餐廳: 1963 木十豆寸
資訊:

2018-12-11 206 瀏覽
今晚朋友帶我去咗灣仔道中滙大樓果間木十豆寸台式料理,好在樓下有個招牌,算容易搵到!這裡灯光調較得好有情調,配合懐舊的裝飾,例如古董留聲機,自動賣煙仔機,腳踏衣車等等,都好似五六十年代嘅場景,置身其中,真有時光倒流感覺!我地點咗個聖誕特餐前菜有橙汁冬瓜、梅漬蕃茄仔、養生秋葵,是個開胃小食!做得好精緻!餐湯是鳯梨苦瓜湯,清清地,唔覺苦,幾特別!時疏是台灣野菜,小魚山蘇,好爽口,加咗幾條咸魚仔炒野菜,好爽脆入味!主菜是黑豚豬架配洛神花醬,好嫩滑的肉質,鬆軟可囗!再來是麻醬拌麵,麵質煙靱有口感,配以麻醬,青瓜絲,味道好好!飯後甜品有朱古力旦糕,仲有一杯蜂蜜紅茶,有個棉花糖聖誕老人公仔好得意!埋單時同店員傾開,從依家至聖誔節期間,至到23/12,餐廳提供早鳥優惠,預早訂位聖誕特餐就有優惠價!

我地點咗個聖誕特餐

餐湯是鳯梨苦瓜湯,清清地,唔覺苦,幾特別!

主菜是黑豚豬架配洛神花醬,好嫩滑的肉質,鬆軟可囗!

2018-12-02