黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
是晚相約左好耐無見嘅好友相聚,想搵一個地方可以開心暢談,於是揀左地點方便,位於尖沙咀金馬倫道的黑木亭居酒屋。成個用餐都相當有驚喜,無論係餐廳裝修,服務,食物等,都充滿日本風彩,有一種瞬間回到日本嘅感覺。 是日餐點:廚師發板粉司 (八貫)鴛鴦翠玉瓜(串燒)黑豚荔枝卷(串燒)豚肉年糕(串燒)A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒棉花糖兔兔酒(蜜桃味餐前酒)芒果烏龍熊茶洛神檸檬冰廢話唔多講,有圖有真相,魚生新鮮,A5和牛霜降程度高,入口即化🤤🤤,食物賣相精緻,味道一流,仲有擊中少女心嘅小熊造型冰塊🥰。居酒屋入面仲有兩個karaoke 房,當晚去到見到有人book 左搞gathering ,如果想約埋班朋友有個私人空間一齊聚下都不失為一個好選擇啊!依家經openrice 訂座有88折優惠,指定食品有半價添!

是日餐點:
廚師發板粉司 (八貫)
鴛鴦翠玉瓜(串燒)
黑豚荔枝卷(串燒)
豚肉年糕(串燒)
A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒
棉花糖兔兔酒(蜜桃味餐前酒)
芒果烏龍熊茶
洛神檸檬冰

2023-01-08
1 分鐘 (堂食)
2023-01-06 919 瀏覽
今天跟同事一起上完堂,因為很久沒見的關係,所以就晚上一起出去吃晚餐,經過這間店就被晚上88折只限今天的宣傳吸引了,那不就是正好是今天嗎,那就進來吃了!這裡的裝飾挺有日本風味!石板A5宮崎和牛厚切(388元)因為是用燒熱的石板來上菜的,如果是想吃生一點的,就記得盡快夾起和牛了,因為他上菜的時候和牛差不多是五成熟左右。和牛只用了簡單的調味,就加了鹽和黑胡椒,吃起來肉質非常柔軟,嫩滑多汁,充滿油香!而他配了2款醬汁和2款不同的配菜給你配牛肉吃,不過其實原味就已經好好吃了!帶子海膽青瓜卷(188元)一條有六件,每一卷的表面都經過火炙後,吃起來會帶點焦香,而海謄入口即化,味道鮮甜,而帶子肉質滑嫩香甜,配上下面帶點爽脆的青瓜卷,剛好增加了口感和清爽的感覺!鐵板照燒三文魚頭(98元)魚頭非常大的一個,應該是先燒完以後再拿去煮的,調味是日式壽喜燒的味道,鹹鹹甜甜的,挺惹味的!雖然是魚頭肉不會太多,但魚頭的肉可以說是最嫩的,而且他是帶魚鰭的部份的,那部份吃起來充滿油香,肉質滑嫩,三文魚味香濃!而且這個還配有冬菇,白蘿蔔等,都是吸飽了醬汁的!天婦羅茄子田樂燒(68元)用上原條的茄子,份量比想像中的要大,每

石板A5宮崎和牛厚切(388元)

石板A5宮崎和牛厚切

帶子海膽青瓜卷(188元)

帶子海膽青瓜卷

鐵板照燒三文魚頭(98元)

