🦐蝦蝦燒🦐📍:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓⏰:5:00pm-12:00am(假日有午市)之前試過一次其他地方嘅流水蝦 發現幾新奇好玩😍今次就去咗呢間位於荃灣嘅蝦蝦燒 人均都只不過係三百幾蚊 可以玩足兩個半小時🙈每一台座位都可以坐喺蝦缸隔離😋呢度嘅空氣都流通 唔會好焗 座位都好闊落 就算兩個人去都可以坐四人枱 好推介大家過嚟🙈🦐流水蝦係缸到夾起啲蝦 要用冰水先凍暈佢地 再拎去燒!不過啲蝦游得快又生猛 想夾佢哋都有啲難度🙈 出面既冰可以任拎🧊流水蝦好生猛新鮮 有啲好似我手掌咁大隻🖐🏻最緊要係蝦頭非常多膏 食落鮮味十足 蝦肉好新鮮彈牙 好爽口大隻 食落口啖啖肉 味道真系一流😍玩完流水蝦 出面有其他野食拎:-好多款海鮮都任拎 例如生蠔、扇貝、蜆、鮑魚、黃花魚等 扇貝好大隻爽甜 生蠔唔腥食完唔會肚痛 亦都可以出去攞蒜蓉、辣椒、蔥等 放落海鮮上邊一齊燒 真係又好玩又好食😋-出邊有好多個款式既串燒 有牛、雞串、豬頸肉、雞皮、豬大腸、雞翼、魷魚、漢堡扒等等 多達三十幾款 真係睇到眼花撩亂 亦都有好多蔬菜可以燒 連麵包、窩夫都有 平時出邊好少食到嘅燒海鰻都有😍不過每人只限拎一串 鰻魚食落啖啖
🦐蝦蝦燒🦐

📍:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓
⏰:5:00pm-12:00am(假日有午市)

🦐流水蝦

玩完流水蝦 出面有其他野食拎:

-出邊有好多個款式既串燒 有牛、雞串、豬頸肉、雞皮、豬大腸、雞翼、魷魚、漢堡扒等等 多達三十幾款 真係睇到眼花撩亂 亦都有好多蔬菜可以燒 連麵包、窩夫都有 平時出邊好少食到嘅燒海鰻都有😍不過每人只限拎一串 鰻魚食落啖啖肉 無乜碎肉 皮脆肉嫩 燒得好香口 真係食完好想encore!

-出邊仲有好多款熱食等 有咖喱魚蛋、蟹蓋、花螺、牛腩等 亦都有煮熟咗嘅鮮蝦 麻辣椒鹽蝦嘅味道好惹味 當燒緊又冇耐性嘅朋友就啱晒啦 即刻可以食🙈

-除此之外 飲品同雪糕嘅款式都好多 飲品方面除咗各款常見嘅罐裝飲品之外 亦都有好多下火健康飲品 而且亦都有韓國燒酒 燒酒配蝦就真係一流!啤酒同樽裝水都會提供 真係回本之選!
雪糕方面有好多支裝雪條 仲有CocoBerry既杯裝雪糕 亦都有少見嘅芝麻同港式奶茶味😋食完燒烤 再食返杯雪糕真係好爽好解膩🙈
6天前
5天前 72 瀏覽
之前在元朗試過一次捉和燒蝦,想不到現在市區都可以玩,不用去到較偏僻的地方,立刻和朋友預約去。位置:在荃灣的美食大心大鴻輝,很容易找到。環境:面積相當大,門口有長走廊可等電梯,而室內每張枱都連着一個流水蝦槽,裡面是活蹦亂跳的大頭蝦,接近門口位置是任吃任拿區域,真是多到不會所有食物都可以吃一轉!值得欣賞是整體環境沒有一點點油煙味!服務:職員很有禮貌和主動,提醒我們小心地滑,又幫我們裝冰水,講解燒蝦和鮑魚小貼士!晚市:平日每位$338,收加一服務費,可以盡情吃到10點!🔸海鮮區域在冰上放滿了生猛海鮮,鮑魚、蜆、原條新鮮的黃花魚🐠、魷魚🦑、扇貝等。我們只是拿了大白蜆、鮑魚和大扇貝,每樣都鮮美,但我們忘記了要加調味料燒鮑魚,所以有少少腥味,失策!不過大蝦蝦不用調味料都鮮甜🥰🔸冰鮮肉區域四格大冰櫃放着林林總總的肉類,有牛仔骨、金菇肥牛卷、雞軟骨、牛肉、豬肉等,而且一坐後送每人一串烤鰻魚,燒過後的鰻魚皮香脆可口,肉質細嫩入味,很好吃😋!燒雞軟骨一流,只是要燒的時間較長!🔸熟食區域真是想不到竟然可以自己煮烏冬麵,還有其他小食:咖哩魚蛋夠大粒、花螺🐚、香蒜青瓜很惹味、清甜蘿蔔牛腩、炸大頭蝦和炸蟹🦀腳等,

