當初會留意這間店是因為店名的關係,拆開來的木十豆寸~不知大家有沒有看出是什麼字來?其實就是一個「樹」字喔!看到店名上的那棵大樹應該也不難猜吧?!位於灣仔的 1963 木十豆寸 是在唐樓的2樓。上了樓梯,推開兩道厚重的木門後就迎來一片復古感的環境感覺每一處都有自己的小故事,像是舊式飛髮舖的燈箱 ... 印花牆紙更添一份味道兩邊的走廊都可以去到用餐的位置~順帶一說,午餐只有60分鐘的用餐時間我們被安排在右邊的用餐區,那裡有一個放滿活字印刷字粒的櫃子就連雪櫃、相機等,每一個擺設都在透露著歷史久遠另外每一張桌子、椅子,還有燈的樣式也是不一樣~舊式的味道十分濃厚而且也發現到店內的古董~留聲機還真是比較少見了看起來餐廳每一個位置都是一個不錯的打卡位呢!午市餐點的選擇從麵類到飯類也有,都是一些傳統的台灣菜。飲品反倒不算很特別,我自己則是對這裡養生系列的茶較有興趣牛蒡紅棗枸杞茶 ($30) - 味道一點都不寡淡,喝起來有點清甜主食的話,我點的是 - 台南南部擔仔麵搭滷味拼盤 ($65)其實單是擔仔麵的餸都滿豐富~有彈牙的蝦、入味的肉燥麵條亦很有咬口,配上濃郁的湯底別有一番風味滷味拼盤包括了豬耳、雞翼、
位於灣仔的 1963 木十豆寸 是在唐樓的2樓。
上了樓梯,推開兩道厚重的木門後就迎來一片復古感的環境
我們被安排在右邊的用餐區,那裡有一個放滿活字印刷字粒的櫃子
就連雪櫃、相機等,每一個擺設都在透露著歷史久遠
而且也發現到店內的古董~留聲機還真是比較少見了
看起來餐廳每一個位置都是一個不錯的打卡位呢!
午市餐點的選擇從麵類到飯類也有,都是一些傳統的台灣菜。
飲品反倒不算很特別,我自己則是對這裡養生系列的茶較有興趣
牛蒡紅棗枸杞茶
其實單是擔仔麵的餸都滿豐富~有彈牙的蝦、入味的肉燥
麵條亦很有咬口,配上濃郁的湯底別有一番風味
滷味拼盤包括了豬耳、雞翼、蛋、蘿蔔、豆干和海帶,全部都非常入味
不過蘿蔔的話有太老,豬耳也較為稔身。我自己的話喜歡吃那滷水蛋,味道濃厚
台南南部擔仔麵搭滷味拼盤
朋友點的則是 - 台式醉雞麵線 ($78)
醉雞雖然都入味,但那酒味卻是淡了一些。而且說是"麵線",明明是米粉啊?!
吃起來透心涼,不過都是偏淡了些就是囉
台式醉雞麵線
臨走時看了一下另外一邊的用餐區,同樣是印花牆紙~整個環境真的充滿了懷舊感
特別是其中一面牆上的舊信箱。說是餐廳,感覺更像一間小型的歷史博物館,對嗎?
2021-03-07
$111.5 (午餐)
牛蒡紅棗枸杞茶
台南南部擔仔麵搭滷味拼盤
2021-02-16 1416 瀏覽
平時食牛肉麵、滷肉飯食得多,今次依間身處唐樓既台灣野可以食到啲比較正宗、傳統嘅菜式。店主話自己嘅台灣菜偏向台南嘅口味,同香港平時識到嘅會有分別,因為香港食到嘅台灣菜通常都會經過改良去迎合香港人口味,店主想像原始嘅味道還原,所以餐廳用嘅醬料、米酒主要係由台灣直接入口。-1️⃣ 台式三杯雞飯 💰70(👅: 7.5/10)雞肉食落幾嫩滑,三杯雞嘅醬汁偏重味,有啲人會接受唔到嫌太鹹,我諗正宗台式應該係呢個味道,我個人可以接受,不過三杯雞唔太食到酒香味。滷肉份量足夠,夠撈成碗飯,肥瘦算均衡,入口溶化。整體唔係好驚人不過可以食到平時台灣菜小食既菜。-2️⃣ 茶燻雞佐烏籠茶漬飯 💰78(👅: 7.5/10)雞肉份量多,食落嫩滑,有肉汁,煙燻味重有小小茶香,雞皮食落唔油膩但香口,雞出色。茶漬飯無咁出色,覺得烏龍茶茶味偏淡,如果重啲會更好。-🧋黑糖奶茶💰15(👅: 6/10)味道偏淡,茶味唔太飲到,珍珠唔係彈牙煙韌,唔太推介。-🌟可惜係當日食唔到台灣地道既山菜好似水蓮菜,要睇個日來貨同季節。算係中價既台灣菜,比起野食環境更好,打卡一流,裝修格外用心,無論係舊式信箱、木門、印花牆紙、收音機、地櫃、古董電話、相機,

