2021-10-12 73 瀏覽
難得密友得閒,同佢去食石板燒肉,見到有個豐富二人餐,好多肉類,餐廳有間房仔,想要有privacy 靜啲位置,都有,座位舒適。出面自助吧以為得白飯同麵鼓湯,點知仲有菜絲沙律和粟米粒,套餐叫了日本A5佐賀和牛二人前$525,先上日本A5佐賀黑毛和牛,牛肉顏色鮮豔,油脂分布均勻。急不及待燒來食,超好食,油香味十足,口感軟淋,點上旁邊滲了蒜片的醬汁,好味。另一碟肉好似已燒至5成熟,等你可以輕易放上石板上再燒至喜歡的熟度。美國極黑豚,切開燒,切時已感覺軟淋,另外有美洲頂級羊扒,煎香,連骨的肉連少少筋,份外有嚼口,羊味夠香,唔會羶。燒肉時,可隨意加入調味料,有岩鹽和黑胡椒,還有生姜燒汁和燒肉汁,食肉時沾上,令肉味提鮮。再來牛肉,美國黑安格斯牛膈肌,牛味濃,用來餸飯再加少許飯素,一流。再燒兩粒北海道珍寶帶子,好巨型,鮮甜。最後係日式清酒煮蜆,雖然一碗仔,但數量都多。

出面自助吧以為得白飯同麵鼓湯,點知仲有菜絲沙律和粟米粒,

套餐叫了日本A5佐賀和牛二人前$525,

先上日本A5佐賀黑毛和牛,牛肉顏色鮮豔,油脂分布均勻。

美國極黑豚,切開燒,切時已感覺軟淋,

再燒兩粒北海道珍寶帶子,好巨型,鮮甜。

最後係日式清酒煮蜆,雖然一碗仔,但數量都多。
2021-10-07
2021-10-12 55 瀏覽
上次食過神石燒,覺得質素唔錯,今日放工約同事去食。入座前錢先購餐,我地點了日本A5佐賀和牛二人前 $525,入座後等一等,就有服務員送餐🥰味噌湯,薯仔沙律,蔬菜沙律🥗,白飯任添。味增湯調味都幾好,唔算太鹹,可以飲多幾碗。薯仔沙律🥗作為前菜都好食,我食咗兩碗。蔬菜沙律加點芝麻醬就Perfect啦!白飯話係來自日本,仲有飯素比你加,點都要食返碗🤪。醬汁都有好幾款俾你揀,有柚子汁,意大利黑醋汁,芝麻醬,燒肉汁,生薑燒肉汁。日本A5佐賀黑毛和牛 🐄100 g日本A5和牛質素一定冇得輸,油花好靚,非常均勻,喺熱石上自己燒,睇住和牛油脂被迫出,再燒至自己喜好的熟到,入口即溶,牛香滿滿😚其他肉類燒至四成熟左右,再自己於熱石上加熱。美洲頂級羊扒🐏120g因為我唔食羊嘅關係,所以兩塊都比晒同事食,佢話羊味濃郁,食得超開心。美國極黑豚 🐖200g呢個豚肉一定要讚下,燒至全熟但一點都不鞋口,肉汁還很豐富,亦沒有豬騷味。美國黑安格斯牛隔肌🐮200g牛隔肌厚切,比和牛有咬口,燒至五成熟左右,入面仲帶啲嫩紅色就食得,肉質軟腍,牛味濃郁,讚!北海道珍寶帶子2pc帶子很大隻,口感很爽,鮮味十足。日式清酒煮蜆 清酒煮蜆
上次食過神石燒,覺得質素唔錯,今日放工約同事去食。