鐵板照燒三文魚頭

天婦羅茄子田樂燒(68元)
天婦羅茄子田樂燒

用上原條的茄子,份量比想像中的要大,每一個茄子都包上了薄薄的脆殼,然後再撒上了鹹香帶點辣的調味粉,所以吃起來是外脆內嫩,茄子味香甜,味道惹味!
天婦羅茄子田樂燒

蜜桃烏龍熊茶(58元)
蜜桃烏龍熊茶

打卡屬性滿滿的一杯茶,喝起來茶味香濃,帶點蜜桃香和甜,還加了點玫瑰花來點綴。不過最重要的還是熊仔冰塊,是用上烏龍茶來結成的,所以也不會令茶變淡!
蜜桃烏龍熊茶

北海道士多啤梨牛乳乳酸(48元)
北海道士多啤梨牛乳乳酸

這個雖然沒熊仔,但賣相還是挺不錯的!最上面的是沙冰,下面是牛乳乳酸,士多啤梨味香濃,而且還加了士多啤梨乾來增加口感和風味,整體感覺酸酸甜甜的,也挺好喝的!
2023-01-03
2023-01-05 68 瀏覽
<讚👍🏻>樓梯裝修仿似日本街頭,店內裝飾都好多好用心裝飾,有櫻花樹、燈籠等多個日本打卡位,唔講以為自己去左日本旅行😬.🥣A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒配棉花糖兔兔酒🥣:💰$398配棉花糖蜜糖酒2小杯🥂有驚喜!飲第一啖有清清蜜糖味,似飲緊蜜糖水酒,輕盈易入口,唔會漏!職員會幫手倒入壽喜湯 ,A5宮崎和牛有6大片🐂鍋中有多種菇類,娃娃菜,豆腐,仲有葛粉,口感似幼薯粉好入味Q彈,和牛選用大約有1/3脂肪,要整片放入口,超嫩滑入口即溶🫣一試難忘‼️🥣一板壽司🥣:💰$288由廚師發板,包括劍魚楠/赤蝦/油甘魚/三文魚/帆立貝等,每件刺身好厚肉,推介帆立貝刺身,好大粒好厚肉真鮮甜🤩每塊刺身都大過舊壽司飯!食啖啖肉既刺身都飽!🥣黑豚荔枝卷🥣:💰$38/串(圖上3粒)豚肉包住原粒冇核荔枝,燒得好香,豚肉脂肪比例1:1,荔枝甜味減輕豚肉油膩感。🥣豚肉年糕(韓式辣醬)🥣:💰$48/串(圖下4粒)燒到又香又脆豚肉包住煙韌韓國年糕,配韓式辣醬好新奇,意外幾夾又好味,少少辣,豚肉燒到好juicy。🥣鴛鴦翠玉瓜🥣:💰$22兩片翠玉瓜,面醬分別係明太子同芝士,燒到外脆內軟,勁多明太子醬,啲芝士包晒翠玉瓜
<讚👍🏻>

🥣A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒配棉花糖兔兔酒🥣:💰$398

🥣一板壽司🥣:💰$288

🥣黑豚荔枝卷🥣:💰$38/串

(圖上3粒)

🥣豚肉年糕(韓式辣醬)🥣:💰$48/串

(圖下4粒)

🥣鴛鴦翠玉瓜🥣:💰$22

兩片翠玉瓜,面醬分別係明太子同芝士,燒到外脆內軟,勁多明太子醬,啲芝士包晒翠玉瓜個面🤤

🥤芒果烏龍熊茶🥤:💰$58
有隻可愛熊熊冰裝飾🐻芒果味香甜,烏龍茶底幾出!

🥤北海道士多啤梨牛乳乳酸🥤:💰$48
淡淡士多啤梨味mix日本乳酸,唔會太甜,仲有波子汽水粉糖碎同果肉。

🥤棉花糖洛神花特飲🥤
提子味棉花糖,飲品係洛神花雪碧,酸酸甜甜,可以當飯後甜品😆

好味程度:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐

💸人均消費:$200-$400
另收加1️⃣服務費:✅
再食 ENCORE:✅
2023-01-05 81 瀏覽
今日黎到尖沙咀呢間居酒屋,餐廳既裝潢有濃濃既日本風味,感覺真係好似去左日本咁。座位方面,大多數都係卡位,空間感好足夠,最啱同一大班朋友黎聚會。✨石板A5宮畸和牛厚切見到今個月做緊特價$388就叫左黎試下。上菜既時候下面放左乾冰,超多仙氣湧出黎,好啱打卡!塊和牛扒都幾厚,而石板夠熱,做到外熟內嫩既效果。入口充滿油脂同肉汁,除左燒汁外仲有牛油蒜蓉汁,牛油蒜蓉汁甜甜地但勁香口,用黎點和牛食一流!✨鐵板照燒三文魚頭份量超大,除左大大個三文魚頭之外,仲有三文魚鮫,好多肉食。而煮法就類似汁煮咁,味道甜甜地,魚肉吸收哂醬汁入味,而配菜冬菇、大根等都索哂啲汁,勁好食!✨帶子海膽青瓜卷每件都有一舊帶子刺身,超厚肉!帶子輕輕咁炙燒過,軟滑鮮甜,而海膽夠新鮮,同埋香氣濃郁,入口即溶。而青瓜爽脆,令成個卷物更有層次!✨天婦羅茄子田樂燒外層好脆,炸槳唔算好厚,而茄子入面KEEP到好juicy軟滑,加埋甜甜地既sauce,比平時既天婦羅更惹味。

