餐廳: 金公館 (康怡廣場北座)
資訊:

2018-08-31 145 瀏覽
太古城除了商場及Aeon外,康怡廣場每層亦有很多食店,中菜館也有好幾間,多是大集團式的。金公館名字之前聽過,但從未食過。既然其他中菜館已經食過,又嘗新一試新菜館。金公館提供京川粵菜式,種類很多很廣闊,看得眼花撩亂,幸好餐牌頭兩頁為推介菜式,可以跟著點菜。餐館門口有一玻璃窗可以見到師傅準備片皮鴨菜式,亦見差不多每枱都點此菜,似乎是餐館主打菜式。青城山杏汁白肺湯名字用上青城山似乎很有詩意,此杏汁白肺湯以豬肺、雞腳、白菜膽及杏汁熬製,湯中杏仁味道淡雅清香。招牌口水雞口水雞乃四川傳統特色涼菜,集麻辣鮮香於一身。雞件骨細肉嫩,吸收花椒及辣椒的麻及辣,開胃醒神。蒜片牛仔粒蒜片炸至金黃色,香脆味濃,牛仔粒用上不少椒鹽,肉質雖嫩但略略蓋過牛肉鮮味。熱情果籠仔蝦球一件蝦球用上一個籠仔盛載,賣相精緻。蝦球碩大肉質爽脆,熱情果汁酸酸甜甜減輕炸蝦球油膩感。青椒清香鱸魚 平日川菜烹調鱸魚多以酸菜,此鱸魚食味比較酸清,較合廣東人口胃,芫茜亦為菜式帶來清幽香味。鱸魚片肉厚骨少,麵條扁身煙韌,食味有點似稻庭烏冬。烤北京填鴨 半隻片皮鴨擺成半球形,外層為鴨皮,下面再有一層鴨肉,份量不少。鴨皮油亮皮脆,鴨肉細嫩香酥。此菜

青城山杏汁白肺湯

招牌口水雞

蒜片牛仔粒

青椒清香鱸魚

烤北京填鴨

半隻片皮鴨擺成半球形,外層為鴨皮,下面再有一層鴨肉,份量不少。鴨皮油亮皮脆,鴨肉細嫩香酥。此菜醬料及配菜各有四款,醬料有甜麵醬、桂花糖醬、冰梅醬及胡麻醬,當中較喜歡甜甜的桂花糖醬,帶有桂花清香。配菜中的蜜瓜條亦甜甜的很清香。

杏仁蛋白茶
杏仁蛋白茶的杏仁味比杏汁湯香濃很多,蛋白亦很滑溜,飲下感覺美肌養顏。
2018-08-30
2018-08-29 110 瀏覽
香港貴為美食天堂,亦是中西飲食文化的大融爐,除了日本菜、意大利菜等等之外,粵川京等中式菜系也相當精緻的喔!最近,金公館餐廳便於太古開設了第二間分店,小編當然要去嘗嘗吧~一踏進餐館,店內的裝修十分雅緻,吊燈也相當華麗,餐具帶有簡約風格,但簡約而不失精緻,兩者完美配合。另外餐廳四周以金色作主要色調,座位設計也很寬闊,而且是典型中式圓檯,方便一家大細一起吃一個豐富的飯局。説罷環境,返回正題。金公館有粵川京等多款的菜式,以下小編覺得有幾款菜式是必點的1. 熱情果籠仔蝦球這道菜擺放得十分趣緻,每一個蝦球以一個迷你蒸籠奉上,絕對是一絕的打卡工具。味道方面,蝦球夠大,蝦肉彈牙爽口,外表微脆夠香口,熱情果味道帶淡淡的酸味且徧甜,帶出蝦的鮮味。2. 烤北京填鴨吃京菜就一定不能不吃烤北京填鴨,金公館的鴨很夠油香,鴨味重,肥瘦相當適中,即使吃完鴨皮後,也會停不了口地吃鴨肉,十分美味。另外,北京填鴨的配料也很到位,有青瓜絲、西芹絲、桂花糖醬、冰梅醬和摩摩皮等各個款式配合食用。3. 炸金銀饅頭這道菜式只是相當普通的食材,饅頭配以煉奶。雖然這道菜簡單平凡,但也十分有魅力。饅頭外皮炸得金黃香脆,內部軟熟鬆化,簡單的

