2021-12-02 141 瀏覽
小弟第一次食流水蝦😍 黎過一次就深深愛上 一定會再黎 因為真係好抵食❤️🦐首先流水蝦方面 餐廳選擇既都係越南種/泰國種既大頭蝦 啲大頭蝦會係側邊既水缸游黎游去 隻隻都好生猛 有啲仲好大隻好多蝦膏 真係好好食 想夾中佢都有啲難度 佢地真係會閃閃避避 眼明手快真係好重要 夾完之後放入冰水凍暈佢再拎去燒 蝦肉真係新鮮嫩滑😊🐟海鮮方面真係好齊整 我仲以為自己去左街市魚檔 所有海鮮都好齊全 比你任食貴價海鮮 生蠔、鮑魚、扇貝、貴妃蚌、花螺、海魚等等 傳說會有過百款海鮮任你選 而且每次佢見到邊款海鮮就黎冇哂先會再Refill 確保海鮮新鮮比人品嚐 真係好有心機❤️🥩肉類方面想食豬牛羊咩部位都有 最鍾意食邪惡既燒雞皮同埋雞軟骨 燒起黎別有一番風味 雞翼羊架豬頸肉仲有金菇肥牛都係必食之選 燒既時候佢仲有4走調味比你任落 選擇自己想要既口味🍧雪糕汽水都可以任拎任飲 真係好唔錯 特別推介 🍻識飲既要飲生啤 有部生啤機任你自己斟👨‍🦰員工非常多 服務又好 開始既時候會好耐心講述點樣烹調 而且仲會教你點樣剪鮑魚幫埋你手 同埋不斷幫你清理蝦殼垃圾真係好好 💰價錢方面 我真心覺得抵 300幾蚊比你任食海鮮真係好抵 2

💰價錢方面 我真心覺得抵 300幾蚊比你任食海鮮真係好抵 2.5小時比你慢慢食慢慢玩 而且呢間仲係新開既分店 環境乾淨感覺非常好

🤓最後私人傳授食用秘技 開始佢會比個蒜蓉蝦 個錫紙兜非常好用 放牛油蒜蓉煮咩海鮮都會非常好味😂

推薦程度🌟🌟🌟🌟🌟
2021-11-29 377 瀏覽
之前試過佐敦這間蝦蝦燒覺得不錯,知道荃灣開咗新店就同朋友過嚟試吓,入到店內環境光猛企理,食物擺放得很整齊容易選擇!入座後店員會安排兩款預先醃製好的蝦給我們燒,分別有鹽燒同蒜蓉,仲有兩條好厚肉肥美的鱔!跟住開始夾蝦的體驗,服務員都很細心講解程序及示範👍自助區有多款海鮮任食任燒,有生蠔,鮑魚,扇貝,東風螺,魷魚,大蜆,原條大眼雞魚和𩶘魚,旁邊亦放了一些調味料可以按照個人喜好放落海鮮🦞特別推介扇貝加入蒜頭,辣椒粒和蔥粒,蒜蓉味香濃食落好鮮甜!食完海鮮之後可選擇一些肉類,丸類和蔬菜類,款式都有四五十種,有醃製好和未醃製好選擇!牛肉和蒜蓉包是必食的,牛肉燒完之後可以加入一些海鹽已經好好味,肉質嫩滑又多汁,蒜蓉包輕輕烘一烘已經香脆可-熟食方面有東風螺,西蘭花炒蝦球和麻辣蝦丸等…飲品方面基本都很齊全,最後當然留肚食雪糕啦!

