2018-12-01 109 瀏覽
同男朋友係觀塘行街想食串燒,見到呢間有得自助燒烤,好似幾得意就入左黎食🥳入到黎發覺完全無油煙味,而且坐既位置都比較寬敞,印象已經加分😎我地叫左個海鮮至尊船二人餐,總共有三十八串,好似可以試到好多野~呢到自助燒烤好方便,擺上去就識自己轉,嫌燒得慢仲可以燒完擺上層,下層繼續燒!呢到既waiter都nice,上菜果陣會示範一次點燒,見到我地燒得唔好又會幫我地整翻好。我地有d串燒唔小心燒焦佢都會補翻串俾我地D串燒都好高質,就黎食得果陣茶上呢到自製既照燒蜜糖醬,香味可口~最值得推薦係呢個白鱔串~個皮燒到脆卜卜真係好正!反而個燒茄子就無咩特別,唔夠入味。

反而個燒茄子就無咩特別,唔夠入味。
2018-11-30 99 瀏覽
在fb看到一段介紹這間餐廳的影片後,便被他們特有的轉轉爐吸引著難得能抽時間到觀塘,便和朋友嚐一下自家燒吧位於觀塘的駱駝漆大廈,從B出口走到餐廳只需一條直路,大概走3分鐘便到,非常方便適逢聖誕,餐廳已經裝飾得很有節日氣氛首先我們點了一份牛魔王(皇牌)套餐份量雖是一人份,但還是超出一人的份量,串燒種類也十分多,十分抵吃侍應會先簡介怎樣使用烤爐,只要把鐵棒放在兩旁的卡位,把食物推到爐中央。熱力十足,所以所有串燒都很快熟綿花糖烤得金黃所有串燒都可以沾孜然粉吃有原味、辣味和花生三種口味給客人選擇特別要推薦的是白鱔串燒白鱔非常新鮮,肉質鮮嫩,也否會過於鬆散烤時塗上燒汁,等待10至15分鐘便可以吃!其他肉如牛柳粒和羊肉都十分新鮮,點著孜然粉惹味十足把燒熟的串燒放在上面保持温度!椰子沙冰十分濃郁
難得能抽時間到觀塘,便和朋友嚐一下

適逢聖誕,餐廳已經裝飾得很有節日氣氛

首先我們點了一份牛魔王(皇牌)套餐

綿花糖烤得金黃

所有串燒都可以沾孜然粉吃
有原味、辣味和花生三種口味給客人選擇

特別要推薦的是白鱔串燒
白鱔非常新鮮,肉質鮮嫩,也否會過於鬆散

把燒熟的串燒放在上面保持温度!

椰子沙冰十分濃郁

串燒在香港人一向不陌生,任何類型款式的燒烤在香港多的是。今晚純粹被這個自轉燒烤機吸引過來,這間新開張餐廳位於觀塘工廈,餐廳設計寛闊,餐牌燒物都有很多選擇,亦有自家制品。我們點了牛魔王餐再加菠蘿炒飯及原條燒鱸魚。這部燒烤機十分特別,侍應上菜時細心講解運作過程,只需要將串上食物的鐵支扶手柄位上的齒輪放在會動的鐵鏈上,鐵支就會自動轉動。食物一支支穿好放在碟上,建議不用排得太密,最好有一個卡位格住來燒,運作及熱力能夠更加之平均,燒之前有三款醬料可以搽上食物,分別有蜜糖,茄汁和泰式醬汁。試左咁多款最好味的都是蜜糖,而用這部機燒出來的食物非常好味因為熟度剛好亦不會燶。 枱上有3款孜然粉:原味、花生同辣味,喜歡這種口味的朋友不妨多試試泰式燒鱸魚是不錯,鋪在魚上的醬非常惹味不過廚師係即叫即做,製作時間需時,要預番時間!原個鮮菠蘿雞粒炒飯是作為完結的最佳飽肚物,吃完飯用匙更刮下底部的菠蘿一起吃,很香甜牛魔王串燒套餐有19款野食包括有6款不同部位既牛肉:美國牛肩肉、澳洲牛肉眼、美國薑汁牛柳、牛舌粒、牛助條和肥牛蘆筍。仲有燒雞肉、新疆羊肉,香甜粟米、聖女茄肉、野菌、翠肉瓜、牛筋丸、墨魚丸、芝士腸、厚切午餐

牛魔皇串燒

試左咁多款最好味的都是蜜糖,而用這部機燒出來的食物非常好味
因為熟度剛好亦不會燶。

泰式燒鱸魚

泰式燒鱸魚是不錯,鋪在魚上的醬非常惹味
不過廚師係即叫即做,製作時間需時,要預番時間!

