2018-08-31
睇到1963 木十豆寸個招牌,真係唔知佢食咩架,我未search之前,以為係間文青cafe,但聽同事講好多人排隊。今日有朋友幫我早d去拎位,就去試下。上到去,前面仲有7個人排緊。lunch時間都預要等起碼20分鐘先入得,所以有d趕!建議下次都係book位好d!入面裝潢行VINTAGE風,黃調花紋牆紙、鐵窗花上掛住束束乾花!店內仲有好多舊東西:相機、打字機、舊木櫃、信箱,加埋昏黃既燈光,如我所料,文青CAFE的模樣,打卡一流。估唔到係食台灣野的~ 但太趕了,沒影相!我叫左一個排骨湯~胡椒味好重,少少辣!不錯,入面舊排骨都幾腍,唔會好乾好柴咁!另外叫左個香酥炸雞腿配台式滷肉飯!一上,D碗碟好靚啊!好襯成個餐廳既FEEL!原來會送一碟小吃: 醃蕃茄同木耳! 酸酸的很開胃~炸雞腿很出色!好厚肉!外面好脆,入面JUICY! 但我麻麻地個PAT 汁!再來一定會再食呢個炸雞腿!碗飯睇落好細,食落幾飽,不過滷肉汁唔夠多! 整體黎講,價錢不便宜,地點OK就腳,食物普通,不過炸雞腿出色,不是LUNCH時間來會好D,可以慢慢享受個環境同氛圍~
另外叫左個香酥炸雞腿配台式滷肉飯!
一上,D碗碟好靚啊!好襯成個餐廳既FEEL!
原來會送一碟小吃: 醃蕃茄同木耳! 酸酸的很開胃~
再來一定會再食呢個炸雞腿!
碗飯睇落好細,食落幾飽,不過滷肉汁唔夠多!