熟食方面有東風螺,西蘭花炒蝦球和麻辣蝦丸等…
飲品方面基本都很齊全,最後當然留肚食雪糕啦!
2021-11-28 206 瀏覽
《 荃灣食好西》哈!哈!蝦!🦐!今個晏晝去食痛風餐😆大鴻輝11樓全層 地方大 坐得舒服~~大部分座位旁邊設有蝦缸 好睇又好玩😚首先每台奉上蒜蓉蝦 燒肥美鰻魚各一份😊多膏鮮爽大頭蝦係主打 其他海鮮種類也有十多款 生蠔 魷魚 數種蜆類 幾種魚類 扇貝 帶子…… 而家仲做緊鮑魚祭 size 都唔細㗎~~食多幾轉已經夠曬回本🤑超標都要食😈冰櫃有數十款肉類 蔬菜串燒 另設有自助沙律吧 熟食檔……汽水啤酒 任飲任食 食到飽🤪當然唔少得燒菠蘿啦 🍍大塊厚切個人喜好 鍾意加點辣椒粉作調味這兩種口味嘅結合 覺得真係好銷魂呀🤤有得食有得玩 玩足兩個半鐘😆最後要記得留番個肚食香港製造雪糕呀😋
《 荃灣食好西》

哈!哈!蝦!🦐!今個晏晝去食痛風餐😆
大鴻輝11樓全層 地方大 坐得舒服~~

大部分座位旁邊設有蝦缸 好睇又好玩😚

首先每台奉上蒜蓉蝦 燒肥美鰻魚各一份😊
而家仲做緊鮑魚祭 size 都唔細㗎~~

食多幾轉已經夠曬回本🤑超標都要食😈

冰櫃有數十款肉類 蔬菜串燒
另設有自助沙律吧 熟食檔……
汽水啤酒 任飲任食 食到飽🤪

當然唔少得燒菠蘿啦 🍍大塊厚切
個人喜好 鍾意加點辣椒粉作調味
這兩種口味嘅結合 覺得真係好銷魂呀🤤

有得食有得玩 玩足兩個半鐘😆
最後要記得留番個肚食香港製造雪糕呀😋

2021-11-28
2021-11-28 173 瀏覽
荃灣大鴻輝中心實在太多美食 應有盡有今日同 個friend就去11樓 嘆住冷氣 "蝦蝦燒"🦂環境 寬敞舒適 服務一流 貼心, 每枱 坐位隔離都擺 設罝著 流水式的大頭四蝦,自己自行 食幾多夾幾多 面擺放著一個燒兩層烤爐另外仲有四款調味粉 可以自行調味另外已經一早擺放著一盒 蒜蓉大頭蝦和兩串大鱔大頭蝦 新鲜彈牙,由其是蝦頭多膏😋😋海鮮方面 有超大隻嘅白沙蜆,原曼 魷魚, 三款 魚🐟 扇貝, 小蜆,鮑魚 東風螺🐚,超多選擇 而且海鮮生鮮。蔬菜方面-小蕃薯,菠蘿,開邊 矮瓜 辣 椒,粟米,南.瓜,豆卜等…肉類方面~ 有雞肉🐔排骨🐷豬肉雞骨 串,原隻雞翼 ,小牛排🐮 小羊架🐑雞脾🐔魷魚🐙等等飲品款式多甜品方面有coco Berry 杯裝雪糕, 同埋雀巢雪糕 任食唔嬲另外有熱食區~ 有蒜蓉大頭蝦,西蘭花炒蝦仁🥦🦂,拍青瓜🥒 成兩個半鐘頭可以慢慢歎