原個鮮菠蘿雞粒炒飯

牛魔王串燒套餐有19款野食

包括有6款不同部位既牛肉:

仲有燒雞肉、新疆羊肉,香甜粟米、聖女茄肉、野菌、翠肉瓜、牛筋丸、墨魚丸、芝士腸、厚切午餐肉、紫心蕃薯、燒菠蘿和棉花糖。

當中有幾款食物很值得推介:

較少脂肪的牛肩肉,肉味香濃,搽埋蜜糖醬汁更加惹味!

燒牛舌粒口感爽脆,肉質軟嫩,加少少孜然粉做調味,味道好夾!

清爽的蘆荀捲入肥牛肉,比起平時食的金菇肥牛口感更豐富。最重要的是肥牛不會太過多肥膏,伴着蘆筍吃是很出色配搭。

厚切午餐肉燒得外脆內嫩,加上蜜糖去燒,與餐肉的咸香相得益彰!

食左咁多肉,最後吃燒菠蘿可以幫助消化,燒過的菠蘿超甜又多汁!
牛魔皇串燒
泰式燒鱸魚
原個鮮菠蘿雞粒炒飯
2018-11-25 307 瀏覽
這間餐廳是我經過駱駝漆時,被樓下的傳單姐姐圍攻時得知的。我見價錢不算太貴,就抱著一試無妨的心態去了這間餐廳吃。當時正值新張優惠,所以午巿套餐有八折(後來發現了是全單八折),每份套餐另外再送兩串串燒,真的很划算。這次我選了鐵板香茅芝麻豬扒配白飯。因為我們人多的關係,我們還另外叫了一個精選串燒大會。這是跟餐的薯仔甘荀番茄湯,味道酸酸甜甜的,挺濃郁。套餐的份量算大份,豬扒的量很多,味道中中挺挺,略嫌有少少油膩。跟餐的飲品我選了奶茶,喝起上來也挺香滑的。整餐午飯最期待的應該就是燒烤這一部份了😂職員說因為我們點的量比較多,所以砌了一架船給我們。這架船真的打卡一流,所以當職員端了這艘船過來的時候,我們都在瘋狅拍照這間餐廳用的是無火燒烤,靠發熱管的熱力烤熟食物。雖然是無煙,但始終是燒烤,所以吃完後,身上也是會有一點味的😂這類的燒烤店不算新,不過位於觀塘的就沒有幾間。燒的時候基本上不需要任何技術,只需要把肉放在爐上,再塗點蜜糖,就可以了。爐中間的齒輪帶會一直動,然後架在齒輪帶上的串燒就會不斷滾動,所以如果你不是把串燒放在爐上烤一整天的話,是不會烤焦的。串燒烤好後就可以按自己的口味灑上各種調味粉。如果不