1. 熱情果籠仔蝦球

2. 烤北京填鴨

3. 炸金銀饅頭

這道菜式只是相當普通的食材,饅頭配以煉奶。雖然這道菜簡單平凡,但也十分有魅力。饅頭外皮炸得金黃香脆,內部軟熟鬆化,簡單的煉奶帶起香甜的味道。

4. 京蔥蝦子海參

海參夠入味,京蔥份量很多,帶出陣陣蔥香,加上蝦子幾乎佈滿整個表面,每一啖也可享用到三個味道。

5. 擂沙湯丸

吃完主食當然不能不吃甜品。小編點了擂沙湯丸,這道甜點十分精美,以一些古琴外型的匙羮奉上,湯丸外型相當立體,而且表面也佈滿粉,咬下去有很濃很香的豆沙味,而且最重要的是餡料份量很足夠,很香口。
2018-08-29 122 瀏覽
去太古行街⋯⋯去康怡覓食見到有師傅係到切片皮鴨,就被吸引去試哩到既片皮鴨係皮還皮,肉還肉,仲有多款醬,被你點,但我最鍾意係平時食開既甜麵醬杏汁白肺湯:唔係度度有得飲,哩個湯好有杏汁味京滷鴨舌:好淋~仲有啖啖肉既口感鳳梨咕嚕肉:一上枱,就覺得麻麻地,因汁無包滿啲肉,同肉又偏乾椒鹽九肚魚:熱辣辣上枱,肉質好嫩,不過椒鹽味不足金銀蒜粉絲蒸勝瓜:勝瓜吸收晒啲味,幾好,不過粉絲放面,就變得無乜味五代同堂:包括有~蝦籽、小蝦乾、大蝦乾、鮮蝦,但仲有一代數唔到係乜?同個炒飯好咸四川擔擔麵:食咗兩啖⋯⋯好辣,花生醬味無咗
去太古行街⋯⋯去康怡覓食
見到有師傅係到切片皮鴨,就被吸引去試
杏汁白肺湯:唔係度度有得飲,哩個湯好有杏汁味
京滷鴨舌:好淋~仲有啖啖肉既口感
椒鹽九肚魚:熱辣辣上枱,肉質好嫩,不過椒鹽味不足
四川擔擔麵:食咗兩啖⋯⋯好辣,花生醬味無咗
2018-08-28 61 瀏覽
今天家人帶我去康怡新開張的金公館吃中菜~在門口就見到師傅專注地切片皮鴨呢,看起來很吸引我們點了一份四人套餐,另加點了一客蒜泥白肉刨成薄片的青瓜包著蒜泥白肉,吃起來清爽不膩套餐非常豐富,先來了青城山杏汁白肺湯。這個湯非常考功夫,在家懶得費工慢慢把豬肺清洗乾淨,所以外岀用餐也很喜歡點這個。這碗熱騰騰的湯飄來陣陣杏香,湯頭濃郁啖啖心機,喝起來非常滋潤養生套餐的前菜是胡麻鮮淮山,這道冷盤吃起來非常爽脆,淮山冰涼清脆得來帶點黏性,健康好味之選接下來是酸菜桂魚片,好大一碗呢。湯底帶點酸香微辣,桂魚片肉質細嫩,而且份量也很多套餐的主角來了~套餐已包了全隻的烤北京填鴨,CP值很高!店員細心的附上一張卡片介紹建議食法和各種配料醬料,配撘岀多種口味層次。這隻北京填鴨皮脆肉嫩,入口充滿鴨香油脂這客是蒜片牛仔粒,鑊氣十足,送飯一流不用另外點白飯,套餐已附欖菜菜莆菜粒炒飯,炒得乾身米飯粒粒分明,菜莆的鹹香滋味十足!然後就是靈芝菇炒萵筍絲,非常翠綠,口感脆嫩鮮美,多吃也不怕膩最後還有甜品呢~是荔枝桂花糕,真的有荔枝肉在裡頭,清甜好吃透心涼超豐富的一餐,大家都吃到捧腹而回