另外已經一早擺放著一盒 蒜蓉大頭蝦和兩串大鱔

大頭蝦 新鲜彈牙,由其是蝦頭多膏😋😋

羊架🐑雞脾🐔魷魚🐙等等
飲品款式多

2021-11-28
2021-11-27 146 瀏覽
天氣涼涼地最好食燒烤,朋友就推介位於荃灣新開的「蝦蝦燒」可以自己在流水道夾蝦燒,有得玩又有得食👍餐廳環境好大,座位旁邊每一枱都有一條流水道方便客人夾蝦,服務員會先安排一個冰桶加入冰和水,將夾出嚟的蝦放入冰桶整暈再燒!每一台亦預先有一碟已經醃製好的大蝦,食落鹹鹹地好香口,肉質亦都爽脆彈牙!場外還擺放多款海鮮及食物,海鮮款式很多有鮑魚、扇貝、東風螺、魷魚、蜆和原條魚,全部都色澤新鮮 ,任燒任食,海鮮簡單加入調味已經好好食,特別推介鮑魚,鮑魚好新鮮鮮甜簡單加上豉油已經好好味,蔬菜類有迷你番薯,粟米🌽辣椒,茄子,菠蘿和南瓜等,肉類就有雞肉、牛仔骨、羊扒、雞翼、雞皮、魷魚和丸類多種選擇👍燒菠蘿亦都係推介,咬落多汁酸酸甜甜好開胃😋雪櫃的飲品自取,款式應有盡有,仲有雪糕的口味亦有好多選擇!整體都好滿意!

2021-11-26 887 瀏覽
佐敦火紅得不要不要的海鮮燒烤放題在荃灣開分店啦!趕緊火急火燎得約了小姐妹兒一起來嘗鮮~ 一進門就驚呆了。嘩!我來到海底世界了!每張桌子的旁邊都放了一排長長的水族館,裡面住了活蹦亂跳的蝦,有的睡得四仰八叉,有的在打架,有的在調戲其他的蝦。剛坐定服務人員就好貼心地來講了用餐指南,一盤鹽燒蝦、一盤黃油蒜蓉蝦、一盤烤鰻魚已經即刻放在了架子上開始烤!要誇一誇電子爐,沒有一點點油煙,食完回家身上也沒有煙火味。鹽燒蝦微微落啲鹽已經嘗得出蝦有多新鮮,黃油蒜蓉蝦更是極品,你都估唔到有幾好味!鰻魚香嫩多汁,還沒反應過來我們已經將它一掃而光~ 強烈推薦海鮮!!全部都新鮮,有鮑魚、生蠔、扇貝、帶子、原隻魚、魷魚須、魷魚、海螺、蛤蜊。鮑魚和生蠔任食,每一隻鮑魚都是活的,還在蠕動~聽去過的朋友講,如果你直接將鮑魚放上架子燒烤,它垂死掙扎前甚至會跳起來3米高燙到你的眼皮……所以要小心啦,要將鮑魚先剪下來再去烤喔。海鮮微微撒點鹽已經鮮到頭掉,食的就是那原汁原味的食材,刷上一層黃油,加入蒜蓉、小米辣更是不得了,就等著扶墻出吧。 我體會到了什麼是看著碗裡的,瞅著鍋裡的(水族館裡的),一邊吃一邊盯著水族館里手舞足蹈的蝦想把

我體會到了什麼是看著碗裡的,瞅著鍋裡的(水族館裡的),一邊吃一邊盯著水族館里手舞足蹈的蝦想把它抓出來吃掉。需要先將冰桶里裝入適量冰塊和水。瞅著一隻張牙舞爪的巨大蝦王我把它一把夾了起來,蝦王不停地撲騰,濺了我一身水。我太生氣了,趁它不注意把它頭朝下一頭摁進冰桶裡,360度攪拌把它甩暈+凍暈。過十分鐘再把冰桶里的蝦蝦們上架烤,他們就乖巧如雞了~送進嘴裡的第一口,比鹽燒蝦和黃油蒜蓉蝦更為驚艷!果然是活蝦,食不到一點腥味,也沒有一點點污糟的蝦腸,每一隻蝦都好乾淨。

