2020-01-07 4302 瀏覽
和小朋友在附近工厦開party,完左後到駱駝漆大廈一座5樓的自家燒吧,任食任飲自助串燒,串燒識自轉唔洗煩要人手反轉,仲有小單可以剔額外食品飲品,認真不錯。由於我哋第一次去呢間,店員好細心有禮地解釋d野食放邊,有咩可以額外落單叫,每款醬料都講一次係幾時落,及咩味道。最開心係有腐乳通菜或蒜蓉唐生菜任叫任食,雖然唔洗另外加錢,味道卻好食!串燒好熱氣,多謝店家提供即煮蔬菜美中不足係環境不是太整潔,牆邊好多塵⋯

美中不足係環境不是太整潔,牆邊好多塵⋯
墨魚咀
蒜蓉唐生菜
自轉串燒
2020-01-05
墨魚咀
蒜蓉唐生菜
自轉串燒
2020-01-06 1917 瀏覽
當日下午先即時打去BOOK台都有位, 我地食9點至11點時段, 價錢都算合理上到去即刻可以入座, 有肉類, 疏菜類, 熟食同甜品等等, 雖然每類選擇都唔算多, 但勝在味道都不錯 !仲有一D需要收費既食物可以選擇, 飲品方面, 有多款熱飲, 岩哂我呢類唔飲凍飲既人!員工及經理既態度都好好, 間中會上前提示你既串燒已夠熟可食用, 又教你點睇已經熟左未仲有張台都好闊落, 坐得幾舒服, 冷氣都夠, 因為個爐都幾熱, 最怕冷氣唔夠會好焗促, 餐廳整體環境都唔錯~洗手間環境可以接受但可以更好下次都會再黎幫襯 !
餐廳整體環境都唔錯~洗手間環境可以接受但可以更好
下次都會再黎幫襯 !
2020-01-05
  • 雞翼
  • 豬肉
  • 牛肉
2020-01-03 1650 瀏覽
朋友介紹官塘工厦BBQ放題!而且網上見好多人讚好!為食既我當然要搵朋友一齊試吓啦!佢有分幾段時間!岩晒唔同時段嘅朋友!嘩!超多野食!而且除左紙包同罐裝飲品外!另外仲有其他特飲!簡直好過去燒烤場!仲有個重點係!你會發覺有好新穎感覺!先講環境同食品!每樣食品有清晰說明(唔係間間放題食店會咁做)而且擺放衛生!呢樣已經夠抵讚!另一大大賣點!係完全唔使用手定位燒烤!簡直好似有人服侍一樣!佢有一座自轉式燒烤爐!一邊自己自轉式燒烤!自己又可以無負擔式狂食!超開心!而且服務又細心!不時會留意火爐控制!抵讚!
2019-12-28 953 瀏覽
冬節食飯,今年我地特別D,唔去酒樓食飯,而係去自家燒吧BBQ,自家燒吧位於官塘駱駝漆大廈,由官塘地鐵站步行只需5分鐘左右,方便就腳。6:00到達,已經9成滿座,不用等位直接入座。餐廳燒烤爐係用發熱管,所以成間餐廳都不會好煙,太大陣味,而且食完最緊要唔會太熱氣。食物種類有成十幾二十款,腸仔、午餐肉、黑椒牛柳、雞串、車厘茄、棉花糖、菠蘿、台灣腸、菇類、羊肉、燒賣、粟米等等,另外仲有甜品、冷盤有蝦、青口。格離仲有熟食,有雞翼、炸雞塊、菜等等,枱上點餐紙,都有好多款食物選擇,仲要任食架,有炒粉麵、黑松露薯條、炸餃子、炸雞中翼蒜蓉焗生蠔等等。飲品有紙包飲品同即沖飲品好方便,已經串好一串,轉幾分鐘就食得,仲有3隻醬比你搽,有辣醬、蜜糖、燒汁蜜糖,而我最鐘意就係加孜然粉,有辣味、花生味、原味,3款都好香好惹味睇下蜜糖雞翼燒得幾靚,仲有必食燒菠蘿又甜又多汁甜品細細杯,可以食多幾杯

