餐廳: 金公館 (康怡廣場北座)
資訊:

2018-08-22 107 瀏覽
平時都會會會黎呢邊食野因為成日都覺得呢邊好多商廈無嚷好野食不過今次同屋企人黎食野我就發現原來呢邊都有好多好野食 我屋企人真係好鐘意食片皮鴨所以就四處搵下有無好地方又比我發現呢間未食過咁就黎試下 我地一開始就叫左個蒜泥白肉做前菜蒜泥好得意真係磨成泥漿咁而唔係蒜蓉而且蒜味超重超勁食落好過癮白肉切得好薄而且肥瘦岩岩好咬落好爽口好甘香再加上每塊白肉都夾住一片青瓜又好味又開胃 之後今日既主角就黎了就係烤北京填鴨呢間餐廳唔止最常見既甜醬仲有其他三款醬汁同埋唔同配菜有好多款口味特別推介桂花糖醬食落甜甜地桂花香味又好濃郁加埋填鴨既肉香好夾 為食既我地仲加左$98要二食加左個豆腐鴨湯鴨湯好足料好多鴨肉湯既味道好香肉味好濃不過就較為油膩 我地又叫左個百合腰果炒桂花蚌一直覺得蒸蚌特別鮮甜估唔到呢碟炒桂花蚌都炒得咁好桂花蚌好爽口而且鮮味鎖實哂食落超級鮮甜而且其他配菜都炒得好好好有鑊氣 最後就係叫飯食我地叫左個五代同堂炒飯 呢煲炒飯真係一煲咁上係用鐵煲裝住放耐左都依然熱辣辣炒飯炒得好好粒粒都好分明而且粒粒都有蛋香再加埋蝦米既鹹香味好惹味最重要係炒飯份量十足真係五代同堂都夠食食完好滿足 最後就叫埋甜品我地叫左一個
平時都會會會黎呢邊食野
因為成日都覺得呢邊好多商廈