2021-12-19
蝦蝦燒荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓就黎到聖誕節啦,今日約左朋友出黎提早慶祝唸住食返餐好既,我就提議不如黎試下呢期好hit既流水蝦啦,海鮮大家都鐘意食,而且又唔肥。。之前已經試過<蝦蝦燒>係佐敦既分店,知道最近係荃灣開左新分店,所以就決定book 位試下,荃灣分店開左係美食集中地大鴻輝到,位置十分方便餐廳既面積真係幾大,佔晒全層樓,眼見有8成既座位都係流水蝦道既傍邊,非常方便睇岩邊隻蝦新鮮, 就可以隨時出手啦。。呢到除左大頭蝦之外,外面仲有個海鮮檔鋪滿晒各式各樣既海產,分別有鮑魚,扇貝,大蜆,沙白,生蠔,螺,貴妃蚌,魷魚同埋唔同既魚類,睇見都覺得好吸引,食返幾轉都已經回晒本啦除左海產類之外,呢到仲有幾個雪櫃係擺各式各樣既肉類同埋其他燒烤食物既,非常衛生,順帶一題,見到餐廳好細心將大部份食物已經串好晒以串燒形式,咁樣燒起上黎就方便同企理好多啦,值得一讚食燒烤除左食物,大家最關心既當然係飲品啦,餐廳都係包埋既可以任飲,眼見選擇都好多,大部份既汽水,果汁,茶類呢到都有,另外仲見到有啤酒tim, 包得咁足真係幾抵食
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