2021-12-11 73 瀏覽
之前試過佐敦嗰間,得知荃灣都開咗分店即刻去試吓~兩個鐘頭任飲任食,時間充足,而且好玩又好食😋流水蝦好生猛,自己揀選之後夾入冰桶,之後就燒嚟食!肉質爽口彈牙而且蝦頭有膏~海鮮區超吸引!有鮑魚、扇貝、貴妃蚌、各款魚、生蠔等等,款式多樣,而且好新鮮!尤其是係鮑魚仲要郁郁下㗎~另外自助區仲有各款串燒可以自己夾,豬牛羊雞魚蔬菜全部齊全~個人就鍾意台灣腸、多春魚、雞軟骨同埋菠蘿🍍雪糕汽水都係任飲任食,有多款唔同嘅台灣飲品,例如仙草凍、蘋果紅茶等等,無糖茶都有幾款可以選擇㗎!員工服務又好,會教你點樣燒,而且不時收走垃圾,主動積極。整體來講覺得呢一間質素仲好過佐敦店,下次再嚟食!

員工服務又好,會教你點樣燒,而且不時收走垃圾,主動積極。

整體來講覺得呢一間質素仲好過佐敦店,下次再嚟食!
2021-12-11 184 瀏覽
之前去過位於佐敦嘅蝦蝦燒,質素真系唔錯。前排老公就話佢哋喺荃灣開咗分店,想再去食😆環境同樣好整潔,坐得又舒服。今次仔仔仲話要幫我手一齊夾大頭蝦上嚟,佢應該想試咗好耐㗎啦🤣🤣一坐低店員就幫我哋分別將鹽燒同蒜蓉大頭蝦放喺烤爐上,喺呢個時候我哋就出去攞其他食物同飲品,包括多款丸類、肉類、蔬菜同海鮮🦞基本上我哋都系主攻海鮮😆大蜆同沙白鮮味兼無沙👍🏼扇貝夠曬大只又厚肉👍🏼鮑魚煙韌彈牙👍🏼仲有元貝、蠔🦪同埋啱小朋友食嘅原條海魚🐟仲有一人一串非常肥美厚肉嘅鰻魚,油脂味十足。大頭蝦只只都好多膏🦐為咗節省時間,今次我哋兩層烤爐同時用,咁就可以食多啲嘢啦😙食完熱辣辣嘅燒烤,一人嘆番杯雪糕🍨真系特別爽😌

為咗節省時間,今次我哋兩層烤爐同時用,咁就可以食多啲嘢啦😙

食完熱辣辣嘅燒烤,一人嘆番杯雪糕🍨真系特別爽😌
2021-12-10 139 瀏覽
荃灣新開咗間🦐蝦蝦燒🔥,可以任食流水蝦🦐同埋各式🦑海鮮🐚,2.5小時任食都只係💰三百幾蚊,仲有🤩鮑魚任食🍺生啤任飲,超抵食😋!每枱都可以望住啲大頭蝦🦐喺個缸入邊游,睇啱😍邊隻🦐就可以夾邊隻🦐!入座每人會送一串鱔比你自己🔥燒,燒到個皮脆卜卜啲鱔肉又嫩滑彈牙,勁好味😋!呢度仲有好多款🤩新鮮嘅🐟海鮮🦑任食,個人推介🤤帶子、生蠔🦪、鮑魚同埋成隻手掌咁大嘅大蜆!呢度飲品選擇亦唔少,除咗一般放題嘢飲之外亦有罐裝啤酒🍻。海鮮之外亦有好多唔同款嘅食品,有唔同嘅🍄菇類🎃瓜類粟米🌽菠蘿🍍,仲有串燒🔥雞翼🐓雞軟骨🐑羊架同埋🐖豬大腸等等⋯⋯新鮮🍻生啤任飲,配燒蝦🦐串燒🤤一流!啲大頭蝦🦐大隻又新鮮🤩生猛,肉質爽甜😋!🦐蝦頭又唔小膏😍,甘香美味🤤!佢有錫紙兜俾你可以整蒜蓉🧈牛油焗蝦🦐,用呢個錫紙兜整蒜蓉🧈牛油焗帶子同埋😍鮑魚都十分之🥰方便又美味😋,大家都可以試吓🤤!雪糕🍨方面款式主要係雀巢同埋Coco Berry,有好多款口味🤤,梗有一款啱你口味😋!總結來講呢度🤤食物質素高又好新鮮🤩,而且價錢💰好抵,2.5小時夠你同朋友一齊傾吓計慢慢🦐蝦蝦燒🔥渡過一個輕鬆又愉快嘅晚上😉!