這是跟餐的薯仔甘荀番茄湯,味道酸酸甜甜的,挺濃郁。
薯仔甘荀番茄湯

鐵板香茅芝麻豬扒配白飯

跟餐的飲品我選了奶茶,喝起上來也挺香滑的。

精選串燒大會

串燒烤好後就可以按自己的口味灑上各種調味粉。如果不加調味料的話就是普通的一塊肉,感覺上沒有加什麼腌料,而且比起明火還是少了幾分香口。

最後在我們差不多吃完的時候,職員問我們要不要喝點菊花茶,因為吃了燒烤可能會有點熱氣,感覺挺窩心的。

總括來說,我認為在有優惠的情況下,這間餐廳的性價比是十分高的,我們吃了那麼多食物,還玩了燒烤,結賬時一個人一百元也不用。餐廳的環境也挺舒服,一大班朋友來,叫些串燒烤吃,一邊烤一邊吃一邊聊天,感覺會很高興。
薯仔甘荀番茄湯
鐵板香茅芝麻豬扒配白飯
精選串燒大會
2018-11-21 298 瀏覽
一向喜歡食串燒,FB見歡塘新開全自動串燒店,款式仲有好多選擇,最最最重要係價錢夠貼地,地點又近港鐵站喎,即刻call齊FD去試試啦⋯🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♂️套餐價錢親民,又可試齊好多款,平均$10一串咋😱,平時岀去食,閒閒地$20起跳,今晚真係大點特點,不用就著就著叫啦🤩今晚4人行,點左牛魔王一人餐,加海鮮船二人餐。嘢食一上枱,大家都嘩一聲,份量好勁啊。幸好有肉有蔬菜,食得均衡,無咁油膩全自動㗎,第一次試店員介紹想燒得快D,🍡放上面預熱住先,下面熟了,就轉放下面,見燒到岀油脂及帶少少焦,就可以食得,隨自己喜歡可點不同孜然粉,個人喜愛點辣味推介蟮片,切得厚厚,好肥味,另豬腩肉塊片燒到脆脆的,勁正大大隻燒扇貝,蒜蓉多多,$38/2,當然要點多幾隻先夠九層塔焗大蜆,真係好大隻,另有其他配菜,豆卜吸曬味芝士焗龍蝦,新鮮岀爐,熱辣辣,對不太喜歡食的我都話正,蝦肉爽及彈牙,仲有蝦膏𠻹啊🤩🤩大大粒扇貝,燒完仲是一疏疏的,好味仲有百香果沙冰,男朋友見到即點值得一讚,大卡位,坐得舒服。串燒調味適中,不會越食越喝!仲有好多嘢未試,會再去的

,不用就著就著叫啦🤩

全自動㗎,第一次試

推介蟮片,切得厚厚,好肥味
,另豬腩肉塊片燒到脆脆的,勁正

大大隻燒扇貝,蒜蓉多多
,$38/2,當然要點多幾隻先夠

九層塔焗大蜆,真係好大隻,另有其他配菜,豆卜吸曬味

大大粒扇貝,燒完仲是一疏疏的,好味

仲有百香果沙冰,男朋友見到即點

2018-11-17
  • 蟮片、牛舌、豬腩肉、菠蘿、午餐肉、元貝、燒茄子、芝士焗龍蝦、焗扇貝
很少寫食評,自座串燒好特別,食物都新鮮,店員好有心思將不同種類的食材穿起來,加埋食店提供的燒汁,使味道更好,地方夠大,完全不迫!特別order 杯熱情果汁,很好飲,自我感覺涼快!店員服務態度好!
今日放工約了朋友食晚飯,正當係公司樓下行街,咁岩有人派張傳單黎,見到係新開張既串燒店,正直秋意食串燒就最岩不過啦!上到5樓一開lift就已經見到餐廳大門,餐廳入面空間非常光猛闊落。我地一行8人,職員見我地人比較多,剛好VIP房有空,就立即安排到VIP房入坐,非常驚喜! 建議人多盡早book呢間VIP房。房間非常闊,有一張長枱同細枱,共三個燒烤爐,至少可以容納15人以上。而且房間隔音幾好,一班朋友可以係房間入面盡情傾計。呢間餐廳提供三個set, 每個set 都係大概一個人份量我地每個set都有叫,可以試哂唔同種類既串燒。👍 另外,亦可以追加更多唔同種類既單點串燒。除左串燒之外,餐廳都有其他熟食,例如焗海鮮、炒麵飯、小食和蔬菜等等。 最後,飲品種類都幾多,有沙冰同特色梳打,仲有椰青! 等待食物黎到既待中,就研究下枱面上有咩唔同種類既調味料和醬汁。調味料有三種,原味孜然粉、花生孜然粉同辣味孜然粉。醬汁方面就有日式醬、甜酸醬同辣醬,主要用黎係燒既其間作調味之用。職員推介原味,試過後我地都認為原味較為出色。 串燒黎之前,我地都叫左幾款熟食。首先黎左個錫紙焗辣椒膏青口同錫紙焗九層塔大蜆,兩款海鮮

呢間餐廳提供三個set, 每個set 都係大概一個人份量
我地每個set都有叫,可以試哂唔同種類既串燒。👍

另外,亦可以追加更多唔同種類既單點串燒。

最後,飲品種類都幾多,有沙冰同特色梳打,仲有椰青!