白飯話係來自日本,仲有飯素比你加,點都要食返碗🤪。

日本A5佐賀黑毛和牛 🐄100 g

其他肉類燒至四成熟左右,再自己於熱石上加熱。

美洲頂級羊扒🐏120g

美國極黑豚 🐖200g

美國黑安格斯牛隔肌🐮200g

北海道珍寶帶子2pc
帶子很大隻,口感很爽,鮮味十足。

日式清酒煮蜆
清酒煮蜆係絕配,但因掛住燒啲肉,凍左先食😅就冇咁正。

塊石燒燒下唔夠熱,都可以要求服務員更換呢🥰
2021-10-10 42 瀏覽
之前見其他分店有好多好評,已經想試,終於嚟到將軍澳開分店,唔想煮飯就落去開飯。兩個人咩都想試,決定叫日本A5佐賀和牛二人前,因為有牛、有豬、有羊,重有海鮮。1) 日本A55佐賀黑毛和牛100G淨係睇到肉的雪花就知夠哂味道!雖然係薄切,但係無影響味道,入口牛肉味重!2)美國極黑豚 200g 豬厚度十足,要D時間慢慢烤熟,但味道不俗。3)美州頂級羊扒 120g 濃郁羊味,好羊者一定好鍾意食。4)美國黑安格斯牛膈肌200g 呢個份量十足,而且好有驚喜,除左厚切之牛肉味好濃,性價比高!另外,白飯、湯、沙津都可以任添,白飯係日本米,而湯有兩款,有泡菜牛肉同麵豉湯,一定唔會肚餓。
之前見其他分店有好多好評,已經想試,
終於嚟到將軍澳開分店,
唔想煮飯就落去開飯。

兩個人咩都想試,決定叫日本A5佐賀和牛二人前,
因為有牛、有豬、有羊,重有海鮮。

1) 日本A55佐賀黑毛和牛100G

2)美國極黑豚 200g
豬厚度十足,要D時間慢慢烤熟,但味道不俗。

3)美州頂級羊扒 120g
濃郁羊味,好羊者一定好鍾意食。

4)美國黑安格斯牛膈肌200g

另外,白飯、湯、沙津都可以任添,
2021-09-14
早幾日入東港城買嘢, 路過神石燒牛扒水產專門店 。門口放了一部自動售賣機 ,好似日本咁, 買咗飛,然後進店找位置坐下 。餐廳自助形式, 裝修簡單 ,快餐店裝修, 冷氣好強勁。抽風系統都好勁,無咩油煙味不收加一服務費 ,,自己取餐具, 斟水湯,飯和沙律任食等食物嘅期間我哋自己攞咗啲沙律 ,飯同湯 椰菜沙律非常新鮮,加咗啲柚子汁酸酸咪咪好開胃 !隨後食物就送上嚟我哋叫咗一個二人set 我哋嘅套餐, 除咗a5和牛之外, 食物其他肉類都預先煎到半熟店員會為我們送上一塊熱石。 食物就依自己喜好去加熱,熱呼呼的, 好有氣氛日本a5佐賀黑毛和牛肉眼100 gram 100 gram嘅和牛有八片白色脂肪如雪花般佈滿在紅色精肉中,因此被油花入口後肥而不膩的脂肪就會在舌頭上,肉質鮮嫩,口感極佳,肉多汁細是絕對必吃的美國極黑豚200G足足兩大塊造,肉味相當濃郁,每一口都充滿著肉汁,一食就停不下來, 瘦肉和大理石脂肪系的分佈均勻。 味道甜,脂肪,甜,多汁,肉質非常有彈性,非常美味肉質柔嫩多汁,美味可口 日式清酒煮蜆清酒煮蜆也很鮮甜。清酒經過煮熱後味道更加香濃,沒有沙北海道珍寶帶子 大大粒,燒後肉質仍鮮嫩滑溜,