新鮮🍻生啤任飲,配燒蝦🦐串燒🤤一流!

啲大頭蝦🦐大隻又新鮮🤩生猛,肉質爽甜😋!

🦐蝦頭又唔小膏😍,甘香美味🤤!

2021-12-10 157 瀏覽
呢排天氣咁凍,最好就去食燒烤,熱辣辣🔥食完個人都即刻暖返曬😆.今晚同朋友去咗荃灣嘅蝦蝦燒,呢度新開,環境好大不過就有少少擠迫,我哋七點開始食,$338/位,可以任食任飲2.5小時,其實都好抵食,因為食物款式選擇多,食多幾轉海鮮都回本😍一入座,職員就會幫我哋上一轉蝦先,燒熟都需要時間,所以我哋去咗夾其他嘢食先,海鮮區勁多選擇,仲有肉類、蔬菜🥬熟食、雪糕及飲品。食完蝦仲可以去近門口嘅蝦蝦池再夾😂都好好玩㗎!整體來講食物都好新鮮,一路燒一路可以同朋友傾吓計,就算晚市客人比較多,服務都好好,職員好快手,所以如果想食海鮮,呢間真係幾好!
呢排天氣咁凍,最好就去食燒烤,熱辣辣🔥
食完個人都即刻暖返曬😆

一入座,職員就會幫我哋上一轉蝦先,
燒熟都需要時間,所以我哋去咗夾其他嘢食先,
海鮮區勁多選擇,
仲有肉類、
蔬菜🥬
熟食、
雪糕及
飲品。
2021-12-09 123 瀏覽
講真蝦蝦燒呢個任飲任食2.5小時的玩法,真係非常吸引!除咗價錢抵之外,至緊要既系佢新鮮流水蝦同所有食材的質素非常高!晤食就真係走寶了!比想像中更生猛的蝦,尺寸都極大隻,極驚喜,記得要先在冰桶浸下,如果唔係隻蝦就會在爐上跳出去了。一邊撈一邊燒,成餐飯同朋友的互動都好多,趣味十足,好適合一家大細。游水蝦燒出嚟勁鮮甜,基本上晤洗點任何醬汁都已經好好味!不過都可以試吓店家準備的各種醬料,全部都係自助形式,可以自由搭配。最估唔蝦膏勁好味,大多數蝦都可以搵到。另外店家有事先準備好一盤牛油蒜香焗蝦,在等待燒食物的過程中可以解饞。另外每人都會有一支好厚肉的鰻魚串,肉質勁肥美,燒到好香口,味道很好。店家提供自助海鮮,選擇好多,除左海鮮貝類,仲有鮑魚,魚,帶子…另外仲有各種肉類,燒烤串,熟食,仲可以煮粉麵,食到勁飽!燒菠蘿好適合在臨尾飽飽滯滯時食,香甜可口,燒左之後更帶出個香味,真係解膩首選!

晤食就真係走寶了!

最估唔蝦膏勁好味,大多數蝦都可以搵到。

另外仲有各種肉類,燒烤串,熟食,仲可以煮粉麵,食到勁飽!

2021-12-09 86 瀏覽
最近迷上食海鮮,啱啱朋友介紹,就諗住你試吓呢間位於荃灣嘅蝦蝦燒!地理位置都尚算方便,入到去餐廳感覺幾新鮮,亦好乾淨,座位旁邊有啲魚缸,入邊有好多好大隻嘅虎蝦,可以自己即場夾上嚟燒,都幾好玩!😍而食物方面,種類繁多,例如海鮮有蝦、扇貝、唔同嘅魚、魷魚、花甲等等,肉類亦有豬扒、雞翼、串燒、腸等等,仲有丸類同粟米,每樣食一件都真係食唔晒😆已驚喜嘅係食物質素都唔錯,尤其係海鮮,好新鮮!😋飲品方面都幾多選擇,主要有各款嘅汽水同啤酒,又有雪糕食,店員服務態度又幾好,下次真係要帶埋小朋友嚟一齊玩😍

