朋友介紹說這裡的一人一蒸鍋質素很高, 尤其是午餐的性價比很高, 乘著這天中午有空便來試一試. 這裡的一人一蒸鍋設計很好, 每座位左右前面均用簾分隔, 非常方便. 午餐的餐牌有2種: 蒸海鮮及拉麵. 我食量較大選了蒸海鮮, 朋友則點了一份拉麵. 每枱設有鬧鐘及蒸海鮮所需時間, 準備十足. 水師提督套餐雖然價錢不貴, 但包括了帶子, 蝦, 鮮魚片, 白蜆, 大蜆, 蔬菜, 半隻蟹, 元貝, 美國肥牛. 然後加翅骨濃雞湯烏冬. 店子用的一人蒸鍋, 又整潔又方便使用. 配合計時器及時間表, 海鮮蒸至剛剛熟, 款款鮮味十足. 其中以鮮魚件最驚喜, 問了店員原來叫懵仔魚, 魚肉肉質滑嫩, 未蒸時的樣子有點像油甘魚. 入口肉質細嫩又鮮甜, 相信用其他海魚都比不上. 半隻蟹的質素亦非常出色, 肉質鮮甜結實又有膏. 用來蒸是不二之選. 海鮮的種類其實已經不少, 但最後吃的一款加了翅骨濃雞湯及海鮮精華的烏冬令肚子十分飽足. 朋友說點的海鮮風味拉麵, 味道相當不錯, 飽肚感十足. 海鮮湯底鮮甜又足料. 最後送的甜品是雪條, 由於太飽讓了給朋友吃, 朋友選了特色的榴櫣雪條, 吃得非常滿足. 以午餐價格來說是很
每枱設有鬧鐘及蒸海鮮所需時間, 準備十足.
水師提督套餐
雜錦風味拉麵

以午餐價格來說是很值得晚上再來光顧試試.
2019-04-09
水師提督套餐
雜錦風味拉麵
2019-04-12 198 瀏覽
剛剛生完個女,成年冇食過海鮮咁濟, 生完梗係要搵番間新鮮好味嘅海鮮餐廳慰勞下自己叫咗最貴嗰個餐$348, 跟住就係咁樣蒸啲海鮮。啲海鮮真係幾新鮮喎, 蝦同鮑魚好明顯仲旭緊解蟹真係好鮮味, 龍蝦都彈牙我啲friend就勁鍾意三色燒賣, 出面好似未見過有得食 過嚟食之前我都上網睇過佢啲留言, 見佢之前畀人話服務差我都有特別留意佢啲服務員, 我又唔覺佢啲服務差喎 一路都有幫我哋清潔檯面, 一般正常禮貌都有 我應該都會再同啲朋友嚟食, 食嘢嘅時候又可以蒸下嘢玩下

叫咗最貴嗰個餐$348, 跟住就係咁樣蒸啲海鮮。
啲海鮮真係幾新鮮喎, 蝦同鮑魚好明顯仲旭緊

蟹真係好鮮味, 龍蝦都彈牙

我啲friend就勁鍾意三色燒賣, 出面好似未見過有得食

一路都有幫我哋清潔檯面, 一般正常禮貌都有

我應該都會再同啲朋友嚟食, 食嘢嘅時候又可以蒸下嘢玩下
2019-04-12
1 分鐘 (堂食)
  • 八府巡按套餐
2019-04-12 319 瀏覽
今晚想食海鮮, 去咗銅鑼灣船渦。 親戚介紹嗰度海鮮夠新鮮, 而且仲係一人一鍋自己蒸。 呢個絕對係賣點。 坊间好多蒸海鮮 餐廳專門店,但都係 蒸完之後唔夠鮮味, 或者大集會一次過蒸,所以材料夠新鮮才是先決條件。如果冇訂位就要早啲去,因為即使平日餐廳都幾full. 座位間隔雖然好密, 但每個座位都有竹卷簾可以相隔, 即使一個人嚟食都可以靜靜享受。旁邊仲有 魚缸養住生猛活海鮮~蒸鍋就喺面前,仲有時間制同各種食材所需蒸煮時間, 用手機掃描barcode落單, 方便快捷。醬料區齊全。根據個人食量,口味,自選唔同嘅套餐,每位上。我哋叫咗《八府巡按》$328夠曬豐富,非常期待!套餐會跟一個主食, 可以揀粥,麵,米線或烏冬。好生猛嘅海蝦, 就喺個缸裏面捉上來。有馬刀貝, 帶子, 半隻膏蟹, 鮑魚,龍蝦開邊,海蝦,大白蜆, 聖子皇, 鮮魚片~最快速度先蒸大白蜆, 一定要跟住佢嘅 蒸煮時間三分鐘剛剛好。 蜆肉超鮮甜, 肥美飽滿又冇沙。接著蒸元貝,大蜆。 元貝好爽甜, 大蜆鮮甜得嚟仲好厚肉!五分鐘蒸鮑魚剛剛好, 咬落以為會好韌, 誰不知非常軟熟, 鮮甜! 比酒樓蒸嘅更恰到好處, 有點喜出望外。蒸蟹亦一流,

