餐廳: 蟹仙海鮮蒸碢大公館
資訊:

2022-06-14 2934 瀏覽
【蟹仙海鮮蒸碢大公館】零味精海鮮蒸碢 所有食材都好新鮮🦀🦞🦐基本上完全唔使點調味都食到海鮮既鮮味😎今次我哋要咗一個專櫃海鮮套餐 共有10款菜 (💰$449每位)套餐入邊有兩款蟹分別係太平洋饅頭蟹同埋罕有大黃奄蟹🦀太平洋饅頭蟹係食佢嘅海水鮮味 唔算話多肉而大黃奄蟹就勁多膏 相比起饅頭蟹個味道就重好多 食到成手套都係黃色既蟹膏😆澳洲青年龍蝦🦞龍蝦肉質幾彈牙 而且都幾多肉 越南大虎蝦🦐呢個重點係佢個蝦頭啲蝦膏 超香!大家食佢都唔係食蝦肉而係佢啲蟹膏😏 超濃味韓國慶南珍珠蠔🦪一食已經食到好大浸海水既咸味 亦帶有小小鮮味 完全唔使加任何調味已經好好食另外仲有幾款貝殼類台灣九孔鮑魚大西洋野生青口紐西蘭刀貝蚌 紐西蘭月亮貝 佢哋會建議唔用任何嘅調味下去試吓佢哋海鮮用咗豉油反而會喧賓奪主🥸🥸有機蔬菜籃 食完海鮮之後 會有個清蒸既蔬菜比你中和一下 食晒啲海鮮之後仲有一個粥底呢個真係超好食!!佢哋係完全零味精想熬個粥底 味道唔算濃但個人覺得啱啱好 有種老火粥嘅感覺😂😂😂椰汁燉雪燕 💰$138食完海鮮之後再加上呢個甜品 椰汁味算濃但味道偏甜~
【蟹仙海鮮蒸碢大公館】
零味精海鮮蒸碢 所有食材都好新鮮🦀🦞🦐
基本上完全唔使點調味都食到海鮮既鮮味😎

今次我哋要咗一個專櫃海鮮套餐
共有10款菜 (💰$449每位)

套餐入邊有兩款蟹分別係太平洋饅頭蟹同埋罕有大黃奄蟹🦀

太平洋饅頭蟹係食佢嘅海水鮮味 唔算話多肉

澳洲青年龍蝦🦞

龍蝦肉質幾彈牙 而且都幾多肉

越南大虎蝦🦐

呢個重點係佢個蝦頭啲蝦膏 超香!
大家食佢都唔係食蝦肉而係佢啲蟹膏😏 超濃味

食完海鮮之後 會有個清蒸既蔬菜比你中和一下

食晒啲海鮮之後仲有一個粥底

有種老火粥嘅感覺😂😂😂

椰汁燉雪燕 💰$138

食完海鮮之後再加上呢個甜品 椰汁味算濃但味道偏甜~
$510.5 (晚餐)
2022-06-13 28 瀏覽
入席之後,店員簡介各套餐重點及分別,減低選擇困難😂,我們選擇了包羅萬有套餐,店員捉供烹蒸食物服務,又解說食材來源資料,非常殷勤。由第一道蝦,之後的蚌,青口,鮑魚,蠔,豈次魚,龍蝦,琵琶蝦及蟹,以上每款食材都非常鮮味。 如喜歡食海鮮的,都很推薦這一家。 之後一定會再次去幫襯。
2022-06-08 34 瀏覽
又差唔多到食奄蟹既季節❣️今次去左呢間位於銅鑼灣既蟹仙海鮮蒸鍋大公館✨·餐廳乾淨企理 · 座位寬闊🎈完全唔怕同人迫住坐♡ 尊貴海鮮套餐($399)大黃奄蟹|大虎蝦|刀貝蚌|野生青口|澳洲青年龍蝦|九孔鮑魚|珍珠蠔|喜之刺|蔬菜籃店員會幫忙教導煮既次序同時間👩🏻‍🍳ఌ大黃奄蟹超級爆膏 · 金黃蟹膏既奄蟹🦀蟹肉肉質幼嫩蟹膏呈半凝固 · 甘香濃郁🤤就是怎能不愛它💕ఌ 日本喜之刺魚肉超級嫩滑 · 一個字鮮到不行🐟ఌ澳洲青年龍蝦第一次聽呢個名🦞龍蝦蝦肉呈粉色 · 超級爽彈嫩滑果然☺️年輕就是有勁✨ఌ越南大虎蝦蝦肉結實爽彈 · 仲爆膏♥️ఌ九孔鮑魚 |珍珠蠔兩者火喉控制得好好👍🏻鮑魚軟腍 · 完全唔韌珍珠蠔粒粒飽滿 · 蠔味十足🦪ఌ 野生青口打敗了我最愛既藍青口🙈真係好正 · 肉質新鮮爽嫩💨·ఌ刀貝蚌鮮甜飽滿 · 仲有少少爆汁💦ఌ大元貝大大粒✨新鮮彈牙·食完海鮮· 店員會幫手蒸埋蔬菜一定要食番啲菜 · 保持飲食均衡👻之後就輪到本日壓軸😎海 · 鮮 · 粥吸收哂以上種種既精華♥️真係巨鮮甜 正當食到飽一飽🤰🏻原來仲有靚靚既蒸窩糖水🤭真係鬼咁滿足༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑
又差唔多到食奄蟹既季節❣️
今次去左呢間位於銅鑼灣既
蟹仙海鮮蒸鍋大公館✨
餐廳乾淨企理 · 座位寬闊🎈
完全唔怕同人迫住坐