飲品有紙包飲品同即沖飲品

睇下蜜糖雞翼燒得幾靚,仲有必食燒菠蘿又甜又多汁

甜品細細杯,可以食多幾杯
2019-12-27 687 瀏覽
燒野食唔一定要去燒烤場,室內都可以燒野食。冬天一定會去燒野食,今次比我發現了有室內燒野食,即刻約埋老公去。一入餐廳唔會有好煙好焗既感覺,餐廳好多座位,有二人,四人,六人座位,張枱夠大,夠闊落,坐得舒服食物一邊是串好一串串既食物,另一邊凍櫃有甜品、冷盤、生果,海鮮。除左BBQ,仲有熟食,靚湯飲,枱上亦有點餐紙可以點食,都係免費架。食物已經串好,只要放在燒烤爐上,就會自轉,連反都唔駛反,岩晒我以d懶人,燒烤爐旁有3款醬汁,可以加落食物到,仲有3款調味粉,燒出黎已經好香好香。食物方面,醃左既肉夠入味,由其黑椒牛肉粒,牛肉粒軟腍,黑椒味濃,辣味雞肉入味,好滑最後食埋甜品,就完美啦。

最後食埋甜品,就完美啦。
2019-12-24 315 瀏覽
突然想燒嘢食,但上網搵好多燒烤場都淨係得晚市,同埋要4人以上。搵到呢間有午市,2人以上,係OpenRice 仲有coupon 共收$136/人,買左$88 coupon, 到時比$48 服務費,早一日whatsapp訂位,燒3 hrs👍🏻有沙律,熟食,飲品,雪糕,湯食物都幾多款式,肉、牛、羊、蔬菜、菠蘿都有最緊要有棉花糖👍🏻👍🏻👍🏻Bbq最鍾意就係最尾燒棉花糖😻自轉形式燒,擺左落去就唔洗理佢😄燒一陣拎起就食得,佢仲有3種醬汁提供平時bbq最驚燒得唔均勻,又唔知幾時要反下d食物,呢個設計幾好!可能因為我地閒平lunch去,唔係幾多人,不過岩晒我同朋友靜靜地傾下計😀另外佢仲有啲點餐紙,有價錢嗰啲要額外收費,冇價錢既就唔洗加錢平時收費都合理👍🏻$136/人 燒3小時都幾抵,最緊要係人少少兩個都ok👍🏻如果飲品有涼茶/無糖飲品就更適合bbq飲
有沙律,熟食,飲品,雪糕,湯
食物都幾多款式,肉、牛、羊、蔬菜、菠蘿都有
最緊要有棉花糖👍🏻👍🏻👍🏻
Bbq最鍾意就係最尾燒棉花糖😻
自轉形式燒,擺左落去就唔洗理佢😄
燒一陣拎起就食得,佢仲有3種醬汁提供

平時收費
都合理👍🏻

$136/人 燒3小時都幾抵,最緊要係人少少兩個都ok👍🏻

如果飲品有涼茶/無糖飲品就更適合bbq飲

用餐優惠
優惠券
女生總是發愛黏在一起,就連去廁所也想找同行人。所以聚會都特別多、慶生又多,所以呢度有得玩又有得食,寓晚飯於娛樂,絕對適合聚會同慶生亦都好岩忙碌的都市人可以放鬆一下。畢竟辛苦工作一整天,下班當然要善待自己,與朋友晚飯輕鬆下,聚一聚,今晚選了觀塘的【自家燒吧】。【自家燒吧】位於觀塘駱駝漆大廈1座,離地鐵站近近地,上到去冇Book位既關係等左一陣就可以入座啦。話時話呢度真係幾多人黎食,可能真係貪得意得黎野食又唔差吧!唔洗自己落手反轉肉串,最啱晒懶鬼呀!入面非常闊落,以為一眼望晒點知轉彎都有位又有野食!呢度座位主要以卡位為主,多是長凳,不會太逼。可以放好多碟野食。BTW串燒BBQ放題,每張枱都有自轉燒烤爐、醬汁同調味粉。.店內有3款醬汁,包括自家製蜜糖燒汁、酸辣醬和番茄檸檬醬,我偏好蜜糖燒汁,蜜糖加左落去,可令肉類味道香甜。就好似平時BBQ咁呀。至於調味粉分別是原味孜然粉、麻辣孜然粉和花生芝麻孜然粉。我就覺得麻辣孜然粉就最Match,辣辣地但又食到D肉味好正!.🌟店舖設有兩個開放式凍櫃,一邊放滿了生的串燒,款式約30款,如牛肋肉、雞翼、豬腩肉、羊肉,以及粟米、脆肉瓜等蔬菜。BTW當中肉類其實真