旁邊仲有 魚缸養住生猛活海鮮~

醬料區齊全。

根據個人食量,口味,自選唔同嘅套餐,每位上。
《八府巡按》

我哋叫咗《八府巡按》$328夠曬豐富,非常期待!

套餐會跟一個主食, 可以揀粥,麵,米線或烏冬。

好生猛嘅海蝦, 就喺個缸裏面捉上來。

接著蒸元貝,大蜆。 元貝好爽甜, 大蜆鮮甜得嚟仲好厚肉!

比酒樓蒸嘅更恰到好處, 有點喜出望外。

蒸蟹亦一流, 雖然得半隻但係都勁多膏, 肉質結實鮮甜, 非常回味!

壓軸就係蒸龍蝦, 已開邊所以好容易就起到肉。 蝦頭都有唔少龍蝦膏, 食到依度真係過足海鮮癮!

蔬菜籃平平無奇, 但清蒸完 旺菜同西生菜 竟然係好甜, 但真係要每塊平鋪唔可以重疊, 屋企人多 嘅話呢種食法完全搞唔掂😂。 今晚咁樣每次只可以食兩,三塊菜, 量少特別珍貴好味!

搵到食返 牛肉,雞肉。 牛肉蒸完肉質嫩滑, 脂肪平均分佈,滿口盡是濃濃嘅肉味。 雞肉都唔差, 嫩滑有彈性。

平時嘅丸 已經冇做, 轉咗手工點心。 蒸蝦滑球,牛肉球和燒賣, 大大粒,肉質鮮嫩
, 自家製作嘅蒸點心 特別好味。 蒸蝦滑丸尤其出色, 完全唔覺得溝咗粉或者豬肉。

輪到我點選嘅蕃茄魚湯肉碎烏冬, 先滔起表面嘅雜質同油, 再加魚湯煮三四分鐘。 稻庭烏冬好煙韌索滿湯汁
。個汤唔係好濃郁嘅海鮮精華, 清清地配烏冬我反而鍾意, 仲可以當湯飲。

這裏飲品需要自費, 價錢可接受。

醬料區嗰邊仲有兩款丸可以自取, 雖然已經好飽但係仲想再試。 蒸丸類都係第一次

拉絲嘅 芝士丸, 蒸完比較乾身。
黑椒牛丸, 鋸扒嗰啲黑椒汁, 效果唔錯~

食到飽飽仲😉每人可選一款甜品~ 榴槤雪條

蒸爐嘅設計真係 值得一讚, 成個設計,流程, 选料都讓客人吃到最原始最鮮嘅味道!

店員仲介紹 午市 和下午時間仲抵食, 做緊推廣全單88折冇加一, 一人來吃也可樂得清靜!
《八府巡按》
2019-04-12 196 瀏覽
今日去咗 朋友嘅公司喺銅鑼灣, 難得見面 搵咗間幾有特色嘅餐廳午膳。特色在於係中式蒸海鮮, 一人一鍋。如果海鮮係新鮮呢個真係絕佳嘅做法。全餐廳都以木 為主要裝飾, 好有漁村木船嘅風味。 設置唔少 可以做間隔嘅捲簾, 即使一個人嚟食都唔會尷尬。揀咗佢嘅《水師提督》套餐 $118套餐內容與晚市套餐一樣, 只係午市現在推廣冇加一同全單有88折, 諗諗下百幾蚊套餐折咗都相當抵食 平日午市普通餐廳 簡單午餐都要成百蚊落樓。 而且有一人一蒸爐呢個setting😋檯面有曬 各種食材所需嘅 烹調時間, 仲有計時器。 有一邊擺滿各種調味,醬油, 如果係新鮮蒸, 簡單醬油就足夠啦~有大白蜆, 帶子,蝦, 鮮魚片。另外可以選蟹,鮑魚,元貝,聖子皇其中一款。 當然係揀蟹,我的至愛。海蝦非常新鮮,啱啱喺魚缸捉上嚟做。 果然鮮甜, 所需時間三分鐘冇多冇少。即係真係超鮮味, 唔係死蟹仲有蟹膏添。中午時分都可以食到多款清蒸海上鮮, 真係過足癮超享受!生魚片係唔係油甘魚呢? 因食樂落魚油豐富, 唔嚡, 肉質又唔似石斑或者龍躉。隻帶子個殼貝紋好靚, 食落鮮甜肉厚, 洗得乾淨冇污糟嘢。清蒸蔬菜 比清蒸海鮮更少吃, 必定要揀