除左海鮮之外,所有燒烤店你能想到的食材這邊全部都有。各種肉類、蔬菜、麵食、飲品、冰淇凌,應有盡有。如果你等不及烤好,還有一些熟食可以取用,墊墊肚子。

我有生以來第一次把放題吃夠鐘,戀戀不捨地離開了。這家餐廳實在是太有創意了!又好玩又好吃,價格又合理,海鮮一次管飽,推薦每一個喜愛海鮮的朋友都來試試看。
2021-11-25
  • 海鮮
2021-11-26 131 瀏覽
Openrice推薦菜為海鮮,確實如此,海鮮調味料都不用加就已經足夠鮮甜,相信是原材料足夠新鮮才可以做到。座位旁邊就是水族箱,裏面的蝦各個活蹦亂跳個頭大,撈起來濺你一身,趁它不備一頭按進冰水中,等凍懵了拿出來烤,原汁原味的碳烤大蝦,不用加任何調味料。限量的鰻魚真是太香了,烤完魚肉便收縮了起來,魚皮烤出了焦黃色,肉質緊致厚實,撒一點點鹽就很美味,吃起來一點不輸日料店的烤鰻。各種貝類也都非常新鮮,鮑魚的肉還在蠕動,貝殼一烤就流出來很多海水,天然的海鹽味焗烤;不怕胖的可以再加一塊黃油,黃油味扇貝也是一絕。挑了一條看起來肉質鮮嫩的魚,烤出來魚皮已經焦脆,輕輕一挑就下來了,魚肉非常香而不柴。除了海鮮之外也有其他燒烤的肉類蔬菜類一應俱全,從鷄肉豬肉到牛肉還有丸子,全都有。小紫薯太驚艷了,本來以爲是佔肚的澱粉,沒想到甜甜糯糯的,有點像麻薯的口感,根本停不下來。總而言之,在香港這個價格能吃到這麽新鮮的海鮮放題實屬不易,還能自己動手,趣味性極强,邊吃邊玩邊聊天一路吃到晚上十點都不自知。强推!!

2021-11-23 614 瀏覽
到左呢d天氣就好想bbq,但係又想係室內地方,可以坐得舒服d,搵到呢間即刻book枱食,因為未試過流水蝦!😋一入到去就見到好多個缸,入面就係放左好多生猛既大頭蝦,出面既食物區都好有驚喜!有大量既串燒,竟然仲有一個海鮮區!當然唔少得飲品同埋雪糕啦😎一坐低店員就會上一份鹽燒蝦、一份蒜蓉蝦,食完之後,就可以自己係側邊夾d生猛既蝦喇!除左蝦係重點之外,海鮮吧真係唔講得笑,係有幾種原條既魚、原條既魷魚、大細既蜆、扇貝、帶子、仲有鮑魚添!呢d海鮮全部可以自由發揮,加唔同既調味粉、牛油同蒜蓉都有,非常正!😍而串燒、肉類、蔬菜都有好多選擇,特別推介係雞皮、蒜蓉法包、茄子、菠蘿,必試~!呢間蝦蝦燒真係幾唔錯,食物好新鮮而且用料一d都唔姑寒,亦都好整潔乾淨,值得推介👍🏻👍🏻

2021-11-22 491 瀏覽
係荃灣大鴻輝呢間蝦蝦燒,一直都好想試下。除左滿足你食慾,入面擺滿左一缸缸蝦,你可以隨意夾蝦上黎燒,有得食又有得玩😚蝦蝦燒用既係大頭蝦,每枱都擺左調味料比你任用,你鍾意辣又得,鍾意鹽燒又得,可以DIY整自己鍾意既味👍🏻大頭蝦味道不錯,而且肉質鮮甜,即場燒蝦,非常新鮮。除左蝦之外,出面仲有大量海鮮比你任食,有成條魚、墨魚、飽魚同一系列貝殼類海產任你食😋選擇非常多,量又夠,不過提提大家,海產類記得要徹底燒熟先好食。食完海產覺得未夠喉,出面仲有串燒、肉類同蔬菜類任你燒,我就極度推薦燒菠蘿,又香甜又多汁,真係必食!下次會再黎😍