位置:在荃灣的美食大心大鴻輝,很容易找到。

晚市:平日每位$338,收加一服務費,可以盡情吃到10點!

🔸海鮮區域

不過大蝦蝦不用調味料都鮮甜🥰

🔸冰鮮肉區域

🔸熟食區域

真是想不到竟然可以自己煮烏冬麵,還有其他小食:咖哩魚蛋夠大粒、花螺🐚、香蒜青瓜很惹味、清甜蘿蔔牛腩、炸大頭蝦和炸蟹🦀腳等,真是吃到頂住個胃😂

🔸甜品區域🍨
有兩個雪糕櫃,一個是雪條,另一個是杯裝🍨雪糕,我們試了抹茶、牛奶、奶茶和海鹽,推介港式奶茶,因為茶味濃郁,有點回甘味道!
我們另外燒了窩夫🧇和蒜蓉🧈麵包,這兩個一定要吃,
再自製雪糕窩夫🧇,作這餐完美的句號!

🔸飲料區域
有韓國的水果酒🥃提供,酒精濃度有15度,怎知我喝到頭暈暈,真是想不到那麼易入喉的水果啤酒都醉倒我😂

總結,一餐飯可以玩(捉蝦)、自己整食物(燒烤和煮麵),還有是不停吃吃喝喝,真是很棒!
2022-05-17
2022-05-11 721 瀏覽
依種燒蝦場之前興過一排估唔到大鴻輝都有間價錢大約$3xx趁依家開番晚市,梗係要試下四人share 一個爐,我見六個人都係share 一爐個個都坐係缸隔離,就甘用夾夾d 蝦落冰桶冰桶d 冰同水比例真係要講究下,如果唔係d 蝦擺唔入冰桶,仲會係甘彈黎彈去,面頭加隻碟蓋住冰桶就更好鮑魚好大隻,唔少人係出面用水洗埋連拆殼燒完口感仲好彈,唔好燒太耐蜆都唔會好細隻,扇貝加埋蒜蓉牛油一齊燒就更好食鰻魚估唔到甘juicy 又好食!必食之選!出面仲有唔少熟食,咖哩魚蛋好彈牙其他燒物都有唔少選擇雞翼,豬肉粒,羊肉,豬腸,雞皮,大部分都唔錯但菠蘿燒完係極juicy 同好甜,最後我地都係甘等refill 菠蘿蒜蓉包燒完脆卜卜,好正窩夫自己燒下再加個雪糕係上面 自製甜品又係特別體驗甜品有cocoberry 雪條同雪糕~d新鮮蝦真係好好食!好彈牙!好多隻都仲有膏~~為左蝦而來真係要夾多幾round 呀
依種燒蝦場之前興過一排

估唔到大鴻輝都有間

價錢大約$3xx

趁依家開番晚市,梗係要試下

四人share 一個爐,我見六個人都係share 一爐

個個都坐係缸隔離,就甘用夾夾d 蝦落冰桶

鮑魚好大隻,唔少人係出面用水洗埋連拆殼
燒完口感仲好彈,唔好燒太耐

蜆都唔會好細隻,扇貝加埋蒜蓉牛油一齊燒就更好食

鰻魚估唔到甘juicy 又好食!必食之選!