特色在於係中式蒸海鮮, 一人一鍋。

如果海鮮係新鮮呢個真係絕佳嘅做法。

揀咗佢嘅《水師提督》套餐 $118

有大白蜆, 帶子,蝦, 鮮魚片。

海蝦非常新鮮,啱啱喺魚缸捉上嚟做。 果然鮮甜,
所需時間三分鐘冇多冇少。

即係真係超鮮味, 唔係死蟹仲有蟹膏添。

中午時分都可以食到多款清蒸海上鮮, 真係過足癮超享受!

隻帶子個殼貝紋好靚, 食落鮮甜肉厚, 洗得乾淨冇污糟嘢。

清蒸蔬菜 比清蒸海鮮更少吃, 必定要揀菜葉嫩綠 清甜嘅部份。 真係連醬油或任何調味料都不用下, 吃出蔬菜嘅清甜味。

其他肉類則可選擇雞肉 ,牛肉,豚肉片。
揀咗豚肉片,蒸完都好嫩滑, 一啲都唔韌。

套餐仲有一個麵食, 揀咗拉麵。 豬骨湯底,拉麵唔會太腍, 食完海鮮,食番個拉麵 好鬼有宵夜feel。

飲品唔包, 汽水加$8 罐。

唔趕時間非常優閒唔會太多人, 如果 有彈性午餐時間不妨一試。

2019-04-09 410 瀏覽
第一次吃蒸氣火鍋,這裏的蒸氣火鍋是以一人一個的形式進行。我和友人一人一個$188套餐,每個套餐包了半隻蟹,三隻鮮蝦,大蜆,白蜆,帶子及魚片兩塊,並且有肥牛肉/雞腿肉/豚肉三選二,特色點心,蔬菜籃,並可選擇粥底或魚湯米線/烏冬/拉麵,而且套餐還有甜品送。套餐非常豐富,性價比高。全部海鮮都非常新鮮,鮑魚和蟹上枱時,仍然識得郁動,是即撈即劏的。餐桌上有指引教客人各種食物熟的所需時間。各種海鮮蒸得剛剛熟,實在是非常鮮甜。特色點心有三款牛肉燒賣,蝦豬肉燒賣及魚肉燒賣。每款都非常好吃,是手打的,爽滑鮮味。牛肉及雞肉有很多,非常滿足。吃過最後吃過蔬菜後,店員便幫手加入魚湯,然後煮烏冬,烏冬煙煙韌韌,很滑,吸入之前海鮮的汁及魚湯,非常鮮甜,非常滋味。最後吃過餐廳贈送的雪條,我選了香芋味,是從泰國來的,很好吃,為今餐畫上完美句號。
2019-03-31 361 瀏覽
新鮮既海鮮,大海既味道,和一大班朋友歡樂地共度美好既晚餐。餐廳用上最新潮既科技點餐,與時並進,手機點餐方便快捷,大家可以選擇自己喜歡的食物最特別係迷李既蒸鍋,自己控制時間,鍾意食咩先自己話事。另外餐廳既設計亦非常特別,踏進門口就會覺得入左去一艘船裏面,打卡一流
新鮮既海鮮,大海既味道,和一大班朋友歡樂地共度美好既晚餐。
最特別係迷李既蒸鍋,自己控制時間,鍾意食咩先自己話事。
  • 象拔蚌仔刺身
2019-03-31 362 瀏覽
睇雜誌介紹黎試一人一鍋蒸汽海鮮🦞海鮮超新鮮超甜!!!價錢合理,一人一鍋好方便,想食邊樣就自己蒸邊樣,檯面仲有寫明咩海鮮蒸幾多分鐘👍🏻仲有個計時器計住唔驚會蒸過龍~超大隻瀨尿蝦必點😋😋
2019-03-31
15 分鐘 (堂食)
2019-03-29 345 瀏覽
間新開蒸氣鍋,一人一鍋,上個月食過一次,覺得唔錯,今日再黎,今次點左$248 "內務總管套餐"加多隻石蠔,上次黎過,所以今次侍應同我講點菜用手機落單,我已經識用,海鮮船黎到,D蝦仲好新鮮,仲好生猛,好肚餓,食左快熟的沙白先,雖然侍應叫我食左蝦蟹先,沙白好新鮮,D蜆汁好鮮甜呀,最重係無沙,上次食都D沙,跟住食蝦同大蜆,D蝦肉好彈牙,蝦頭D膏仲好鮮,大蜆同沙白食落去有唔同唔止鮮仲有海水咸味,魚仲片真係講下,油份重,蒸原來咁好食,唔會鞋仲有陣甘香味,元貝同鮑魚我食埋個膽位好甘香,鮑魚好爽口,元貝蒸完呂好倒哂D汁入鍋,飲兩啖先,真係好鮮,安格斯牛肉有誠意,有牛味,加果隻石蠔真係好滑,好香,我今次最尾食原味魚湯加拉麵,個魚湯幾濃厚,原全飲唔出有味精,好有魚味加埋其他海鮮D汁,不錯,食得返到企無口乾,要飲水,果然貨真價實,最尾記得食雪條,芝麻味好食.哩個價錢好公道,性價比好高,下次一定再黎自私食一人一鍋,好正