BTW串燒BBQ放題,每張枱都有自轉燒烤爐、醬汁同調味粉。
🌟店舖設有兩個開放式凍櫃,一邊放滿了生的串燒,款式約30款,如牛肋肉、雞翼、豬腩肉、羊肉,以及粟米、脆肉瓜等蔬菜。BTW當中肉類其實真係好多,所以不同肉類都貼有卡配置以作識別。

🌟另一邊凍櫃就係頭盤咁,細細件既前菜同埋細細件既甜品、仲有D海鮮同生果集於一個凍櫃。有蝦沙律、三文魚沙律和鰻魚沙律。可以由頭食到落尾架

🌟轉彎位有D熟食,好似蒜蓉焗生蠔、餃子、炸雞翼、薯圈、西蘭花等熟食可任食只要放下串燒就可以等開餐,真正既食住先!不過食物質素都唔差架!

燒蠔雖不算飽滿,但惹味得來能嘗到蠔鮮,如果於熱盤區自取的蒜蓉燒蠔,若然被人掃清光的話,也可下單再點。

拎晒想食既野埋位啦,所有串燒都會以金屬籤串好,只要將籤上花邊位置卡進爐邊,即可自動旋轉,我為串燒塗上醬汁,其實呢3隻味...都各有各好,等候約3-7分鐘左加因為實係要視乎不同食物,熟透就可食用啦。

🌟食食下都想飲野,任飲汽水、紙包飲品仲可以叫其他飲品既汽水、檸檬茶、菊花茶、柚子蜜和蜜桃紅茶均是任飲,特飲需另外加錢,$7-10一杯。

埋位見野食都差唔多食得,牛肋條、牛肩肉串、雞中翼串、豬腩肉串、新疆羊肉串、叉燒、豬肉串等,我有幾款都推介架!牛肋肉、牛舌、雞中翼串都好唔錯,簡單燒起便是皮脆肉嫩,肉汁多多。