出面仲有唔少熟食,咖哩魚蛋好彈牙

其他燒物都有唔少選擇

雞翼,豬肉粒,羊肉,豬腸,雞皮,大部分都唔錯

蒜蓉包燒完脆卜卜,好正
窩夫自己燒下再加個雪糕係上面 自製甜品又係特別體驗

甜品有cocoberry 雪條同雪糕~

2022-05-10
2022-02-18 2684 瀏覽
第一次去食海鮮燒烤放題中意食海鮮的朋友可以一試其實價錢都唔平,星期六日lunch $368 一位,無記錯用餐廳online 官方platform book位有8折當日下午同男朋友去食,場內有3張枱,因疫情關係,最後都係坐左1/3個場左右話食2.5個鐘,最後我地燒下同食下,食左3個鐘先走個燒烤爐啲火力真係唔高,如果4人用一個咁細的爐,都要花好多時間先等到啲食物熟透才可以食,相信係餐廳的策略吧兩個人用咁細個爐就差唔多,當日見有幾個家庭的小朋友(大約7-9歲)坐在一枱燒,玩得叻過我好多,而家啲小朋友真係幸福呀職員無教我地點燒鮑魚,其中一個職員經過見我地連殼燒,就話比我知需要剪開個殼,不連殼燒,否則易爆開,啲鮑魚都幾大隻同鮮味入座果陣送左兩串饅魚,味道唔錯。仲有蒜茸牛油蝦,啲蝦有比較有傷害,相信係死蝦或者唔新鮮的蝦,撈在同一個錫紙盒內廢事就咁掉咁曬,所以送比每枱客食。釣上來的蝦口感就爽口好多,不過都幾難夾蝦,啲蝦多數游得好快又生猛,我都係交比坐我對面的猛男搞掂晒,我負責燒同食😂😂😂窩夫大人細路仔都中意食,貪佢燒一燒就食得,燒菠蘿好大舊仍好juiscy, 雞肉同豬肉串燒,蒜茸包,丸類,尤魚都唔錯
第一次去食海鮮燒烤放題
中意食海鮮的朋友可以一試

話食2.5個鐘,最後我地燒下同食下,食左3個鐘先走

窩夫大人細路仔都中意食,貪佢燒一燒就食得,燒菠蘿好大舊仍好juiscy, 雞肉同豬肉串燒,蒜茸包,丸類,尤魚都唔錯呀
燒窩夫

熱食就好多辣野,就唔係好岩我,唔夠飽仲可以食車仔麵tim ar

都幾新奇,好過出海釣蝦同chop墨魚,玩果啲價錢唔平又釣得唔多

可能我男友夾晒我地果邊啲蝦,勢力好強,之後無蝦仔敢游過來,食到臨尾先有職員倒返一大桶蝦落去蝦缸😂😂😂
2022-01-29
  • 金菇肥牛
  • 雞串
  • 蒜茸包
2021-12-21 2689 瀏覽
蝦蝦燒 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓成人$368/位早時段還有88折。抗疫了這麼久,周圍搵食的我當然要帶來很多美食向大家分享,就算疫情下也可以吃得好!之前在佐敦吃過蝦蝦燒,原來已經進駐了荃灣,佔地過千尺的店面,可以枱之間有足夠的空間,燒起嘢食想來完全不怕吸油煙。每個枱都是連着一個流水蝦槽的,所以係人們可以直接在初中夾起生猛的流水蝦,然後放入爐上燒,因為任食的關係,這個設置非常方便。所有食物都是飲燒的,尤其是海鮮,海鮮的區域放滿了生猛海鮮,鮑魚、蜆、原條新鮮的魚也是任燒。還有冰櫃放着林林總總的肉類,有牛仔骨、金菇肥牛卷、雞軟骨、牛肉、豬肉等等!人頭會送每人一串鰻魚,鰻魚肉鮮甜,燒過後鰻魚皮香脆可口!任食雪糕也是夠吸引,聽完行的,可以來一杯甜的,嗰種味道都試過了,最喜歡士多啤梨味。熟食的區域可以自己煮烏冬,還有其他已煮熟了的例如魚蛋、花螺…流水蝦真是非常大的,而且生猛所以燒起來肉很有咬口!飽魚任燒,吃得滿載而歸!