自私食一人一鍋,好正
內務總管套餐

石蠔
元貝 & 鮑魚
蔬菜籃
2019-03-27 152 瀏覽
朋友食過幾次強烈推介,第一次懷著好奇心去試,點知真係試過返尋味,已經短短三個禮拜食咗兩次。兩次都係一家四口約埋朋友一家三口嚟食。雖然地方唔算好大,但裝橫好特別環境好乾淨。用手機掃QRcode落單非常方便。服務好出菜快,我哋落單後好快一盆盆擺設精美嘅海鮮端上枱。枱面有説明各種海鮮需要蒸嘅時間。食材好新鮮,蟹多膏,龍蝦厚肉,帶子大大隻,特別一提粥底好正。額外加象拔蚌刺生都唔貴。我朋友都話一定會再光顧。
2019-03-27 146 瀏覽
看到雜誌介紹幾特別,於是到此店慶祝奶奶生日。 裝修簡單有私隱,每一張枱都可以有屏風間隔,但本人覺得不大適合小朋友參與。 服務可以,海鮮亦相當新鮮,落單要用自己電話落單,自己想吃什麼自己選擇。 主要分三款套餐,可另外加海鮮。 說真句,一個餐我已經吃得很飽,沒有另外再加。 套餐包的雜丸如魯肉丸,我覺得特別但不是我杯茶,比魚蛋給我還好。 無論是粥底或是魚湯拉麵也不錯,最後還有一款甜點贈送。有特色的餐廳,一試無妨,記得帶備現金,因刷卡機成日壞!
有特色的餐廳,一試無妨,記得帶備現金,因刷卡機成日壞!
上網見到什麼「香港首創一人一蒸氣鍋」即刻上去試吓...上網即刻有得訂位都幾方便!一上到去間餐廳...裝修幾得意,全部係拉簾式嘅設計...坐低之後可以用QR code點嘢食好方便之前上網睇評論見到話啲服務唔係咁好,但係講真我又唔覺喎,一坐低啲職員都好用心咁教我點樣用部機,可能因為啱啱喺銅鑼灣新開,啲行家搵人喺網上惡意攻擊掛識得用部機後即刻點下嘢食先晚市竟然有個海鮮餐只係188,仲要有好多樣海鮮,喺銅鑼灣來講真係好平!但係我嚟到之後見到300幾蚊嗰個餐真係忍唔住要叫,因為有我最鍾意食嘅龍蝦嗰餐一嚟到我嘩咗一聲...我數過有十樣唔同嘅海鮮...龍蝦蟹鮑魚聖子等... 有啲仲喺度跳跳紮海鮮極度新鮮...估唔到三百幾蚊可以食到咁嘅野⋯⋯如果去鯉魚門食海鮮食咁嘅份量冇$1000都唔使旨意食到!一定會再幫襯!!!
上網見到什麼「香港首創一人一蒸氣鍋」
識得用部機後即刻點下嘢食先
爆膏蟹
龍蝦
2019-03-24
爆膏蟹
龍蝦
2019-03-25 82 瀏覽
有時候一個人想食好d 都比較困難,難得見到船渦是可以安排一人份量海鮮,而地方就腳,就一個人去環境十分舒適,個人位置十分寬敞,這一人空間也很能獨處,不易受其他人影響落單也已經用手機落單,簡單快捷點了八府巡按,特別有龍蝦,聖子皇,十分其待枱上有齊每項海鮮烹調時間,所以一點也不難龍蝦帶羔,十分鮮甜,而貝類產品也不錯不要睇少海產每樣只有一件,要完全吃完,份量也不少還有三寶丸跟蔬菜,牛肉也是上等貨式最後以海鮮的精華來一客烏冬,鮮味無比,烏冬入口十分滑溜。而最後還有榴槤雪條作今晚完結一個人帶著空空的肚來,帶著大大的滿足感走,實在也算一種幸福
落單也已經用手機落單,簡單快捷
點了八府巡按,特別有龍蝦,聖子皇,十分其待
枱上有齊每項海鮮烹調時間,所以一點也不難
龍蝦帶羔,十分鮮甜,而貝類產品也不錯
不要睇少海產每樣只有一件,要完全吃完,份量也不少