我們點了一份四人套餐,另加點了一客蒜泥白肉

刨成薄片的青瓜包著蒜泥白肉,吃起來清爽不膩

這客是蒜片牛仔粒,鑊氣十足,送飯一流

超豐富的一餐,大家都吃到捧腹而回
2018-08-28 921 瀏覽
康怡附近的中菜館不算多,近來金公館在康怡開分店,一定要嚐一嚐。餐廳裝潢簡潔,以大地色為主調,座位寬闊。每人$12一位茶介。翻開餐牌,中國各地的菜式都有,例如北京填鴨、水煮牛肉、回鍋肉、口水雞、酸辣羹等。⭐️涼拌雨花海蜇$58海蜇配黑木耳,清新爽脆。⭐️青城山杏汁白肺湯$48有雞腳和白肺,白肺爽滑,喝下去順口,杏味不算很突出。⭐️鳳梨咕嚕肉$78我最愛吃的咕嚕肉,啃骨頭最過癮,可惜醬汁炒得不夠均勻。⭐️熱情果籠仔蝦球$138最出色莫過於這道菜,賣相很吸睛,一隻隻蝦球放在迷你蒸籠裏。蝦球外面裹滿熱情果醬,外脆內爽,蝦肉很爽脆,很棒!⭐️南瓜肉絲炆米線$98這道菜也很出色,南瓜盛載米粉,米粉炒得清爽不算油膩。伴上肉絲和菜絲,份量不少,味道不俗。⭐️烤北京填鴨半隻$218我們還點了北京填鴨,配料有青瓜條、京蔥絲、蜜瓜條、西芹絲、甜麵醬、冰梅醬、胡麻醬、桂花糖醬,供客人隨意搭配。最欣賞店家的細心,蒸籠下還有熱水,讓面皮不會乾掉。包了鴨皮,入口爽脆,面皮柔嫩,口感很好呢!不過,鴨肉比較乾柴,如果切得再幼一點更好!⭐️荔枝桂花糕$33冰冰涼涼的桂花糕入口清爽,甜度如果降低一點更好。⭐️雷沙湯丸$33湯丸外面的花生末

涼拌雨花海蜇

⭐️涼拌雨花海蜇$58
海蜇配黑木耳,清新爽脆。
青城山杏汁白肺湯

⭐️青城山杏汁白肺湯$48
有雞腳和白肺,白肺爽滑,喝下去順口,杏味不算很突出。
鳳梨咕嚕肉

⭐️鳳梨咕嚕肉$78
我最愛吃的咕嚕肉,啃骨頭最過癮,可惜醬汁炒得不夠均勻。

⭐️熱情果籠仔蝦球$138
最出色莫過於這道菜,賣相很吸睛,一隻隻蝦球放在迷你蒸籠裏。
熱情果籠仔蝦球

蝦球外面裹滿熱情果醬,外脆內爽,蝦肉很爽脆,很棒!
南瓜肉絲炆米線

⭐️南瓜肉絲炆米線$98
烤北京填鴨半隻

⭐️烤北京填鴨半隻$218
烤北京填鴨半隻

荔枝桂花糕

⭐️荔枝桂花糕$33
冰冰涼涼的桂花糕入口清爽,甜度如果降低一點更好。

⭐️雷沙湯丸$33
雷沙湯丸

湯丸外面的花生末鹹香,入口煙煙韌韌,內餡的芝麻餡很香,芝麻餡還有些許顆粒,增加口感!
楊枝甘露

⭐️楊枝甘露$32
楊枝甘露也很足料,滿滿的柚子肉和西米,滋味酸甜,味道迷人。

▪️餐廳的服務不俗,味道不錯,價錢也很合理。
南瓜肉絲炆米線
楊枝甘露
2018-08-28 63 瀏覽
因為工作關係要就客戶所以就喺太古食飯搵咗好耐要搵間得體嘅中國餐廳都唔簡單揀咗好耐最後揀咗金公館見佢新開同埋乾淨整齊叫咗個麻醬淮山小食淮山新鮮爽脆叫咗個大蔥炒海參上面一點點嗰啲係蝦子👍🏻👍🏻👍🏻香噴噴的另外仲叫咗個幾得意嘅餸菜佢係一隻蝦一籠外面有啲酸甜嘅熱情果汁包住隻隻蝦都好大隻另外仲要健康少少啦叫咗個香菇炒萵筍萵筍喺出邊好少有得叫睇落去清清地但其實系好鮮味另外仲叫咗個砂鍋雲吞雞湯(半份)半份都係超多嘅雞湯清甜另外雲吞都好好食不過個雲吞皮有少少厚而甜品就叫左荔枝桂花糕同一般桂花糕有少少唔同就係入邊有荔枝肉
因為工作關係