不收加一服務費 ,
,自己取餐具, 斟水
湯,飯和沙律任食

等食物嘅期間我哋自己攞咗啲沙律 ,飯同湯 椰菜沙律非常新鮮

,加咗啲柚子汁酸酸咪咪好開胃 !隨後食物就送上嚟

我哋叫咗一個二人set

我哋嘅套餐, 除咗a5和牛之外,

食物其他肉類都預先煎到半熟

日本a5佐賀黑毛和牛肉眼100 gram

100 gram嘅和牛有八片

,肉質鮮嫩,口感極佳,肉多汁細是絕對必吃的

美國極黑豚200G足足兩大塊

日式清酒煮蜆
清酒煮蜆也很鮮甜。清酒經過煮熱後味道更加香濃,沒有沙

北海道珍寶帶子
 大大粒,燒後肉質仍鮮嫩滑溜,肉質極具彈性
味道純淨甘甜

美國安格斯牛膈肌 200g

好大塊, 放上 高溫熱石板自助煎, 自己控制熟度, 相對和牛廋一點,但肉質嫩滑油花分布均勻要稍為燒久一點,口感豐富,肉汁也很足

美洲頂級羊扒 120 gram
有兩大件
羊扒,肉質軟,稍為醃過所以沒有羶味
細緻軟嫩的口感,羊架真係令我喜出望外!好juicy
非常滿足的一餐
2021-10-04 52 瀏覽
餐廳位於坑口,近地鐵站,路程只需要五分鐘左右,冷氣充足,座位寬敞,十分舒適。這天我和朋友一同前來,我們挑選的就是二人餐,最喜愛就是餐廳提供的和牛。和牛肥瘦比例剛剛好,入口即溶,味道口感一流。另外,更有海鮮,最喜愛就是當中的帶子,絕對是刺身級數,絕對是優質的食用條件。其他肉食方面,極力推薦的就是他的羊架,全因為上乘的羊肉,味道一流。加上餐廳提供的米飯,全部也來自日本的,味道更是一流。麵豉湯任飲,又是一個充滿特色的地方,最後值得一讚的就是無限量供應的沙律,兩種不同選擇,可以配搭自己喜愛的醬汁。
2021-10-03 40 瀏覽
今晚同男朋友出左街食飯,屋企附近開左一間日式燒肉店,主打石燒燒肉,男朋友經過話好想試,我地就入去試下啦!餐廳幾有日式風味,門口有自助販賣機,好似去左日本咁樣!我地叫左一個日本佐賀和牛二人餐,包左日本佐賀和牛、美國黑豚肉、美州羊扒、美國安格斯牛隔肌、北海道珍寶帶子份量豐富食材夠哂有質素!白飯、沙律、圍巾等,全部自助式供應!和牛肉味濃厚,入口油脂豐富又夠香嫩,羊扒羊羶味濃,入口香口肉質爽嫩多汁,帶子鮮甜又夠厚肉,口感不錯我地下次再黎試過
我地下次再黎試過
之前食過九龍灣神石燒後讚口不絕, 趁暑假尾聲, 再去食返餐。原來神石燒係將軍澳東港城都有分店, 跟港鐵站相連, 非常方便!入店前先選好食物, 經職員協助於自助售賣機落單。呢度有齊豬、牛、羊、雞肉類散叫, 仲有套餐選擇。我地揀咗【日本A5佐賀和牛套餐】HK$525然後店員比咗個bibi機比我, 安排入座等待店員送餐。餐廳以長檯為主, 設自助區, 任食沙律、白飯、味噌湯、開水。檯面擺放了幾款醬汁, 將烤肉點少少食, 更能提升味道。所點嘅套餐連同熱辣辣石板同時上檯, 除了日本A5佐賀黑毛和牛, 其他食物都已預熟至3成, 自行於石板上煎烤熟就食得。石板用到不夠熱, 可以向店員更換。日本A5佐賀黑毛和牛: 色澤新鮮嫩紅, 豐富油花分佈平均, 肉質柔軟美國黑安格斯牛膈肌: 脂肪少, 肉質富有彈性, 唔會好鞋, 肉味較重北海道珍寶帶子: 表面煎至金黃, 帶子中心keep到半刺身口感, 食到鮮甜味。美國極黑豚: 肉質爽彈, 肉味濃郁 美國頂級羊扒: 有微微羊羶味, 沒有太多肥油層相連蜆肉鮮甜冇沙