蝦蝦燒 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓

成人$368/位早時段還有88折。

人頭會送每人一串鰻魚,鰻魚肉鮮甜,燒過後鰻魚皮香脆可口!

2021-12-18
3天前 0 瀏覽
今日同朋友過咗嚟呢間好好玩既蝦蝦燒 有得食又有得玩😍未去嗰陣已經勁興奮😆一入到去 餐廳嘅面積非常之大 但係係坐滿晒人 好爆場🙈呢度每一個座位 都會連接流水蝦槽 不過呢度嘅冷氣都好流通 就算係燒烤 都唔會感到好熱!🔸流水蝦、海鮮🔸先講吓佢哋嘅大頭蝦 真係比到驚喜我👍🏻大頭蝦隻隻都好似我手掌咁大隻 蝦肉鮮甜彈牙 肉質結實 食落爽口好味😋 除此之外 令到我最驚喜係佢哋嘅蝦頭會有滿滿既蝦膏😍 出邊有好多海鮮可以拎 在冰上放滿了生猛海鮮 鮑魚、蜆、蠔、原條新鮮黃花魚、魷魚、扇貝等每樣都鮮甜唔腥 仲大大隻 回本之選!值得一提 一入坐後會每人送一串烤鰻魚 燒過後的鰻魚 皮脆可口 肉質細嫩入味 好好食!🔸串燒、燒物🔸出邊有四格大冰櫃放住各式各樣的肉類有牛仔骨、金菇肥牛卷、雞軟骨、牛肉、豬肉、腸仔等 而且有出邊好少見嘅蒜蓉包同窩夫等可以燒!除此之外有我最鍾意嘅雞皮🙈即刻拎左幾串反泥燒 可以放喺燒烤爐嘅下格燒 咁就可以爭取時間上面燒蝦 食多啲蝦啦🦐🔸熟食區🔸出邊有個區域可以自己煮烏冬🙈仲有啲生菜可以淥 仲有咖哩魚蛋、花螺、香蒜青瓜、清甜蘿蔔牛腩、炸麻辣蒜大頭蝦和炸蟹鉗👍🏻炸蟹鉗好食😋好惹味香口 我都拎左唔

🔸流水蝦、海鮮🔸
先講吓佢哋嘅大頭蝦 真係比到驚喜我👍🏻
每樣都鮮甜唔腥 仲大大隻 回本之選!

🔸串燒、燒物🔸
出邊有四格大冰櫃放住各式各樣的肉類

🔸熟食區🔸
出邊有個區域可以自己煮烏冬🙈仲有啲生菜可以淥 仲有咖哩魚蛋、花螺、香蒜青瓜、清甜蘿蔔牛腩、炸麻辣蒜大頭蝦和炸蟹鉗👍🏻炸蟹鉗好食😋好惹味香口 我都拎左唔小🙈

🔸甜品、飲品區🔸
有兩個雪糕櫃 一個系裝雪條 另一個係杯裝雪糕 雪糕嗰度有抹茶、牛奶等口味 仲有平時出邊少見嘅港式奶茶 所以攞咗一杯試吓 味道回甘 亦都好重茶香 味道唔錯!我亦都另外攞多咗條牛奶雪條😋 食完燒烤食返條雪條就真係一流!
飲品區亦都有韓國燒酒提供、亦都有常見嘅可樂 同埋燒烤必備嘅涼茶健康飲品 款式多樣!

