2021-12-15
星期日夜晚6點黎到都仲有好多位, 但到左7點幾就全FULL。可能我地有預約, 就坐到蝦缸旁邊既位置, 見有部分檯冇蝦缸, 要行出去夾。檯面會有個筒, 店員教裝半筒冰再加水蓋過水面, 夾出黎既蝦要浸左冰水先燒。 一坐低就上左鱔, 鹽味🦐同蒜蓉牛油味🦐俾我地邊燒邊拎野食,檯面有幾支調味粉(鹽/椒鹽/辣椒粉/孜然粉)。出面自取食物都好多海鮮有鮑魚/幾款蜆/貴妃蚌/魷魚/大眼雞/馬友/帶子/蠔/鰂魚/扇貝/螺……熟食有雜菜/炸蟹拑/椒鹽蝦/咖哩魚蛋/魚皮/辣酒煮花螺……. 鱔 – 好好食好新鮮, 可惜得一串🤤鮑魚 - 新鮮, 店員教唯一要剝殼燒既海鮮, 仲話唔識整可以示範貴妃蚌 - 新鮮, 但入面有少量沙/碎殼大眼雞 - 冇落鹽都好咸, 本身有用鹽醃過馬友/鰂魚 - 新鮮, 呢款冇用鹽醃, 好食好多帶子/蠔 - 雪到好多冰, 一路燒都溶好多水羊肉串 – 本身唔太鐘意食羊既我覺得啲肥膏位好羶, 食羊既朋友覺得好好食牛仔骨 – 肉質唔錯, 燒既時候落少少鹽調味就已經好好食 仲有好多食物講唔晒, 整體黎講係性價比高既餐廳, 有得食又有得玩!👍🏻👍🏻👍🏻
出面自取食物都好多
鱔 – 好好食好新鮮, 可惜得一串🤤
貴妃蚌 - 新鮮, 但入面有少量沙/碎殼
大眼雞 - 冇落鹽都好咸, 本身有用鹽醃過
馬友/鰂魚 - 新鮮, 呢款冇用鹽醃, 好食好多
帶子/蠔 - 雪到好多冰, 一路燒都溶好多水
牛仔骨 – 肉質唔錯, 燒既時候落少少鹽調味就已經好好食