另外仲要健康少少啦
叫咗個香菇炒萵筍
萵筍喺出邊好少有得叫
睇落去清清地但其實系好鮮味

另外仲叫咗個砂鍋雲吞雞湯(半份)
半份都係超多嘅
雞湯清甜
另外雲吞都好好食
不過個雲吞皮有少少厚

甜品就叫左荔枝桂花糕
同一般桂花糕有少少唔同就係入邊有荔枝肉
2018-08-22
2018-08-28 45 瀏覽
今日難得男朋友放假,一齊去返以前成日去拍拖嘅太古城行下, 行到肚餓見到呢度新開咗間 中餐館,門面睇落幾瑰麗堂皇,一於試下佢!雞絲粉皮❤️雞絲粉皮識食一定係食佢個醬! 麻醬香濃軟滑, 唔會溝到稀晒, 入口陣陣麻香~雞絲都幾嫩滑, 夾住青瓜絲一齊食,味道清新😋鳳梨咕嚕肉 ❤️咕嚕肉炸得外脆內軟,而且裹粉有點太厚食落去係啖啖肉,酸酸甜甜嘅醬汁好開胃, 我哋送完一碗白飯又一碗🤣 川芎天麻燉魚頭湯❤️我同男朋友都好鍾意飲燉湯,見到呢度有個款唔同嘅燉湯,梗係要試下佢個手勢!湯幾足料,而且飲落唔會好重嘅藥材味,非常易入口👍🏻烤北京填鴨❤️烤鴨嘅色澤烤得幾靚,而且片皮脆口,肉嫩滑、油脂香,但又唔會肥淋淋嘅感覺,配埋各式配料一齊食,非常正宗!環境舒適,價錢亦唔算好貴,下次可以帶愛食京菜嘅屋企人黎試下~

雞絲粉皮❤️

鳳梨咕嚕肉 ❤️

川芎天麻燉魚頭湯❤️

烤北京填鴨❤️

2018-08-27 56 瀏覽
媽親大人想食片皮鴨,今日一家人到來離家較遠既太古食晚飯,係康怡廣場3樓有個位再上一層就到。裝修不錯,坐位舒適招牌口水雞$88,滑雞又唔多肥膏,仲好入味野山椒泡鳳爪$48,煮得岩岩,唔會好硬好靭,又唔會又淋又散酸菜桂魚片$198,魚片好滑同好新鮮,推介靈芝菇炒萵筍絲$68,食左咁多濃味既食物都要叫返碟清清淡淡既萵筍,爽口蒜片牛仔粒$78,唔靭喎,入口即溶呀,個陣牛味好濃郁,口感好正,值得一試京滷鴨舌$48,小食,煮得夠淋青城山杏汁白肺湯$96,好潤呀,陣陣杏汁香味,豬肺嫩口烤北京填鴨(半隻),包摩摩皮,醬料及配菜$218,呢個好抵食,鴨皮脆,十分香口,師傅用心地切走肥膏,岩晒我地怕肥既女仔,餅皮熱辣辣,質感煙韌,加埋醬料包埋一口咬落到,又脆又淡淡肉,又爽口,好食呀

裝修不錯,坐位舒適

招牌口水雞$88,滑雞又唔多肥膏,仲好入味

野山椒泡鳳爪$48,煮得岩岩,唔會好硬好靭,又唔會又淋又散

酸菜桂魚片$198,魚片好滑同好新鮮,推介

京滷鴨舌$48,小食,煮得夠淋

青城山杏汁白肺湯$96,好潤呀,陣陣杏汁香味,豬肺嫩口

2018-08-20
2018-08-27 42 瀏覽
今日同家姐嚟太古行街,呢邊好少嚟(除咗食章魚丸),見到有幾間中餐廳,試吓呢間先!入面地方都大,早開飯唔算多人,叫咗杏汁豬肺湯,好香濃杏仁味,豬肺洗得乾乾唔會有味,唔錯。麻辣水煮桂魚片,一上到嚟,哇...叫例牌都咁大份量,上枱時d油仲熱辣辣好滾好香麻辣味,佢d魚好滑冇泥味,仲要好惹味添,入面仲有豬血同薯粉,估唔到有咁多材料👍🏻食唔停口。之後當然要試吓佢出名既片皮鴨啦,係出面見到師傅咁片皮,見到已經流晒口水,我地叫半隻,佢有4款醬俾我地自己,有酸梅、麻醬、桂花同甜醬,都係最夾係甜醬同酸梅味,夾埋青瓜、哈蜜瓜、西芹冇咁油膩,唔錯!最後加多個菜,百合腰果炒桂花蚌,百合好鮮甜唔會好粉,帶子同桂花蚌都好爽口,清清地咁不錯。

