餐廳: 1963 木十豆寸
資訊:

2019-03-07 449 瀏覽
朋友突然從加拿大返黎,遷就我地港島區返工,係灣仔搵到呢間台灣料理,地點方便,地鐵巴士電車都到,相約七點,到達一棟唐樓樓下,門面有少少殘舊,加少少懷舊味道,跟住要行兩層樓梯,沿途有溫馨提示,到二樓感覺有點花樣年華feel, 三個女人仔晚餐,加古式裝修,叫咗炒飯,醉雞,拼盤,水蓮,食物美味,最後加個甜點“拔絲地瓜”,飽到上心口,全晚聊天都無受騷擾,9:30 last order, 坐足一晚無趕客,真心岩靜靜傾計食飯,價錢合理,平均每人百零蚊,仲要好飽飽。
,到二樓感覺有點花樣年華feel, 三個女人仔晚餐
,加古式裝修
,叫咗炒飯,醉雞,拼盤,水蓮,食物美味
櫻花蝦炒飯
拔絲地瓜
台式醉雞
  • 台式滷味拼盤
2019-03-05 177 瀏覽
恰巧與男友到港島行逛,當然要找一找好東西來吃。餐廳環境裝潢有特色,走懷舊風格,連餐枱都是用古舊的衣車枱改裝而成。餐廳提供DINNER SET,但我們不是太肚餓,所以散叫。鮮榨果汁(火龍果、檸檬汁、蜂蜜):火龍果味欠奉,檸檬汁和蜂蜜太多,但入口感覺頗清新。烏龍茶香燻雞:本身以為係雞隻,但原來是雞扒形式。煙燻味濃,雞肉沒有雪味,但係略為乾身,味道也不錯。滷肉飯:普普通通,滷水蛋味道不太夠。鹹蛋白玉苦瓜:出奇地好味,白玉苦瓜不太苦,鹹蛋並不是金沙鹹蛋的那種,混和一起,感覺調和。青木瓜排骨湯:頗解渴,青木瓜十分清甜,配上排骨去燉湯,元氣滿滿。鮮奶純芋千層蛋糕:芋頭味濃厚,但皮有點厚,cream都頗滑。餐廳食物水平不錯,而且環境充滿打卡點,可以拍出美美的照片。
恰巧與男友到港島行逛,當然要找一找好東西來吃。

餐廳提供DINNER SET,但我們不是太肚餓,所以散叫。

滷肉飯:普普通通,滷水蛋味道不太夠。

餐廳食物水平不錯,而且環境充滿打卡點,可以拍出美美的照片。
2019-03-02
2019-03-05 154 瀏覽
眷村拌麵🍜.灣仔好有簡潔懷舊feel既台式餐廳🍴主打家常菜😋點左碗眷村拌麵🍜,其實係滷肉拌麵,麵條好粗而且彈牙,撈埋滷肉汁真係一流😍,因為超級入味!粒粒滷肉幾大而且有啲肥肉🐖,所以食落較香口同juicy,係正宗台灣滷肉既做法啊!👍🏻意想不到係小編以為普通拌麵會無餸,點知有幾條豬扒😱好好味!最後仲有貢丸湯,可以用來撈麵或者就咁飲,就咁飲好清甜同暖肚,唔會好似港式撈麵既湯咁咁鹹,小編會encore,仲要食返呢個麵☺️
眷村拌麵🍜
2019-02-26 254 瀏覽
同事話介紹我去一間高質小店一直期待已久 終於去到啦不過聽同事講想食一定要預早BOOK位WALK IN隨時等到LUNCH TIME完都無位裝修都擺設都好復古 好正文青朋友一定會鐘意呢到我地一行7個人 每人都叫左一個SET試不過影唔哂咁多 只好放有影既上黎啦牛肉麵牛碾好腍 麵條都好煙UN不過味道較清淡 適合淡口味人士唔記得左咩名不過好好食牛根同牛腩都好入味由於大部分都係同事點我唔係太記得名不過呢個藥膳味較重未必人人鐘意三杯雞同事極力推介 果然都幾好食微微酒香 味道不太辣 而且大部分都係無骨雞有一個套餐既飯係雞肉飯飯底有少少似海南雞既飯都幾好食整體黎講呢到性價比都幾高價錢唔貴 而且環境都好舒適唯一係呢到既午餐係無包野飲想飲可以再加錢點
同事話介紹我去一間高質小店一直期待已久 終於去到啦

