2019-08-25 150 瀏覽
係杏花村見完客冇野開心得過老公山長水遠揸車過來接放工我地揀左呢間算是香港式既日本小店1. 螺肉,應該都是來貨但都算新鮮冇雪味2. 牛舌,好薄身但唔韌既。味道一般3. 我係一個冷烏冬怪個烏冬其實ok, 好滑。但個汁真係超唔ok咸到顛左!我食得咁重口味都覺得咸,就真係好咸!㗰左個烏冬4.蟹籽沙律,冇蟹柳!弱!5. 蟹膏壽司唔錯,有鮮味而且蟹膏份量夠多。6. 玉子,我地點左熱既。雖然旦唔夠滑,但個味有少少甜,調敎得唔錯7. 唔記得左燒咩魚好味!魚肉滑而不散,燒得剛好8. 鰻魚手卷。普通9. 桃雪芭,好好味最好味竟然係送既整體:唔會特登去,毫無特別但如果去開,可以一試食完就算短短行去攞車一段路都好舒服😌
係杏花村見完客
冇野開心得過老公山長水遠揸車過來接放工

我地揀左呢間
算是香港式既日本小店

1. 螺肉,應該都是來貨
但都算新鮮冇雪味

2. 牛舌,好薄身但唔韌既。味道一般

3. 我係一個冷烏冬怪
個烏冬其實ok, 好滑。但個汁真係超唔ok
咸到顛左!我食得咁重口味都覺得咸,就真係好咸!㗰左個烏冬

4.蟹籽沙律,冇蟹柳!弱!

5. 蟹膏壽司
唔錯,有鮮味而且蟹膏份量夠多。

7. 唔記得左燒咩魚
好味!魚肉滑而不散,燒得剛好

8. 鰻魚手卷。普通

9. 桃雪芭,好好味
最好味竟然係送既

整體:唔會特登去,毫無特別
但如果去開,可以一試

食完就算短短行去攞車一段路都好舒服😌
2019-08-16
2019-07-31 1933 瀏覽
早前超忙,已有幾個月沒寫過食評了><一向愛吃日本料理的小妹,最近就和H先生發現有間位於西灣河海旁的居酒屋,頗不錯的呢,而且性價比極高,而飯後有時間的話,不妨可在外面恬靜的海旁梳呼梳呼一下(雖然夏天有點熱)。鮨玥裝潢頗日式,都用上了木色為主調。師傅前面亦設座位,可近距離看看即場製作壽司的過程。除了單點之外,亦有多款定食選擇,全部也好似好吸引呢,難以決擇。小妹點了份左口魚邊丼定食/$155,份量比想像中多,而左口魚邊更是鋪滿了整個丼飯,定食亦附有沙律、蒸蛋及麵豉湯。蒸蛋不錯,蛋整得很滑一滑,而且夠熱。最愛的左口魚邊,火炙過後,令油份更出,入口非常Juicy可口,每塊都油潤肥美,一口左口魚一口飯,可中和油份,更美味!極力推介這裡的本鮪壽司盛/$255,一客有六件,包括大本鮪魚腩、中本鮪魚腩及本鮪赤身各二件,價錢雖並不便宜,但試過後有感卻物有所值。建議先由淡至濃吃,本鮪赤身色澤紅潤,由於用上吞拿魚魚背的位置,油脂份量較另外兩者少,但味道甘甜實淨,可吃得出選材新鮮。中本鮪魚腩,入口感受到魚油慢慢在口腔內滲出,而且刺身軟腍可口。壓軸就是大本鮪魚腩,呈粉嫩色,油脂相當多,極為肥美,可
蒸蛋不錯,蛋整得很滑一滑,而且夠熱。
壓軸就是大本鮪魚腩,呈粉嫩色,油脂相當多,極為肥美,可以說入口即溶,咀嚼同時可感受到其油份亦落在壽司飯之中,可謂吃過後不能回頭,所以要最在最後吃啊!
牛肉烏冬/$75,大大碗,烏冬彈牙有嚼勁,不會過腍,而牛肉也是份量多,而且湯底鮮甜,兩人分亦綽綽有餘。
在炎夏邊吃壽司,邊喝Suntory啤酒,可說冰涼爽快,而且和白身魚很匹配呢。