今日假日同朋友係荃灣搵左間燒蝦蝦食,呢到賣點係可以夾流水蝦,好新鮮!假日3:00時間價錢係$368 一位,呢個價錢可以任食海鮮、蝦、串燒,超抵! 一坐底會有鹽蝦、蒜蓉牛油蝦同埋鱔串。不得不提幾乎每隻蝦都係爆多膏!鱔串燒落都好好味,好嫩滑😌食完呢d就出去夾其他野食,海鮮區有多款蜆、鮑魚、螺、蠔、魚、魷魚、扇貝。我同朋友主力都係食鮑魚、大沙白同扇貝😆鮑魚職員介紹話要剪左個殼先,再用扇貝殼/蜆殼燒。鮑魚新鮮得黎,燒完仲好彈牙,落左牛油同蒜一齊燒好正😋大沙白同其他蜆仔都洗得好乾淨無沙,抵讚👍🏻最鐘意大沙白粒粒嘅肉都好大😁魷魚筒燒燒下要自己整走個軟骨,剪開再燒方便食,加d調味好正😋扇貝當然都係加蒜油同牛油一齊燒,完全冇得輸🤣另外仲燒左d雞軟骨、豬頸肉、茄子同雞髀菇。茄子推薦大家都好似我咁剪開兩邊,加蒜加豉油咁燒,勁惹味👍🏻👍🏻

鱔串燒落都好好味,好嫩滑😌

我同朋友主力都係食鮑魚、大沙白同扇貝😆

大沙白同其他蜆仔都洗得好乾淨無沙,抵讚👍🏻
最鐘意大沙白粒粒嘅肉都好大😁

扇貝當然都係加蒜油同牛油一齊燒,完全冇得輸🤣

另外仲燒左d雞軟骨、豬頸肉、茄子同雞髀菇。

2021-11-21 407 瀏覽
聽人哋講左好耐但一直無機會去試嘅流水蝦燒烤,蝦蝦燒😍😍我揀左星期日午市時段,$368/1位、貪唔多人,可以安心慢慢燒一開始會幫你放幾隻用鹽醃左嘅蝦,有一盒錫紙兜嘅牛油蒜茸蝦,同埋兩串鱔生猛嘅蝦,就係你座位隔離嘅水缸等你夾上黎燒,前題係你要先有勇氣夾😆😆😆 只要你成功,回報係豐厚架 每隻蝦都超級多膏,而且肉質超彈牙海鮮方面,有超大隻嘅沙白蜆、原條魷魚、扇貝、魚、蠔、小蜆、鮑魚,超級多選擇,而且每種都睇得出超新鮮😉我地用沙白蜆嘅殼,裝住鮑魚黎燒,因為鮑魚殼好易爆開,加少少牛油同蒜蓉一齊,你想唔想像到有幾好味😋😋蜆真係值得一讚,店家超用心地養蜆吐沙,今日食嘅蜆,全部都好乾淨,一粒沙都無食到❣️我地好用心咁燒左一條好好味嘅茄子,係要花少少功夫燒,但真係超好食!十級推薦😘😘飲品有超多選擇,基本上所有汽水、茶都有 最驚喜係有竹蔗馬蹄水,燒烤係要清下熱氣☺️如果太餓等唔切仲有熟食區,有啲前菜、拍青瓜、魚皮之類甜點仲有雪糕,超多口味,簡直係眼花撩亂🤣🤣
聽人哋講左好耐但一直無機會去試嘅流水蝦燒烤,蝦蝦燒😍😍