♡ 尊貴海鮮套餐($399)
店員會幫忙教導煮既次序同時間👩🏻‍🍳

吸收哂以上種種既精華♥️真係巨鮮甜

正當食到飽一飽🤰🏻
原來仲有靚靚既蒸窩糖水🤭
真係鬼咁滿足

༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ꨄ
小小總結:
店員服務超好 · 會幫你手調較火喉之餘
每次用食具夾海鮮前會先消毒👩🏻‍🍳
絕對令你食得開心又放心💕
喺香港都比較少見到呢種類型嘅餐廳,所以朋友話帶我去食蒸海鮮嘅時候都少少驚中伏,諗住試下無妨,點知有意外驚喜😋店員好細心咁樣首先幫我哋將所有嘅餐具都用蒸氣消毒左一次👍🏻 疫情底下出街食嘢有依個舉動10分加分👏🏻我哋叫咗兩個尊貴海鮮套餐($499/1) 準備要食海鮮食到飽😂呢隻越南大虎蝦肉質鮮甜彈牙,一啲都唔誇張,重點係原來野生嘅蝦膏係可以咁惹味😭鮑魚新鮮有咬口,而且個頭都唔細,食得好滿足~ 青口比平時食既味道更重,唔怪得店員不斷強調佢哋買嘅都係野生海鮮,而唔係培植出嚟嘅🤣 日本大元貝比較甜,都好耐無食過啲冇冰鮮味道嘅元貝了🥺之後去到全晚嘅重頭戲— 太平洋饅頭蟹,罕有大黃奄蟹同埋野生龍蝦💕太平洋饅頭蟹肉質比較清甜,而且肉比較多,啱晒啲食得健康小小嘅朋友👍🏻隻龍蝦真係有我手掌咁大隻㗎😂😂 肉質鮮嫩,完全唔使點豉油同埋任何調味,只係食龍蝦肉嘅鮮味已經夠晒🥹 完全唔似食自助餐嗰啲龍蝦得陣鹹味😂 果然野生嘅係唔同啲當初就係比呢隻罕有大黃奄蟹吸引咗😝 雖然肉嘅味道冇麵包蟹咁突出,但佢啲蟹膏真係夠撈飯食咁制🍚 超邪惡勁內疚,不過真係好滿足😳食完咁多蛋白質,補充番少少纖維,中和返啱啱食得咁重口味嘅一餐~