居酒屋選材可是重要的一環,新鮮的刺身令人眼前一亮,情有獨鍾,深深讓味蕾感受到這份「鮮」味。
2019-07-17
2019-07-27 190 瀏覽
西灣河蘇豪東海傍好多餐廳酒吧呢間日本餐廳裝修低調 位置唔太明顯成間餐廳係居酒屋嘅感覺 店面以日式木門設計餐牌好似上次食嘅家賀屋咁 當然試吓新野啦.#蒲燒鰻魚丼 $148鰻魚明顯有加蒲燒汁燒過 一上枱已經好香😌鰻魚肉質都幾嫩滑 而且冇細骨👍🏻外皮燒得剛剛好🥰雖然冇脆脆地既感覺但皮嘅油脂令到鰻魚有少少入口即溶嘅感覺🤤唯一鰻魚再肥美啲既話 會更有口感飯既份量好多😂鰻魚汁多返小小會成個飯都好香.#海三色丼 $ 168丼食有三文魚、吞拿魚、帶子、大蝦🦐、三文魚籽每件刺身都好厚身 連帶子都超厚肉😼食得出鮮味三文魚鮮甜😳有豐富嘅魚油 有少少入口即溶嘅感覺🤤三文魚籽爆魚油🤣每啖飯都食到 爆汁個下口感太正.#特選鮪盛 $238 包括赤身、中拖羅、大拖羅 🐟每款各兩件吞拿魚腩顏色粉嫩🥰十分吸引 大拖羅👍🏻入口即溶又無筋 成口充滿住拖羅嘅魚油呢到最好食係拖羅😍愛上了
西灣河蘇豪東海傍好多餐廳酒吧
但皮嘅油脂令到鰻魚有少少入口即溶嘅感覺🤤
唯一鰻魚再肥美啲既話 會更有口感
飯既份量好多😂鰻魚汁多返小小會成個飯都好香

#海三色丼 $ 168
丼食有三文魚、吞拿魚、帶子、大蝦🦐、三文魚籽
每件刺身都好厚身 連帶子都超厚肉😼食得出鮮味
三文魚鮮甜😳有豐富嘅魚油 有少少入口即溶嘅感覺🤤
三文魚籽爆魚油🤣每啖飯都食到 爆汁個下口感太正

#特選鮪盛 $238
包括赤身、中拖羅、大拖羅 🐟每款各兩件
吞拿魚腩顏色粉嫩🥰十分吸引
大拖羅👍🏻入口即溶又無筋 成口充滿住拖羅嘅魚油
呢到最好食係拖羅😍愛上了
2019-07-21 170 瀏覽
周五鬆一鬆約左女朋友係西灣河蘇豪區二人世界,覺得好 relaxing隨心地走入一間日式餐廳,望落好high class,餐單其實幾大眾。首先叫個廚師發板:雞泡魚刺身。平日唔食魚刺身既女朋作出第一次,因為冇魚生果種腥味,食落幾似個雞肉咁。加上醬汁,三文魚子同蔥花,好正。侍應提醒一條條白色既原來係燒雞泡魚魚皮,好煙韌。低糖焦糖蛋: 好香口軟熟雜菜烏冬:總覺得個麵既味道同質素比個名好十倍。烏冬勁彈牙,仲有好多新鮮菜,抵食好味。燒青魚: 肉多,皮脆,骨勁少。吉列豬扒飯: 份量多,飯香 ,吉列炸得脆,入面又多汁。好味又好睇。我地每人一杯三得利生啤Suntory draft beer ,覺得今餐好完美。之後去左海邊漫步。