新疆羊肉加孜然粉會令肉味更突出。另外包心丸內有流心芝士,烟韌滋味。

牛肋條、牛舌、多汁味濃特別有口感,彈牙多汁加上燒汁的甜香,非常惹味。

甜品,我當燒棉花糖就係啦,因為燒棉花糖真係好正,食完充滿幸福感。不過用左自轉燒烤其實不會怕燒焦棉花糖,係會令燒到棉花糖外脆內軟。係我燒到過左小小龍~

BTW甜品種類不多,但雪糕也是任飲任食有牛奶樂和各款雀巢牛奶公司雪糕。另外有士多啤梨奶凍、藍莓奶凍、啫喱、雪糕和雪條。好豐富。

整體而言,自轉燒爐的熱力平均,容易掌握,故串燒都可保有肉汁,不過要註意一次過不能放太多串燒,否則自轉時會互相卡住呀而且成晚店員也會Refill,速度都會好快,最後提一提最好黎食野Book一Book位會好D,因為等既話有機會都等好耐架!新鮮配料滋味享受,環境舒適寬敞,岩晒一家大細、三五知己聚會喔。
<5:00-7:00pm $188* 任飲任食2小時
(3人同行1人半價 , 6人同行1人免費)
平均每位$157起*🤗🤗>
<7:00-9:00pm $218* 任飲任食2小時>
<9:00-11:00pm $188* 任飲任食2小時
(3人同行1人半價 , 6人同行1人免費)
平均每位$157起*🤗🤗>
  • 叉燒
  • 蒜蓉焗生蠔
  • 薯圈
2019-12-16 175 瀏覽
在觀塘區看到這食店,主打食串燒放題,於是走入食店內,環境尚算整潔,坐下先點了一些熟食,蒜蓉焗蠔、魷魚圈等,味道不錯,而在自助吧有燉煮牛尾,牛尾滑及軟身,串燒種類也算多選擇,唯部份在點餐紙上標明另需費用,如鷄軟骨串,海蝦等這有點美中不足
2019-12-15
  • 熟食
  • 甜品
  • 蒜蓉燒蠔
2019-12-02 4287 瀏覽
之前都已經好想試依間自家燒吧,特別秋天真係好想BBQ。而且地方都好近觀塘地鐵站,價錢大約$208 +1,我覺得都算幾唔錯。一入到去環境都好舒適,裝修都幾特別,有好多放喺牆嘅相同車牌。而且就算係二人嘅位置都好大。我餐廳好細心咁樣配有三種醬料,包括左泰式辣醬,茄汁同埋蜜糖燒汁。等你去燒嘅時候仲可以用唔同嘅醬料,調出自己鍾意嘅味道。串燒嘅種類非常多,基本上你諗到嘅都會有。我比較推薦係燒牛肉同埋燒叉燒。而且佢係放題可以任食! 等嘅時候你仲可以試埋熟食,佢哋嘅吉列魚餅,蜜糖雞翼都超級好食另外仲有冷盤 包括有青口同埋凍蝦,當然唔少得仲有芒果布丁同埋啫喱等等嘅甜品。另外佢哋仲有三張放題嘅點餐紙,款式都好多,而且仲要係免費。我覺得腐乳通菜同埋蒜蓉焗豪都好抵食!一邊食住豐富嘅食物,一邊等佢自己燒嘢食,絕對回到本呀!我覺得佢自動燒野食真係好方便, 方便嘅原因唔使講啦,你只係要放想食嘅嘢,佢就會自動咁樣平均地轉動,所以燒嘅嘢食,火侯都智岩岩好!趁着冬天要去食多幾次啊!

一邊食住豐富嘅食物,一邊等佢自己燒嘢食,絕對回到本呀!

2019-12-01 2176 瀏覽
約了住觀塘的好友吃晚飯,她說秋高氣爽,最好去燒烤,就帶我來了自家燒吧。原來是家放題式的餐廳,顧名思義,選喜歡的食物,自家燒烤。食物已預先以金屬簽枝串好,有齒輪的一邊,放在軌道的凹位,燒物就會自轉。大約轉動5-6分鐘就可吃了,隨個人喜好加上調味料,操作容易,頗有趣!這種燒烤爐,不需明火,以旁邊的發熱暖管把食物烤熟,熱力均勻,感覺也較不易上火。下面放了清水,食物爆開時油份會滴在水中,完全沒有油煙。有三種醬汁: 蜜糖燒汁、檸檬茄醬、泰式燒汁。三種孜然粉,分別是原味、辣味和花生味。自助任選的食物包括燒物、沙律、冷盤、熟食、湯品、生果、甜點,另外還有可以點選的。個別較特色的小食、燒物和飲品需要額外收費, 其他都是不另收費任點任食的。點了自家製菊花茶,夠清熱,最喜歡它無糖,飲得放心,不怕多吃了糖。叉燒、豬肉串、番茄牛柳、肉質都不錯,加些蜜糖燒汁,更香口又有點甜蜜味。包心丸內有流心芝士,烟韌滋味。青芥末丸,芥末味不太濃,但有魚味!較喜歡龍蝦丸,爽口彈牙,灑上少許孜然粉更惹味!烤菌類時蔬,翠玉瓜、秋葵、冬菇、蕃茄,爽!點了熟食,魚肉豆腐內有芝士,好味。蒜蓉焗生蠔也不錯。西瓜、菠蘿總是受歡迎的。自助的熱

有三種醬汁: 蜜糖燒汁、檸檬茄醬、泰式燒汁。

三種孜然粉,分別是原味、辣味和花生味。

較喜歡龍蝦丸,爽口彈牙,灑上少許孜然粉更惹味!

烤菌類時蔬,翠玉瓜、秋葵、冬菇、蕃茄,爽!

自助的熱盤有幾款,焗西蘭花椰菜花矮瓜、紅蘿蔔白蘿蔔炆豬骨。多蔬菜,炆得夠腍及入味。金沙骨啖啖肉。

除了燒物之外,還有沙律吧、水果、熟食和多款甜品

青瓜沙律、中華沙律 ,清涼醒胃。泰式鳳爪,酸辣、爽口而腍軟!