想飲可以再加錢點
2019-01-29
午餐
2019-02-03 283 瀏覽
趕喉趕命夏日炎炎食Lunch記等位需時15mins 趁機欣賞文青style嘅環境 chaap咗幾福相woot woot裏面仲靚 好懷舊feel但又唔老 但係時間關係同埋我哋坐嘅位唔係靠牆 冇咩好影嗌咗個滷味擔仔麵presentation幾漂亮喎餐具有心思 木製品 spoon & chopsticks都有唔同嘅字試咗啲小菜先由右講到左1:爽口清新甜甜哋 我哋suspect係芒果/木瓜絲2:酸酸的椰菜 男士不喜歡 我哋兩位女士就食埋佢戈碟 好開胃 食得出係用檸檬汁浸3:好似係菜po 爽爽的 但太咸滷味豆乾,豬耳,海帶,牛展,蛋,蘿蔔其實呢碟嘢冇咩嘢想講 唔yeh味 冇靈魂可言 btw我應該係食咗全家嘅豬耳 因為友人唔食比埋我 哈哈麵啦!!食完開心番是彈牙的!!!!都掛倒啲湯滷肉直接PASS 因為小姐我係唔食動物脂肪der yeh牛丸是surprise 有肉汁嘅?? hao che!errr tbh 好大機會唔會 re-visit味道:5.5/101963 木十豆寸台灣南部擔仔麵撘滷味拼盤$65
趕喉趕命夏日炎炎食Lunch記

嗌咗個滷味擔仔麵
presentation幾漂亮喎

試咗啲小菜先
由右講到左
1:爽口清新甜甜哋 我哋suspect係芒果/木瓜絲
3:好似係菜po 爽爽的 但太咸

滷味
豆乾,豬耳,海帶,牛展,蛋,蘿蔔
其實呢碟嘢冇咩嘢想講 唔yeh味 冇靈魂可言

btw我應該係食咗全家嘅豬耳 因為友人唔食比埋我 哈哈

麵啦!!
食完開心番
是彈牙的!!!!
都掛倒啲湯
滷肉直接PASS 因為小姐我係唔食動物脂肪der yeh
牛丸是surprise 有肉汁嘅?? hao che!

errr tbh 好大機會唔會 re-visit

味道:5.5/10

1963 木十豆寸

台灣南部擔仔麵撘滷味拼盤
2019-01-29 685 瀏覽
灣仔道莊士敦道交界三角位有一棟特色大廈,是晚行過抬頭見到,令我諗起紐約第五街嘅熨斗大廈,哈哈。經過灣仔道入口,比樓梯口個1963木十豆寸招牌吸引左,走上兩層樓梯,發現原來係台灣餐廳。橫掂都行左兩層樓梯,就入去食埋飯啦。餐廳裝修好懷舊,門口兩道木門既門柄係舊式電話嘅聽筒。入到餐廳入邊,見到有個擺滿舊相機既櫃,男女廁中間掛住個理髮店門口嘅紅白藍旋轉燈柱,燈柱旁邊有一座字粒印刷檯,十足十個博物館咁。終於有人帶位喇,餐廳都幾滿座,座低發現木檯原來係舊車衣機,物盡其用。晚餐有套餐亦有單點選擇。套餐一位199起,決定單點。兩個人點左滷肉飯、麻醬麵、燙青菜、酒蒸蛤蜊、三杯雞。燙青菜有好多滷肉鋪面,酒蒸蛤蜊好好味,三杯雞略嫌太濃味。滷肉飯細細碗不過鋪好滿,飯面放半隻滷蛋,半片黃蘿蔔,正👍🏻。麻醬麵既棉質彈牙,同麻醬撈埋好夾。食物質素整體滿意,可再來。

燙青菜
酒蒸蛤蜊
滷肉飯
麻醬麵
2019-01-20 278 瀏覽
木十豆寸設在1樓,經過地面的時候,不容易發現,但一入門口,華麗古典風味撲鼻而來,仿如置身60年代的精緻餐廳,由幾何圖文牆紙,吊燈,雕刻水杯,到一系列不同的古董(香煙自動販賣機、 刻字板模櫃、撥號回轉電話等),帶出濃濃懷舊風情。除了裝修有心思,食物都充滿誠意。1) 養生藥膳排骨飯 - 藥膳湯底熬的已成深褐色,一上碟已香味迷人,但出奇地味道清甜,不會過於中藥苦味,於濕冷的冬天喝上,溫潤滋補。排骨燉得軟嫰,十分入味,配上軟熟白飯,妙不可言。2) 萬巒豬手麵線 - 豬手非常入味,且肥瘦分明, 肉質鮮嫩。整體而已,食物份量略少,但味道環境滿分,值得再嚐。