✨石板A5宮畸和牛厚切

✨鐵板照燒三文魚頭

✨帶子海膽青瓜卷

✨天婦羅茄子田樂燒
石板A5宮畸和牛厚切
石板A5宮畸和牛厚切
2023-01-04 38 瀏覽
個個去日本,唔通個個都可以去日本旅行咩🥹🥹仲要而家日本得四個機場,太掛住日本了,搵到尖沙咀這間居酒屋,食物質素高,又有氣氛🤩石板A5宮崎和牛厚切 $388原價$554 ,今個月有特價, $388就有,都幾抵叫嘅,因為和牛質素都好高,脂肪同肉嘅分布平均,食落唔會太油膩🤩天婦羅茄子田樂燒 $68茄子天婦羅好難做得好食,因為本身茄子比較軟冧,要炸到外脆內軟,一啲都唔容易,好彩這間都炸得好脆👍👍同埋超大份!好夠食🤩帶子海膽青瓜卷 $188超推介!我本身又鍾意食帶子又鍾意食海膽,配埋青瓜係清新嘅配搭,而且都幾飽肚😋😋😋🤩鐵板照燒三文魚頭 $98燒三文魚頭都有好多肉食㗎,😀😀我怕食魚,因為驚佢有腥味,但鐵板燒三文魚頭燒得很香💕💕🤩芒果烏龍熊茶 $58超有少女心嘅一杯飲品!上面個熊仔冰真係好得意,用嚟打卡啱晒💕💕💕🤩百香果撞檸冰 $68食咗咁多好西,飲返杯百香果refresh一下🧐🧐

🤩石板A5宮崎和牛厚切 $388

🤩天婦羅茄子田樂燒 $68

🤩帶子海膽青瓜卷 $188

🤩鐵板照燒三文魚頭 $98

🤩芒果烏龍熊茶 $58
🤩百香果撞檸冰 $68
食咗咁多好西,飲返杯百香果refresh一下🧐🧐
2023-01-03 37 瀏覽
黑木亭居酒屋A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒 ($398)和牛油脂分布均勻,牛味香濃,入口輕咬即溶,點埋蘭王蛋汁一齊食好香滑!壽喜燒既配料份量幾多,而且排得好靚,上面仲放左隻冰製小熊,用熱湯淋落見到佢慢慢溶好得意XD 好岩打卡既set!廚師發板壽司 ($288)由廚師發板用當造食材為你即製時令壽司,岩晒選擇困難症既你。用料非常新鮮,其中最中意帆立貝同埋油甘魚,厚切口感非常正,而且味道相當鮮甜‧鴛鴦翠玉瓜 ($22)厚切大大片既翠玉瓜,表面淋上明太子醬同埋芝士再拎去炙燒,食落多汁又惹味。黑豚荔枝卷 ($38)以黑豚片包裹荔枝再拎去燒,香甜既荔枝肉中和左豬肉片既膩感,整體味道幾清新。豚肉年糕 ($48)燒到香脆既豚肉包裹軟糯既年糕,口感非常特別,搽埋韓式辣醬好惹味~蜜桃烏龍熊茶 ($58)賣相100分,熊仔冰會唔會太可愛!! 味道清香幾重蜜桃味,不過個人覺得甜左少少~北海道士多啤梨牛乳乳酸 ($48)奶香十足,飲落仲會食到少少士多啤梨蓉,幾有口感,而且酸酸甜甜幾香胃。
黑木亭居酒屋

