2019-05-24
台灣菜小弟最鐘意食, 上網見到呢間野裝修又幾特別有特色, 所以一試!黎食個lunch, 約1 點零鐘上到去, 首先係街門口已經見到佢條樓梯, 幾別緻, 入到去環境細細, 但裝飾很有舊色文化, 好舒服, 上到去仲有一半坐位所以不用等!肚餓狗衝睇menu , 第一眼就想食魯肉飯set, 除左有魯肉飯, 仲有豬耳, 蛋, 豆平, 雞翼同海帶, 好多野食呀🤤, 之後仲點左個百香果soda等左十零分鐘有得食啦, 除左我頭先講既野食, 原來仲有木耳同小蕃茄做前菜, 幾開胃又貼心忍唔到口立即食左個魯肉飯先, 味道唔差, 脂肪同肉都係50/50, 個人就覺得肥左d , 食埋個飯就有d 失望, 因為d 飯太淋la, 個人唔鐘意呢 飯既口感😭再食雞翼, 味道唔錯, 好香, 之後到豆干都係普普通通既味道🙂, 再食埋隻蛋, 都係一般正常味, 感覺成set 係雞翼比較好, 重點係野飲, 百香果soda, 反而飲品唔錯, soda 勁有氣, 好爽, 加埋百香果不伏既味, 可以話冇得輸😂整體個飯就普通la,下次有機會想試下佢既牛肉麵, 睇下會唔會好d 🙂