2018-08-23
  • 麻辣水煮桂魚片
2018-08-27 45 瀏覽
今日無飯開,唯有同細佬收工後meet up睇下有咩食,好耐無過開黎太古城,緊係試下佢有咩新嘢食,金公館 主打粵京川小菜,啱晒我地口味。酸菜桂魚片主角桂魚片肉質嫩滑,無咩刺,食落鮮味十足!湯底睇得出加入了大量嘅配,好足料!而且散發住濃香嘅酸菜味,湯㡳濃厚而不膩,酸酸辣辣帶點鮮,可以直接當湯飲☺京滷鴨舌鴨舌肥大肉厚,味道起初入口唔算濃, 但細嚼落黎越嘗到滷水嘅甘洌香味,越食越上癮 。霸王炒辣子雞雞如其名,一上菜已經被佢滿滿嘅辣椒震懾!聞落去已經辣香樸鼻,先試左雞丁先,炸得惹味香脆,主角嘅雞亦非常入味嫩滑,而且辣而不嗆,非常唔錯👏🏻蒜片牛肉粒蒜片炸得好香口 每一口嘅牛肉粒 夾住 幾塊蒜片一齊 食落更加有口感,牛肉粒日煮得啱啱好唔會太生唔會太熟,咬落去內質仲幾彈牙👍🏻

酸菜桂魚片

京滷鴨舌

霸王炒辣子雞

蒜片牛肉粒
1K
我和靚Ann很久沒見到,是日決定去太古城康怡廣場剛新開的金公館來一個🦆充滿烤北京填鴨的下午,最令人驚喜的是他們的桂花蜜蜂醬,💐桂花芬芳,🐝蜂蜜甜美,再包上蔥、 青瓜、西芹及酸蘿蔔條一起進食,真令人齒頰留香👄。另一太美味點心😋原隻鮑魚撻 ,鮑魚煙韌,撻內有豐富的鮑魚汁,撻底亦很酥香🤤🤤,食到我同靚Ann都好開心😊😊。呢碗蓮蓉焗西米布甸 🍮不得了,啖啖香濃的蓮蓉融入在西米中,不論趁熱食或凍了才吃,都一樣好味,而且一點也不甜,so good 💕💕💕。

• 烤北京填鴨
2018-08-25 60 瀏覽
琴日與姊妹們食飯係太古搵川菜食,見到呢間金公館決定一試,去到環境相當優雅,坐位空間夠寬敞舒適見到有一個4人晚餐決定叫一個set首先有杏汁白肺湯,值得一讚嘅係湯料充足,名副其實燉湯,白肺湯有好香杏仁味夠香夠滑,主菜有,麻辣水煮桂花魚、招牌口水雞、五代同堂炒飯 水煮桂魚片超好食,大大塊桂花魚片魚肉夠鮮嫩再配上花椒、辣椒、蒜配料炮製,超級麻辣超好食,口水雞同樣是麻辣,雞肉口感嫩滑,麻辣程度冇水煮魚咁勁,呢個五代同堂炒飯一定要推介,炒飯炒至金黃色夠乾身爽口,最緊要當中有蝦乾、蝦籽一同炒,超香,最後仲有甜品選擇,真開心!
水煮桂魚片超好食,大大塊桂花魚片魚肉夠鮮嫩
再配上花椒、辣椒、蒜配料炮製,超級麻辣超好食

2018-08-24 466 瀏覽
金公館外觀大氣光鮮,入口玻璃可看到師傅片鴨之技藝。座位闊落舒服無壓力。西湖牛肉羹hkd48成都竹笙菜膽湯hkd48入口味道較清淡,竹笙及菜膽健康又有營養,養生之選。烤北京填鴨(半隻)hkd218上桌會有一籠摩摩皮及一組醬料配菜圍邊,醬料包括甜麵醬、冰梅醬、胡麻醬、梅花糖醬,而配菜包括青瓜條、京蔥絲、蜜瓜條、西芹絲。師傅片鴨至皮肉分離,每片鴨皮薄而無肥膏而鴨肉大塊厚身。片皮鴨放在摩摩皮上,再加青瓜、京葱、哈密瓜等配料,醬料百搭,餅皮質感煙韌,鴨肉味濃肉嫰,油脂香卻又不會覺得太膩滯。青椒清香鱸魚hkd198宮保蝦球hkd138推薦之選。蝦球以整隻鮮蝦開邊料理,再以醬汁爆香炒,肉質彈牙爽口,味道鮮甜帶點酸辣味。干鍋豬大腸hkd108推薦之選。大腸處理乾淨,內里無任何污物,干鍋處理後質感香脆,入口微辣惹味。蒜茸炒菜心hkd68菜心爽而鮮嫩,蒜香味濃,帶油潤感。家常酸辣粉hkd38湯底味濃微辣,酸辣粉晶瑩剔透煙韌。四川擔擔麵hkd38面質白嫩彈牙,湯底咸度適中,份量不多用來代替晚餐白飯。

