2018-12-13
朋友知我喜歡食台灣餐廳~專登帶我嚟~雖然行樓梯上,都只係2樓~好快就到~上到去環境好有懷舊feel~連餐具,杯,碟都別有風格~瘋狂影完相之後~我終於捨得點餐~餐廳已經開始有聖誔餐推出~而聖誕餐需預訂~即日起至12月23日享有聖誕餐早鳥優惠價249 per朋友非常醒目做足功課~已經一早預訂了~不過提提大家12月24日至12月25日就要原價299 per除咗叫聖誕餐之外~我另外叫咗 藥膳排骨煲店員話呢個係冬季限定新品~天氣凍凍,所以叫來試試~藥膳湯幾好飲~排骨炆得剛剛好~好入味~聖誔餐前菜~我吃光光橙汁冬瓜好特別~好好味,番茄酸酸哋好開胃,秋葵遇上甜醬,可以話一拍即合餐湯有2款選擇,分別係鳳梨苦瓜湯及南瓜湯~南瓜湯唔係甜反而係咸~鳳梨苦瓜湯充滿鳳梨味道帶點兒甘~2款湯都幾特別幾好飲~月見過貓~唔似一般香港菜~以前喺台灣食過,但感覺一般~但今次食又覺得幾好食~要同雞蛋,醬汁撈勻一齊食~味道同口感都唔錯~麻醬拌麵~有脆口蝦乾、青瓜絲,麻醬好多,撈勻非常濃味滷肉飯~滷肉唔太肥膩~適合我呢啲怕肥肉嘅人~巴格斯黑豚肉豬架洛神花醬~好厚肉~煮到啱啱好,肉質好滑~配洛神花醬非常好味~餐飲我揀咗聖誕特飲(
連餐具,杯,碟都別有風格~
瘋狂影完相之後~我終於捨得點餐~
餐廳已經開始有聖誔餐推出~
除咗叫聖誕餐之外~我另外叫咗 藥膳排骨煲
店員話呢個係冬季限定新品~
天氣凍凍,所以叫來試試~
聖誔餐前菜~我吃光光
餐湯有2款選擇,分別係鳳梨苦瓜湯及南瓜湯~
鳳梨苦瓜湯充滿鳳梨味道帶點兒甘~
2款湯都幾特別幾好飲~
月見過貓~
滷肉飯~滷肉唔太肥膩~適合我呢啲怕肥肉嘅人~
巴格斯黑豚肉豬架洛神花醬~
好厚肉~煮到啱啱好,肉質好滑~
配洛神花醬非常好味~
餐飲我揀咗聖誕特飲(係冬季限定新品)
係蜂蜜紅茶,將個聖誕老人糖放落去~
等佢慢慢溶化~好得意~咪以為好甜
其實剛剛好~唔太甜~仲幾好飲添~
成餐都好滿意~推介大家去食啊~