近收銀處還有個雪櫃 !可以任吃雪糕和雪條!

晚餐2 小時放題,按時段收費,星期一至四 : 5-7 : $188 , 7-9 $ 218
9-11 $188。
星期五六日、公眾假期及前夕,分别是$208 , $238, $208。
小童有優惠,價錢由 $98至$148 不等。

• 包心丸
  • 番茄牛柳粒
  • 义燒
  • 龍蝦丸
  • 魚肉豆腐
2019-11-28 309 瀏覽
唔會搞到個身臭崩崩嘅串串燒🔥(為食評分:6/10) (整體評分:7/10)。Lunch放題($78/1hr)環境舒服,位置寬敞重點:不會大油煙味!自助式拎野食,再有員工細心教點燒👍🏻。除左串串燒仲有好多熟食係任你order!熟食天使麵🔥超級好吃😋推介芝士焗蠔也不錯👌🏻仲有沙律,多款前菜,水果和甜品都係任食,呢個價錢性價比真係超高!。不過唯一是串燒肉類比較鹹,較為重口味如果味道淡一點,再自由加味粉或醬料感覺會好味好多🤤。特飲又靚又好味💓整體都幾好!推介大家來試下🥰
唔會搞到個身臭崩崩嘅串串燒🔥
(為食評分:6/10) (整體評分:7/10)

Lunch放題($78/1hr)
環境舒服,位置寬敞
重點:不會大油煙味!
自助式拎野食,再有員工細心教點燒👍🏻

除左串串燒
仲有好多熟食係任你order!
熟食天使麵🔥超級好吃😋推介
芝士焗蠔也不錯👌🏻
仲有沙律,多款前菜,水果和甜品
都係任食,呢個價錢性價比真係超高!

不過唯一是串燒肉類比較鹹,較為重口味
如果味道淡一點,再自由加味粉或醬料
感覺會好味好多🤤

特飲又靚又好味💓
整體都幾好!推介大家來試下🥰
2019-05-08
  • 天使麵
  • 蒜蓉燒蠔
2019-11-01 557 瀏覽
燒烤就試得多,上網發現d間串燒,近期做優惠(計番都唔算平)。橫掂都好耐都冇出街食,而且睇影片介紹都可以,咪試下上去幫親下啦。都知道響(工廠大廈)入面,一開就見到,都容易搵。唔知係咪同團購9點先入得,好少人😏,環境衛生可以。 坐低之後就有人講點開爐同埋點餐。(串燒凍櫃)櫃內有串燒串另一面有甜品(數量好少)有熱盆但冇嘢食,有飲品。....數量同款式唔太多,味道有d咸,又唔似影片上放唔同串燒一齊燒,浪費時間(限2小時)。服務就唔得,木口木面又冇禮貌,同佢講嘢冇反應都唔知收唔收到。最後,係我有我快樂便算!試問我又點會再幫親。(工廠大廈2佰幾1位,去邊都有啦)好伏囉…。
,咪試下上去幫親下啦。
…。
2019-10-27
用餐優惠
團購
懶人去的自轉燒烤💕覓食搵到去工廈!第一次玩擺上去自己轉既燒烤,室內唔會話好大煙,冷氣好足夠~所以唔會熱唔會焗!店員服務都好貼心,會主動教點樣用個爐,大概燒幾耐~食品:醬汁款式:1.蜜糖BBQ 2.泰式辣醬 3.檸檬茄汁調味粉:1.孜然粉 2.原味 3.花生🥜用得最多就係泰式辣醬、蜜糖,甜甜地辣辣地夠惹味,記得係未熟之前擦!轉到差唔多再擦多下串燒推介:蜜汁叉燒肉(燒完之後滴埋油真係香到不得了)雞畀菇(軟軟多汁好味道😆)泰式雞翼(入味而且好香~雖然要等耐D)棉花糖(軟綿綿又焦少少既時侯太吸引了)燒菠蘿🍍(多汁又酸甜)仲有好多款式你地自己發掘啦!一般串燒5分鐘左右就可以食~等待⌛️期間都可以去試下佢既熱盆,有炭燒豬頸肉、炸雞翅、蒜香生蠔等,味道全部都好入味,但可能一次出的份量比較多,所以擺擺下會凍左少少,如果考慮可以出少D或者加熱方面可以做得更加好冷盆方面都有凍螺、凍蝦🦐、煙薰三文魚沙律、水果🍉等提示:雖然一個架可以擺好多串燒,但避免互相自轉個陣會卡住,最好隔開擺!反正一次過都食唔到禁多🙈甜品:即場打卡會送水果冰,賣相以放題的質素黎講都有心機,有得自己加適量的🍓醬,唔會太甜,份量頗多,可能因為