2021-12-09 69 瀏覽
今日帶個朋友仔去荃灣試新野,就係有得玩又有得食嘅任食串燒燒烤場!之前上網見到好似幾得意,有得自己即場捉啲蝦上嚟燒,又好似幾多嘢食咁。去到見到裝修幾新潮,感覺乾淨舒適,唔大煙味。佢係自助形式,自己出去夾嘢食。食物質素算唔錯,尤其係海鮮真係好新鮮👍🏻,而且款式多,海鮮例如魚,魷魚,白鱔,扇貝,花甲,蠔等等,串燒有雞牛豬肉,腸豬扒,丸類等。肉類味道都唔錯,醃得好夠味!😊個人比較鍾意食白鱔,虎蝦同扇貝,新鮮燒起嚟真係冇得頂!👍🏻😋總括來講性價比都幾高,仲要係任食,而且飲品種類好多,又有雪糕食,真係啱晒一家大細邊食邊玩!

2021-12-07
۞•歡迎追蹤關注我•۞係人都知我鍾意食海鮮🦞同蝦!蝦蝦燒真係好正!地方闊落,款類超多!蝦🦐隻隻新鮮係缸到遊嚟遊去~8成帶膏😍超級生猛⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄店員好細心教我哋點樣夾蝦同拎冰,燒野技巧除咗蝦之外,我出去睇吓有咩海鮮!OMG!!係鮑魚啊🚨任夾!痴咗線!仲有好多貝類!而且仲大大件,店員補貨好快,出去唔會無野夾估唔到嘅係仲有原條魚比你燒!肉類我唔太嗜,不過見佢啲肉都好新鮮!但想再三咁講🚨鮑魚任夾任食任燒!唔係講笑,即刻約咗朋友再去食~大鑊了,佢已經取替左我心目中嘅燒蝦店🙈(o^^o)佐敦有分店喔~◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝😋味道:9.5/10🍽環境:9.0/10🎖推薦:9.0/10💰抵食:9.0/10🍄總括:💖💖💖💖💖◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝
۞•歡迎追蹤
關注我•۞

係人都知我鍾意食海鮮🦞同蝦!
蝦蝦燒真係好正!地方闊落,款類超多!
蝦🦐隻隻新鮮係缸到遊嚟遊去~8成帶膏😍
超級生猛⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄
店員好細心教我哋點樣夾蝦同拎冰,燒野技巧
除咗蝦之外,我出去睇吓有咩海鮮!OMG!!

係鮑魚啊🚨任夾!痴咗線!仲有好多貝類!
而且仲大大件,店員補貨好快,出去唔會無野夾
估唔到嘅係仲有原條魚比你燒!

肉類我唔太嗜,不過見佢啲肉都好新鮮!
但想再三咁講🚨鮑魚任夾任食任燒!
唔係講笑,即刻約咗朋友再去食~
大鑊了,佢已經取替左我心目中嘅燒蝦店🙈
(o^^o)佐敦有分店喔~

😋味道:9.5/10
🍽環境:9.0/10
🎖推薦:9.0/10
💰抵食:9.0/10
🍄總括:💖💖💖💖💖
2021-12-08 391 瀏覽
蝦蝦燒開到去我哋成日去搵食嘅荃灣大鴻輝啦🤩咁就梗係要去食下啦😆同樣地係坐喺蝦池旁,自己嘅蝦自己夾,店員仲會不停refill,非常生猛新鮮😍今次除咗有蒜蓉大頭蝦之外,仲有鹽燒大頭蝦一份。大大隻嘅大頭蝦,多膏之餘仲啖啖肉😋呢間餐廳最吸引人嘅地方除咗可以任食新鮮嘅大頭蝦之外,仲可以任食多款海鮮🦞鹹鮮味十足嘅大蜆同沙白‼️肉質彈牙嘅鮑魚‼️厚肉嘅嘅扇貝‼️ 肥美嘅生蠔‼️ 大大隻嘅帶子‼️2款原條海魚供選擇‼️仲有螺肉同魷魚筒‼️一人一串鰻魚串厚肉又肥美‼️食咗咁多海鮮就梗係要食返啲蔬菜,我哋就攞咗原條茄子加蒜蓉烤🍆香口又好味🤤其實仲有不同嘅肉同丸類,不過個肚已經好飽食唔落啦🤣最後要食返啲甜品,即係雪糕落下格先得😌

