2022-01-11 67 瀏覽
想食海鮮,又想有多啲選擇,諗起蝦蝦燒,今日咁多人喺荃灣做完嘢,就決定去荃灣蝦蝦燒,公眾假期食飯真係好多人,提醒大家要預早book枱。今日海鮮種類算多,生蠔,倉魚,大蜆,鮑魚,魷魚,東風螺………蔬菜肉類都有,粟米,辣椒,金菇,豆腐卜雞翼,牛肉,豬肉,牛仔骨…….飲品任飲,好多台灣韓國特色飲品,平時自己超級市場都唔多見。嚟到依度最重點梗係要食蝦,隻隻係個魚缸到扎扎跳,要捉到佢都有啲技巧,跟住仲要擺喺個冰桶到涷暈佢佢先至可以燒。游水蝦果然夠新鮮。
飲品任飲,好多台灣韓國特色飲品,平時自己超級市場都唔多見。
📍蝦蝦燒 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓流水蝦燒烤媽媽想試好耐喇,近日知道佢翻工附近新開咗間流水蝦燒烤餐廳所以就同佢去試下😎😎佢地做緊任飲任食2.5小時放題 真係非常吸引🤩 而且食材新鮮 質素非常高!🥳🥳一入座就見到放滿哂游水蝦嘅水蝦槽💦💦大量生猛活潑嘅大頭蝦係入面游緊水!🦐我地仲可以即時係隔離夾鮮鮮大頭蝦,任食任夾包食到滿意為止🙇🏻‍♀️而且大頭蝦蝦肉真係好爽口彈牙,仲有好多蝦膏添架👀另外每一位客人都奉送一條串燒大鱔同埋一盒錫紙盤牛油蝦👅大鱔新鮮又肉厚!仲要無魚骨!真心好正,食完想再食啊😆😆除咗蝦蝦🦐之外,亦都有好多唔同類型嘅海鮮、肉類同蔬菜,全部都非常新鮮 ~基本上唔洗點任何醬汁都已經好好味👄👄🐠供應多款海鮮: 白鱔 、鮑魚、 帆立貝 、原條大眼雞、魷魚 等等 🦑🐖肉類方面 : 牛肉、羊肉、雞肉、丸類、雞翼 等等 🐓🌽蔬菜方面 : 翠玉瓜、蕃薯仔、茄子、菇類🫑當中仲有個甜品櫃🍦同飲品櫃🥤!🔸佢哋嘅價錢真係好抵,真係值得推介架 又食得又玩得最重要 〰️
📍蝦蝦燒 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓

佢地做緊任飲任食2.5小時放題 真係非常吸引🤩
而且食材新鮮 質素非常高!🥳🥳

一入座就見到放滿哂游水蝦嘅水蝦槽💦💦
大量生猛活潑嘅大頭蝦係入面游緊水!🦐

而且大頭蝦蝦肉真係好爽口彈牙,仲有好多蝦膏添架👀

另外每一位客人都奉送一條串燒大鱔同埋一盒錫紙盤牛油蝦👅

大鱔新鮮又肉厚!仲要無魚骨!真心好正,食完想再食啊😆😆

🐖肉類方面 : 牛肉、羊肉、雞肉、丸類、雞翼 等等 🐓

🌽蔬菜方面 : 翠玉瓜、蕃薯仔、茄子、菇類🫑

當中仲有個甜品櫃🍦同飲品櫃🥤!

2022-01-10 71 瀏覽
今天,逛街经过荃湾众安街,看到有一家很特别的餐厅,是一家想吃虾的话,要自己夹的,我就很好奇,然后就进去吃 发现原来是自助餐来的。 里面有很多不同各模各样的海鲜,还有蔬菜和肉。 当我要夹那些瞎的时候呢,他们会活蹦乱跳,那说明他们很生鲜。 有一些快要死的那些虾,服务员会把它们夹起来,然后放一些新的回去。然后旁边还有一些已经煮熟的海鲜可以吃,如果自己不想烧的话。然后环境也挺干净的,卫生也挺好的。服务员很有礼貌。

