2021-12-13
2097 瀏覽
蝦蝦燒~ 成日聽呢個名,起初以為哈哈笑冬天除咗打邊爐,燒烤都係唔錯嘅選擇👍🏻試咗荃灣大鴻輝新開嘅蝦蝦燒,三點時段有八折,計埋服務費都只係$331 一位,都幾抵食大頭蝦就一定唔少得,都見到佢哋好生猛😂凍咗再燒就人道好多~食落蝦肉真係好爽口彈牙,有好多蝦膏👍🏻除咗蝦🦐之外,亦都有好多唔同類型嘅海鮮、肉類同蔬菜,唔使怕淨係燒蝦咁單一海鮮類大部份都非常新鮮,基本上新鮮嘅海鮮就好食✅白鱔, 勁好味,只可惜每人得一串✅貴妃蚌 必食❣️勁鮮甜,新鮮! 平時西貢/街市買都唔平㗎✅大眼雞魚 魚肉結實,同樣新鮮✅鮑魚 都唔錯,都算新鮮✅帆立貝 大大粒肉,都可以✅螺~肉就唔算大粒,都ok燒翠玉瓜~粟米~小番薯~墨魚丸~雞軟骨~牛肉粒~燒肉(好奇怪點解會有燒肉,但又好脆皮好味😋)~台灣腸 都係我地覺得好味嘅👍🏻牛奶公司同純素雪糕任食~汽水、樽裝茶、啤酒🍻任飲仲有少量熟食,可以灼菜同烏冬整體來講,非常推介👍🏻👍🏻👍🏻食材好新鮮👍🏻$331 一位好抵食性價比高👏🏻地方闊落坐得好舒服服務亦好好,岩哂小朋友去,隔離枱啲細路玩得好開心
海鮮類大部份都非常新鮮,基本上新鮮嘅海鮮就好食
✅白鱔, 勁好味,只可惜每人得一串
✅貴妃蚌 必食❣️勁鮮甜,新鮮! 平時西貢/街市買都唔平㗎
✅大眼雞魚 魚肉結實,同樣新鮮
✅鮑魚 都唔錯,都算新鮮
✅帆立貝 大大粒肉,都可以
✅螺~肉就唔算大粒,都ok
牛奶公司同純素雪糕任食~汽水、樽裝茶、啤酒🍻任飲
仲有少量熟食,可以灼菜同烏冬
整體來講,非常推介👍🏻👍🏻👍🏻
食材好新鮮👍🏻$331 一位好抵食
性價比高👏🏻地方闊落坐得好舒服
服務亦好好,岩哂小朋友去,隔離枱啲細路玩得好開心