周五鬆一鬆

約左女朋友係西灣河蘇豪區二人世界,覺得好 relaxing

低糖焦糖蛋: 好香口軟熟

燒青魚: 肉多,皮脆,骨勁少。

之後去左海邊漫步。

2019-07-19 1098 瀏覽
心情低落的時候,美食絕對可以有治療的作用,今晚我就是要獨自一人享用美食來治愈我內心的不快!店子明亮整潔,坐位闊落舒適,望向窗外下着滂沱大雨,我想我今晚應該要慢慢享受我的晚餐,要放鬆……再放鬆!Suntory The Premium Malt's$78從來都不是一個喜愛飲酒的人,啤酒更不是my cup of tea, 但今晚卻有飲啤酒的衝動店員推介了一款叫三得利 Premium Malt's 生啤,泡沫綿密清爽,入口有淡淡柑橘的香氣,相當容易入口,冰爽涼快,正松 壽司定食$280~包湯品,田園沙律,吉列廣島蠔和壽司8件新鮮沙律菜加上胡麻醬酸酸的非常開胃,炸廣島蠔酥脆鮮甜,很美味特大赤海蝦~新鮮爽甜油甘魚腩~魚味濃郁,非常爽口日本象拔蚌~超爽脆,有貝類獨有的鮮味日本帆立貝~爽滑鮮甜,肉質鮮嫩金目鯛~色澤鮮紅,肉質柔軟嫩滑赤貝~爽脆鮮甜有彈性!海膽~清甜,滑如雪糕,入口即溶,紫菜也非常香脆大本鮪魚腩~這件大拖羅有少少筋,但也非常肥美本鮪壽司盛$255~意猶未盡,再叫多一set吞拿魚壽司,先由赤身食起,然後食中拖羅,最後食大拖羅赤身~吞拿魚最瘦的位置,不含油脂,比較爽口中拖羅~ 油脂分佈均勻

Suntory The Premium Malt's$78

壽司定食$280~包湯品,田園沙律,吉列廣島蠔和壽司8件

特大赤海蝦~新鮮爽甜

油甘魚腩~魚味濃郁,非常爽口

日本象拔蚌~超爽脆,有貝類獨有的鮮味

日本帆立貝~爽滑鮮甜,肉質鮮嫩

金目鯛~色澤鮮紅,肉質柔軟嫩滑

赤貝~爽脆鮮甜有彈性!

海膽~清甜,滑如雪糕,入口即溶,紫菜也非常香脆

大本鮪魚腩~這件大拖羅有少少筋,但也非常肥美

赤身~吞拿魚最瘦的位置,不含油脂,比較爽口

中拖羅~ 油脂分佈均勻,魚味龍郁,好美味!

大拖羅~肉質肥美,魚油甘香,入口即溶,超美味!

飲飽食醉, 心中的鬱悶盡消,心情又回復開朗,成個人開心番哂
2019-07-10
  • 松 壽司定食
  • 本鮪壽司盛
2019-07-14 114 瀏覽
交通方便嘅蘇豪區,店舖出面就係有大量錶位 ,無論你搭車定揸車都夠晒方便!鋪面好有格調,好有日本居酒屋嘅風格!今次似我哋叫咗一個日本真蠔,飽滿嘅蠔身上面加咗一點酸醋,更能帶岀咗蠔嘅鮮味!之後我哋再叫咗兩件火炙三文魚壽司同埋火炙左口魚邊壽司;火炙完兩款壽司都魚油味十足!熱食就叫咗一份鵝肝帶子卷,鵝肝入口即溶!帶子厚度適中👌🏻兩者加埋一齊食都幾夾🤤本鮪壽司盛,當然係必點!有齊大中細拖羅,每一件都有唔同嘅口感,油脂分布好平均🤤🤤北海丼定食入面有齊晒咁多樣嘢唔同種類嘅海鮮,最令人驚喜嘅係海膽,好creamy 鮑魚嘅口感都好煙韌!😋😋😋定食入面仲有茶碗蒸個蛋好滑! 最尾梗係要一個蘋果雪葩做結尾!林檎蘋果真係好香蘋果味,雪葩嘅口感比雪糕更好!呢個值得一試,不過聽講好搶手成日都賣哂!好彩今晚食到啫😋😋

定食入面仲有茶碗蒸個蛋好滑!

2019-07-13 121 瀏覽
朋友話帶我食河豚刺身,咩原來香港都有得食河豚咩?嚟之前我當然做足功課,知道餐廳用上高質虎河豚,直接喺日本經過專業處理,再運送到港,有日本進口證書,可以放心食用。⭐️河豚刺身 $280晶螢剔透,每片都可以透光,因為河豚肉質比較結實有嚼勁,適合起薄片食。初入口時味道較淡,慢慢就可以食到佢獨特嘅鮮甜同清香,仲一啲都唔腥,而且河豚肉質冇咩油脂,口感好清爽。⭐️本鮪壽司盛 $255(左)大本鮪魚腩(中)中本鮪魚腩(右)本鮪赤身魚腩油脂豐厚,入口即溶,油脂甘香,口感軟嫩;赤身相對下肉質稍微結實,但同樣嫩滑,三款同樣鮮味出眾。⭐️市場刺身丼 $195牡丹蝦/三文魚/吞拿魚/帶子/三文魚籽,用料新鮮,厚切口感更嫩滑,味道鮮甜,牡丹蝦爽嫩彈牙,帶子鮮味十足,三文魚籽爽脆咸鮮。⭐️角切海鮮丼 $148各款刺身角切成粒,肉質厚身,口感有彈性。定食仲包括麵豉湯,沙律同茶碗蒸👍🏻🍺 $78同朋友暢談歡聚又點少得啤酒!
⭐️河豚刺身 $280
⭐️本鮪壽司盛 $255
(左)大本鮪魚腩
(中)中本鮪魚腩
(右)本鮪赤身