最後要食返啲甜品,即係雪糕落下格先得😌
對於一個鐘意食海鮮同燒烤朋友,知道荃灣開左一間除左可以食到多款串燒及海鮮燒烤放題,當要就要搵返一晚約朋友仔過黎食啦,餐廳最特別就係可以當場自己係魚缸中,夾到生猛大頭蝦,即夾即燒,味道當然非常鮮甜新鮮地方環境大,每個座位隔離都會有個大魚缸,方便夾蝦,不用走黎走去,而且每隔一段時間都會有店員新加蝦落魚缸中,唔怕多人夾,而唔夠食海鮮就有鮑魚,貝殼類海鮮,蠔,魚等,我就最愛食鮑魚,肉質厚實肥美另外仲會有串燒類,有雞翼,雞腎,牛肉串,牛仔骨,金菇肥牛卷等多款肉類選擇,當然就唔少得蔬菜類,有菇類,翠玉瓜,粟米,最驚喜係有原條茄子,可以一路剪一路燒食到最尾就已經好飽了,最後再食埋雪糕先走,十分滿足

食到最尾就已經好飽了,最後再食埋雪糕先走,十分滿足

2021-12-06 225 瀏覽
今日我地朋友4個人想食海鮮,聽聞荃灣有好多好野食,去到眾安街既大鴻輝中心,搵到呢間蝦蝦燒。假日蝦蝦燒368蚊任食任燒(要加一)入到黎覺得呢到好大,好光猛,坐得舒服,周圍都見到d 蝦係枱隔離既水箱。侍應都好有禮貌,解釋曬d 桶同d 鉗點用。個爐有兩層,上層燒海鮮,下層bbq , 可以兩層一齊燒,好貼心設計。出面有好多野食可以揀,有好多海鮮。想食蝦,就要係隔離水箱自己夾d 蝦上黎,所以隻隻都保証新鮮。除左蝦之外,仲有好多海鮮可以燒,扇貝,鮑魚,魷魚等等,樣樣都新鮮,唔係d 死海鮮貨,燒完,隻隻貝都出手,加埋d 蒜落去燒,認真一流juicy 又鮮味。傳統BBQ類都有丸類,香腸,菠蘿呢d 。都唔錯,但呢度主膽係食海鮮,我就冇食太多了。海鮮食完1 round 又1round , 我地食成3個鐘先閃人,夠曬滿足👍👍👍👍呢間價值上望落唔係特別平,但勝左性價比超高,呢個價值食到好食既任食海鮮,性價比一流。

假日蝦蝦燒368蚊任食任燒(要加一)

2021-12-05 320 瀏覽
最近天氣凍返啲,又係時候去食燒烤喇😁今次就揀咗呢間流水蝦自助串燒放題-蝦蝦燒,去食盡佢😆一入到去就見到自助食品區,首先係海鮮區。海鮮區喺最吸引的,因為佢嘅種類真係超多呀!淨係魚都有2種,而且全部都喺劏好哂,可以原條燒,勁方便呀!除此之外,仲有:貴妃蚌、扇貝、花甲、鮑魚、生蠔、魷魚等等,真係超級豐富🤤肉類方面都有好多款式,豬、牛、雞、羊,樣樣都有,一定啱晒食肉獸😋串燒款式都有好多:丸、腸、雞皮、大腸、翠玉瓜、菠蘿、菇類等,基本上講得出嘅都有得食😉熟食區方面:咖哩魚蛋、烏冬、菜等亦任君選擇!每枱坐位基本上都鄰近蝦池,伸手一夾就可以夾到生猛新鮮嘅大蝦。 隻隻大蝦嘅肉質都爽彈鮮甜,蝦頭蘊藏住大量蝦膏,配埋佢哋嘅秘製泰式醬真係會食到停唔到口呀😍😍食到差唔多就可以出去甜品櫃度攞雪糕,而佢哋雪糕都有多種唔同嘅口味,我覺得最特別嘅就係海鹽同埋乳酪味😛😛
最近天氣凍返啲,又係時候去食燒烤喇😁
今次就揀咗呢間流水蝦自助串燒放題-蝦蝦燒,去食盡佢😆
一入到去就見到自助食品區,首先係海鮮區。
熟食區方面:咖哩魚蛋、烏冬、菜等亦任君選擇!