台式三杯雞飯

1️⃣ 台式三杯雞飯 💰70(👅: 7.5/10)
台式三杯雞飯

2️⃣ 茶燻雞佐烏籠茶漬飯 💰78(👅: 7.5/10)
茶燻雞佐烏籠茶漬飯

🧋黑糖奶茶💰15(👅: 6/10)
黑糖奶茶

味道偏淡,茶味唔太飲到,珍珠唔係彈牙煙韌,唔太推介。
🌟

算係中價既台灣菜,比起野食環境更好,打卡一流,裝修格外用心,無論係舊式信箱、木門、印花牆紙、收音機、地櫃、古董電話、相機,但有無得坐到想坐既位就要睇好無彩,因為係系統派位,就算訂位都無得reserve邊個位。

👅味道: 7.5/10
🍴環境: 8.5/10
💰消費: $98 (服務費: 10%)
2021-02-06
茶燻雞佐烏籠茶漬飯
  • 茶燻雞佐烏龍茶漬飯
  • 台式三杯雞
Feels like I time travel back to the 60s! Can tell they spent so much afford on the interior furnishing~ I find it quite difficult to memorise the restaurant name, but then I realise it can combine to the Chinese wording “樹”, it’s cute isn’t it~ They serve traditional Taiwanese food and the food portion is big! Their lunch set include a bowl of braised pork rice and a main dishes at your choice.
2021-04-29 0 瀏覽
灣仔復古風台灣餐廳 打卡一流😍每次經開灣仔都會上嚟食 係回頭再回頭嘅一間餐廳Walk-in 通常都冇位 所以lunch time時候建議大家都book位先😋除咗環境靚 食物質素都OK每個套餐仲配左青瓜前菜 酸酸地味道似泡菜😋.🎈滷肉飯套餐 ($65)雖然外表唔係特別吸引 但係其實味道都唔錯👍呢個套餐除咗有各種滷味小食 仲跟咗個滷肉飯👉蘿蔔非常之入味 索晒啲滷水汁👉豆干唔算好硬 但係就冇咁入味👉海帶煮到非常之淋 又係好入味好送飯評分: 7/10.🎈台式三杯雞飯 ($70)呢個應該係三個入面最惹味😋😋雖然偏淡 但調味調得幾好不過相對來講雞肉就比較鞋🥲除左雞肉之外仲有蒜頭 佢個做法幾特別😋蒜頭個質感似薯仔 就連我唔食蒜頭都接受到評分: 7/10.🎈古早味滷排骨飯 ($70)呢一個滷排骨就相對味道比較淡 而且肉質有少少鞋🥲比較值得一讚嘅係佢滷肉飯味道都唔錯相比起其他兩個套餐 排骨飯跟嘅滷肉飯係一粒粒滷肉 都非常之入味評分: 7/10.🎈總括而言呢間餐廳環境的確唔錯 係行復古風嘅💁🏻‍♀️雖然調味普遍做得幾好 不過肉質就撐傘差少少喺灣仔區來講算係性價比唔錯嘅一間台灣餐廳🤣評分: 7/10
灣仔復古風台灣餐廳 打卡一流😍
每次經開灣仔都會上嚟食 係回頭再回頭嘅一間餐廳
除咗環境靚 食物質素都OK
每個套餐仲配左青瓜前菜 酸酸地味道似泡菜😋

滷肉飯套餐

🎈滷肉飯套餐 ($65)
雖然外表唔係特別吸引 但係其實味道都唔錯👍
呢個套餐除咗有各種滷味小食 仲跟咗個滷肉飯
👉蘿蔔非常之入味 索晒啲滷水汁
👉豆干唔算好硬 但係就冇咁入味
👉海帶煮到非常之淋 又係好入味好送飯
台式三杯雞飯

