2023-01-05
竟然比我無意中發現佐敦一間新餐廳只要$588就食到高級鐵板燒,有前菜、海鮮、牛柳、炒飯同甜品。朋友生日就帶佢食人生第一次鐵板燒,佢開心到呢。餐廳地方寬敞,坐得好舒服,食鐵板燒最鍾意同師傅交流,坐吧枱最開心。因為第一次食,所以食餐廳最平那個餐,但我覺得都好足夠,前菜沙律好新鮮,配意大利黑醋一齊食夠晒開胃。師傅喺鐵板大顯身手嘅期間,侍應推介我一款梅酒,酒精含量唔高,但好好味,見到個杯已經非常吸引,味道果然非常好,可以稱得上為呃女仔嘅酒,因為真係好好飲😂😂每個餐可以嗌兩款海鮮,我哋點咗鮑魚,虎蝦,同帶子,全部都好新鮮,鮑魚好彈牙好鮮甜,虎蝦超級大隻,入口好爽口,帶子好厚身配埋黑松露味道頂級提升。另外肉類,我哋兩個都叫咗牛柳,份量非常足夠,見到師傅功架好好,五成熟剛剛好,最精彩係蒜片脆卜卜,配埋牛柳一齊食,軟硬口感,牛味香濃,非常滿足。食鐵板燒最鍾意睇師傅炒飯,炒飯食到粒粒均勻,仲有大大隻蝦,就算一個大男人食完都會覺得好飽,最後配埋甜品,甜品都係一啲都唔馬虎,豆腐雪糕上面落左金箔,打卡一流,味道亦都唔太甜,如果呢度唔係佐敦,呢餐飯每位肯定過千蚊,所以真心覺得好抵食 。