還有三寶丸跟蔬菜,牛肉也是上等貨式
最後以海鮮的精華來一客烏冬,鮮味無比,烏冬入口十分滑溜。
而最後還有榴槤雪條作今晚完結
一個人帶著空空的肚來,帶著大大的滿足感走,實在也算一種幸福
2019-03-22 309 瀏覽
見到網上介紹哩間銅鑼灣新開既蒸汽鍋,叫‘船渦’個名幾特別,我唸起彭玲首歌😂,海鮮蒸汽鍋間唔中都有食下,一人一鍋同埋午餐食真係未試過,今日Lunch一個人走去試下,我公司行過去好近,如果好食的話,有個新地點食Lunch,上到去裝修幾特別,有啲食一蘭的感覺,幾舒服,我好欣賞個廁所,乾淨,幾清香,我覺得食肆個廁所好緊要😊。哩度落單掃QR code落單,自助形式,睇黎哩種落單方法都係大勢所趨。啲侍應都有心機咁回答我問題,我以為啲食評寫到好差咁,咁又唔係想像中咁樣。 我叫左個$118水師提督套餐,佢有得揀粥底,魚湯麵底或者和風珍珠飯,啲人推介粥底或魚湯麵底,但我中午係飯桶,唔食飯唔鮑,我揀左和風珍珠飯,嘩,佢哩個$118套餐都真係好抵食,有蝦,帶子,蜆,魚片,蟹,仲有肉同菜,果日有石蠔推介,我另加左石蠔,我好鍾意食蠔,但未試咁蒸黎食,通常都係燒或者生食,好少食蒸,我形容下啲海鮮既味道,真係鮮甜,蒸海鮮,無得扼人,唔新鮮,好易食得出,我最鍾意佢啲蝦,蜆同石蠔,啲蜆同石蠔鮮甜度,好Juicy,寫緊食評唸返起都留口水,真心推介俾啲朋友同事,哩個價錢真係好抵食,自己街市買都未必得,記得要食埋甜品,

蒸海鮮,無得扼人,唔新鮮,好易食得出,我最鍾意佢啲蝦,蜆同石蠔,啲蜆同石蠔鮮甜度,好Juicy,寫緊食評唸返起都留口水,真心推介俾啲朋友同事,哩個價錢真係好抵食,自己街市買都未必得,記得要食埋甜品,食蒸鍋有雪條送,榴蓮雪條好好食呀,唔知邊度有得買。下次一定帶啲同事黎試下,真心好正,同埋好抵食
水師提督餐
水師提督餐+石蠔
2019-03-21
水師提督餐
水師提督餐+石蠔
  • 石蠔
2019-03-21 139 瀏覽
近排銅鑼灣開左間新蒸氣鍋,店內海鮮非常新鮮,有魚缸養住的,即叫即劏😆店內環境有少少日式風格,設計到就算自己一個去食都唔覺得有什麼問題👍🏻,每張枱都有自己一個鍋實行自私蒸一人蒸氣鍋!同朋友兩個 坐低點左$328八府巡按餐,有龍蝦(不是普通的波士頓龍蝦)我估計應該係澳洲龍蝦,其實都唔太肯定,總之唔係平龍蝦🦞、蟹(好多蟹膏仲要淡淡肉👍🏻、鮑魚都算新鮮、聖子大大隻同大大隻扇貝 淨係海鮮都咁豐富,仲有肉類(牛肉、豬肉、雞肉(三選二)另外仲有三寶丸和蔬菜,海鮮、肉、丸、菜👈🏻一餐所需有齊哂,每一款食物要蒸的時間寫哂在枱面上,包你唔會蒸錯由海鮮👉🏻肉類👉🏻丸類👉🏻疏菜咁蒸就係最佳食法☺️當然是沒有規定的,可以除個人喜好咁蒸蒸到差不多時間店員就會幫你加入粥底米線、烏冬、麵等等。除你選擇,上面一路蒸,下面粥底一路吸收了所有的精華,到最後食粥時分外鮮味😋