我地揀咗【日本A5佐賀和牛套餐】HK$525

檯面擺放了幾款醬汁, 將烤肉點少少食, 更能提升味道。

所點嘅套餐連同熱辣辣石板同時上檯,

美國極黑豚: 肉質爽彈, 肉味濃郁

美國頂級羊扒: 有微微羊羶味, 沒有太多肥油層相連

蜆肉鮮甜冇沙
2021-08-31
2021-10-02 51 瀏覽
平時想食燒肉,一定要去日式/韓式燒肉店,所以近年石板燒肉就興起了,將燒肉變成日常的簡餐真的是太棒了 >w< 今次經過東港城發現開了一間石燒店,一查發現原來有6間分店那麼多,一定好好吃才會開這麼多分店吧。去吃去吃!!!!!!!!!!店舖的點餐流程有點特別,餐廳門口有一部售票機,需要先點餐和付款,操作流程不會太困難(旁邊會有店員幫忙),點餐之後店員會安排座位,之後等待送餐就可以。餐廳採取半自助形式,沙律、白飯和湯都是自取(分量由自己掌控),沙律有兩款:薯仔沙律&雜菜沙律,醬料什麼的都是自己下的~而調味料方面,桌上擺有燒肉汁、生薑燒肉汁、岩鹽和黑胡椒供客人自己調味。神石美國極級天然牛扒300g ($129)牛扒厚身有彈性,肉質鮮嫩,肉汁同口感都很好~因為要自己控制生熟度><所以石板上桌時有點手忙腳亂呀Ju點的是牛肉餐牌上價格最便宜的,這品質已經很好,很期待下次試更高品質的會有多美味 <3 進食時如果石板不夠熱,可請店員幫手更換的~

神石美國極級天然牛扒300g ($129)

2021-10-01 2123 瀏覽
開左一排,今日終於有機會嚟呢到試下佢既特色燒肉,被呢間吸引咗好耐因為每次行過都見到入面裝修充滿日本風情🎏🎏門口有部自助機,好似日本食拉麵咁,可以自己揀要咩肉/追加其他特色野,咁啱我地兩的人就咩都想試就直接叫左個日本A5佐賀和牛二人前!包括有兩款牛、黑豚肉、羊釟、帶子同清場煮蜆。主食嚟之前我地都去自助區食左啲薯仔沙津同泡菜湯,太心急無影低但湯好惹味同埋酸酸甜甜好開胃,沙律都keep住係凍嘅,薯仔都好爽口,自助區亦都有好多醬料任你搭配,感覺都好多選擇。主食方面,和牛肉眼每塊都係靚位,完全係入口即溶,真係全日嘅重點!牛膈肌上碟時係三大塊,建議可以將佢切細舊,加埋珍珠米,唔使落任何調味都已經帶到牛肉味出嚟😋食到停唔到口。整體其他肉都好好食,值得一題係清酒煮蜆份量都好多蜆肉都好大粒,個湯底雖然食唔出有清酒味但係都有淡淡既鮮甜味。食曬啲蜆之後友人都有飲埋個湯,一流!絕對值得一試。值得一題係職員服務態度都好好,就算黃金時間都唔會催你走,每隔一陣都會主動問吓你使唔使換過熱啲既鐵板,全場都食得好順利又好愉快~