金公館外觀大氣光鮮,入口玻璃可看到師傅片鴨之技藝。

座位闊落舒服無壓力。

西湖牛肉羹hkd48

成都竹笙菜膽湯hkd48

入口味道較清淡,竹笙及菜膽健康又有營養,養生之選。

烤北京填鴨(半隻)hkd218

青椒清香鱸魚hkd198

宮保蝦球hkd138

干鍋豬大腸hkd108

蒜茸炒菜心hkd68

菜心爽而鮮嫩,蒜香味濃,帶油潤感。

家常酸辣粉hkd38

湯底味濃微辣,酸辣粉晶瑩剔透煙韌。

四川擔擔麵hkd38
面質白嫩彈牙,湯底咸度適中,份量不多用來代替晚餐白飯。

• 宮保蝦球
  • 干鍋豬大腸
  • 蒜茸炒菜心
2018-08-22 107 瀏覽
平時都會會會黎呢邊食野因為成日都覺得呢邊好多商廈無嚷好野食不過今次同屋企人黎食野我就發現原來呢邊都有好多好野食 我屋企人真係好鐘意食片皮鴨所以就四處搵下有無好地方又比我發現呢間未食過咁就黎試下 我地一開始就叫左個蒜泥白肉做前菜蒜泥好得意真係磨成泥漿咁而唔係蒜蓉而且蒜味超重超勁食落好過癮白肉切得好薄而且肥瘦岩岩好咬落好爽口好甘香再加上每塊白肉都夾住一片青瓜又好味又開胃 之後今日既主角就黎了就係烤北京填鴨呢間餐廳唔止最常見既甜醬仲有其他三款醬汁同埋唔同配菜有好多款口味特別推介桂花糖醬食落甜甜地桂花香味又好濃郁加埋填鴨既肉香好夾 為食既我地仲加左$98要二食加左個豆腐鴨湯鴨湯好足料好多鴨肉湯既味道好香肉味好濃不過就較為油膩 我地又叫左個百合腰果炒桂花蚌一直覺得蒸蚌特別鮮甜估唔到呢碟炒桂花蚌都炒得咁好桂花蚌好爽口而且鮮味鎖實哂食落超級鮮甜而且其他配菜都炒得好好好有鑊氣 最後就係叫飯食我地叫左個五代同堂炒飯 呢煲炒飯真係一煲咁上係用鐵煲裝住放耐左都依然熱辣辣炒飯炒得好好粒粒都好分明而且粒粒都有蛋香再加埋蝦米既鹹香味好惹味最重要係炒飯份量十足真係五代同堂都夠食食完好滿足 最後就叫埋甜品我地叫左一個
平時都會會會黎呢邊食野

荔枝味唔算好突出
但慢慢食落就會試得出
令成個甜品更加清甜
2018-08-21 251 瀏覽
早幾日放假,所以過左海搵朋友食飯,因為朋友住太古城果邊,所以由朋友發板食咩啦✌🏻,唔使自己諗食咩係最好架😝😝,朋友話想食呢一間,因為時間仲係好早,所以唔使等位就可以入坐啦,入到去環境舒適,服務員都好好禮貌,1)北京片皮鴨(半隻),比起出邊呢到會多幾款醬汁,平時只係得甜麵醬,但呢到仲有,桂花糖醬、冰梅醬、胡麻醬,每個醬都有唔同嘅味道,但我個人比較喜歡桂花糖醬,偏向清甜及去油膩👍🏻,而且除咗青瓜及京蔥之外,都多左蜜瓜條同西芹絲👍🏻👍🏻,2)百合腰果炒桂花蚌帶子,桂花蚌及帶子好新鮮,好夾口,味道剛剛好,唔錯,3)招牌口水雞(半隻),好香麻辣味,但又不太辣,而雞又唔靱,4)熱情果籠仔蝦球,虾好大隻,又好新鮮,煮到酸酸甜甜好開胃,5)燕京菜膽雲吞雞湯,雲吞好飽滿,雞湯好足料,又唔會好油,好好飲👍🏻👍🏻整體來講值得一試