最後用蒸海鮮嘅精華嚟煮埋呢一個粥,員工話俾我哋知呢一個粥既gimmick就係完全冇放過任何味精👏🏻

最後送埋一碗燉官燕,好重嘅椰子香,更加食到粒粒官燕非常足料😭

2022-06-02 57 瀏覽
終於到開心星期五!!星期五就梗係要搵啲好嘢食,佢就好鍾意食海鮮,所以就揀咗銅鑼灣呢一間銅呢間蟹仙試試 佢係嗰啲新派嘅蒸氣海鮮餐廳佢分咗幾款海鮮套餐,價錢由三百幾蚊起跳笑死佢哋仲有個兒童餐百幾蚊就有交易! 我哋就揀咗一款中價嘅尊貴海鮮套餐—$449 罕有大黃奄蟹起初佢嚟到嘅時候都嚇一嚇,睇到點解啲蟹膏係黑色嘅!店員見我地面都青埋就解釋返俾我哋知原來呢一款係好罕有嘅黑蟹膏蟹,我食嗰時覺得浸味有啲似菠菜味佢又未去到苦嘅,至於隻蟹就唔使講啦,啖啖肉而且肉質仲好彈牙~太平洋饅頭蟹店員好細心全程都同我哋慢慢逐樣逐樣解釋,呢一種蟹唔好睇佢細細隻原來啲肉質好鮮甜!! 澳洲青年龍蝦龍蝦肉身好雪白蒸熟後肉身仲好爽彈,入口味道極為鮮甜台灣九孔鮑魚鮑魚係每次海鮮宴我都好期待既item~ 因為新鮮鮑魚好厚肉超有口感會想係咁不斷encore! 越南大虎蝦虎蝦肉身彈牙得兩隻真係好唔夠喉!!大西洋野生青口青口鮮甜仲有陣陣海水味紐西蘭刀貝蚌貝蚌一共有四隻,蒸熟以後勁鮮甜肉質厚肉完全唔需要調味已經好正日本大元貝元貝黎到已覺得佢賣相一流,元貝大大一粒形狀飽滿一食就知正野韓國慶南珍珠蠔珍珠蠔雖然細細一粒,但佢肉質都好厚身而且

笑死佢哋仲有個兒童餐百幾蚊就有交易!

我哋就揀咗一款中價嘅尊貴海鮮套餐—$449

罕有大黃奄蟹

太平洋饅頭蟹

澳洲青年龍蝦
龍蝦肉身好雪白蒸熟後肉身仲好爽彈,入口味道極為鮮甜

台灣九孔鮑魚

越南大虎蝦
虎蝦肉身彈牙得兩隻真係好唔夠喉!!

大西洋野生青口
青口鮮甜仲有陣陣海水味

紐西蘭刀貝蚌

日本大元貝
元貝黎到已覺得佢賣相一流,元貝大大一粒形狀飽滿一食就知正野

韓國慶南珍珠蠔
珍珠蠔雖然細細一粒,但佢肉質都好厚身而且味道咸鮮

有機蔬菜籃
菜有唐生菜,娃娃菜同粟米樣樣都好海鮮

粥底
食晒啲野就係時候食埋個海鮮粥喇,粥底加豬骨粟米蔥同菜脯加埋一齊煮呢鍋粥超鮮味~

椰汁雪燕燉官燕
大家最後唔好miss左呢個椰汁雪燕,燕窩份量好多加埋椰汁超滿足!
2022-05-31 2370 瀏覽
今日終於派咗bonus 超開心!計我話梗係要食好啲,我就帶咗海鮮控媽咪去銅呢間蒸氣海鮮餐廳—蟹仙食返餐好既~~ 佢地有好幾款海鮮餐 我地就揀咗呢個尊貴海鮮套餐$449 有鮑魚龍蝦蟹 媽咪應該都滿意啦📍罕有大黃奄蟹佢呢個蟹肉質肥美,值得講講,佢啲蟹膏係黑色,味道偏甘,算係好罕有既品種!📍太平洋饅頭蟹唔好睇佢size細細,雖然比起奄蟹佢無咁啖啖肉但肉質佢甜過奄蟹好多📍澳洲青年龍蝦肉質爽口入口超彈牙,最緊要蒸得剛好一啲都唔鞋,味道極鮮甜📍台灣九孔鮑魚鮑魚上黎仲係咁郁緊,好新鮮~ 📍越南大虎蝦大大一隻,肉身爽彈一食就知新鮮啦📍大西洋野生青口初初睇樣青口size 唔算大但入口嘩好鮮甜 📍紐西蘭刀貝蚌貝蚌厚肉肥美,好想encore ~~📍日本大元貝元貝鮮味十足,而且大大一粒 入口超滿足📍韓國慶南珍珠蠔細細一隻,但肉質口感creamy~~📍有機蔬菜籃食完咁多海鮮,都要食啲菜菜~菜有唐生菜/娃娃菜同埋粟米📍粥底食晒啲野,啲海鮮精華點樣留住?佢地啲精華全部都落晒個蒸鍋下面既粥底度,咁你可以想像到呢一個粥底係會有幾鮮~海鮮精華加埋豬骨粟米蔥同菜脯 再煲一煲 個粥鮮到綿滑到一個點~ 📍椰汁雪燕燉官燕原來個海