如果太餓等唔切仲有熟食區,有啲前菜、拍青瓜、魚皮之類

甜點仲有雪糕,超多口味,簡直係眼花撩亂🤣🤣
今日睇完戲諗住食宵夜時候,見推廣有鮑魚燒想試,帶同小朋友一齊去,點知燒燒吓突然鮑魚爆開,彈咗大人眼部及小朋友手,前面檯亦有相同情況,後來侍應跟前面檯說要剪開才可燒,我亦同店職員反應,竟然職員話在店出面貼有有說明,我話應該貼喺檯當眼位置,始終咁危險。小朋友手同大人眼皮都起了水泡,走時問店員有沒有燙火膏竟然沒有,點解一間燒烤店竟然沒有,後來問店員燒鮑魚說明究竟貼了那裏,原來張貼於廁所logo下面一個唔會留意地方😡😡😡
2021-11-20
$300 (宵夜)
2021-11-20 281 瀏覽
環境可以,新開所以地方都乾淨!食物係ok的,選擇算多!只係個爐非常差,蝦都算係容易煮熟嘅食材,所以冇諗過,燒幾隻蝦,燒半個鐘都唔係好熟!如果要燒肉類,要盡早放落去燒!本身唔大食,由開始燒計起,個半鐘都冇飽嘅感覺,因為個爐真係燒得太慢,非常浪費時間!我兩個人食,俾咗張六人枱我哋坐,枱有兩個爐,起初只係開一個,店員應該知道個爐唔係好得,過咗十幾分鐘,佢哋主動嚟開埋隔離嗰個爐俾我哋燒!後面一枱,入坐唔夠十分鐘都發現有問題,都轉枱!
環境可以,新開所以地方都乾淨!
食物係ok的,選擇算多!
2021-11-15 406 瀏覽
之前以經幫襯過佐敦店環境…食物質素同店員服務態度十分之滿意今次佢喺荃灣開分店即刻上去試吓因為要等太座收工所以選擇咗九點半時段兼且仲有88折優: 可能真係新開張同埋星期日晚完全唔需要等位就已經可以入D先講環境地方非常之闊落, 通風系統亦非常充足,完全唔會有焗促嘅感)雖然係宵夜嘅時段…… 但食物嘅款式亦非常之充足…… 海鮮嘅種類亦都非常之: 飲品嘅種類豐富…… 連啤酒都係任P…… 主菜梗係食佢嘅大蝦: 因為係坐近個缸邊…… 所以食幾多就可以夾幾多……另外仲有鮑魚帶子扇: 值得一讚就係佢個電爐火力充:唔需要嘥太耐嘅時間就已經有得:員工嘅服務態度亦都非常之:就算呢個時段客人唔多…… 依然有好多服務員喺每張枱附近穿梭…… 一見我哋枱面上嘅桶裝滿咗垃圾就會即時清:另外值得一讚嘅就係佢哋嘅營業時間係至到凌晨……喺冇客人嘅區域啲職員已經做緊清潔……清理蝦缸……全場只淨得兩三檯客……職員不但冇黑面….…而且仲表示我哋可以慢慢食…:仲留意到海鮮檯原本已清理乾淨……隔離檯三名食客要求下.……職員即刻滿足佢哋要求……見三名食客各攞住一大碟生蠔番我我同太座都促促食咗兩w:非常之值得推介嘅間e:
之前以經幫襯過佐敦店
w:非常之值得推介嘅間
e:
2021-11-14
2021-11-14 315 瀏覽
原本訂佐敦店,但爆哂!改去第一日新開張荃灣店。兩位成人去食,今次坐到4人枱,新裝修間格比佐敦店舒適,空間感更大。食品新鮮質素與佐敦店相若,食品款式豐富整齊乾淨。海鮮好新鮮,款式多亦屬當造款式,可以推薦大家燒盲鰽魚,肉質細滑,魚油豐富(我當晚食果的確係)每枱一來到都送上滷乳鴿(應該係每位半隻),再送每位一份鰻魚。呢兩樣不得不讚,好好食。乳鴿入味並不同其他地方的滷水味咁重,肉質都好細緻,最好返熱一下食,更好享受。😋😋鰻魚亦非常出色,但火候要自己拿掐得好,先可以皮脆內嫩,味道已經足夠,可以加啲枱上調味,畫龍點晴。服務方面,真心讚!一來到已經有同事解說,都好細心提醒鮑魚要剪殼先可以燒,枱面上有垃圾筒,同事都倒得好密。2.5 小時我食得啱啱好!😆
2.5 小時我食得啱啱好!😆
2021-11-12