2019-06-03
今晚同朋友慶生🥰,佢最鍾意食日本野,俾我上網搵到間評價唔錯既Omakase😌餐廳門面喺條街好突出,有排場🤩店內座位都係bar台設計,咁先可以同師傅有近距離既交流,好貼心🥳 而店舖雖有兩層,但大概只可容納十多人,一定要book位!😏 先付 - 汁煮白梅貝白梅貝好大粒,肉質爽口🤤先付 - 菠菜x松葉蟹肉菠菜好甜😙 蟹肉好鮮!師傅見我地食完前菜就開始整刺身,落單前餐廳已經問左我地有無咩野係唔食既,師傅都一一記得,好細心👍🏻刺身右口魚左口魚就食得多,右口魚第一次食🤣食落口感覺比左口魚更有油份😆 而且師傅用刺身捲住三星漬食,令甜味更突出!平政魚又係第一次食,好嫩滑肥美🤤北海道真蠔 超大粒🙊上面仲有新鮮紫菜池魚他他師傅已經調左味,咩都唔駛點🤩鯖魚 微微燒一燒,更滑😌 仲會配埋白板昆布螢光魷魚 超正!一咬落去啲膏咇晒出黎🙈🙈銀鱈魚一片魚生,另一片燒一燒加埋柚子胡椒食。兩種味覺享受😙拖羅油脂多到😍😍香港少有食到咁肥美!燒拖羅魚鮫一山還有一山高🤣師傅話呢個真係唔係日日有,我地今晚好彩有得食🥳 油份極高😍有個啫喱間下場,清下味蕾😛和食- 汁燒北海道帆立貝好巨型既帆立貝🤣肉質爽口、鮮甜。特別喜歡裙邊,好爽滑
先付 - 汁煮白梅貝
白梅貝好大粒,肉質爽口🤤
先付 - 菠菜x松葉蟹肉
菠菜好甜😙 蟹肉好鮮!
刺身
右口魚
又係第一次食,好嫩滑肥美🤤
超大粒🙊上面仲有新鮮紫菜
池魚他他
師傅已經調左味,咩都唔駛點🤩
微微燒一燒,更滑😌 仲會配埋白板昆布
超正!一咬落去啲膏咇晒出黎🙈🙈
一片魚生,另一片燒一燒加埋柚子胡椒食。兩種味覺享受😙
油脂多到😍😍香港少有食到咁肥美!
好巨型既帆立貝🤣肉質爽口、鮮甜。特別喜歡裙邊,好爽滑!
壽司
深海池魚
師傅已經將每一件壽司調左味,所以係唔需要點豉油既😎 厚切依然爽口😍
好鮮好鮮,蝦肉好香甜,好正‼️
好厚肉🤣都係好鮮甜好爽口,少少腥都無
多到瀉呀🤤係軟熟嗰款海膽,好幼滑,甜到不得了,食完齒頰留香💋
第一次認識呢種魚,微微炙燒令油脂更加散發出黎
係整條魚最肥美既部位,仲好香添🤩
本來係一個烏冬,但一路同師傅傾計,佢都知我地已經飽到上心口🤣所以主動提議不如改成野菜湯🥳
菠蘿雪糕
甜品一定要食,係甜甜既菠蘿雪糕🍍