2022-01-09 71 瀏覽
之前喺網上都見好多人介紹蝦蝦燒🦐今日終於輪到我試啦,成餐飯真係喺度哈哈燒😆其實小編真係好細膽,所有昆蟲同埋動物都好驚,「蝦」都唔例外😂😂嚇到我哈哈笑😂每張餐枱隔離都有流水蝦,睇中邊隻就夾啦。夾之前記住要岀去拎冰,夾到就要放入冰桶,要凍死隻蝦,好殘忍。好大隻呀!蝦蝦燒唔係淨係食蝦嫁,出面有好多唔同種類嘅海鮮,俾你慢慢揀。仲要係所有海鮮都已經洗乾淨。除咗海鮮之外仲有四個大型嘅雪櫃,有好多唔同類型嘅串燒,有肉類、丸類和蔬菜。店員仲會提醒客人燒鮑魚嘅時候記住要拆除殼,仲會教客人點拆。燒烤爐熱得好快,食物好快就燒得熟。大頭蝦真係好好食,蝦肉好爽口彈牙,有好多蝦膏。鮑魚和扇貝都算新鮮。平時唔係好食魚嘅我,見每一枱幾乎都有燒大眼雞,都忍唔住拎返條。外皮燒得很脆口,又唔會好多骨。多春魚又唔會燒到甩皮,燒又脆又香。出面仲有熟食可以,有大頭蝦、炸蟹鉗、炸餃子、魷魚、雞腎等等。近期超級超級愛這個牌子嘅雪糕,最鍾意食嘅係乳酪和沖繩海鹽味。仲有一大個飲品櫃俾你揀。

好大隻呀!

多春魚又唔會燒到甩皮,燒又脆又香。

仲有一大個飲品櫃俾你揀。

2022-01-09 39 瀏覽
今天在全旺逛街,看到众安街,附近居然有一家吃虾要自己夹。我还是第一次知道。我就很好奇进去了那家店吃。原来是一家自助餐。有很多不同的海鲜可以选择,还有,蔬菜和肉,比如香肠之类的。那些虾很新鲜,在旁边想吃的时候就可以自己选择。如果有些虾快要死了,服务员就会把他们换掉。把一些新的放回去,那些虾也挺大只的,很多肉。还有很多各种不同的饮料。旁边还有一些已经煮好了海鲜。甜品的话,有冰淇淋。当你有下颌放在旁边那个桶子里,服务员就会过来帮你丢掉。
2022-01-09 50 瀏覽
本身唔係話好特別中意食流水蝦,今日朋友生日,朋友本身好鍾意食海鮮,所以就決定試試!餐廳標榜有得燒鮑魚同各種海鮮,仲要有得玩夾流水蝦,所以都幾旺場,見到差唔多坐滿晒。先講餐廳環境,佔11樓全層,大部份位置都可以坐蝦缸旁,啲蝦有唔少都真係跳跳紮,夾左放水桶都會跳返出嚟,所以餐廳提供大量冰塊,要放入冰桶凍量佢!餐廳提供左粗鹽、味椒鹽同孜然粉,可以添加在蝦上,更加惹味!唔係話特別鍾意食蝦嘅我都好享受夾蝦嘅過程。吸引我嘅係其他海鮮,有紅衫魚、扇貝、鮑魚、蜆、生蠔,好似魚檔咁,好過癮。魚嘅種類都有三種,基本上唔會食唔飽。平均燒一款海鮮預5-10分鐘,特別一提嘅係鮑魚好新鮮,海鮮種類真係好多好抵食。串燒有牛有羊有雞腎雞軟骨雞翼,可以放在第二層,特別推薦嘅係佢嘅蒜蓉包同埋窩夫,本身已經好夠味道,再加少少牛油就更加Perfect!汽水任飲雪糕任食,我自己覺得最抵食嘅係海鮮,最好玩嘅係夾蝦,燒海鮮期間又可以食幾串串燒,食得多日本放題刺身既話,自己親手燒海鮮更加過癮!

餐廳提供左粗鹽、味椒鹽同孜然粉,可以添加在蝦上,更加惹味!

唔係話特別鍾意食蝦嘅我都好享受夾蝦嘅過程。

串燒有牛有羊有雞腎雞軟骨雞翼,可以放在第二層,

2022-01-05 90 瀏覽
個爐完全慢,去過其他店人家用韓式燒肉爐,D蝦細隻,而且食完之後個缸餘得幾隻蝦,D蝦都有很多霉和有幾款調味粉!,新鮮蝦其實無須加調味,因為蝦數量不多,所以沒選擇,燒的食物沒有全部標籤,如果是牛羊肉應該標籤一下,海鮮類還可以的,有鮑魚和魚,非常新鮮,但D生蠔就......雪柜拿來很多冰塊,個電爐燒溶冰後再加熱,而燒很耐,食到一肚火
2022-01-04 43 瀏覽
又要同朋友聚會啦 今日揀咗位於荃灣大鴻輝嘅蝦蝦燒度食晚餐 餐廳十分受歡迎要嚟嘅就記得book位啦 地方闊落 自取區同用餐區都有明確嘅劃分 每張枱隔離都有流水蝦道十分貼心 流水蝦道入面嘅大頭蝦隻隻都非常生猛 燒完之後蝦膏爆出嚟 鮮甜度十足 蝦肉彈牙 真係好新鮮餐廳有奉送每人一吋嘅白鱔串 非常厚肉燒到外皮脆卜卜 肉質嫩滑鮮甜無比除此之外仲有勁多款同嘅燒烤料可以去雪櫃度自取個人最鍾意就梗係牛仔骨同羊架啦 牛仔骨肥瘦適中 肉質紅潤燒完非常惹味 一啲都唔會漏自取區仲有好多唔同嘅海鮮可以自由選取 包括魷魚 扇貝 鮑魚等等
又要同朋友聚會啦 今日揀咗位於荃灣大鴻輝嘅蝦蝦燒度食晚餐