除了裝修有心思,食物都充滿誠意。
整體而已,食物份量略少,但味道環境滿分,值得再嚐。
萬巒豬手麵線
養生藥膳排骨飯
萬巒豬手麵線
養生藥膳排骨飯
2019-01-16 321 瀏覽
中女愛打卡,除左餐廳食物美味外,環境氣氛都好重要,如果有得比我打下卡,炫耀下重好啦!朋友話灣仔有間台灣懷舊feel cafe,坐低已經有十幾個打卡靚位,一去到門口已經好神秘,好似入左去另一個平衡時空咁,去到196幾年嘅台灣。牆上海報、一枱一櫃都好別緻,見到店主用心經營搜羅古典文物。餐廳係台式料理,佳節期有特式料理,我帶埋仔仔去見下朋友,台灣料理小朋友都啱食,味道有淡有濃,點左個聖誕大餐一齊分享。Xmas set好豐富,有湯、燉排骨、飯同菜、扒、甜品。我地兩大一小,份量好足夠。呢間餐廳嘅燉排骨好好食,燉排骨用瘦肉排骨等左八個鐘以上,肉質好淋好鮮甜小朋友食好啱。   特別喜歡煎豬扒,豬扒好淋滑,醃得夠味,一D都唔鞋口。最後好特別聖誕飲品,係蜂蜜綠茶加聖誕老人綿花糖,我仔仔見到勁開心,有得玩有得食!最後,問左店長木十豆寸係點解,原來係組成個字,估到嗎?樹!

特別喜歡煎豬扒,豬扒好淋滑,醃得夠味,一D都唔鞋口。

最後,問左店長木十豆寸係點解,原來係組成個字,估到嗎?

樹!

2018-12-28
  • 藥膳排骨鍋
2019-01-10 341 瀏覽
朋友跟我是台灣愛好者 今次是她的生日 所以特意訂這間台灣懷舊風味重的跟她慶祝生日 幸好有訂位 可以一到即入座環境周圍充滿著懷舊氣息有少少花樣年華這部劇的場景用來拍照一流最欣賞有些裁縫車作為桌子 很特別呀好喜歡餐牌簡簡單單的設計 好方便閱讀 我們不約而同想點醬麵 沒有令我們失望醬的份量剛好伴麵 口感好棒也不會太咸我們同時魚愛好者 所以也想試試台灣餐廳的魚會弄成怎樣結果完全沒有令人失望 反而超喜歡!!!把魚煎得剛好 不會太乾**想謝謝店員好樂意幫我的生日旦糕先存放沒有你們幫忙 也製造不到驚喜給她
朋友跟我是台灣愛好者 今次是她的生日

我們不約而同想點醬麵 沒有令我們失望
醬的份量剛好伴麵 口感好棒
也不會太咸

我們同時魚愛好者 所以也想試試台灣餐廳的魚會弄成怎樣
結果完全沒有令人失望 反而超喜歡!!!
把魚煎得剛好 不會太乾

**想謝謝店員好樂意幫我的生日旦糕先存放
沒有你們幫忙 也製造不到驚喜給她
2019-01-09 279 瀏覽
平安夜公司早收工~所以到處走走就看到這間餐廳看到它的裝潢很舒適,也覺得食物賣相還好所以就進去吃了~入到去,店員十分有禮貌!食物有很多款選擇!牛肉麵、鹵肉飯、台式拼盤、炸雞、三杯雞等等!還可以加配飲品如珍珠奶茶、果汁、花茶等。點了茶薰雞配茶漬飯,上菜的時侯已經聞到茶香四溢~雞排有濃郁的煙薰味,配上清淡的烏龍茶漬飯,十分滋味!會推薦給朋友過來吃,因為很有台灣的風味,環境衛生也很好而且,店員十分有禮,也很有耐心跟我介紹食物態度十分良好~也讓我有種去了台灣的感覺!
平安夜公司早收工~所以到處走走就看到這間餐廳
看到它的裝潢很舒適,也覺得食物賣相還好
所以就進去吃了~

入到去,店員十分有禮貌!
食物有很多款選擇!
牛肉麵、鹵肉飯、台式拼盤、炸雞、三杯雞等等!
還可以加配飲品如珍珠奶茶、果汁、花茶等。

點了茶薰雞配茶漬飯,
上菜的時侯已經聞到茶香四溢~
雞排有濃郁的煙薰味,配上清淡的烏龍茶漬飯,十分滋味!