食品:
醬汁款式:
1.蜜糖BBQ 2.泰式辣醬 3.檸檬茄汁

調味粉:
1.孜然粉 2.原味 3.花生🥜
串燒推介:

蜜汁叉燒肉(燒完之後滴埋油真係香到不得了)
雞畀菇(軟軟多汁好味道😆)
泰式雞翼(入味而且好香~雖然要等耐D)
棉花糖(軟綿綿又焦少少既時侯太吸引了)
燒菠蘿🍍(多汁又酸甜)
仲有好多款式你地自己發掘啦!

冷盆方面都有凍螺、凍蝦🦐、煙薰三文魚沙律、水果🍉等
甜品
即場打卡會送水果冰,賣相以放題的質素黎講都有心機,有得自己加適量的🍓醬,唔會太甜,份量頗多,可能因為我串燒食得太飽😂如果唔夠仲有大量自取的甜品🍮
2019-10-24 466 瀏覽
哈哈哈我又食串燒啦,今次係78蚊一小時仼飲仼食 懶人自助燒烤!行過觀塘駱駝漆大廈,有人派傳單見到$78蚊午市放題咁抵就衝左上去啦。閒日午市黎講,生意算唔錯,見到有啲人氣,所以決定試試!除咗串燒之外,仲有啲熟食、沙律同甜品,款色選擇都幾多。雖然串燒係主打,但其他野食一啲都唔馬虎,大讚下個波羅雞粒炒飯,有泰國餐廳嘅感覺,炒得好好食!不過放題點可以食飯咁冇大志!所以同朋友share每人幾啖剛剛好。不得不推薦既當然係串燒,其實好好玩😂睇住佢一路自己轉轉轉,同朋友傾下計得閒搽下醬汁就食得啦。老闆仲好貼心行過嚟教我地燒菇嘅技巧整體來講CP值勁高!大推!!

整體來講CP值勁高!大推!!
熟食
波羅雞粒炒飯
黑松露薯條,日式炸餃子
2019-10-23
熟食
波羅雞粒炒飯
黑松露薯條,日式炸餃子
2019-10-23 348 瀏覽
想食又想玩,可以考慮下呢間。本身打算過黎食burger,到左先發現星期日唔開。諗緊轉去食乜就俾下面既姐姐宣傳成功!佢既價錢又唔算貴,同埋都叫做任飲任食。我地叫左兩個鍾,不過我建議一個鍾都夠了,兩個原來太長!佢外面有唔同串燒拎,例如牛羊雞串,茹呀,秋葵呀,粟米等等。都有少少生果,沙律,麥樂雞等等可以夾。除此之外,都有啲小食紙可以叫。款式都算多,不過有啲要加錢。不過我覺得免費既都夠食。佢既串燒有個架俾你燒,識自己轉,好得意。有幾隻醬同粉俾大家調味。小食例子如下。埋尾有巢雀雪糕,不過我就prefer燒cotton candy,正正正!值得一試!
想食又想玩,可以考慮下呢間。
本身打算過黎食burger,到左先發現星期日唔開。
諗緊轉去食乜就俾下面既姐姐宣傳成功!

佢既價錢又唔算貴,同埋都叫做任飲任食。
我地叫左兩個鍾,不過我建議一個鍾都夠了,兩個原來太長!

款式都算多,不過有啲要加錢。不過我覺得免費既都夠食。

佢既串燒有個架俾你燒,識自己轉,好得意。

有幾隻醬同粉俾大家調味。

小食例子如下。

值得一試!