2021-12-16 68 瀏覽
任食類型嘅餐廳都食得多,但係今年要搵一間高質而性價比又高嘅就唔簡單,今日去咗呢間朋友介紹嘅任食燒烤舖,結果比到驚喜!當日我哋閒日晚上去,入座嘅時候人唔算好多,但係去到大約七至八點就全場爆滿!閑日任食燒烤舖都可以坐滿,證明呢間舖頭都幾受歡迎!食物方面種類超級多,除咗有好多新鮮嘅流水蝦之外,仲有唔少嘅海鮮,包括海螺,蜆肉,原條新鮮魚,帶子等等,唔少得嘅仲有超級新鮮嘅鮑魚同埋生蠔!全部都係可以任攞任燒,海鮮區域都仲有一位員工不停咁樣沖洗海鮮refill, 所以refill嘅速度都非常快,絕對唔會有出到去冇嘢食攞嘅情況!除咗海鮮之外佢哋仲有好多已經轉好咗一串串嘅肉類同埋丸類,除咗比較常見嘅豬肉同埋牛肉,仲有羊肉同埋羊架可以燒,當然唔少得嘅仲有一啲多春魚呀,腸仔呀,雞翼等等,重點係佢已經整好咗一串串,食同埋燒嘅時候都非常方便!另外佢都仲有幾款熟食,賣相都幾唔錯。去到飲品方面,佢嘅選擇亦都有好多,唔單止有平時去放題飲開嘅飲品,仲有一啲罐裝啤酒,鍾意飲酒嘅朋友就應該會覺得好開心!見佢加錢仲可以任飲即沖生啤!都幾多選擇!雪糕就有兩個牌子,算係比起其他放題店可以選擇嘅多去到味道方面,我自己覺得海鮮係好食

另外佢都仲有幾款熟食,賣相都幾唔錯。

去到味道方面,我自己覺得海鮮係好食同埋新鮮!所有流水蝦都係即夾即燒!大部份嘅蝦都爆曬膏,一路燒嘅時候可以見到啲蟹膏滴晒落去,啲蝦食落去非常彈牙,而且都幾大隻🤣而呢度最貼心嘅係入座嘅時候佢已經幫你將一啲蝦放喺焗爐度燒緊,咁就唔會浪費咗啲時間!

另外都幾好食嘅係每人入座都會送一客嘅燒海鰻!個調味整得啱啱好,燒完之後肉質非常之嫩滑,魚油香超級重,推薦!

而家其他海鮮嘅質素都好高,好多貝殼類嘅海鮮燒完之後都仲有好多汁,食落去味道幾鮮甜🤣

肉類嘅味道方面就表現正常,個人幾鍾意佢嘅羊肉,羊味幾重,另外雞軟骨都幾好食,每一台都有好多唔同嘅調味料可以自己落,跟返自己鍾意嘅口味去燒,自由度好高👍🏻

當日我哋最後都食足兩個半小時,食耐咗少少餐廳都冇都趕我哋走,搵個位同朋友吹水傾偈就非常一流,店員嘅服務態度都好好,第一次去嘅話佢哋都會講解一下燒烤嘅流程,呢個價錢可以有咁多食物嘅選擇,幾抵食👍🏻