🎈台式三杯雞飯 ($70)
呢個應該係三個入面最惹味😋😋
雖然偏淡 但調味調得幾好
不過相對來講雞肉就比較鞋🥲
除左雞肉之外仲有蒜頭 佢個做法幾特別😋
蒜頭個質感似薯仔 就連我唔食蒜頭都接受到
古早味滷排骨飯

🎈古早味滷排骨飯 ($70)
呢一個滷排骨就相對味道比較淡 而且肉質有少少鞋🥲

古早味滷排骨飯
  • 三杯雞
  • 滷肉飯
  • 台式三杯雞
呢間餐廳真係好適合打卡一族黎,由入口,等位區餐桌,去到廁所都充滿一陣复古味。佢牆紙係好華麗嘅花紋,周圍有啲古董味十足嘅擺設,感覺要換番身旗袍先可以襯返起呢度。最估唔到係呢度真係有台灣職員,即時俾人好正宗嘅感覺。佢餐牌有dinner set,亦都可以散叫,咁我哋唔係好中意佢啲set嘅配搭,於是都係散叫左。本身想叫嘅野入面有三樣都冇,但講緊個時係7點半咋,唔知係午市賣哂定點。最後我哋叫左一個烏龍茶香煙燻雞,古早味滷排骨同酥炸小魚。食台灣野當然唔少得滷肉飯同麻醬麵,所以我哋都各叫左一碗。想叫個菜食下,但就咁睇佢個餐牌都唔係好睇得明係咩菜打咩菜,所以最後都係放棄左。佢個雞我就唔係好食得出有茶香,但都有微微嘅煙燻味嘅,側邊仲有個黃芥末醬可以點,點住食會冇咁膩。不過可能係煙燻嘅關係,本身都屬於比較清,唔會話好油。而個滷排骨都有配左個醬同啲酸嘅醃菜係隔離,三樣夾埋一齊食最正。個排骨滷得好軟身,但又唔係好咸,點左個醬可以增加咸味,而啲酸菜又可以中和番佢喎!真係天作之合黎!酥炸小魚相對有啲失色,佢其實係炸鯷魚乾,但炸到好硬好難咬,仲要好咸,應識要送白飯或送酒先食得落。麻醬麵個麻醬同我哋平時食開水水地嘅唔

麻醬麵個麻醬同我哋平時食開水水地嘅唔同,佢真係落杰身嘅花生醬落去,唔知呢個係咪台灣正宗做法啦,但有啲食唔慣,撈完之後好乾同埋會結成一團。不過麵質就好彈,有啲手作麵嘅感覺。

而滷肉飯啲滷肉偏瘦,冇咩油香,而且滷肉汁都有啲不足,去到個底有啲唔夠撈。

整體黎講分量都唔算多,不過真係食個環境都抵呀!
2021-04-21
2021-04-22 283 瀏覽
算係同事的口碑推介啦,見今日晏晝有啲時間,行左去灣仔呢間樓上鋪覓食,未上樓就加分,見佢個招牌就知係打卡餐廳😃行樓梯本身係缺點,但佢又加左張路向指示仲寫埋「食飯前做下運動可以方便腸道蠕動」之類字句,算係增加左啲玩味感。上兩層左右就到,因為冇訂枱,話要等20分左右,本身唔想等,但同事想等就陪佢等一下,裡面有六七張櫈坐下,環境都幾舒服,之後應該等少過10分鐘就有位。裝修行懷舊風格,我諗用嚟拍野或者打卡,效果會幾好。叫左個醉雞冷麵,嚟到個個都話靚,而且酒味都好濃,好正,不過雞肉鞋鞋地,但冷盤嚟講就冇咁覺。雖然落左唔少杞子紅棗,但冇乜藥材味,因為加左糖。整體上是ok的,因為酒味濃同凍凍地感覺幾light。同事叫左排骨飯,佢話碗飯份量都算多,不過應該唔算太好食,見佢都食淨幾多。最後一個抵讚位,就係紙枱布,每次都會更換。可以話唔環保嘅,不過疫情下確係好安心。完!

