餐廳: 金公館 (康怡廣場北座)
資訊:

2018-08-28 45 瀏覽
今日難得男朋友放假,一齊去返以前成日去拍拖嘅太古城行下, 行到肚餓見到呢度新開咗間 中餐館,門面睇落幾瑰麗堂皇,一於試下佢!雞絲粉皮❤️雞絲粉皮識食一定係食佢個醬! 麻醬香濃軟滑, 唔會溝到稀晒, 入口陣陣麻香~雞絲都幾嫩滑, 夾住青瓜絲一齊食,味道清新😋鳳梨咕嚕肉 ❤️咕嚕肉炸得外脆內軟,而且裹粉有點太厚食落去係啖啖肉,酸酸甜甜嘅醬汁好開胃, 我哋送完一碗白飯又一碗🤣 川芎天麻燉魚頭湯❤️我同男朋友都好鍾意飲燉湯,見到呢度有個款唔同嘅燉湯,梗係要試下佢個手勢!湯幾足料,而且飲落唔會好重嘅藥材味,非常易入口👍🏻烤北京填鴨❤️烤鴨嘅色澤烤得幾靚,而且片皮脆口,肉嫩滑、油脂香,但又唔會肥淋淋嘅感覺,配埋各式配料一齊食,非常正宗!環境舒適,價錢亦唔算好貴,下次可以帶愛食京菜嘅屋企人黎試下~

雞絲粉皮❤️

鳳梨咕嚕肉 ❤️