⭐️市場刺身丼 $195

⭐️角切海鮮丼 $148
各款刺身角切成粒,肉質厚身,口感有彈性。
定食仲包括麵豉湯,沙律同茶碗蒸👍🏻
🍺 $78
同朋友暢談歡聚又點少得啤酒!

老友升職請食飯🎉佢帶我嚟到蘇豪東!蘇豪東外嘅西灣河碼頭一旁滿佈泊車錶位,好方便駕駛人士。日式料理餐廳,裏面嘅裝修當然係走日系風格,以木材為主題,環境簡約舒適。👉🏻河豚刺身 $280第一次喺香港食河豚刺身,店員介紹嘅時候有講到,佢哋嘅河豚刺身係喺日本處理完之後先入口到港,操刀嘅師傅有多年經驗,仲有哂證書保證食品安全。河豚肉質比較結實煙韌,鮮甜味會喺咀嚼過後慢慢滲出,越食越香濃,建議集中精力食晒個河豚刺身先食其他嘢,唔好分散味道。呢種鮮甜味係其他嘢身上係食唔到,有一種好獨特嘅鮮味。除咗河豚刺身外,我地再叫咗一份壽司,同一人一份定食。👉🏻本鮪壽司有三款,每款各兩件,油脂含量各有不同,入口嫩滑鮮味。👉🏻姫路刺身片片厚切,鮮味十足,油脂甘香。烏冬熱辣辣,煙煙韌韌又彈牙。👉🏻角切海鮮丼蟹籽味鮮,食落爽脆,各款刺身切角粒,一口一啖,啖啖鮮甜。👉🏻茶碗蒸蛋香十足,質感滑溜細嫩。👉🏻本鮪壽司盛 $255大本鮪魚腩中本鮪魚腩本鮪赤身👉🏻姫路刺身定食配烏冬 $198👉🏻角切海鮮丼 $148👉🏻茶碗蒸

👉🏻河豚刺身 $280

除咗河豚刺身外,我地再叫咗一份壽司,同一人一份定食。
👉🏻茶碗蒸蛋香十足,質感滑溜細嫩。

👉🏻本鮪壽司盛 $255
大本鮪魚腩
中本鮪魚腩
本鮪赤身

👉🏻姫路刺身定食配烏冬 $198

👉🏻角切海鮮丼 $148

👉🏻茶碗蒸
2019-07-10 117 瀏覽
西灣河除了太安樓有很多好吃的小店外,在蘇豪東這邊也有很多餐廳。食物的外表很漂亮,精緻,價錢偏貴,但份量很少,食物來到的時候有一點詫異。這都不重要,如果是好吃的話,但可惜以這個價錢來說味道只算可以。