裝修行懷舊風格,我諗用嚟拍野或者打卡,效果會幾好。

醉雞麵線

排骨飯

2021-04-22
醉雞麵線
2021-04-20 176 瀏覽
[懐舊台式餐廳]1963木十豆寸 🌳依間台式餐廳採用左好多復古擺設由入門口嗰下依經好有feel 入左去好似去左另外一個時空咁 而食物質素又幾有水準 價錢又幾親民烏龍茶香燻雞 HKD75 🐔雞肉帶少少淡茶香 加少少炭香 味道唔會過鹹亦唔會過淡 而整體雞肉偏乾身 不過入面偏嫩口而且都偏大份 兩個人share都唔係問題魯肉飯 HKD30Rating5👍🏻為滿)味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👦🏻:如果兩個人夜去可以嗌一個餸 兩個飯 都夠飽📍:1963 木十豆寸 (灣仔)灣仔灣仔道110號中匯大樓2樓
[懐舊台式餐廳]1963木十豆寸 🌳

環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

👦🏻:
如果兩個人夜去可以嗌一個餸 兩個飯 都夠飽

📍:1963 木十豆寸 (灣仔)
灣仔灣仔道110號中匯大樓2樓
2021-04-16 200 瀏覽
呢間餐廳嘅地點都格攝我直情行過左都唔知😂😂但係一上到就會覺得佢同樓下係兩種感覺餐廳係一種懷舊嘅感覺😆😆😆1.滿漢牛肉麵啲餸一上枱我真係嘩咗一聲,因為份量超級大😧但係都只係$90👏🏼👏🏼👏🏼完全係勁抵食佢要分兩個碗係因為佢嘅湯係唔同味一碗係有面,另一碗係淨係餸有面嘅湯係比較淡,同埋易入口而另外嗰碗係比較濃味同埋鹹側邊有蒜蓉同埋酸菜,建議大家上枱嘅時候飲咗湯先👍🏻👍🏻之後先在按個人口味加入蒜蓉同埋酸菜加咗之後係好味好多👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼麵條夠粗,同埋煙銀😜😜😜不過牛展就over cook,所以好孩🥲🥲🥲牛筋嘅份量都幾多,同埋佢係有啲林,有啲爽口,所以唔會有好漏嘅感覺牛腩炆得好琳😍😍😍而且入味2.三杯雞雞肉係冇骨嘅,而且用雞扒肉側邊嘅菇都幾多不過個人覺得炒得唔夠乾同香😥😥肉操飯夠味🤣🤣青瓜就係當你食到油膩嘅時候,可以食下中和返3.呢個菜喺香港街市真係好似見唔到呢個菜好好食同埋好有風味,雖然比較油珍珠奶茶就真係唔得😭淡茂茂唔知飲緊乜咁😫
呢間餐廳嘅地點都格攝
我直情行過左都唔知😂😂但係一上到就會覺得佢同樓下係兩種感覺
餐廳係一種懷舊嘅感覺😆😆😆
1.滿漢牛肉麵

啲餸一上枱我真係嘩咗一聲,因為份量超級大😧
但係都只係$90👏🏼👏🏼👏🏼完全係勁抵食
佢要分兩個碗係因為佢嘅湯係唔同味
一碗係有面,另一碗係淨係餸
有面嘅湯係比較淡,同埋易入口
而另外嗰碗係比較濃味同埋鹹
側邊有蒜蓉同埋酸菜,建議大家上枱嘅時候飲咗湯先👍🏻👍🏻
之後先在按個人口味加入蒜蓉同埋酸菜
加咗之後係好味好多👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
麵條夠粗,同埋煙銀😜😜😜
不過牛展就over cook,所以好孩🥲🥲🥲
牛腩炆得好琳😍😍😍
而且入味
2.三杯雞
雞肉係冇骨嘅,而且用雞扒肉
側邊嘅菇都幾多
不過個人覺得炒得唔夠乾同香😥😥
肉操飯夠味🤣🤣
青瓜就係當你食到油膩嘅時候,可以食下中和返

呢個菜喺香港街市真係好似見唔到
呢個菜好好食同埋好有風味,雖然比較油

珍珠奶茶就真係唔得😭淡茂茂唔知飲緊乜咁😫
2021-04-16 311 瀏覽
Craving for Taiwanese cuisine last night, my friend and I randomly found this restaurant serving some Taiwanese goodies. The special thing about this restaurant is its home-like atmosphere, from service staff, interior, tableware to the taste of the food. We've ordered a set dinner with an appetizer, a soup, a main dish, a side dish, a staple dish and a drink. It's for one, but the food portion is plenty enough to share by two. The appetizer gave a refreshing start to the whole meal, the winter