佢地有好幾款海鮮餐

📍罕有大黃奄蟹

📍太平洋饅頭蟹

📍澳洲青年龍蝦
肉質爽口入口超彈牙,最緊要蒸得剛好一啲都唔鞋,味道極鮮甜

📍台灣九孔鮑魚
鮑魚上黎仲係咁郁緊,好新鮮~

📍越南大虎蝦
大大一隻,肉身爽彈一食就知新鮮啦

📍大西洋野生青口
初初睇樣青口size 唔算大但入口嘩好鮮甜

📍紐西蘭刀貝蚌
貝蚌厚肉肥美,好想encore ~~

📍日本大元貝
元貝鮮味十足,而且大大一粒 入口超滿足

📍韓國慶南珍珠蠔
細細一隻,但肉質口感creamy~~

📍有機蔬菜籃
食完咁多海鮮,都要食啲菜菜~菜有唐生菜/娃娃菜同埋粟米

📍粥底

📍椰汁雪燕燉官燕
原來個海鮮粥都未係最後,最後最後原來仲有個椰汁雪燕、啲官燕份量好多,幾飽都要食埋佢唔好蝕吖嘛hahaha
2022-05-27 200 瀏覽
早排同閨蜜去姜濤灣打卡😌 真係非常佩服一班姜🍬嘅熱情呀!玩咗成2個鐘、晚市又開返無耐,梗係要去食好西啦!我哋揀咗去✨蟹仙海鮮蒸碢大公館✨食蒸海鮮!我哋揀咗有10款菜式《尊貴海鮮套餐》~ 😜等我介紹下啦!脆炸魚皮呢個前菜鬆脆香口!我地食到話停唔到口!😂海鮮拼盤上枱啦!全部即刻喺魚缸撈上嚟,夠曬新鮮!呢度蒸海鮮係有次序㗎!先蒸越南大虎蝦🦐~ 蝦肉結實彈牙,蝦頭膏爆多又鮮甜~ 個心形幾靚!😆之後到台灣九孔鮑魚、韓國慶南珍珠蠔~呢度嘅鮑魚蒸得啱啱好,個心咬落一d韌都無!鮮味又清甜~至於珍珠蠔🦪,蠔肉濃郁肥美~大西洋野生青口、紐西蘭刀貝蚌、日本大元貝講到青口、出邊好多食肆都用急凍貨.... 🥲淨系食到雪味.... 呢度嘅野生青口大隻之餘仲帶微微鮮甜~一試愛上!至於刀貝蚌,size大、肥美肉厚、嫩滑爽口又帶有海水鮮味。 大元貝即係壽司成日食嘅帆立貝~ 口感滑身、肉質厚實鮮甜😋澳洲青年龍蝦🦞蒸熟後的龍蝦肉、顏色雪白中帶粉紅色吸引,中間帶有少許蝦膏,肉質結實肉厚,爽口彈牙,龍蝦味濃厚!啖啖肉好滋味!太平洋饅頭蟹外型圓轆轆,就好似成個饅頭咁而命名~坊間較為少見,沒有黃奄蟹的誇張爆膏,肉質較清淡~大黃奄蟹
早排同閨蜜去姜濤灣打卡😌 真係非常佩服一班姜🍬嘅熱情呀!
玩咗成2個鐘、晚市又開返無耐,梗係要去食好西啦!
我哋揀咗去✨蟹仙海鮮蒸碢大公館✨食蒸海鮮!

我哋揀咗有10款菜式《尊貴海鮮套餐》~ 😜等我介紹下啦!

脆炸魚皮呢個前菜鬆脆香口!
我地食到話停唔到口!😂

海鮮拼盤上枱啦!全部即刻喺魚缸撈上嚟,夠曬新鮮!