A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒 ($398)

廚師發板壽司 ($288)

鴛鴦翠玉瓜 ($22)

黑豚荔枝卷 ($38)

豚肉年糕 ($48)

蜜桃烏龍熊茶 ($58)

北海道士多啤梨牛乳乳酸 ($48)
2023-01-02 135 瀏覽
諗到年尾,辛苦左一年 趁今日就搵一㗎就想搵一間好嘢食慶祝下新一年嘅到來!經過金馬倫道,就俾呢間日本風情嘅居酒屋吸引住😍店舖設置於樓上,沿途一路行上去,店舖周圍都有好多日本嘅佈置一坐低二話不說就即刻睇吓佢哋個Menu先,Menu有好多選擇😙亦都有好多圖片可供參考,方便我哋女仔點餐棉花糖特飲餐廳超級窩心,一坐低就俾咗杯嘢飲我哋。原來每位女士都有棉花糖特飲贈送,杯嘢飲好靚充滿少女心🥰天婦羅茄子田樂燒茄子燒得好好食,唔知原來茄子都可以變成天婦羅咁樣嘅煮法🤪口感脆脆,你平時唔係太鍾意茄子嘅我都覺得好好食帶子海膽卷呢個海帶子海膽卷超級出色,極力推薦!我會俾一百分💯💯皆因本人最鍾意就係食帶子同海膽,佢將兩樣嘢混合埋一齊變成一個菜式,滿足晒我兩個願望❗️帶子燒過加埋海膽在上面,完美混合石板A5宮崎和牛厚切呢個和牛係完整一個石板送到上嚟張枱,自己煮可以調劑幾熟🤭 和牛側邊配上蒜片和蒜醬,配搭起上嚟更加嘢味👍🏻鐵板照燒三文魚頭呢個三文魚頭同一般做法唔同,佢配搭埋冬菇白蘿蔔同埋蔥頭,令魚嘅鮮味更加濃郁。平時三文魚頭湯就飲得多,鐵板燒三文魚頭就冇乜啦🤪今次呢一個菜式都幾驚喜,可以encore北海道士多啤梨牛乳乳

亦都有好多圖片可供參考,方便我哋女仔點餐

棉花糖特飲

帶子海膽卷
呢個海帶子海膽卷超級出色,極力推薦!
我會俾一百分💯💯

北海道士多啤梨牛乳乳酸
呢杯嘢飲女仔勁鍾意,打卡一流😍
係士多啤梨味嘅乳酸+ 彩虹糖🌈做裝飾
賣相已很不錯,味道更加出色😀

芒果烏龍熊茶
呢一杯最大特色一定係”熊”了🐻
原來餐廳將粒冰變咗隻熊,勁得意
芒果烏龍茶甜度適中,賣相精緻
值得一試
2022-12-19
今日同朋友咁啱黎尖沙咀行街,行到咁上下就諗住搵間睇落好有氣氛嘅居酒屋坐低傾下計。入黎後發現環境都唔錯,店員彬彬有禮,溫暖嘅燈光襯托下真係一個適合閒聚嘅地方。黎居酒屋都未必要飲酒嘅。我同朋友order左北海道士多啤梨牛乳乳酸仲有蜜桃烏龍熊茶,而呢兩款嘢飲都係上菜前嘅飲品。士多啤梨乳酸味好重,口感豐富而又有層次感,果味清新。我都飲左兩啖朋友嘅蜜桃烏龍茶,有啲淡香嘅蜜桃味道加上醇香嘅烏龍茶,簡直係佐餐嘅不二之選。好快就上左第一道帶子海膽青瓜卷,食落認真有驚喜。新鮮帶子加上帶有淡淡甜味嘅海膽,令我呢個平時唔會點食海鮮嘅人都忍唔住大快朵頤。帶子同海膽都好新鮮,完全無澀味或者苦味,中間嘅青瓜口感清新,同海鮮嘅鮮甜簡直天作之合,值得再試。過左一陣,令人期待嘅天婦羅茄子田樂燒上場了。表面燒至微微金黃嘅茄子灑上香蔥,每一啖都可以讓人感覺到油香味,但又唔會好漏,呢種烹飪手法充分激發出茄子嘅多汁香味,令人欲罷不能,兩個女仔食完咁多都唔覺得肥膩,反而想一食再食。虎蝦麵包蟹粥都係今晚餐桌上嘅重頭戲,呢鍋粥嘅份量甚至可以三至四個人share都足夠。虎蝦大隻之餘肉質都十分有彈性,令人食指大動。蟹肉同蟹膏都好香好濃,

