結束了非常滿足 屬於高質素的西餐原來仲唔少關於佢地既報導

一入到去其實客人都幾多幾忙

甜品後圓滿結束了
非常滿足 屬於高質素的西餐

原來仲唔少關於佢地既報導

2018-03-08 174 瀏覽
Naming a restaurant after the chef does mean something. I long for coming here for some time and finally I made it.Start with this veggie looking soup. But it doesn’t taste dull or anything too green as it might look. Indeed the taste is rich and smooth.The short rib is nicely grilled. I didn’t expect that amount of sauce poured all over and that was surprisingly good. Such rich sauce enhances the taste of the ribs. It was creamy with bits of mushrooms , lovely texture together. Instead of ordi

Instead of ordinary potatoes they opt for the purple ones and that gets you extra sweetness as side dish.

They ain’t just cook well but present well. Look at this cake of picture or picture of cake?
2018-01-18
午餐
2018-03-07 151 瀏覽
約了朋友去尖沙咀Isquare睇戲,中午去了Chef Stage嘆個海鮮拼盤先。Chef Stage的環境舒適寧靜。落地玻璃窗景觀開揚,星期日的陽光好明媚。我們點了個lunch set。額外加了個海鮮拼盤和紅酒。刺蓉包:好新鮮好香脆,牛油超多好開心。餐湯是紅蘿卜雞絲清湯。好足料幾甜,飲完完全無口乾應該無味精。海鮮拼盤有:蟶子刺身:好爽脆鮑魚刺身:醬漬過的鮑魚好入味。生蠔:好新鮮好肥美牛扒點了六成熟,薯菜是紫薯,超甜蕃茄蘑菇大蝦意粉:蕃茄汁配上大蝦好鮮甜,意粉“索“了蝦的鮮甜。天使面充滿勁,好有口感。杏仁芝士蛋糕好creamy。很喜歡Chef Stage,職員服務殷勤有禮,菜式水準高,今年我生日1定要再來食。
約了朋友去尖沙咀Isquare睇戲,

中午去了Chef Stage嘆個海鮮拼盤先。
Chef Stage的環境舒適寧靜。

落地玻璃窗景觀開揚,

星期日的陽光好明媚。
我們點了個lunch set。

額外加了個海鮮拼盤和紅酒。

刺蓉包:好新鮮好香脆,牛油超多好開心。

餐湯是紅蘿卜雞絲清湯。

好足料幾甜,飲完完全無口乾應該無味精。
海鮮拼盤有:

蟶子刺身:好爽脆
鮑魚刺身:醬漬過的鮑魚好入味。

生蠔:好新鮮好肥美
牛扒點了六成熟,薯菜是紫薯,超甜
蕃茄蘑菇大蝦意粉:

蕃茄汁配上大蝦好鮮甜,

意粉“索“了蝦的鮮甜。

天使面充滿勁,好有口感。

杏仁芝士蛋糕好creamy。
很喜歡Chef Stage,

職員服務殷勤有禮,菜式水準高,

今年我生日1定要再來食。