2021-12-05 118 瀏覽
荃灣新開咗間流水蝦燒烤餐廳-蝦蝦燒🦐新鮮流水蝦、各款海鮮(鮑魚、魚、扇貝、帶子等等)仲有多種丸類同肉類等等,任食任飲2.5小時都只係三百幾蚊,仲有大量雪糕任食,真係超抵食呀! 每枱座位旁邊都有個蝦缸,可以望住啲大頭蝦喺個缸入面遊,自己睇啱邊隻就夾邊隻👍🏻缸入面蝦嘅數量好多,而且會定期加蝦,確保客人有足夠嘅蝦食🥰流水蝦隻隻都好大隻,好生猛,有啲仲有滿滿既蝦膏同蝦籽,真係超新鮮呀! 除左大頭蝦,入座仲會送左每人一串鱔,都幾好食😋菜、肉同丸類方面都好豐富,總共有幾個凍櫃存放住唔同種類既食物,而我自己最鐘意就係牛仔骨,燒完非常香,識落牛肉香味好重,推介推介!燒茄子都好正,因為可以按自己個人口味加多啲牛油同蒜蓉都得😍😍餐廳係每張檯都放左調味料分別有味椒鹽,辣椒粉,孜然粉同理粗鹽,灑係燒好既串燒上面,味道就更加昇華😍😍
荃灣新開咗間流水蝦燒烤餐廳-蝦蝦燒🦐

2021-12-04 189 瀏覽
夜晚約左fd子食蝦蝦燒~哈哈笑😄啲蝦可以新鮮自己鉗架,不過就好生猛囉佢地😆 估唔到啲蝦蝦咁敏捷 好辛苦先夾到,按住佢燒🤣除咗蝦仲有好多新鮮嘅海鮮,有個檔位專放海鮮出黎, 好似街市入面嘅海鮮檔,感覺幾得意~ 有鮑魚、扇貝、大蜆、原條魚、大小魷魚都好新鮮😋~除此之外仲有好多肉類~豬牛羊都有,肉丸肉串腸仔亦都唔少得蔬菜種類亦多,有成個大雪櫃~亦都有少量嘅熟食、未燒好前食住熟食先可以,味道都唔錯嘢飲放滿好幾個大雪櫃、款式好多;雪糕都好正~
夜晚約左fd子食蝦蝦燒~哈哈笑😄

有鮑魚、扇貝、大蜆、原條魚、大小魷魚都好新鮮😋~

亦都有少量嘅熟食、未燒好前食住熟食先可以,味道都唔錯

嘢飲放滿好幾個大雪櫃、款式好多;雪糕都好正~

2021-12-02
2021-12-04 163 瀏覽
荃灣開左間蝦蝦燒,主打現撈生蝦燒烤。唔同其他釣蝦餐廳,釣來釣去得幾隻。呢度可以自己睇中邊隻就夾邊隻,隻隻都咁生猛,食幾多都得。新鮮海鮮選擇好多,鮑魚,帶子,魚,蜆,螺任君選擇。餐廳會keep住補充,保證新鮮。除左海鮮外,仲有好多肉類,蔬菜選擇,食都食唔晒餐廳仲會送每人一份鰻魚串,鰻魚串超厚肉,咬落去好juicy, 好彈牙,好好味現撈海蝦真係無得輸,新鮮嘅真係非常鮮甜,蝦有好多蝦膏。帶子好鮮甜,鮑魚好爽甜,任食真係好滿足懶得燒嘅人可以去食熟食,一樣都有海鮮,唔洗等到餓

懶得燒嘅人可以去食熟食,一樣都有海鮮,唔洗等到餓