黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2022-12-26 32 瀏覽
日式拉麵各式各樣,千變萬化,啤酒拉麵你又試過未?🤣依間位於尖沙咀既黑木亭位置十分方便,裝修非常精緻,行上樓梯已經感受到濃厚既和風氣息,真係令人猶如置身係日本之中。坐底梗係睇下Menu先啦,餐牌上食物既圖片已經令人流哂口水,我地點左本月推介既A5宮崎和牛他他仲有海產細味六杯蠔和牛他他肉味同油香一流,配上特製酸汁,中和油膩感,作為前菜非常適合六杯蠔有三種唔同醬汁配搭,泰式醬汁,雞尾酒醬同日式酸汁,我自己就最鍾意雞尾酒醬,好帶出蠔既鮮味。之後當然唔少得依度既名物啤酒拉麵啦,啤酒拉麵係用冷麵形式去製作,上面係用咗奶油,下面其實係冷麵汁,冰涼嘅冷麵汁配上帶有鹹香嘅奶油,新穎嘅配搭其實都幾好味。濃煮鮑魚豚角農場時間去準備嘅日式醬汁料理,豬腩肉吸哂醬汁入口即溶,鮑魚非常爽口!蜜桃烏龍茶,北海道士多啤梨牛乳乳酸最後叫咗兩個特色飲品做甜品,烏龍茶上面有隻熊仔冰好得意☺️
日式拉麵各式各樣,千變萬化,啤酒拉麵你又試過未?🤣

濃煮鮑魚豚角

蜜桃烏龍茶,北海道士多啤梨牛乳乳酸
最後叫咗兩個特色飲品做甜品,烏龍茶上面有隻熊仔冰好得意☺️