之後到台灣九孔鮑魚、韓國慶南珍珠蠔~
呢度嘅鮑魚蒸得啱啱好,個心咬落一d韌都無!鮮味又清甜~
至於珍珠蠔🦪,蠔肉濃郁肥美~

大西洋野生青口、紐西蘭刀貝蚌、日本大元貝
至於刀貝蚌,size大、肥美肉厚、嫩滑爽口又帶有海水鮮味。
大元貝即係壽司成日食嘅帆立貝~ 口感滑身、肉質厚實鮮甜😋

澳洲青年龍蝦🦞
蒸熟後的龍蝦肉、顏色雪白中帶粉紅色吸引,中間帶有少許蝦膏,
肉質結實肉厚,爽口彈牙,龍蝦味濃厚!啖啖肉好滋味!

太平洋饅頭蟹
外型圓轆轆,就好似成個饅頭咁而命名~
坊間較為少見,沒有黃奄蟹的誇張爆膏,肉質較清淡~

大黃奄蟹
見到咁多黃色蟹膏即刻心心眼😍!來自菲律賓的大黃奄蟹,蒸完打開蓋超香蟹味,食落鮮美、肉質結實,
蟹膏如蛋黃般質感香滑、爆多爆濃郁!😂一邊食一邊吮着手指!

食曬啲就嚟d有機蔬菜🥬俾我地fresh下先!

最後最後~ 😊 一煲滿滿海鮮精華嘅靚粥登場! 由於無落任何調味料,只靠粥底配料同精華出味,所以食落可能會淡口小小,喜歡的話可以加菜譜同蔥花去吊味~

當我哋正想埋單,
原來仲有😽椰汁燉海燕窩做甜品呢!

今日我哋好有福!咁啱撞正好有經驗嘅師傅榮哥係樓面為客人介紹食材、來源地同煮法等知識!仲有呢度係堅持由員工親自去幫客人主理蒸煮嘅過程,確保時間同技巧上都準確無誤,令客人品嘗到何謂最鮮同最好!
2022-04-26
2022-05-05 2495 瀏覽
今晚好想食蒸海鮮,即刻約好友去蟹仙銅鑼灣店食個滿足先。今晚揀左尊貴海鮮套餐$439/位,包來自世界各地的9款海鮮,蔬菜藍,海鮮粥底和甜品,好期待!深海東星斑半條~ 肉質潔白細嫩,厚實彈牙,配上薑絲和葱已經十分鮮甜。越南大虎蝦~肉質爽脆飽滿,蝦味濃郁。台灣九孔鮑魚~ 爽甜彈牙 ,口感軟嫩,好好味。韓國慶南珍珠蠔~ 蠔身較細,但飽滿滑嫩,甘甜。紐西蘭刀貝蜆~肉厚,好爽好甜。大西洋野生青口~十分肥美嫩滑,海水味十分濃郁,非一般冷藏青口可比美。月亮貝~口感較爽實,鮮甜。澳洲青年龍蝦~蝦頭十分多蝦膏,又滑又甘甜,肉好白,啖啖肉,口感爽彈,肉質細嫩,味道十分鮮甜。罕有大黄奄蟹~最美味的通常留到最後,最喜歡滿到瀉的蟹膏,甘甜軟滑,肉質細嫩鮮甜,蟹肉十分香甜,好美味呀!有機蔬菜籃~有生菜,娃娃菜和粟米,可能因為是有機菜,所以特別覺得清甜健康。海鮮汁粥底~ 粥底充滿海鮮的精華鮮甜,再加上粟米,排骨和芋頭粒,又暖胃又飽肚。甜品~ 椰汁燉越南雪燕~清甜的椰香配上雪燕的口感,真是大滿足。
今晚好想食蒸海鮮,即刻約好友去蟹仙銅鑼灣店食個滿足先。