2021-09-27
有次探朋友之後,同朋友到他家樓下廣埸選擇食乜, 最後選擇未食過神石燒牛扒水產專門店食晚飯。..先買票後才可入坐, 已包任食沙律、湯及白飯。..餐廳以日式裝潢,地方寬敞舒適。..枱上均有岩鹽及黑椒供自行調味,還有醬料有燒肉汁及生薑燒肉汁,可以沾點伴肉食。..自助區有四款醬料,另外有沙律、湯及白飯也是任食的。..取泡菜牛肉湯、新鮮脆口野菜及薯仔沙律,味道也不錯。..【日本A5佐賀和牛二人前】 $525賣相都已經知道好食好豐富有多款肉,分別有日本A5佐賀和牛100g,美國極黑豚200g,美國頂級羊扒 120g, 美國黑安格斯牛膈肌200g,北海道珍寶帶子 2個,日式清酒煮蜆。..日式清酒煮蜆,蜆雖然細細隻,但十分鮮甜。..店員提我們先煎日本A5佐賀和牛先, 之後煎其他。..將和牛及帶子擺上高溫的石板上煎,滋滋炸炸聲!可以自己控制鍾意幾多成熟都得呢!.日本A5佐賀和牛煎至外皮香脆內裡嫩滑,無得彈。...接著換了另一塊火熱熱的石板, 再繼續煎美國極黑豚及美國頂級羊扒。黑豚入口肉質細嫩,沒腥臊味;羊扒肉質鮮嫩多汁,重羊肉味。..最後煎美國黑安格斯牛膈肌,好大塊,入口帶煙韌,不是嫩嫩的口感,但牛肉味
有次探朋友之後,同朋友到他家樓下廣埸選擇食乜,
最後選擇未食過神石燒牛扒水產專門店食晚飯。
先買票後才可入坐, 已包任食沙律、湯及白飯。
餐廳以日式裝潢,地方寬敞舒適。
枱上均有岩鹽及黑椒供自行調味,
還有醬料有燒肉汁及生薑燒肉汁,可以沾點伴肉食。
自助區有四款醬料,另外有沙律、湯及白飯也是任食的。
取泡菜牛肉湯、新鮮脆口野菜及薯仔沙律,味道也不錯。
【日本A5佐賀和牛二人前】 $525
賣相都已經知道好食好豐富有多款肉,
分別有日本A5佐賀和牛100g,
美國極黑豚200g,
美國頂級羊扒 120g,
美國黑安格斯牛膈肌200g,
北海道珍寶帶子 2個,
日式清酒煮蜆。
日式清酒煮蜆,蜆雖然細細隻,但十分鮮甜。
店員提我們先煎日本A5佐賀和牛先, 之後煎其他。
將和牛及帶子擺上高溫的石板上煎,滋滋炸炸聲!
可以自己控制鍾意幾多成熟都得呢!
日本A5佐賀和牛煎至外皮香脆內裡嫩滑,無得彈。
接著換了另一塊火熱熱的石板,
再繼續煎美國極黑豚美國頂級羊扒
黑豚入口肉質細嫩,沒腥臊味;羊扒肉質鮮嫩多汁,重羊肉味。
最後煎美國黑安格斯牛膈肌,好大塊,入口帶煙韌,
不是嫩嫩的口感,但牛肉味也濃郁。
2021-09-25 1200 瀏覽
終於去咗我期待已久的燒肉店, 今晚要食好啲,叫咗個豐富二人餐。環境好舒服,有好多綠色植物,同有日本格調。 調味料擺放同出面自助吧都整齊乾淨。日本A5佐賀和牛二人前食物非常豐富已經包括海鮮類和肉類。肉類:日本A5佐賀黑毛和牛當然呢個係主打,肉質鮮嫩,食落去好juicy,有入口即溶的感覺,果然高質。美國極黑豚雖然豚肉要煮熟啲先食, 都好淋好嫩滑,份量十足。美洲頂級羊扒我同朋友都唔食羊所以轉咗雞,非常大塊, 肥瘦剛剛好,肉質嫩滑。美國黑安格斯牛膈肌呢份牛一啲都唔輸蝕,好有質感,好嫩滑,有肉味。海鮮類:北海道珍寶帶子兩粒認真大粒, 又厚身,店員話已經煮過所以輕輕燒一燒就可以,好新鮮爽滑。日式清酒煮蜆蜆size吾細, 清潔得算乾淨,冇乜沙,有用清酒, 和蒜蓉調味,特別好食。自助吧有,湯,飯,沙律菜, 薯仔沙律任添。沙律菜好新鮮,特別係薯仔沙律好好味。