#香港美食 #平民美食 #荃灣 #荃灣美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #foodhk #流水蝦 #蝦蝦燒 #流水蝦放題 #海鮮 #好玩推薦
3天前 0 瀏覽
今次是我第三次去這食,對比上次還算可以;不過生豪保鮮得太好全是冰的,還有沉睡的鮑魚不比上兩次好動。不過還可接受還有很大的進步空間呢!下次再去希望會更好。 加油!👍🏽加油👍🏽下次見。
加油!👍🏽加油👍🏽下次見。
流水蝦真係愈開愈多,鐘意啲蝦生生猛猛夠新鮮!嚟到荃灣大鴻輝嘅蝦蝦燒"一坐底,店員就會教你點樣燒蝦,而爐有2 層,可以邊燒邊食,多人嚟都唔怕燒唔切☺旁邊就有個水缸,入面放滿啲蝦都好生猛,好快就夾咗幾隻嚟燒,肉質彈牙而鮮甜而且仲好大隻,蝦膏都好多除咗食蝦,仲有好多海鮮選擇,有鮑魚、魚、 帶子、海螺等,鮑魚係超新鮮大隻,食落彈牙,螺鮮味十足值得一讚,每檯會送饅魚串,真係好好食,嫩滑而鮮甜😋自助區嘅燒物選擇好多,除基本嘅雞翼、肉串外,仲有羊架同我最愛嘅豬大腸,豬大腸自己燒就好覺得特別好食☺係等緊燒嘅時候,可以去熟食區有醉蝦、車仔麵整,都係唔錯嘅體驗!而飲品都有花茶、罐裝、紙包飲品等,滿足曬咗多人,食完記得食埋甜品,雪糕、雪條任食!!
流水蝦真係愈開愈多,鐘意啲蝦生生猛猛夠新鮮!

嚟到荃灣大鴻輝嘅蝦蝦燒"

值得一讚,每檯會送饅魚串,真係好好食,嫩滑而鮮甜😋

6天前 0 瀏覽
第一次體驗流水蝦,新鮮游水蝦就係旁邊,夾起放落冰水中凍暈咗佢地就可以放上爐上燒,有些蝦幾斯文唔識點反抗嘅,但有些好些會活躍地掙扎求存!蝦🦐肉質結實,部分都幾多膏,食到有隻更爆膏到肚仔都見到!除了流水蝦,仲有豐富海鮮選擇,鮑魚、扇貝、魷魚、蜆⋯⋯仲有原條黃花魚可以燒,一次過滿足海鮮癮!食完一輪海鮮,可以食吓其他肉類,有羊肉串燒、羊架、雞軟骨、雞翼、金菇肥牛卷⋯⋯⋯好多好多選擇!仲有蔬菜例如燒茄子,最特別之處係可以淥麵或淥菜!最後雖然地飽飽地但有另一個胃食甜品😍呢度雪糕雪條選擇雖不是甚麼大牌子,但雪糕口味特別有海鹽味、港式奶茶味、黑芝麻,味道都唔錯!總結,呢度食物選擇多到食唔晒,可以encore!平日晚餐時段400蚊唔洗可以食到海鮮放題都唔錯!

最後雖然地飽飽地但有另一個胃食甜品😍

今日同屋企人黎食呢間流水蝦放題慶祝母親節🧑‍🦱一早已經上網揾哂資料,知道呢間算係數一數二大同埋多野食。呢間係樓上鋪黎,所以要行樓梯上到二樓先係餐廳,一入到去冷氣已經開得好勁🌀右邊就已經係放好哂各式海鮮、肉類同熟食,左邊先係重頭戲,一條近5米既水道放滿大頭蝦🐟🦀🐝🦐🦑餐廳佔地很大,大約容納到過百人,職員主要安排午市客人行到最入,因為入面都有水道🌊入面都係放滿大頭蝦🦐🦐🦐等坐係左右兩邊既食客都可以即夾即燒,真係超級新鮮。電爐有上下兩層,中間發熱管🔥可以一次燒幾款野食。燒咗幾轉後都係覺得海鮮最抵食,有大眼雞、馬友、鮑魚同扇貝等等,肉類就比較一般,肉味欠奉🤫其他雜項最有趣係格仔餅但有加葱,食落似葱油餅就伏伏地。雪糕就係得cocoberry杯裝,冇乜選擇🤣