虎蝦麵包蟹粥都係今晚餐桌上嘅重頭戲,呢鍋粥嘅份量甚至可以三至四個人share都足夠。虎蝦大隻之餘肉質都十分有彈性,令人食指大動。蟹肉同蟹膏都好香好濃,呢度應該係海鮮達人嘅至愛,從粥嘅鮮香、綿滑程度,足見熬製之用心。

最後當然唔少得照燒三文魚頭,啖啖肉之餘煎得好入味,魚皮焦香酥脆,魚肉軟嫩綿軟,七八成飽嗰陣用呢道菜去作結就再好不過了~

另外值得一提,佢哋個佈置除左適合小聚,都係情侶約會或者慶祝生日嘅好地方,環境佈置、餐具都別有心思,下次再經過我會毫不猶豫地選擇呢間餐廳。
2022-12-31 537 瀏覽
🇯🇵 置身日本風情居酒屋五彩繽紛的旗幟,雙撲手和日本街道牆紙、和風油傘、紅葉和太鼓等佈置……說的是位於尖沙咀的超人氣日本居酒屋。這次放工後相約朋友晚飯,開心暢談食好西。🦪 海產細味六杯蠔 $199 打卡度高的海產細味六杯蠔以七彩燈盒呈上,燈盒七色彩光穿透迷你的玻璃杯,映射出美美的光線,包括3三款 ; 每款2杯的泰式醬汁蠔、雞尾酒醬蠔和經典日式酸汁蠔。肥美的日本生蠔多汁creamy,富有海水鮮味,款款出色美味。🐮 A5宮崎和牛他他配洋蔥及特別酸汁 $199餐廳的新菜式,以灸燒過的A5宮崎和牛配上洋蔥。店員上菜時會主動提點客人獨有食法,把雞蛋拌勻洋蔥,再加入特別的酸汁,把A5宮崎和牛蘸上配料同吃,洋蔥出奇地爽脆帶甜,和牛入口幼滑可口,是非常開胃的一道美食。🍺🍜 日本啤酒拉麵 $98外觀十足十啤酒造型的日本啤酒拉麵實際上沒有啤酒,只是以食物本身呈現出造型神似的感覺。以啤酒杯放入冷麵,加上微甜的秘製冷麵汁,和自家製芝士忌廉做上泡沫。拉麵沾上忌廉芝士,入口芝味豐腴,麵質彈牙美味,外型創意度十足,是超人氣打卡之選。🐷 濃煮鮑魚豚角 $128豚角用上小砂窩作器皿,可延長保溫效果。以味道濃郁的醬汁烹調
🇯🇵 置身日本風情居酒屋

🦪 海產細味六杯蠔 $199

🐮 A5宮崎和牛他他配洋蔥及特別酸汁 $199

🍺🍜 日本啤酒拉麵 $98

🐷 濃煮鮑魚豚角 $128
豚角用上小砂窩作器皿,可延長保溫效果。以味道濃郁的醬汁烹調鮑魚和厚切豚角,豚角煮得非常入味,肥而不膩,入口即化。軟稔美味的質感,就有點像東坡肉,當中的蘿蔔更又甜又多汁。而鮑魚則爽滑易咬,加上半顆滷蛋,整道賣相大氣美觀,讓人吃得相當滿足。

🍑🐻 蜜桃鳥龍熊茶 $58
快被蜜桃烏龍冰製成的小熊融化小編的心了,沒有想過居酒屋都有如此顏值高的打卡飲品蜜桃茶加玫瑰花作點綴,外觀十分吸引。蜜桃茶清香微甜,十分解渴。

