龍亭

Lung Ting Teppanyaki
2023-01-11 30 瀏覽
佐敦呢間鐵板燒新開一個月左右,已經聽好多朋友推介話好🉐️,今晚book定枱特登嚟試吓🥰個餐牌選用漸進綠色好特別好吸睛,絕對係見微知著,與別不同,我亦好鍾意佢個名「龍亭」,好專業好高檔嘅感覺,所以話一個好嘅名已經成功咗一半😎呢度環境舒服,雖然座位唔多,但係鐵板燒來講就啱啱好,我唔鍾意太多人太嘈嘅感覺,呢度俾我有一個好專心食嘢嘅環境,而且裝修格調高雅,顏色配搭好舒服,今晚order左兩份不同價錢嘅鐵板燒,真係好期待🤗我同朋友揀咗自己鍾意嘅海鮮種類,睇住廚師精湛嘅烹調技巧,加上適當嘅調味,真係越望就越肚餓,口水流呀🤣首先上枱係扇貝和鮑魚,離遠已經聞到香噴噴,廚師同我講鮑魚上面嘅係特別配製嘅醬汁,我試過真係好好味又滋味,真係必食推介,而扇貝配上牛油松露醬,味道層次,口感真係食過返尋味👍🏻我朋友揀咗鮑魚和東星班片,佢同我講東升斑片外脆內軟,個皮食嘅時候仲聽到索索聲,而且魚肉又嫰又滑,配上旁邊黑醋醬汁,更加提升到魚肉嘅鮮味,佢讚口不絕☺️主菜我哋兩個都揀咗牛柳,要求係五成熟,廚師就根據我哋嘅要求精心炮製,刀工技巧非常純熟,非常值得客人欣賞,我哋不時都拍手掌鼓勵👏🏻第一件牛我食原味,肉香油脂均勻,之後配
第一件牛我食原味,肉香油脂均勻,之後配上Wasabi加上灰炭鹽,又係另一種食法,如果想清一清喉嚨,旁邊紅色嘅花菇形狀其實是蘿蔔,真係食嘢都係一種學問,長知識哦🤔
鐵板炒飯,又香又綿又好味😋,加上葱花、甘荀,鮮蝦爽口彈牙,啖啖都非常好味,食得滿意又滿足,正👍🏻👍🏻👍🏻
甜品都咁精緻,紅豆🫘果凍,紅酒燴雪梨🍐,嘆完呢兩個甜品真係完美嘅句號,真心明白點解佢開咗一個月已經咁多人識得欣賞,俗語講句有麝自然香,真係冇講錯,真心推薦俾大家👍🏻