朋友太愛食海鮮, 就相約我來到銅鑼灣新開店 船渦來食晚飯相聚。 店裝潢好有日本風格,感覺十分舒服。每個位都可以用簾分格, 就算一人去食都不會懢尬。*店有魚缸放置生猛海鮮。* 店有自助配料區,有蒜炸、蒜、香蔥、辣等。** 有三款套餐選擇,仲可另加配其他食物。** 用手機來落ORDER。**我同朋友分別都是ORDER八府巡按套餐 HK$328/人有海鮮, 肉類, 丸類及蔬菜, 十分豐富。** 有勁新鮮海鮮,分別有(半隻)龍蝦、(半隻)蟹、鮑魚、蝦、元貝、鮮魚片、貴妃蚌、黃金蚌、蜆及蟶子王。** 仲意蒸乜野先, 自己動手話事。蒸幾耐可以睇台上已貼上指引,並蒸氣鍋有計時器提示叫嗚。** 龍蝦有好多膏,入口彈牙鮮味蝦入口彈牙扎實,甜美新鮮;蟹肉質肥美鮮甜;鮑魚十分新鮮彈牙鮮味。** 大大隻的聖子食到爽彈的肉質;貴妃蚌鮮甜,咀嚼有口感;黃金蚌想不到好鮮甜,彈牙非常;蜆入口沒沙,厚肉好鮮甜。** 魚肉片感好滑溜,好鮮甜;三款丸類十分彈牙;豚肉片沒特別, 而安格斯牛肉具濃濃牛肉味。*基本以上蒸出來海鮮及食物,原汁原味,不用沾點醬也好好味。** 接著蒸新鮮蔬菜 。** 底層的南瓜粥,因米粥在蒸煮過程中
朋友太愛食海鮮,
就相約我來到銅鑼灣新開店 船渦來食晚飯相聚。
店裝潢好有日本風格,感覺十分舒服。
每個位都可以用簾分格, 就算一人去食都不會懢尬。
店有魚缸放置生猛海鮮。
店有自助配料區,有蒜炸、蒜、香蔥、辣等。
有三款套餐選擇,仲可另加配其他食物。
用手機來落ORDER。
我同朋友分別都是ORDER
八府巡按套餐 HK$328/人
有海鮮, 肉類, 丸類及蔬菜, 十分豐富。
有勁新鮮海鮮,分別有(半隻)龍蝦、(半隻)蟹、鮑魚、蝦、
元貝、鮮魚片、貴妃蚌、黃金蚌、蜆及蟶子王。
仲意蒸乜野先, 自己動手話事。
蒸幾耐可以睇台上已貼上指引,
並蒸氣鍋有計時器提示叫嗚。

龍蝦有好多膏,入口彈牙鮮味
入口彈牙扎實,甜美新鮮;
肉質肥美鮮甜;
鮑魚十分新鮮彈牙鮮味。
大大隻的聖子食到爽彈的肉質;
貴妃蚌鮮甜,咀嚼有口感;
黃金蚌想不到好鮮甜,彈牙非常;
入口沒沙,厚肉好鮮甜。
肉片感好滑溜,好鮮甜;
三款十分彈牙;
豚肉片沒特別, 而安格斯牛肉具濃濃牛肉味。
基本以上蒸出來海鮮及食物,
原汁原味,不用沾點醬也好好味。
接著蒸新鮮蔬菜
底層的南瓜,
因米粥在蒸煮過程中吸收海鮮精華,所以非常鮮甜。
最後店送上甜品雪條為這晚飯作完美終結。
$360.8 (晚餐)