🍓 北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48
以北海道牛乳加入乳酸,帶有香甜的士多啤味,加上士多啤梨乾和朱古力彩虹針糖,色彩繽紛。

🔸小總結:
餐廳環境充滿日本風情,乾淨闊落,和風設計讓客人仿如置身日本。店員親切有禮,食物味道高質又富創意,值得回訪。

👅 味道:4.8/5
💰CP值:4.7/5
🕴🏻服務:4.8/5
🔰餐廳環境:4.8/5
👀回頭率:4.8/5
🍽 餐廳:黑木亭居酒屋 (金馬倫道)
🌐地址: 尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓

🐮 #cowing吃在尖沙咀
#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #尖沙咀美食 #黑木亭居酒屋
2022-12-05
  • 日本啤酒拉麵
已經比過兩次機會,不過近日體驗更差想分享,畢竟間餐廳唔平,希望大家唔好比廣告相吸引中伏。餐廳收中高價位,但首先成個場坐得勁迫夾,枱又細,侍應送餐入來都有難度,無位又要夾硬放落來,要個客托住碟野等佢唔好跌,仲要同人講佢無手幫忙😂,個別侍應態度都一副唔想理人既款,單係用餐環境同服務已經扣到零分。食物方面無樣突出,賣相係唔錯,但咁既環境只會想快點食完走。埋單千幾,配合差劣的環境同用餐體驗,到底憑咩收呢個價?
走在尖沙咀街頭,想起了一間蠻多人推介的日式居酒屋,便來到金馬倫道看看~·從門口到樓梯都是打卡位,一些日本的街道和招牌,再往上一點就看到尾圖的楓葉和傘子,每逢有客人到場,職員都會打響大鼓,蠻有氣氛的😝·1️⃣石板A5宮崎和牛厚切($388,原價$554)一上枱,職員便會點燃石板底下的乾冰,白色煙霧馬上湧出來,記得提前準備相機😂😂每件和牛都是厚切,我們在石板上燒幾分鐘便開動了,和牛肉質很軟腍,富有牛味🤤·2️⃣帶子海膽青瓜卷($188)輕輕火炙過的帶子,配上鮮甜海膽和青瓜卷,味道不錯,青瓜很清甜,海膽亦新鮮没有腥臭味😚😚·3️⃣鐵板照燒三文魚頭($98)魚頭都是啖啖肉,魚肉很嫩滑,跟平時吃的燒魚頭有點不一樣,這魚頭燒香後還再煮過,底下還有啡菇和京蔥等配菜·4️⃣天婦羅茄子田樂燒($68)份量超多,薄薄的一層天婦羅炸粉,茄子很多汁,不會太乾·5️⃣蜜桃烏龍熊茶($58)蠻香蜜桃味,可愛的小熊🐻不久後便會融掉,要打卡的一定要趁早😂·6️⃣北海道士多啤梨牛乳乳酸($48)很濃的士多啤梨味,顏色也很少女💕·餐廳還會為女生們送上一杯棉花糖特飲🍷顏色也是粉紅色,打卡一流💕
1️⃣石板A5宮崎和牛厚切($388,原價$554)
2️⃣帶子海膽青瓜卷($188)
3️⃣鐵板照燒三文魚頭($98)
4️⃣天婦羅茄子田樂燒($68)
份量超多,薄薄的一層天婦羅炸粉,茄子很多汁,不會太乾
5️⃣蜜桃烏龍熊茶($58)
6️⃣北海道士多啤梨牛乳乳酸($48)
很濃的士多啤梨味,顏色也很少女💕
2022-12-27 33 瀏覽
臨近聖誕,去咗尖沙咀嘅黑木亭居酒屋同朋友聚下。環境相當不錯,有唔同嘅日本裝飾,門口仲有幾靚嘅ig打卡位,特別值得一提的是餐廳的杯碟都相當有心思,櫻花theme 相當之符合餐廳嘅日本主題。天婦羅茄子田樂燒 ($68)呢盤天婦羅一嚟嘅時候估唔到佢咁大盤。有小小驚喜係茄子同天婦羅都幾夾,有口感得嚟又唔會太油膩。值得一試。帶子海膽青瓜卷($188)帶子同海膽呢個黃色組合無令人失望,口感十分豐富。虎蝦麵包蟹粥($269)全晚最滿意的就係呢個主食,粥仔幾夠濃味。而且好貼心咁準備咗手套同工具,食蟹嗰陣都唔驚整污糟手。鐵板照燒三文魚頭 ($98)有三文魚頭仲有埋個三文魚鮫,適合鐘意食魚嘅人。蜜桃烏龍熊茶($58)幾好飲嘅蜜桃烏龍茶,特別嘅係有一隻熊仔形狀嘅冰,幾啱打卡。北海道士多啤梨牛乳乳酸 ($48)又一杯適合打卡嘅飲品,睇落有啲層次,面仲有啲七彩碎碎,幾colourful。棉花糖soda (贈飲)Lady’s night嘅贈飲,真係有團棉花糖,都幾特別。