2019-02-20
2019-07-08 205 瀏覽
近西灣河碼頭嘅一間日式料理餐廳,早幾日貪得意搭船去西灣河,就發現到呢間餐廳了。真蠔 $68隻 每隻約120g,所以size都算中等,厚肉而且味濃,口感creamy,呢餐用佢嚟打頭陣超正。北海丼定食 $328 賣相超!豪!華!各款刺身都有啲咁,啱哂心大心細嘅人。最近愛上咗食鮑魚,呢到嘅鮑魚好彈口,好味道。本鮪壽司盛 $255 有赤身、中拖羅、大拖羅,質素中上,可以再肥美啲,同埋略嫌有少少筋。火炙三文魚 $20 雖然塊三文魚唔算好肥美,但係燒得好香,而且同返嘅比例掌握得啱啱好,好食。火炙左口魚裙邊 $38 相比起火炙三文魚,呢個遜色少少,燒得唔係好夠,令到頂層唔夠香。鵝肝帶子卷 $78 帶子好肥美厚肉,而且鮮甜,但鵝肝就唔太出味,變相成件卷物味道偏淡。蘋果雪葩 $58 原本想叫菠蘿雪葩,可惜當日售罄,但蘋果呢款都非常好食,蘋果味好清甜,但唔會一味死甜。需加一服務費,埋單二人約$1000。如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
真蠔
北海丼定食
本鮪壽司盛
火炙三文魚、火炙左口魚裙邊
鵝肝帶子卷
蘋果雪葩
需加一服務費,埋單二人約$1000。
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
真蠔
北海丼定食
本鮪壽司盛
火炙三文魚、火炙左口魚裙邊
鵝肝帶子卷
蘋果雪葩
2019-07-07 74 瀏覽
陪friend係西灣河體育館睇完比賽後,行去附近鯉景灣蘇豪覓食,經過一條環境寧靜的太康街,有一間用玻璃做外牆吃日本料理餐廳,被門面設計時尚吸引,要進入去試試不可。和風木裝潢,充滿日式風格,吧枱有兩位師傅現場製作各類新鮮刺身壽司。本鮪刺身盛有大本鮪魚腩、中本鮪魚腩和本鮪赤身各兩件,可一次試三種size 的本鮪魚腩,鮮甜美味!香葱安格斯牛肉稻庭烏冬,有很多牛肉舖在烏冬面上,腍嫩有牛肉味;烏冬比較幼細煙韌爽滑。小食溜溜牛蒡漬,健康之選,人口爽脆有嚼勁。蒲燒鰻丼,有多塊鰻魚混少許燒汁鋪在飯面,増潻胃口,成碟吃光。明太子雞翼,皮脆肉嫩,但略嫌鹹了些。好彩有三得利生啤,急不及待喝下幾啖來解喝,感覺冰涼清順,真是令人舒暢!忘記相機要吃先🤣

小食溜溜牛蒡漬,健康之選,人口爽脆有嚼勁。

蒲燒鰻丼,有多塊鰻魚混少許燒汁鋪在飯面,増潻胃口,成碟吃光

明太子雞翼,皮脆肉嫩,但略嫌鹹了些。

• 香蔥安格斯牛肉稻庭烏冬  蒲燒鰻丼
2019-07-07 70 瀏覽
通常去蘇豪東都係食西餐or泰餐?其實蘇豪東都有高質既日本餐廳。餐廳細細間,不過座位幾寬敞。佢唔exactly對住個海,所以想睇海景既就無計喇。晚餐時間有得散叫,亦都可以選擇定食。佢定食都有好多款式,壽司既,丼既,燒魚既都有。我就揀左"松"壽司定食。湯同沙律就正正常常。湯略嫌少少太咸,而沙律我叫左走醬。吉列蠔做得幾好,炸粉唔太厚,令到個感唔錯。壽司有八件。每件個樣都好新鮮。最回味係鮪魚腩,充滿油脂香!!!海蝦同海膽都係推介的!周圍好多一家大細,我諗好多住附近既人都係呢間小店既捧場客。
通常去蘇豪東都係食西餐or泰餐?
其實蘇豪東都有高質既日本餐廳。