日本A5佐賀和牛二人前

食物非常豐富已經包括海鮮類和肉類。

肉類:
日本A5佐賀黑毛和牛

美國極黑豚

雖然豚肉要煮熟啲先食, 都好淋好嫩滑,份量十足。

美洲頂級羊扒

美國黑安格斯牛膈肌

呢份牛一啲都唔輸蝕,好有質感,好嫩滑,有肉味。

海鮮類:
北海道珍寶帶子兩粒

自助吧

有,湯,飯,沙律菜, 薯仔沙律任添。
沙律菜好新鮮,特別係薯仔沙律好好味。

2021-09-20
日本A5佐賀和牛二人前
搬嚟將軍澳後,發覺有好多地方同餐廳都未去過,對於唔下廚嘅我倆真心超方便男友喜歡食牛, 見呢間未試過, 門面又好"日本" (因為佢有部自助售賣機)一於入去試試餐廳主要是吃石燒肉, 所以座位都幾OPEN, 沒有卡座, 咁樣就可以令空氣流通D一踏入餐廳就聽到好似"吱吱"的燒肉聲音和煙薰氣味而餐廳更提供自助區有白飯, 湯, 沙律 (兩款)可任吃的餐具, 圍巾都是自取的環境都算潔乾我們點了一份"美國金裝黑毛和牛二人前" $395包含: 美國金裝黑毛和牛 100g美國黑安格斯牛隔肌 200g美國天然雞扒 250g20cm珍寶虎蝦 x 2日式清酒煮蜆最初我以為全部都是全生的, 原來除了主角之外, 其他都是半熟的 (所以都要再燒熟才能吃)熱石是可以換的, 所以放心可以慢用在等待的期限, 緊係食下前菜先啦美國金裝黑毛和牛二人前全部都一齊上檯, 正燒就緊係燒咗主角先啦, 趁新鮮燒, 新鮮吃嘛碟邊放了一粒牛脂肪是比我地起鑊, 令到熱石表面有返少少油脂而不黏肉牛隔肌是有厚道, 所以服務生建議先切片後大概4-5成熟, 色澤紅潤, 再在熱石上燒一燒便吃得2款牛分別在熱石上燒主角油脂分佈得很靚, 厚薄適中但我們反喜
一於入去試試
一踏入餐廳就聽到好似"吱吱"的燒肉聲音和煙薰氣味
而餐廳更提供自助區
有白飯, 湯, 沙律 (兩款)可任吃的
餐具, 圍巾都是自取的
環境都算潔乾

我們點了一份"美國金裝黑毛和牛二人前" $395
包含: 美國金裝黑毛和牛 100g
美國黑安格斯牛隔肌 200g
美國天然雞扒 250g
20cm珍寶虎蝦 x 2
日式清酒煮蜆
熱石是可以換的, 所以放心可以慢用
在等待的期限, 緊係食下前菜先啦
美國金裝黑毛和牛二人前全部都一齊上檯, 正

燒就緊係燒咗主角先啦, 趁新鮮燒, 新鮮吃嘛
牛隔肌是有厚道, 所以服務生建議先切片後
大概4-5成熟, 色澤紅潤, 再在熱石上燒一燒便吃得
2款牛分別在熱石上燒
主角油脂分佈得很靚, 厚薄適中
但我們反喜歡牛隔肌, 他比較稔身, 意想不到亂切都沒有筋
比起主角已切好的牛塊, 牛隔肌咬落更啖啖肉
吃燒肉怎能少得白飯, 仲可加飯素, 超正!!

20cm珍寶虎蝦都好大隻, 不過如果上菜時不是全熟會更佳
現在似在翻熱的感覺
不過蝦的質感是有彈性的, 而不是霉蝦
成個set嚟講都中規中矩, 肉的質數是比海鮮優勝
反正來這裡預咗是吃燒肉的!
2021-09-13
5 分鐘 (堂食)
2021-09-24 21 瀏覽
今天下班之後約爸爸去吃飯,他很少吃石板燒,所以今天決定吃一頓! 我們接近7點時候來到,門口挺多人排隊呢。我們選了一個二人餐之後就坐下了,我們選的是A5和牛2人前餐。沙律,珍珠米飯和湯都是任添的,湯有羅宋湯和麵豉湯,前者偏鹹,後者偏淡,視乎各人口味吧。不過薯仔粟米和蔬菜沙律就很好吃~石板和主菜上來了~ 除了A5和牛,還有黑毛豬,牛橫膈肌還有羊扒!我們先吃的是和牛,很快熟,一口咬下去,入口即溶,牛的油香散滿口腔內。個人感覺不必蘸什麼醬汁,最多蘸點海鹽就好,不然會浪費了。之後來到黑毛豬,豬肉燒好了,蘸了燒汁,肉質挺甜的不錯。 而牛橫膈肌,蘸黑椒也不錯,肉質嫩。 最後就是羊扒了,羊騷味較輕,也適合配上不同醬料進食。總的來說,這家的肉類有質素保證,個人最喜歡當然就是和牛!

總的來說,這家的肉類有質素保證,個人最喜歡當然就是和牛!