天婦羅茄子田樂燒 ($68)

帶子海膽青瓜卷($188)
帶子同海膽呢個黃色組合無令人失望,口感十分豐富。

虎蝦麵包蟹粥($269)

鐵板照燒三文魚頭 ($98)
有三文魚頭仲有埋個三文魚鮫,適合鐘意食魚嘅人。

蜜桃烏龍熊茶($58)
幾好飲嘅蜜桃烏龍茶,特別嘅係有一隻熊仔形狀嘅冰,幾啱打卡。

北海道士多啤梨牛乳乳酸 ($48)

棉花糖soda (贈飲)
Lady’s night嘅贈飲,真係有團棉花糖,都幾特別。
2022-12-07
  • 天婦羅茄子田樂燒
  • 虎蝦麵包蟹粥
2022-12-26 32 瀏覽
日式拉麵各式各樣,千變萬化,啤酒拉麵你又試過未?🤣依間位於尖沙咀既黑木亭位置十分方便,裝修非常精緻,行上樓梯已經感受到濃厚既和風氣息,真係令人猶如置身係日本之中。坐底梗係睇下Menu先啦,餐牌上食物既圖片已經令人流哂口水,我地點左本月推介既A5宮崎和牛他他仲有海產細味六杯蠔和牛他他肉味同油香一流,配上特製酸汁,中和油膩感,作為前菜非常適合六杯蠔有三種唔同醬汁配搭,泰式醬汁,雞尾酒醬同日式酸汁,我自己就最鍾意雞尾酒醬,好帶出蠔既鮮味。之後當然唔少得依度既名物啤酒拉麵啦,啤酒拉麵係用冷麵形式去製作,上面係用咗奶油,下面其實係冷麵汁,冰涼嘅冷麵汁配上帶有鹹香嘅奶油,新穎嘅配搭其實都幾好味。濃煮鮑魚豚角農場時間去準備嘅日式醬汁料理,豬腩肉吸哂醬汁入口即溶,鮑魚非常爽口!蜜桃烏龍茶,北海道士多啤梨牛乳乳酸最後叫咗兩個特色飲品做甜品,烏龍茶上面有隻熊仔冰好得意☺️
日式拉麵各式各樣,千變萬化,啤酒拉麵你又試過未?🤣