串燒黎之前,我地都叫左幾款熟食。
首先黎左個錫紙焗辣椒膏青口同錫紙焗九層塔大蜆,兩款海鮮熟食都非常入味,而且味道唔會太辣,唔食得辣既朋友都食得到!

之後黎左個泰式燒爐魚。一打開魚肉,入面熱辣辣既煙立即冒出。爐魚非常鮮味,入面有齊香矛香料,一點魚腥味都沒有!配合埋魚上既醬料和旁邊的甜酸醬,非常野味!

黎到蒜蓉焗扇貝,蒜蓉好多,岩哂喜歡蒜蓉既朋友!扇貝肉質爽口彈牙!

食緊途中,職員突然送上龍蝦,原來由8/11-18/11其間,凡惠顧一個餐就會送上半隻10吋長的芝士焗龍蝦,非常開心!

飲品方面,我地叫左芒果沙冰、熱情果沙冰、椰汁沙冰和藍柑桔柚子梳打。椰子沙冰非常creamy,入口好像雪糕般,我地都encore了好幾次!

主角終於上場啦!串燒竟然放係船上作為裝飾,最岩我地”相機食先”!✌

每串串燒都非常足料!

職員非常細心,先教我地一次如何使用烤爐和擺放串燒,而且還提醒我地應在何時搽上醬料。

終於開始燒了!朋友都很踴躍幫手!

重點推介!
牛舌粒串: 好爽口彈牙👍🏻
牛肩肉串: 好淋而不痴牙😝
豬腩肉串: 肉脂非常均勻🐷
白鱔串: 魚皮可以燒到好香脆😋
多春魚串: 香脆可口 🐟
午餐肉串: 可以燒到外脆內軟 十分推介😍
棉花粒: 容易控制 燒到的顏色和軟度合到好處🤪

重括而言,呢間餐廳位置方便,而且又沒有油煙味,食物質素好高,好快捷既送餐,職員主動細心,絕對係一間好推介既串燒店!
2018-11-17 108 瀏覽
今天朋友生日到觀塘覓食, 在駱駱駝漆大廈發現一間新的串燒餐廳,見這間自家燒吧 裝修不錯就即管試一試。 落單後飲品很快便送到,見身後的裝飾挺特別,便與飲品拍一杯”風格圖”十分推介椰汁沙冰,有香濃的椰汁味而且非常細滑,口感十分軟棉棉。我和朋友也及叫了了一杯。喜歡椰子的一定要嘗嘗椰汁沙冰! 最期待的串串燒到了了,我和朋 友六⼈人叫了了A,B,C餐分別兩兩 個。A餐有雞⾁肉豬⾁肉等等,B 餐是海海鮮類類,⽽而C餐則是⽜類。餐廳準備了了三種醬汁和 三種粉作調味。⽽而我只⽤用了了 燒烤醬,豬⾁肉雞⾁肉配上燒烤 醬非常好吃,⽽而且juicy。豬⾁肉的肥瘦非常均勻,肉十分軟,肥就入⼝口即溶,讓⼈人有想繼續食的感覺。所以最後我 們也多加了了幾串。海鮮新鮮,而鰻魚是海鮮類的最出色的一類。燒後⼝感豐富, 做到皮脆⾁肉嫩。牛肉是容易咬的,有牛味和多汁。A餐除了豬肉雞肉外型配搭了一些小食,其中而午餐肉最為出色,外皮燒到脆卜卜,食到不能停口,最後還追加了四串。除了肉類和海鮮類,每一個餐都均有配蔬菜,所以感覺也沒有那麼膩。不知道你們覺得燒烤最不能少的是什麼,我認為是棉花糖。所以我非常欣賞這間餐廳,它每個餐都

