2019-07-08
Lunch時間係銅鑼灣搵食真係一件難事....皆因太多餐廳任你選擇,中西日韓泰乜都有,真係花多眼亂唔知點算好🤔行行下見到船渦嘅招牌,於是俾佢呢個咁得意嘅名吸引咗我上去啦😍剛好我今日lunch時間比較早,所以餐廳都未算多人,可以輕輕鬆鬆咁坐😌一睇個餐牌,見到有個套餐名叫「水師堤督」... 個腦即刻諗起某套電影嘅角色.....水師堤督 - 常大人是也我心諗: 「唔會係有光酥餅食呱?!」😱好彩一切都只係我嘅無聊幻想...呢間餐廳絕對唔係提供光酥餅,而係新鮮靚海鮮🤣🤣呢個套餐包括有: 帶子、海蝦、鮮魚片、白蜆、大蜆、蔬菜海鮮配料就有 : 蟹 (半隻)、鮑魚、元貝、蟶子皇 (四選一)肉食類就有 : 雞腿肉、肥牛、豚肉片 (三選一)好耐無食過蟹,所以我就揀左蟹、肥牛同埋麻辣魚湯底 (配烏冬啱哂!) 👍🏻✨揀完火鍋料就出去醬料吧混下醬~都有7、8款唔同嘅醬料俾你揀,同埋都幾企理乾淨,唔會整到周圍污糟哂👍🏻海蝦送到黎個時都仲係新鮮生猛,size都唔細同埋肉質爽口彈牙👍🏻兩款蜆都無沙,仲幾鮮甜,份量又夠多,好似都有六至八隻🤔而隻蟹都好多肉,仲有少少膏添!真係意想不到Lunch set都會有咁靚嘅蟹食🥰🥰
我心諗: 「唔會係有光酥餅食呱?!」😱
呢個套餐包括有: 帶子、海蝦、鮮魚片、白蜆、大蜆、蔬菜
肉食類就有 : 雞腿肉、肥牛、豚肉片 (三選一)
兩款蜆都無沙,仲幾鮮甜,份量又夠多,好似都有六至八隻🤔
食完海鮮再慢慢嘆個肥牛麻辣魚湯烏冬先🤤
麻辣魚湯夠哂辣,但又好得意咁有魚鮮味,配烏冬果然無錯,真係一流🌟
原來lunch食蒸海鮮嘅感覺係咁嘆,仲要性價比真係唔差!下次要拉埋其他同事一齊黎食餐靚lunch先!😎