越南大虎蝦~肉質爽脆飽滿,蝦味濃郁。

台灣九孔鮑魚~ 爽甜彈牙 ,口感軟嫩,好好味。

韓國慶南珍珠蠔~ 蠔身較細,但飽滿滑嫩,甘甜。

紐西蘭刀貝蜆~肉厚,好爽好甜。

月亮貝~口感較爽實,鮮甜。

• 月亮貝
  • 台灣九孔鮑魚
  • 大西洋野生青口
2022-05-04 231 瀏覽
🤎蟹仙海鮮蒸碢大公館 (銅鑼灣)🧸銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地下-1樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我知道蟹仙一間好出名嘅海鮮餐廳,今日同男朋友諗住慶祝吓拍拖周年紀念就諗住去搵一間餐廳豪一豪佢,行行吓就見到呢間海鮮餐廳我醒起好多人介紹過都算幾出名所以就打算一試啦。我冇諗過餐廳有咁多人㗎超級多人排隊,我覺得呢間餐廳嘅店員非常之好叫我地耐心等待嘅同時會為我哋介紹唔同款式嘅海鮮同埋介紹佢哋嘅來源地,好快時間就過😍我諗有睇開我嘅post都知我係超級鍾意食蟹同埋賴尿蝦!今日見到套餐入邊有梗係要嗌啦😆,黐線㗎我冇諗過啲賴尿蝦咁大隻之餘仲要勁新鮮!除此之外仲有唔同嘅海鮮分別有扇貝、鮑魚、龍蝦、蜆、鮮魚片、蟹等等!不得不在此再次強調佢哋嘅嘢真係好新鮮!全部蒸出嚟之後都鮮味十足!店員有陣時都幫忙夾下啲海鮮非常貼心🙈最後仲有一份海鮮蟹粥😻超級正!想繼續睇我分享唔同嘅就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

🤎蟹仙海鮮蒸碢大公館 (銅鑼灣)
🧸銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地下-1樓

我諗有睇開我嘅post都知我係超級鍾意食蟹同埋賴尿蝦!

最後仲有一份海鮮蟹粥😻超級正!

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

2022-05-04
10 分鐘 (堂食)
2022-05-04 74 瀏覽
呢間海鮮蒸氣鍋店,之前已經食過,質素相當唔錯,當日經過見到銅鑼灣呢間門口放置咗一大隻蟹,就勾起咗我想食海鮮嘅引🤩所以決定晚餐就揀佢!❣️尊貴海鮮套餐 (10款海鮮) $449罕有大黃奄蟹超多蟹膏!蟹味好重,肉質有咬口,絕對唔係霉嘅肉質!呢個價錢嘅質素,真心超值🤩澳洲青年龍蝦極厚肉,即使蒸完都仲好多肉!肉質彈牙可口🤤蟹球仲有唔少嘅膏,好正!台灣九孔鮑魚肥厚飽滿,餐廳仲洗得好乾淨,食落好放心👍🏼點煲提供嘅時間蒸我剛剛好,易咬又好味☺️越南大虎蝦大大隻嘅蝦,蒸完出嚟好容易剝殼,肉質厚實彈牙,證明好新鮮😍紐西蘭月亮貝都幾大隻,味道鮮甜,相當唔錯;大西洋野生青口同樣質素相當唔錯👍🏼🌟每個蒸氣鍋底部都預先放咗粥料,每次蒸海鮮嘅時候,海鮮嘅汁就會落到粥底,令粥底充滿海鮮嘅鮮甜,加上原先粥底有配料,食落豐富又惹味!

❣️尊貴海鮮套餐 (10款海鮮) $449

2022-05-04
餐廳簡單分左兩個餐:精選海鮮套餐/尊貴海鮮套餐🌊見無出街食咁耐就唉咗個高級啲嘅尊貴海鮮套餐👅首先上臺嘅係貝殼類海鮮紐西蘭月亮貝🌛大大舊連殼上兩款都食到海水鹹鮮味同貝類鮮甜味🐚其他海鮮款式仲有罕有大黃奄蟹、九孔鮑魚、越南大虎蝦、大西洋野生青口、紐西蘭刀貝蚌、慶南珍珠蠔、澳洲青年龍蝦🦞呢度咁多款最鐘意係個九孔鮑魚🐟鮑魚連殼上非常新鮮 肉厚又彈牙就咁清蒸都已經好好味👍🏻另外一款係個澳洲青年龍蝦🦞雖然比平時食開嘅細隻但一樣鮮甜多汁🧡肉質紮實唔會梅梅爛爛最後煮粥底時候加入蝦頭就更鮮味🤤
餐廳簡單分左兩個餐:精選海鮮套餐/尊貴海鮮套餐🌊

雖然比平時食開嘅細隻但一樣鮮甜多汁🧡
肉質紮實唔會梅梅爛爛

最後煮粥底時候加入蝦頭就更鮮味🤤
2022-04-30
15 分鐘 (堂食)
2022-05-04 51 瀏覽
今日約咗一班朋友去咗銅鑼灣,佢哋個個都鍾意食海鮮,我就提議佢哋嚟呢間餐廳食海鮮大餐🐙🦑🦐🦞🦀呢間餐廳其實我都試過佢其他嘅分店,上次都食得好滿足,今次就睇吓呢間分店嘅水準係咪都係一樣😋我哋呢班海鮮控梗係揀10款嘅尊貴海鮮套餐,最令我哋驚喜嘅係連奄仔蟹都有,仲要係爆曬膏嘅,另外佢個澳洲龍蝦都好正,識落啖啖肉;仲有佢個扇貝超鮮甜,最後落過粥底打邊爐,海鮮嘅鮮味完全吸晒入粥入面,真係食到舔舔脷呢間餐廳嘅水準真係10分穩定,就算唔同分店,水準都同樣出色