We've ordered a set dinner with an appetizer, a soup, a main dish, a side dish, a staple dish and a drink. It's for one, but the food portion is plenty enough to share by two. The appetizer gave a refreshing start to the whole meal, the winter gourd marinated by orange juice really surprised us, the mix and match of sweet and sour flavours.🤯 The restaurant utilizes well the ingredients from Taiwan, you can really taste the herbs and spices without over-seasoned. A homey, comfy meal that suitable for relieving stress and gathering with friends.

Overall, the set dinner has well-balanced vegetables, meat and staple. If you are fancy for Taiwanese cuisine with a homey vibe, it's worth giving it a try!
Set Dinner
2021-04-15
2021-04-14 149 瀏覽
成日都見唔少人推薦呢間位於灣仔嘅台灣野,見佢價錢唔算貴而且環境幾靚,就決定去試下。lunch time去到都幾full, 全場坐滿晒,而且用餐時間得1個鐘,都有少少趕。餐廳嘅裝修係真係幾靚,非常有果種六七十年代嘅復古感覺,非常適合打咭。我同朋友分別叫左個台灣三杯雞飯($70)同滷肉飯套餐($65),成個set包左涼菜,主菜同一碗滷肉飯,味道方面真係唔算特出,碗飯煲得稍為腍左少少,但呢個價錢嘅話我都唔會要求太高,都值得去試下嘅🤣

位於灣仔唐樓既台式餐廳💗 環境裝修好靚好有格調✨ 好懷舊既感覺🥀 記住要book咗位先好黎因為佢長期都好full🥺 🍜養生清燉牛肉麵 ($65) [😋7.2/10]餸方面有3⃣️大舊牛肉 係牛肋肉既部位 但有啲韌唔夠淋🤐 另外有2⃣️舊牛筋 滑luetluet 口感偏淋🧐 湯底比平時既牛肉麵清 落咗紅棗杞子 感覺養生啲🤣 亦無平時個種好膩既感覺😌 但牛肉味就相應無咁濃啦🤨 麵條望落類似白色版既粗麵! 好煙韌 雖然唔算好掛湯但我覺得都足夠😚🍵茶燻雞佐烏龍茶茶漬飯 ($78) [😋7.4/10]煙燻雞 搭配烏龍茶泡飯 呢個配搭較特別🤩 有原塊幾雞排 肉質嫩滑多汁 雞皮燻到好香脆脆地 味道剛好唔會過鹹🤓 烏龍茶泡飯食落好香淡淡地既烏龍茶味 又出奇地夾🤪 台式料理黎講呢間選擇都比較多同埋特別🥰 環境好靚好有格調! 野食質素都唔錯 推薦一試!😋味道評分: 7.3/10 🥳環境評分: 8.2/10🤑性價比: 6.2/10🤩回頭度: 7.1/10📍1963木十豆寸灣仔灣仔道110號中匯大樓2樓

🍜養生清燉牛肉麵 ($65) [😋7.2/10]

2021-03-25
養生清燉牛肉麵
茶燻雞佐烏龍茶茶漬飯
  • 茶燻雞佐烏龍茶漬飯
懷舊風格,懷舊台式傳統經典元素融入空間,使人彷若穿梭時空隧道,倒轉回到上個世紀、品味文人雅士對於生活的堅持。如若你也想重返美好舊時光,趁著假期帶朋友仔穿越時空品嚐美味吧!就讓時間定格,望住所身處在買少見少既唐樓入樓每樣擺設,家具, 舊式嘅雪櫃,舊式嘅收銀機 仲有 留聲機。。。 彷彿置身於舊時光朋友仔生日今次就帶佢嚟呢一個充滿懷舊味道嘅 餐廳食生日飯, 記得我哋第一次去旅行 去咗台灣 見到菜單上嘅食物更加令我哋回憶起第一次去旅行嘅 點滴, 我哋已經好耐冇去過旅行喇,唔知下次係要等到幾時呢?台灣菜點樣都唔少得 三杯雞🐥 , 🐤雞肉醃得 好入味而且啖啖肉,肉質juicy👍🏻滷肉飯也是必點之選, 粒粒嘅滷肉加上鹵水蛋仲有半片嘅醃蘿蔔 就係簡簡單單嘅滷肉飯 就可以顯出不凡的味道台式滷味拼盤 : 🐽豬耳,🐣雞翼,🥕蘿蔔 ,海帶, 🥚鹵水蛋,豆乾荔枝梳打 甜度剛好💕