會推薦給朋友過來吃,因為很有台灣的風味,
環境衛生也很好

而且,店員十分有禮,也很有耐心跟我介紹食物
態度十分良好~
也讓我有種去了台灣的感覺!
2018-12-24
2018-12-31 411 瀏覽
好復古懷舊,嘢食都唔錯㗎,麻醬麵都冇令我失望。不過份量係少d價錢又唔會好貴,特別鍾意玫瑰洛神花茶。喜歡拍照的朋友就唔好錯過啦。環境都算清幽,適合家庭朋友聚會🌹🌹
2018-12-22 413 瀏覽
今天經過灣仔發現了這間文青餐廳1963木十豆寸。餐廳位於樓上,於地面的入口隱蔽,需經唐樓樓梯拾級而上。餐廳走民初風格,店內放滿古舊傢俱作裝飾,牆身貼有懷舊牆紙,窗戶掛上乾花,別具特色。餐廳主打台式美食,有多款選擇,牛肉麵、鹵肉飯、台式拼盤、炸雞、三杯雞等,應有盡有。午市時段可以以優惠價加配飲品如珍珠奶茶、果汁、花茶等。點了茶薰雞配茶漬飯,上菜時已經聞到茶香四溢。雞排每件都有濃郁的煙薰味,可惜的是味道偏咸,配上清淡的烏龍茶漬飯正好可以中和一下。

2018-12-20 564 瀏覽
灣仔有一家充滿懐舊氣息的台式料理,筆者其實很久之前已想試一下,但一直礙於各種原因而苦無機會,直至最近終於都有機會來到了這家打卡名店晚膳!餐廳位於莊士敦道和灣仔道交界三角位的一幢舊宅之内,那大樓算是老灣仔的地標之一,外面屹立著一棵標誌大樹,也不知是否這個原因,餐廳的名字木、十、豆、寸就是以樹字分拆而成,蠻有心思的!從地面的中古的鐵閘入内,經過充滿著歷史痕跡的昏暗樓梯上到2樓,即見到一道古色古香的懷舊木門,推門而進後就仿如進入了時光隧道一般,各式各樣只會在五、六十年代出現的傢俱和擺設紛紛呈現眼前,殘舊鐵窗花、典雅印花牆紙、古老時鐘、懷舊留聲機、腳踏衣車枱和自助香堙售賣機等,全都是粵語長片時代的古董級數裝飾,花樣年華得來又帶著王家衛式的藝術感,每個角落都可以是打卡熱點,讓人目不暇給,紛紛駐步留影!而配上了柔和的燈光和古典枱櫈餐具後,感覺更是悠閒舒適,亦滿有情調,與充滿活力的年青店員形成了强烈的對比。這店除了散點的餐牌外,亦有供應幾款晚飯套餐,分別以店名的單字木、十、豆、寸來命名,讓客人方便選擇。而鄰近聖誕,小店最近推出了聖誕套餐以應應節,雖然是台灣菜,但都有齊前菜湯品、主菜飯麵、菜蔬、甜品和

這店除了散點的餐牌外,亦有供應幾款晚飯套餐,分別以店名的單字木、十、豆、寸來命名,讓客人方便選擇。而鄰近聖誕,小店最近推出了聖誕套餐以應應節,雖然是台灣菜,但都有齊前菜湯品、主菜飯麵、菜蔬、甜品和飲品,而且據店員介紹,在12月23日前還會有早鳥優惠,以每位$249的價錢便可優先試一下這個套餐,筆者當然不會放過機會點來一試。
養生秋葵 / 梅漬番茄 / 橙汁冬瓜

首先登場的是幾款精緻特色前菜:橙汁冬瓜,冬瓜以橙汁醃製過,爽口中帶橙香,與印象中冬瓜的口感相距甚遠,不說的話還以為在吃橙味的雪梨,清新爽甜,頗有特色。梅漬番茄,自家醃製的車厘小茄清甜多汁帶淡淡梅香,酸甜開胃;養生秋葵,出名健康的秋葵佐上少許黑醋,微酸爽脆,帶著獨有的潺潺口感,突顯出秋葵的原味,雖然並不是筆者那杯茶,但仍吃得出鮮度十足。
鳳梨苦瓜湯