濃煮鮑魚豚角

蜜桃烏龍茶,北海道士多啤梨牛乳乳酸
最後叫咗兩個特色飲品做甜品,烏龍茶上面有隻熊仔冰好得意☺️
Openrice見咁多人畀😋, 諗住應該冇伏嚟試下, 結果係勁失望本身網上見佢啲圖片幾吸, 就諗住book嚟喺聖誕節同女朋友食個fine dining我book咗夜晚8點鐘, 食dinner時間, 上到嚟唔使等位可以即刻入, 同埋佢啲裝修擺設係幾靚, 呢樣嘢值得一讚, 但佢啲枱放得稍為有啲逼, 同埋張枱太細張, 2人枱放少少嘢已經冇位講返要其他嘢, 佢啲服務質素真心唔得, 啲員工帶你埋位咩都唔講直接走開咗, 第一次食鬼知你啲嘢點order, 你啲menu放咗喺邊咩大佬, 都算~諗好食咩要落單嗰陣, at least有2個員工見到我舉手, 佢哋應完我之後就行開咗, 等咗十世都未過嚟幫我落單, 嗰陣已經有啲炆炆地好啦幾經辛苦落完單, 啲嘢嚟齊晒先發覺佢哋落漏單, 2杯嘢飲嗌咗佢完全冇落到單, 嗰陣已經唔想食所以冇再嗌返食物嗰度, 諗住過嚟就係試佢個拉麵, 結果佢話賣晒, 轉嗌佢個六杯蠔, 又賣晒, 心諗啲招牌咁早冇晒佢哋賣咩嘢, 嗰陣已經唔想食最後叫咗啲串燒, 刺身, 壽喜燒, 海膽帶子, 啲食物除咗個壽喜燒其他都ok嘅, 個壽喜燒質素我覺得唔值呢個價Overall講起, 間舖啲食物一般,

Overall講起, 間舖啲食物一般, 呢個價錢我覺得可以喺出面搵到更加好食嘅餐廳, 但服務就完全唔值, 重要收加一? 冇下次
2022-12-25
慶祝紀念
聖誕節
呢間喺尖沙咀嘅黑木亭居酒屋裝修好有日本feel 牆身有櫻花🌸紅葉🍁等等食物高質 賣相又靚 尤其係杯熊仔嘢飲超得意🐻另外佢連啲杯碟都係櫻花主題超靚🌸咁啱隔籬枱有人生日 啲店員會舉住生日牌唱歌🎤好有氣氛😆☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º✻帶子海膽青瓜卷$188賣相吸引仲有紅葉做裝飾🍁帶子同海膽都好鮮甜而且帶子微微燒過好正🥰 青瓜好爽口✻石板A5宮崎和牛厚切 $388一上碟已經非常吸睛 下邊有乾冰仙氣飄飄咁🤣雖然和牛分量唔算好多但真係每一件都入口即溶好正好好味🤤肉質嫩又多汁 啖啖都散發出和牛嘅香氣~✻鐵板照燒三文魚頭 $98好大個三文魚頭😆而且都好多肉燒得好香身好惹味 肉質嫩滑✻天婦羅茄子田樂燒$68 完全估唔到份量會咁多🤣 而且賣相吸引皮薄餡靚 個炸粉做得好好 唔會好厚身天婦羅茄子外脆內軟~🍆✻蜜桃烏龍熊茶 $58有隻超級可愛嘅熊仔冰!而且杯嘢飲都幾好味 唔係淨係得個樣🤣甜度適中 好香蜜桃味嘅烏龍茶~✻北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48平時鍾意飲乳酸嘅一定會鍾意好香士多啤梨味 但絕對唔係死甜嗰隻而且甜度適中 仲有啲彩虹碎糖做裝飾🌈

呢間喺尖沙咀嘅黑木亭居酒屋

一上碟已經非常吸睛
下邊有乾冰仙氣飄飄咁🤣
雖然和牛分量唔算好多
但真係每一件都入口即溶好正好好味🤤
肉質嫩又多汁 啖啖都散發出和牛嘅香氣~

✻鐵板照燒三文魚頭 $98
好大個三文魚頭😆而且都好多肉
燒得好香身好惹味 肉質嫩滑

✻天婦羅茄子田樂燒$68
完全估唔到份量會咁多🤣 而且賣相吸引
皮薄餡靚 個炸粉做得好好 唔會好厚身
天婦羅茄子外脆內軟~🍆

✻蜜桃烏龍熊茶 $58
有隻超級可愛嘅熊仔冰!
而且杯嘢飲都幾好味 唔係淨係得個樣🤣
甜度適中 好香蜜桃味嘅烏龍茶~

✻北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48
平時鍾意飲乳酸嘅一定會鍾意