餐廳: 1963 木十豆寸
資訊:

灣仔都係一個多選擇既區~ 今次見到呢隱密小店,  而且緊地鐵站. 算就腳,所以去下! 行樓梯既話,2層就見到啦! 個名好橋口 , 但係一開門, 裡面的確好靚. 裡面好多好特別既擺設 設計好特別~ 有種 老香港味道! 今次就試個聖誕menu~  見咁多, 另外嗌一個藥膳排骨湯,  暖暖的, 那個排骨夠淋~ 不過味道可以再入味d~ 聖誕餐 頭盤 小吃~ 呢個小吃比較特別 全部都係台式特色小吃! 黃色那個係 橙味冬瓜 不過食落口 小小酸  醒胃之後就係呢個鳳梨苦瓜湯, 苦瓜係台灣名物一種!呢個湯 先甜後甘  一開始係會飲到鳳梨既水果香甜味 之後就有苦瓜那種甘.時蔬既話 就選 月見過貓,  問jor 先知道 呢個係台灣其中一種野菜,  而佢呢個用沙爹炒.撈jor 個蛋之後, 咬既時候 好似蒜心咁爽, 但係裡面好“sai” 滑. 比較特別.主菜 就係 台灣烏龍茶燻雞  聞上去,那個 好似d 炭燒味, 上台  食落口 雞都算滑.味道比較特別  味道較為淡口之後就係呢個招牌滷肉飯  其實覺得可以   味道都係較為淡.但係我比較鍾意之後選jor 杯聖誕特飲!  蜂蜜紅茶  暖笠笠既紅茶 加上一個 聖誕

行樓梯既話,2層就見到啦!

個名好橋口 , 但係一開門, 裡面的確好靚.

裡面好多好特別既擺設 設計好特別~ 有種 老香港味道!
今次就試個聖誕menu~

主菜 就係 台灣烏龍茶燻雞

之後選jor 杯聖誕特飲!  蜂蜜紅茶  暖笠笠既紅茶 加上一個 聖誕老人棉花糖. 好應節, 而且那個紅茶味道 覺得好好飲, 唔會過分甜.

再食埋個甜品, 提拉米蘇~  呢個都好讚~ 覺得呢個係餐廳自己整既, 因為 唔會好似街買那種口感, 更加多層, 甜度適中.

其實呢間餐廳環境好一流, 柔和音樂, 同埋好有香港特色既裝潢同擺設. 感覺係港台風.  而且影相一流.
聖誕節