冷盤過後即時來碗熱湯暖暖胃,筆者揀選了貼近台灣食味的鳳梨苦瓜湯,平時很少聽過以鳯梨煲湯,想不到原來入口清甜滋潤,繼而滲出苦瓜淡淡的甘苦,很有風味;大廚還加入了少許麵豉醬調味,增添了豆味鹹香,唯個人覺得反而有點蓋過了食材的原味,雖然這樣說,但其實味道還算不錯。
台灣烏龍茶燻雞

當天的主菜是台灣烏龍茶燻雞,一端上來已傳來陣陣煙燻香,不像傳統的以原隻雞件上碟,這道菜選用了雞扒入饌,賣相上雖然打了點折扣,但還好味道尚算濃郁出衆,雞皮薄薄的沒有一點多餘脂肪,肉質焦香嫰滑,佐上台灣烏龍茶葉,沾上淡淡茶葉清香,更添風味,而且吃起來啖啖肉不用啜骨,反而還吃得盡興過癮。
月見過貓

而蔬菜方面則要了月見過貓, 過貓菜是台灣原住民料理的特色菜蔬之一,屬於蕨菜的一種,在香港並不算常見。大廚將過貓輕炒過後伴上一隻生雞蛋,拌匀後色澤翠綠亮麗,口感滑溜,爽脆帶黏,清新怡人,很有農家田園的味道。
台式滷肉飯

主食方面選了台式滷肉飯,滷肉粒粒肥瘦分明,不會過肥,可能迎合了港人較健康的口味吧?!而且濃汁油香滲入了飽滿軟糯的蓬萊米當中,加上異常入味的滷蛋,令到整碗飯更添惹味甜香,如滷肉碎的份量能再多一點的話應更盡興。

藥膳排骨鍋

另外筆者還點了冬日限定的藥膳排骨鍋,熱辣辣的排骨藥湯以爐火保温,湯汁入口滿有藥香酒香,排骨份量頗多燉得鬆軟入味,吃一口排骨呷上一口熱湯,有點點肉骨茶的影子,暖入心窩,是一道十分合適冬天飲用、暖身滋補的藥膳。
Tiramisu千層蛋糕

甜品方面則是Tiramisu千層蛋糕,一層層的班戟皮當中夾雜了幼滑Tiramisu餡料,甜度適中恰到好處,滲著淡淡奶香和咖啡香,口感雖少了一份軟滑卻添上了點咬口,算是不錯,但就個人口味而言,筆者還是喜歡傳統Tiramisu的軟滑。
萬巒豬手,上碟時已起骨,方便進食,醬香入味!

最後來一杯蜜糖紅茶作為結尾,熱呼呼的紅茶茶味剛好,不會過濃,帶著微微甜香,正好清去了一頓飯的濃膩。

小店整晚的出品還算不錯,食物份量充足之餘上菜亦迅速,帶著台灣農家菜的風味,招呼雖未至於殷勤但仍算到位,能在這麽用心佈置的環境下用餐,還有多件時代巨輪下的珍品任影任打卡,以二百多元一位的價錢來說算是合理,偶爾品嚐一下台灣菜來這裏朝聖一下,打破聖誕節食西式大餐的傳統,其實也是一個另類選擇,說不定還可慳回不少。(温馨提示:聖誕套餐或需提前預訂,最好還是訂座詢問一下,以免失望而回。)
2018-12-06
3 分鐘 (堂食)
養生秋葵 / 梅漬番茄 / 橙汁冬瓜
鳳梨苦瓜湯
台灣烏龍茶燻雞
月見過貓
台式滷肉飯
Tiramisu千層蛋糕
萬巒豬手,上碟時已起骨,方便進食,醬香入味!
2018-12-14 385 瀏覽
1963彷佛系一部時光時,我地邊食邊打卡,好似時光倒流去到幾十年前,餐廳專門布置成舊時的家居風格,絕對系打卡影相的好選擇,現在仲推出聖誕大餐,我地今日就系預訂左聖誕餐,來提前慶祝!249一位,系早鳥優惠。連洗手盆都古色古香,復古風格。用衣車改成飯枱,創意十足!台式古早味酸梅汁,酸酸甜甜好開胃!台式藥膳排骨煲,冬日限定吖!濃濃的藥膳味,排骨超級入味!好香!餐具好有趣,「大口吃飯,再來一碗」寫出我的心聲....南瓜濃湯,好綿密,口感很好!這個小魚山蘇超級特別吖!口感爽脆!台式炸醬撈麵,麵Q彈爽滑,撈醬一流。巴格斯黑豚豬架佐洛神花醬,洛神花醬同黑豚好夾,花香甜甜的令豬架更易入口,黑豚豬肉質嫩滑!正!

