蒸氣火鍋流行左多年,以為又係嗰啲,點知今次去過船渦,真心佩服,木船主題相信係代表漁家收穫,餐廳排位整齊,座位以竹廉間隔,有點日系感覺,銅製蒸煱 ,一人一爐,手機點餐與時並進,遇着我這些科技鈍人,服務員自然會配合協助,想不到吃一頓飯也可以長知識呢😝點左「八府巡按餐」,時令嘅海鮮,砌成一隻刺身船嘅樣子,上枱時真係睇到你心花怒放,海鮮品種既多又名貴,開咗邊嘅龍蝦睇得出好生猛,鮑魚,蟶子,貴妃蚌都擦得乾乾淨淨,材料之靚🦐🦀🦞🐟可以話係蒸氣火鍋嘅XO八両重以上嘅龍蝦,冇花冇假,擺落蒸爐重郁架,蒸好更加不得了,龍蝦變成美艷嘅橙紅色,白色嘅龍蝦肉彈牙鮮甜,蝦頭嘅膏半凝固咁甘香綿滑,真係好食到飛起⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️時間制好易調教意食邊樣先由你決定,心急想快三兩分鐘可以食住蝦食蜆先,龍蝦都咁高質,貴妃蚌、花蛤一様咁好👍👍👍貝殼類仲有帶子、鮑魚同蟶子王,唔同品種質感味道各有特色,八府巡按款式何止八款,啖啖肉仲有鮮魚柳,清蒸原味,源自天然嘅大海,女朋友仲食得好開心,佢話好味又唔肥食🤪🤪🤪一隻海鮮船已經美妙絕倫,新鮮時蔬、三色燒賣、仲有靚爆肥牛肉,濃湯烏冬保證令你飽肚又滿足。甜品係雪糕或雪條,黑糯米味道又幾特別,由頭

甜品係雪糕或雪條,黑糯米味道又幾特別,由頭到尾,船渦真係做得好好,環境好坐,料靚又好食,超級讚呀👍👍👍👍👍