2022-01-03 45 瀏覽
呢度嘅大頭蝦好生猛,游嚟游去,要自己用鉗夾佢哋上水。鉗上嚟之後唔可以即刻燒,要先放入冰水凍暈佢哋,之後就可以開始燒~ 枱面有不同嘅調味料,可以揀自己喜歡嘅味道調味,我哋覺得孜然粉幾好。大頭蝦真係幾好食,蝦頭有蝦膏,蝦肉都幾鮮味。除咗大頭蝦,外面都有好多海鮮同埋其他食物:蔬菜、肉類、甜品都有!外面仲有海鮮檔,有各款嘅海鮮:帶子、貴妃蚌、鮑魚等等都有!除咗海鮮,其他食物就串好晒一串串俾你燒,我哋住燒咗好多蔬菜,好健康😂飲品選擇好多,有啤酒任飲,仲有好多汽水同茶!甜品就有雪糕🍦呢度整體都唔錯,下次一班朋友可以再食!

大頭蝦真係幾好食,蝦頭有蝦膏,蝦肉都幾鮮味。

外面仲有海鮮檔,有各款嘅海鮮:帶子、貴妃蚌、鮑魚等等都有!

飲品選擇好多,有啤酒任飲,仲有好多汽水同茶!

甜品就有雪糕🍦

呢度整體都唔錯,下次一班朋友可以再食!
2022-01-02
蝦蝦燒 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓位於荃灣這間任食燒烤的食店,除了可以任鈎大蝦之外,還有大量的海鮮、肉類、蔬菜、甜品等。可以食之餘又有得玩!絕對適合一家大細大人細路。這裡環境闊落,抽風系統好!枱與枱之間空間夠,不會燒到一身味。除了嘢食任拎之外,所有飲品也是任飲的,飲品種類非常之多,既有汽水也有無糖飲料,任君選擇!貴妃蚌好大隻呀!肉質肥美!入口已經有海水嘅鹹香味!不用調味料已經很好吃!人頭送貴價白饍各一串!燒到外皮脆卜卜最好食!由於係一人一串,所以非常珍惜。鮑魚任燒一定可以回本!一次過燒十隻!太大隻!加通蒜蓉一絕!大大隻生猛流水蝦!非常生猛!夾嘅時候都要非常小心,因為會走蝦。最鍾意用海鹽少,原汁原味,蝦肉彈牙,燒起來鎖起肉汁!

蝦蝦燒 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓

鮑魚任燒一定可以回本!一次過燒十隻!太大隻!加通蒜蓉一絕!

2021-12-28
2022-01-01 70 瀏覽
除夕大餐 搞下新意思,首試自家捉蝦自家燒🦐除夕夜在荃灣大鴻輝食野,超多人排隊搭lift排到出後巷... 可能大時大節大家一早訂座,出lift後沒有出現預想中門口人山人海等位情況入座後,員工簡介取餐流程,之後就自由發揮...相機食先📸📸📸整個過程,其實幾好玩,夾蝦🦐 d蝦真係會彈走...水花四濺😹 水缸2邊都坐人,一邊夾蝦時彈水花好易會彈到另1邊... 其實我覺得大家都不用太介意... 今次人家彈到你,下次到你彈番人地啫😹 證明🦐🦐新鮮囉😹其實夾蝦只是一個gimmick 都係貪得意夾左幾隻玩下食下... 因為出面真係有太多野食了... 貝殼類鮑魚仔帶子生豪全條魚... 串燒豬牛羊玻璃腸仔熟食雪糕飲品...在水缸夾出來的大頭蝦... 真係有蝦膏呢 串燒鱔... 真係好好味 可惜每人得1串總的來說... 食物環境服務都ok... 平時2人$800就覺得有點貴,但藉著大時大節就💸俾的爽快食得滿足玩的開心😹8:45開始任飲任食2.5個鐘... 可能last場... 夠鐘後都冇趕客走... 結果由今年食下食下食到下年😹 零晨離座😹題外話:雖然🦐🦐預左被吃,不過始終仍是活生生... 所以大家食幾多先
除夕大餐
搞下新意思,首試自家捉蝦自家燒🦐