連洗手盆都古色古香,復古風格。

用衣車改成飯枱,創意十足!

台式古早味酸梅汁,酸酸甜甜好開胃!

餐具好有趣,「大口吃飯,再來一碗」寫出我的心聲....

南瓜濃湯,好綿密,口感很好!
這個小魚山蘇超級特別吖!口感爽脆!

台式炸醬撈麵,麵Q彈爽滑,撈醬一流。

2018-12-12
午餐
2018-12-13 6482 瀏覽
朋友知我喜歡食台灣餐廳~專登帶我嚟~雖然行樓梯上,都只係2樓~好快就到~上到去環境好有懷舊feel~連餐具,杯,碟都別有風格~瘋狂影完相之後~我終於捨得點餐~餐廳已經開始有聖誔餐推出~而聖誕餐需預訂~即日起至12月23日享有聖誕餐早鳥優惠價249 per朋友非常醒目做足功課~已經一早預訂了~不過提提大家12月24日至12月25日就要原價299 per除咗叫聖誕餐之外~我另外叫咗 藥膳排骨煲店員話呢個係冬季限定新品~天氣凍凍,所以叫來試試~藥膳湯幾好飲~排骨炆得剛剛好~好入味~聖誔餐前菜~我吃光光橙汁冬瓜好特別~好好味,番茄酸酸哋好開胃,秋葵遇上甜醬,可以話一拍即合餐湯有2款選擇,分別係鳳梨苦瓜湯及南瓜湯~南瓜湯唔係甜反而係咸~鳳梨苦瓜湯充滿鳳梨味道帶點兒甘~2款湯都幾特別幾好飲~月見過貓~唔似一般香港菜~以前喺台灣食過,但感覺一般~但今次食又覺得幾好食~要同雞蛋,醬汁撈勻一齊食~味道同口感都唔錯~麻醬拌麵~有脆口蝦乾、青瓜絲,麻醬好多,撈勻非常濃味滷肉飯~滷肉唔太肥膩~適合我呢啲怕肥肉嘅人~巴格斯黑豚肉豬架洛神花醬~好厚肉~煮到啱啱好,肉質好滑~配洛神花醬非常好味~餐飲我揀咗聖誕特飲(
朋友知我喜歡食台灣餐廳~專登帶我嚟~

連餐具,杯,碟都別有風格~
瘋狂影完相之後~我終於捨得點餐~

餐廳已經開始有聖誔餐推出~
朋友非常醒目做足功課~已經一早預訂了~
除咗叫聖誕餐之外~我另外叫咗 藥膳排骨煲

店員話呢個係冬季限定新品~
天氣凍凍,所以叫來試試~
藥膳湯幾好飲~排骨炆得剛剛好~好入味~

聖誔餐前菜~我吃光光

餐湯有2款選擇,分別係鳳梨苦瓜湯及南瓜湯~
南瓜湯唔係甜反而係咸~
鳳梨苦瓜湯充滿鳳梨味道帶點兒甘~
2款湯都幾特別幾好飲~

月見過貓~
唔似一般香港菜~以前喺台灣食過,但感覺一般~

麻醬拌麵~有脆口蝦乾、青瓜絲,麻醬好多,撈勻非常濃味
滷肉飯~滷肉唔太肥膩~適合我呢啲怕肥肉嘅人~

巴格斯黑豚肉豬架洛神花醬~

好厚肉~煮到啱啱好,肉質好滑~
配洛神花醬非常好味~

餐飲我揀咗聖誕特飲(係冬季限定新品)

係蜂蜜紅茶,將個聖誕老人糖放落去~

等佢慢慢溶化~好得意~咪以為好甜
其實剛剛好~唔太甜~仲幾好飲添~

成餐都好滿意~推介大家去食啊~
  • 巴格斯黑豚肉豬架洛神花醬
  • 前菜