餐廳: 蟹仙海鮮蒸碢大公館
資訊:

2022-07-04 67 瀏覽
好耐冇食蒸氣火鍋🍲所以揀咗銅鑼灣呢間蒸氣火鍋餐廳,我哋揀咗一個尊貴海鮮套餐,每人大概四百幾蚊包左10款唔同嘅海鮮🦞店員首先會幫我哋用蒸氣鍋消毒餐具,好乾淨太平洋饅頭蟹一大隻蟹分成兩份,蟹肉幾新鮮,幾清甜,我哋食得幾滋味~台灣九孔鮑魚好大隻鮑魚,食落覺得煙煙韌韌,幾有咬口,配埋醬汁幾好味😋太平洋野生青口蒸熟左嘅青口帶有海水嘅鹹香味,幾特別,同樣咁新鮮韓國慶南珍珠蠔好大隻生蠔🦪蒸熟左嚟食入面有好多肉汁,一咬啲肉汁就流晒出嚟,超級Juicy芋頭粥蒸完海鮮之後職員幫我哋攞起上層嘅碟,下面就係一大鍋芋頭粥,食落有粒粒芋頭,有海鮮嘅清甜味,幾正椰汁爽冰我哋每人有一份飯後糖水,喺香甜嘅椰汁爽冰🥥凍凍地,蒸氣火鍋之後食好好味😋

店員首先會幫我哋用蒸氣鍋消毒餐具,好乾淨

太平洋饅頭蟹
一大隻蟹分成兩份,蟹肉幾新鮮,幾清甜,我哋食得幾滋味~

台灣九孔鮑魚
好大隻鮑魚,食落覺得煙煙韌韌,幾有咬口,配埋醬汁幾好味😋

太平洋野生青口
蒸熟左嘅青口帶有海水嘅鹹香味,幾特別,同樣咁新鮮

韓國慶南珍珠蠔

芋頭粥