2021-09-23 44 瀏覽
無肉不歡嘅我都愛食石燒牛,今次去左將軍澳嘅神石燒,同個fd子點左個二人餐,有和牛、煮蜆、帶子、羊肉、黑豚肉,食到捧住個肚走呀~🥩|佐賀和牛|一睇食雪花紋油脂分佈就興奮🤩燒落滋滋聲,咬落好鬆化,啲油香係口裡面,咬多幾口唔捨得吞😂🐚|白酒煮蜆|蜆肉算大隻,乾淨無沙~|北海道珍寶帶子|足足有兩大隻~好爽口|美州頂級羊架|外面已煎封好,再用石燒多一會就食得,肉質嫩滑,好有肉汁~|美國極黑豚|肉質爽脆、口感唔油膩~白飯、湯品、沙律都係任食,白飯加上飯素超好味,我食左四碗🤣美中不足唔包飲品,如果包埋會更好~
無肉不歡嘅我都愛食石燒牛,
今次去左將軍澳嘅神石燒,
同個fd子點左個二人餐,
有和牛、煮蜆、帶子、羊肉、黑豚肉,
食到捧住個肚走呀~

🥩|佐賀和牛|
一睇食雪花紋油脂分佈就興奮🤩
燒落滋滋聲,咬落好鬆化,
啲油香係口裡面,咬多幾口唔捨得吞😂

🐚|白酒煮蜆|
蜆肉算大隻,乾淨無沙~

|北海道珍寶帶子|
足足有兩大隻~好爽口

|美州頂級羊架|
外面已煎封好,再用石燒多一會就食得,
肉質嫩滑,好有肉汁~

|美國極黑豚|
肉質爽脆、口感唔油膩~

白飯、湯品、沙律都係任食,
白飯加上飯素超好味,我食左四碗🤣
美中不足唔包飲品,如果包埋會更好~

• 和牛
住喺將軍澳最開心就係唔洗去太遠都可以有間日本鐵板燒,呢間係新開㗎,平時經過都覺得好多人係門口呢!哦,原來佢有一種特色就係你先選餐後入座,幾得意喎,侍應生好有禮貌,我就揀咗一個日本A5佐賀和牛二人前套餐。😁所有餐都是跟湯/沙律/飯是放題嘅半自助餐,如果要飲品就要另外付款。沙律有兩款薯仔沙律和雜菜沙律,兩樣我都有食,好味呀就當小菜食都唔錯。飯是用珍珠米,我再加埋紫菜配料芝麻配料就咁樣食都可以食半碗。泡菜湯我覺得味道濃沃,有少許辣,如果趁熱飲會好啲。入內佈置有點日本料理feel環境幾舒服,用餐時,侍應生好好呀,時不時走埋嚟同我哋換咗塊鐵板燒,好讓溫度夠熱進行燒烤就最好。👍因為食材嘅肉類都已經差不多有一半熟了,我哋只係將餘下嘅一半未熟再用鐵板燒一燒就啱啱好熱騰騰進食了。👍😋(B)日本A5佐賀和牛二人前$525~其實呢個造套餐好豐富呢!兩個人食好夠食。日本A5佐賀黑毛和牛100g~薄薄一片片容易入口,肉汁好juicy軟綿綿。美國極黑豚200g~好大塊呀!呢個好香口,豬味唔騷,好軟淋。加埋配料令肉汁味道夠出色。👍美洲頂級羊扒 120g~有兩件,羊騷味都幾濃,好香口,用黎送飯食原來好夾㗎。美國黑安格

泡菜湯我覺得味道濃沃,有少許辣,如果趁熱飲會好啲。

(B)日本A5佐賀和牛二人前$525~

其實呢個造套餐好豐富呢!兩個人食好夠食。

日本A5佐賀黑毛和牛100g~

薄薄一片片容易入口,肉汁好juicy軟綿綿。

美國極黑豚200g~

美洲頂級羊扒 120g~

有兩件,羊騷味都幾濃,好香口,用黎送飯食原來好夾㗎。

美國黑安格斯牛膈肌200g~

呢個冇得輸,完碌碌好肥厚,一小舊一小舊肉汁好juicy 加少少燒汁更提鮮。

北海道珍寶帶子 2pc~

兩粒圓碌碌,輕輕鬆鬆燒下就可以進食。

日式清酒煮蜆~

呢個不用燒,就咁食便可,酒味不算濃郁,蜆肉肥厚,有蒜片同洋蔥配搭好出色。

總結~下次要試埋平日限定/午市限定先,住喺附近首選。👍

2021-09-13
  • 日本A5佐賀和牛二人前