最期待的串串燒到了了,我和朋 友六⼈人叫了了A,B,C餐分別兩兩 個。A餐有雞⾁肉豬⾁肉等等,B 餐是海海鮮類類,⽽而C餐則是⽜類。餐廳準備了了三種醬汁和 三種粉作調味。⽽而我只⽤用了了 燒烤醬,豬⾁肉雞⾁肉配上燒烤 醬非常好吃,⽽而且juicy。豬⾁肉的肥瘦非常均勻,肉十分軟,肥就入⼝口即溶,讓⼈人有想繼續食的感覺。所以最後我 們也多加了了幾串。海鮮新鮮,而鰻魚是海鮮類的最出色的一類。燒後⼝感豐富, 做到皮脆⾁肉嫩。牛肉是容易咬的,有牛味和多汁。A餐除了豬肉雞肉外型配搭了一些小食,其中而午餐肉最為出色,外皮燒到脆卜卜,食到不能停口,最後還追加了四串。除了肉類和海鮮類,每一個餐都均有配蔬菜,所以感覺也沒有那麼膩。不知道你們覺得燒烤最不能少的是什麼,我認為是棉花糖。所以我非常欣賞這間餐廳,它每個餐都配⼀一串棉花糖,用它來做結束,讓人感到更加滿足。

餐廳在新開張期間,惠顧一個套餐便送半份芝士焗龍蝦。⿓龍蝦好大隻,而且肉質彈牙,物超所值。

除了串燒外,我們也叫了一些小食。蜆非常大隻,而且煮得相當入味,而一間主打串串燒的餐廳來說,絕對是水準之作。朋友推介魚,不喜歡吃魚的我也試了一口,沒有腥味,值得一讚。
這次”亂入”成功,下次聚會會跟朋友再來。
2018-11-14 288 瀏覽
早幾日係IG無意中見到呢間新店,原來新開半個月咋。暫時無乜人知😂 就等我試下新野😋第一時間走入Openrice 睇下食評同價錢,D一人餐價錢計落一串都係$10 左右,好抵食咁。二黎睇相夠晒壯觀,點都要黎相機食先所以即刻約左個朋友放工黎試。6點半上到去,仲未有人,地方好大好濶落,坐得勁舒服。我從來食野都好留意服務,呢度服務一流👍😆我地2條友叫左2個一人餐一人餐 精選串燒 $178一人餐 牛魔王串燒 $198新店開張仲送龍蝦半隻,另外like facebook 又送牛舌。太多款式,懶得續一評論,味道唔錯,尤其燒菠蘿,紫心蕃薯,好味。 仲有3款孜然粉做調味P.S.牛魔王太多肉我就食到有d膩啦。。。雖然無抽氣排氣,但完全無油煙味真心覺得值得一試

我從來食野都好留意服務,呢度服務一流👍😆

我地2條友叫左2個一人餐
一人餐 精選串燒 $178
一人餐 牛魔王串燒 $198

P.S.牛魔王太多肉我就食到有d膩啦。。。

雖然無抽氣排氣,但完全無油煙味
真心覺得值得一試

2018-11-14
2018-11-13 209 瀏覽
是次平日夜晚來襲,一試新嘢!這間新開不久,走自助式燒烤,用熱力非明火方式燒,的確系少油煙很多。加上,座位較闊落,環境算不錯。開業期間亦有so ,有芝士龍虾送(味道還不錯)like Facebook 亦有牛小排送。價值也算是平宜,有二十幾串才不足二百蚊。每串份量不算很多,大食的話一個人可以吃光。一大班人來吃會很開心。不過如果你要重視食物本身,恐怕要失望,因為明顯肉質並不是很好,質素中下,本身肉質不太好,故此店有將肉類醃製過,但醃味並不是我喜歡的。不過看在價格份上,就不能太計較。最後一點,整餐下來,覺得比較好的就只有龍虾和帶子。
是次平日夜晚來襲,一試新嘢!