荔枝梳打 甜度剛好💕

2021-04-02
  • 滷肉飯
  • 台式三杯雞
近期越來越多新開嘅台灣菜小店 呢日口痕同朋友出開灣仔想食台灣野 就唸起開咗差唔多5年嘅‹1963木十豆寸 ›!首先入口位置喺地面 已經好有特色上一層到門口撳個鐘仔🤪就有人帶位當然裝修好有台灣特色 好懷舊 啱哂打卡影相啦但食物就比較清淡..但最重要係支持黃店💛可以一試!⋆台式醉雞面線 $78都幾失望..平時我都幾鍾意食醉雞之類諗住都係’安全食物’但味道好淡....⋆台式滷味拼盤滷肉飯 $65呢個比醉雞麵線好啲 但’滷味’味唔濃...所以都係偏淡...💛Instagram: eatoreator 老土啲都要講~你的follow 我的動力!!
近期越來越多新開嘅台灣菜小店
呢日口痕同朋友出開灣仔想食台灣野
就唸起開咗差唔多5年嘅‹1963木十豆寸 ›!

首先入口位置喺地面 已經好有特色
上一層到門口撳個鐘仔🤪就有人帶位
當然裝修好有台灣特色 好懷舊 啱哂打卡影相啦
但食物就比較清淡..

但最重要係支持黃店💛可以一試!

⋆台式醉雞面線 $78
都幾失望..平時我都幾鍾意食醉雞之類
諗住都係’安全食物’
但味道好淡....

⋆台式滷味拼盤滷肉飯 $65
呢個比醉雞麵線好啲 但’滷味’味唔濃...
所以都係偏淡...

💛Instagram: eatoreator
老土啲都要講~你的follow 我的動力!!
2021-02-07
2021-03-31 241 瀏覽
呢間鋪頭係灣仔一個隱密既唐樓,仲要上兩層樓梯,但是每日依然人滿為患,我提前一日book左位,先可以入到去。我地兩個人嗌左兩個送一份主食,本想試下鹹蛋白玉苦瓜,可惜賣曬,所以嗌左一碟三杯雞一碟辣炒水蓮,同埋一碗麻醬拌麵兩人share。我個人鍾意辣炒水蓮多啲,口感清脆,有淡淡清香。水蓮是台灣山野菜,平常餐廳好少見。三杯雞麻麻地,中規中矩無咩特色。最後黎既麻醬麵,男朋友呢類麻醬控給超高評分,睇來鍾意麻醬的朋友會超鐘意。我自己覺得有小小膩...總結來講,依餐都OK,餐廳既特色係仿古裝修,還原50-60年代既feel,燈光暗淡,出門時見到有不少客人合影留念。

三杯雞麻麻地,中規中矩無咩特色。
三杯雞

2021-03-25
2021-03-25 310 瀏覽
一直都被哩間餐廳特別嘅名同門面吸引終於有機會上去果然由門口樓梯上到2樓餐廳都充滿壞舊風格各樣舊物配搭埋一齊都係品味尤其喜愛天花嘅吊燈窗框剛好曬進正午嘅陽光加上講國語嘅女店員聲音又有返咗古老台灣嘅幻覺試咗台南擔仔麵食材豐富湯麵內有蝦肉、豬腩肉同芽菜餸又有豬耳、豆乾、海帶、雞翼同蛋而麵質都係彈牙爽滑而且味道好好非常滿足意外地比錢時知道外賣自取有8折店員們又好有禮貌以後lunch time都有都唔洗頹食嘅好選擇啦
一直都被哩間餐廳特別嘅名同門面吸引
加上講國語嘅女店員聲音
又有返咗古老台灣嘅幻覺

試咗台南擔仔麵
食材豐富
湯麵內有蝦肉、豬腩肉同芽菜
餸又有豬耳、豆乾、海帶、雞翼同蛋
而麵質都係彈牙爽滑
而且味道好好