另外佢個澳洲龍蝦都好正,識落啖啖肉;
仲有佢
個扇貝超鮮甜,

呢間餐廳嘅水準真係10分穩定,就算唔同分店,水準都同樣出色
2022-05-01
  • 罕有大黃奄蟹
今次黎到銅鑼灣呢間蟹鮮,都真係幾唔錯,門口大大隻字寫住海鮮直銷,用左最簡單既煮佷方法,就係蒸氣食鍋,正所謂最簡單既煮法先配合到最好味既食材呀嘛。佢個尊貴套餐非常之抵食,兩位都有足足成半條深海海星班,肉質好鮮味,又夠彈牙,有員工幫手蒸埋,岩岩好熟,我呢d唔識煮野既人都可以食到火喉恰到好處既海鮮la,咁就唔會浪費左條班。之後蒸左隻越南大虎蝦,size真係恰到好處,食落肉質彈牙結實,好有蝦味,之後再黎就係元貝,新鮮美味,洗得都好乾淨。主角就係大大隻既澳龍,一人半隻,份量夠曬大,就咁食佢個原味,食落好鮮甜,加上用清蒸既方法,真係好正,好好味。最後到隻蟹,蟹味十足,膏又夠多,真係幾唔錯。

2022-05-04 39 瀏覽
呢日黎到銅鑼灣呢間蟹仙,因為冇左晚市堂食,但又想食好野,所以就放假既下晝黎!我地揀左個$439 套餐~一入到去店員就幫我地用高溫蒸下D餐具,確保夠哂乾淨~我地揀左要海星斑,澳洲龍蝦同埋元貝,其他就係set好左係個套餐既食物~真係不得不讚下D海鮮,超鮮甜,鮮到離哂譜,D海鮮肉勁彈牙,超正!我最中意係龍蝦,真係食到超香龍蝦味,乜調味都唔落就最岩!而條星斑D肉都夠哂嫩,店員幫我地控制哂D火候,確保我地食到剛剛熟既海鮮,全程都幫我地夾D海鮮出黎,服務非常之好~其他鮑魚、蝦、刀貝、蠔等等都好好食,所有既海鮮D汁落哂個粥底度,食完哂所有海鮮會有蔬菜籃,食完菜之後店員就問我地要唔要蔥同菜莆,放落個粥底度,佢地仲會加埋龍蝦湯,成個粥底勁鮮同香,D粥都煲到夠哂甜,100分!

2022-04-29 91 瀏覽
網上見呢間嘢推介好吸引,膽粗粗黎試下!今日同d同事放工去食海鮮,店長都好細心為我地介紹左海鮮,講解一次點食法。首先,上條魚幾好都好滑,有青口、蜆,我一向怕腥唔鍾意食青口,呢個青口出乎意料地新鮮仲有海水味,連d汁都甜。接住有元貝,蒸完d汁好多,又鮮甜!個蠔雖然唔大,但勝在新鮮。有越南虎蝦,大大隻肉質好實。重頭戲係龍蝦、蟹,龍蝦肉質好實,好多汁,蟹係我最欣賞嘅,多膏多肉,完全唔腥,非常有蟹味!我地唔夠食叫多越南虎蝦,肉類拼盤,d雞同牛豬肉都唔差,雞好滑好有雞味。飲品叫左鹹寧七,好好飲。最後,食埋精華海鮮粥真係不得了,冇味精,夠味又甜!店員非常有禮貌,戴住口罩都睇到有笑容,經常同我地傾計介紹佢地舖頭特色,見到佢地對工作好有熱誠,對客人好細心,服務質素一流👍🏻尤其店長對待客人好似朋友咁,令到客人賓至如歸咁開心!如果鍾意食海鮮朋友,又想坐得舒服,仲可以享受到咁好服務,一定要黎呢間食海鮮,食過反尋味👍🏻😍