最後一點,整餐下來,覺得比較好的就只有龍虾和帶子。
2018-11-12 178 瀏覽
第一次食無煙串燒好神奇,重點係真係一啲煙都冇,燒完都吾驚成身都一陣味。叫左個海鮮大會仲有啲以為係細碟嘅錫紙焗海鮮,啲帶子超大粒,仲要係燒完都食到鮮味先最難得,錫紙焗海鮮仲要係超出預期地大份!少見地有原條燒茄子,仲要係好味嘅燒茄子,值得再食次!又有細心職員教學點用個爐,同用咩醬先鎖到串燒啲汁,又多醬同調味料簡,可以自己落孜然粉,吾驚會落得太多或者吾夠!very nice!啲野飲都絕對係重點,啲顏色好靚之餘又好飲,好彩一啲都吾似藥水味!值得再食嘅串燒!

少見地有原條燒茄子,仲要係好味嘅燒茄子,值得再食次!

值得再食嘅串燒!
2018-11-02 540 瀏覽
好少可食完野會寫食評,因為食完通常都唔記得,但今次不得不寫的原因係佢實在太合我意,絕對要寫寫同讚讚。我鐘意食燒烤,特別係大陸果隻,鐘意佢舒舒服服有人燒完拎俾你,一邊傾住閒計飲住杯啤酒,孜然粉的味道亦令我每次食落都有驚喜,而觀塘呢間一黎度,竟然完全符合哂我心意。座位闊落,梳化坐得舒服;枱中間有個燒烤爐,爐既設計特別,將支鐵簽放上去佢會以均速自己慢慢轉,岩哂我呢類懶人;最神的是佢發熱線放左係兩邊,底下會有一盤水盛載著滴落黎的油,所以你唔會見到一間食燒烤的店有太多的油煙,食完行出去,我套西裝唔會有太大的油煙味。食物方面,老闆介紹我食午餐肉。心諗:午餐肉?喔,原來午餐肉放落去燒,佢外皮會慢慢烘到脆身,內裡熱度剛好,咬落軟淋淋;另外的仲有棉花糖,又一必食之選;肉類同蝦好新鮮,老闆話一放落爐到時候就可以搽佢自家製的蜜糖照燒汁,配以孜然粉黎食。順帶一提,好似我呢類都鐘意食辣的人呢,老闆會拎佢支私伙重慶麻辣粉黎招呼我,而佢本身溝落的辣味孜然粉,比例亦很適中。哇!我諗我以後都唔洗特登再上大陸去食,呢度已經滿足哂我的需求,同客傾計,約fd食飯絕對一流。

座位闊落,梳化坐得舒服;

另外的仲有棉花糖,又一必食之選;

2018-10-29 373 瀏覽
首先我去過好幾間串燒店,這間地方很大坐得又舒服,價錢很便宜一個餐有二十串左右都係188蚊,有蝦串丶鱔丶牛肉丶雞肉等等(由其是鱔串特別好味),仲有啲小食有燒茄子、燒扇貝、燒蠔都好好味,服務態度都好好,一大班人去傾下計食串燒都係一個好選擇!

2018-10-24 332 瀏覽
一間有heart的串燒吧.....首先,剩係特飲都十幾廿款....款款都色彩繽紛,仲要好好味!串燒有專為牛魔皇而設嘅各種牛肉,牛柳,牛脷.....如果唔食牛,豬肉,海鮮,包羅萬有....不得不提嘅係豬腩肉.....經過行政總廚嘅教路,喺燒之前掃上佢地自家特制嘅蜜糖燒烤醬....味道果然係無得頂!食過真係返唔到轉頭!店內地方也很寬敞,店員又親切有禮....所以決定一定會再去!
店內地方也很寬敞,店員又親切有禮....
所以決定一定會再去!
2018-10-24 283 瀏覽
朋友介紹呢間新開官塘區樓上餐廳,佢哋主打晚上一抬一爐串串自己燒嘅,新開地方濶倘環境舒適,店員服務一流,中午有午餐set lunch提供,今日午餐食印尼炒飯,味道唔錯!
Fusion
2018-10-24