其實夾蝦只是一個gimmick

在水缸夾出來的大頭蝦... 真係有蝦膏呢

串燒鱔... 真係好好味
可惜每人得1串

題外話:雖然🦐🦐預左被吃,不過始終仍是活生生... 所以大家食幾多先夾幾多... 善哉善哉🙏🏼~

2021-12-31
慶祝紀念
除夕
2021-12-31 51 瀏覽
超抵!任燒海鮮!!聖誕節前夕,梗係一有機會就約班frd聚聚~去左好抵食嘅蝦蝦燒!荃灣分店都好大好闊落,預先已book左檯,一去到就即刻可入座!流行興流水蝦即夾即燒,咁至係新鮮~蝦蝦燒呢度除左流水蝦,仲有勁多海鮮任夾任燒,好似有鮑魚、扇貝、貴妃蚝、超厚肉帶子等…其他食材?當然唔少得燒肉串、肉扒、腸仔、蔬果等等⋯差不多大路講得出嘅都有!連我好鍾意嘅白鱔串都有!仲要,有多款熟食、飲品選擇,想單啤佢?加$1就可以任添啤酒,嚟呢度食飯,一定食得飽!
超抵!任燒海鮮!!

2021-12-15
2021-12-31 49 瀏覽
呢度最特別嘅地方係啲蝦係游住水等你㗎!要自己用鉗夾佢哋上水,之後放入冰水凍暈佢哋,之後先開始燒~枱面有唔同嘅調味粉俾你調味燒海鮮需要啲時間,所以都要有啲耐性!等食嘅時候就行吓個場睇吓有咩食~呢度有個好大嘅海鮮檔,又過咗海鮮隨你夾返去燒,我覺得最好食係帶子同貴妃蚌! 其他食物就串好晒一串串俾你燒,白鱔好味,夠肥美,可惜呢個唔係任食😂飲品選擇好多,仲有啤酒任飲,正!甜品就正常款式,最好食燒菠蘿~如果鍾意食燒海鮮,呢度真係不能錯過。

飲品選擇好多,仲有啤酒任飲,正!

甜品就正常款式,最好食燒菠蘿~

如果鍾意食燒海鮮,呢度真係不能錯過。

2021-12-30
2021-12-29 62 瀏覽
荃灣開佐新鋪一直未得閒去試、今日咁岩去荃灣整野,一於去試下佢,提前打電話去book位!好彩平日未FULL ,仲book到🤣一到門口,就見到門口有d霓虹燈,幾有復古feel 😍打卡一流、一坐低就有員工介紹流水蝦食法,好細心😆流水蝦食幾隻就夾幾隻,又唔驚會浪費🤤除佐流水蝦,海鮮仲有好多款、而且係任食,鐘意食海鮮既人一定要食下,而且夠新鮮,海鮮有(鮑魚、帶子、生蠔、……等等)肉類同燒烤都好多款,而且一串串整好,方便燒同感覺乾淨,款式好齊全,另外飲品同啤酒都係任飲!😍應該都有20-30種、想飲啤酒食燒烤一定黎蝦蝦燒,時間係食2個半鐘,完全唔怕因為要自己燒怕唔夠時間💪🏻💪🏻
好彩平日未FULL ,仲book到🤣
一坐低就有員工介紹流水蝦食法,好細心😆
流水蝦食幾隻就夾幾隻,又唔驚會浪費🤤
2021-12-29 74 瀏覽
之前係佐敦食過蝦蝦燒,之前無留意荃灣開佐,係朋友講先知🤣,荃灣開佐一定要去試下啦😌提前打佐過去book位,因為有book位唔使等好耐就已經入座😆,餐廳門口d裝飾已經好有聖誕、新年feel 😍而且室內空間好大、感覺好舒服,又唔會逼!大大隻既流水蝦🦐即夾即燒、加少少鹽已經好入味😍肉質好彈牙😍又好玩!海鮮有居然鮑魚😍扇貝聖子生蠔等…肉類都好多選擇😍 擺放好整齊,感覺好乾淨,同埋餐廳燒烤整到一串串咁,好方便、快捷、一串串燒又唔怕燒燶,👍🏻👍🏻另外飲品估計都有20幾種🥳 真係唔怕無得選擇😆另外員工的服務態度幾好,值得一讚👍🏻
海鮮有居然鮑魚😍扇貝聖子生蠔等…
肉類都好多選擇😍 擺放好整齊,感覺好乾淨,
另外飲品估計都有20幾種🥳 真係唔怕無得選擇😆
另外員工的服務態度幾好,值得一讚👍🏻