餐廳細細間,不過座位幾寬敞。
佢唔exactly對住個海,所以想睇海景既就無計喇。

晚餐時間有得散叫,亦都可以選擇定食。
佢定食都有好多款式,壽司既,丼既,燒魚既都有。

我就揀左"松"壽司定食。

湯同沙律就正正常常。
湯略嫌少少太咸,而沙律我叫左走醬。

吉列蠔做得幾好,炸粉唔太厚,令到個感唔錯。

壽司有八件。
每件個樣都好新鮮。
最回味係鮪魚腩,充滿油脂香!!!
海蝦同海膽都係推介的!
松 壽司定食

周圍好多一家大細,我諗好多住附近既人都係呢間小店既捧場客。

2019-07-07
松 壽司定食
2019-07-06 753 瀏覽
冒着滂沱大雨,我同朋友都要跑去蘇豪東因為要食高級日本菜!鮨玥環境寬敞,裝潢簡約,以木為主調,充滿日本風格。入面除咗卡位仲有吧枱位。香港天氣太悶熱,一坐低每人叫咗杯Suntory生啤,餐廳預先將酒杯冰凍,所以飲嘅時候特別爽。咁啱買兩杯有擦擦咭,頭獎係日本東京來回機票,可惜我抽唔中。餐廳食物款式樣樣有,包括刺身、串燒、丼、炸物,甚至有omakase。之前去東京嘅時候食過雞刺身,但好難咬又冇咩味道。今次捲土重來再試雞刺身,完完全全顛覆我對雞刺身嘅負面印象。口感有啲似一般生魚片,口感軟綿而且多汁,更具彈性但唔會咬極都咬唔開,值得一試。牛舌雖然薄身,但非常爽口。另外牛味非常突出,充滿油脂香味。燒雞翼我鍾意食,但餃子雞翼我更鍾意。雞翼外皮香脆不在話下,餡料令雞翼肉汁更豐富,同時令肉質更嫩滑。佐酒一流,石狩丼有六大片三文魚同魚卵。三文魚夠厚同好肥美,魚卵無腥味非常鮮甜,壽司飯唔會太黏或太酸。本鮪三昧丼總共有三種唔同吞拿魚,佢地既顏色同脂肪比例上有所不同,不過入口同樣溶化,油脂甘香。中間嘅吞拿魚蓉加左香蔥同芝麻後更香,食完真係好滿足。丼當然唔少得印上餐廳名字嘅蛋。總括而言,串燒同丼屬於高水準,雞刺身更

三得利生啤

雞肉刺身

牛舌雖然薄身,但非常爽口。另外牛味非常突出,充滿油脂香味。
牛舌

餃子雞翼

石狩丼

本鮪三昧丼

丼當然唔少得印上餐廳名字嘅蛋。

總括而言,串燒同丼屬於高水準,雞刺身更令我非常難忘。今次冇食Omakase有啲可惜,下次再來一定要食。
2019-06-24
三得利生啤
雞肉刺身
牛舌
餃子雞翼
本鮪三昧丼
2019-06-29 79 瀏覽
穌豪東成條大街都係餐廳,放工時間特別多人係户外飲酒食飯,今晚決定走進一間日式餐廳慢慢享受晚餐.週未晚上點可以少左一杯冰凍既啤酒相伴, suntory麥香帶甜.火炙左口魚裙邊丼dinner set附上前菜,麵鼓湯及茶碗蒸.左口魚經炙燒後外層帶點焦香及魚油光,入口魚脂香重慢慢融化.鮪魚盛合附大中及普通鮪魚層次慢慢晉級越食越香鮪魚油甘香,慢慢係口腔融化.自家低糖玉子.玉子鬆彈甜度的確比平時少炭燒餃子雞翼即叫即燒外層塗上甜醬油汁內裹包住雞用餡及葱.唐揚炸雞新鮮即炸,炸雞內多汁嫩滑,外層炸皮不厚而且脆口.

本鮪盛合

自家低糖玉子.玉子鬆彈甜度的確比平時少

炭燒餃子雞翼即叫即燒外層塗上甜醬油汁內裹包住雞用餡及葱.

唐揚炸雞新鮮即炸,炸雞內多汁嫩滑,外層炸皮不厚而且脆口.

本鮪盛合
2019-06-27 77 瀏覽
係港島行海旁,見到鮨玥就勾起引想食壽司。都有大半個月冇食lu.. (對壽司迷黎講已經隔左好耐)。由於唔係好肚餓,兩叫左唔係好多。首先係 三款唔同肉質唔同味道ge鮪魚,各有特色,今次可以一次過試晒,好滿足😍其次係,炸蝦仲熱辣辣!正🤭 材料簡單,質素不錯。最後點左個,份量俾想象中多!食材好新鮮,鮪魚碎好鮮甜😍 送飯一流!鮨玥ge蛋都好食! 同出面一般的甜蛋唔同,蛋味濃,感覺冇落好多“假“甜。總結:整體食物質素較高,魚生鮮甜美味。😍🤭

首先係[鮪盛] 三款唔同肉質唔同味道ge鮪魚,各有特色,今次可以一次過試晒,好滿足😍

其次係[蚧籽青龍卷],炸蝦仲熱辣辣!正🤭 材料簡單,質素不錯。

最後點左個[本鮪赤身丼],份量俾想象中多!食材好新鮮,鮪魚碎好鮮甜😍 送飯一流!

總結:整體食物質素較高,魚生鮮甜美味。😍🤭
2019-06-26