2022-05-14
2022-05-16 0 瀏覽
荃灣眾安街55號大鴻輝中心11樓有得食有得玩, 流水蝦即夾即燒。呢個室內BBQ以食蝦做主題架,仲連埋BBQ任食添。成個場都是蝦, 夾起放入凍筒等下暈左就可以即燒即食啦! 隻隻蝦都生猛游水的, 同埋見員工不停加蝦入水缸。蝦以外D海鮮都好正, 蠔.蜆, 青口魚等等, 成條魚任你夾來燒, 我都係第一之甩有咁豪氣架店家。而其他BBQ食物都好多選擇, 肉類, 腸仔太類及菇菜同都。每張臺都有調味粉, 用來點BBQ食物架。個爐好MINI, 分上下兩層, 有穀要燒耐D架放下層, 咁就有上下兩條發熱線啦。呢度架BBQ任食,一個價錢已包埋任飲同甜品架啦。食BBQ食到成個人同口腔好熱, 飲兀汽水食雪糕, 平均口內熱氣。
荃灣眾安街55號大鴻輝中心11樓

2022-05-16 0 瀏覽
蝦蝦燒荃灣大鴻輝成座都係食肆, 特別多任食放題價格又大眾化。樓下貼滿曬POSTER 單張, 今日一於試新意思, 去左間叫” 蝦蝦燒”, 朋友介紹話蝦係自己夾, 放曬係長水缸入面任燒任食。活蝦一夾起為了人道, 會放在冰中凍暈佢地,先放上電BBQ爐。蝦肉地多,蝦頭又會有蝦膏食到。我都夾左幾次。同埋個池是好長, 不用離開桌子, 伸手就夾到啦。燒完可利用店家提供架醬汁調味。仲有成條魚,鮑魚,扇貝,魷魚等海鮮飲食。而家每人送一串厚燒鰻魚,好重膠質.蝦之外, 呢度是BBQ 任食, 如豬牛雞海鮮都有架。蝦蝦燒, 好玩好食, 我同朋友都享受今次BBQ, D蝦好有活力四圍彈都引到我地開心大笑。
蝦蝦燒

蝦之外, 呢度是BBQ 任食, 如豬牛雞海鮮都有架。

2022-05-16 0 瀏覽
一入門口,就見到個海鮮區,有專員負責,不停refill。隔離有個沖洗檯,可以即刻沖乾淨,拎番位慢慢燒。串燒選擇都幾多,有🥩🐔🐷🦑🐠🍄🍆🎃🍍🌽🍞🧇 等等。座位上有幾款調味料,如果想食濃味d既野食,可以燒個陣加落去添味。座位都算闊落,流水蝦就係隔離,好方便。侍應會介紹下點燒同埋點樣整暈d蝦。就係出去拎水同冰,整桶冰水,之後夾蝦入個桶到❄️暈佢,建議擺完蝦入桶,即刻擺隻碟係桶面,以防🦐未暈,跳左出黎。D蝦即夾即燒,好鮮甜同彈牙😋😋入座會送每人1條鰻魚,有小小骨,不過幾肥美,好食。出面熱食區都有唔小選擇,仲可以自己淥菜同面。飲品同甜品都係任飲任食。整體黎講,2.5小時都好足夠,海鮮質素唔錯,串燒選擇又多,首推燒蝦,真係好鮮甜。

海鮮

串燒

蔬菜

流水蝦

入座會送每人1條鰻魚,有小小骨,不過幾肥美,好食。

出面熱食區都有唔小選擇,仲可以自己淥菜同面。

任飲

飲品同甜品都係任飲任食。