2021-10-12
上次食過神石燒,覺得質素唔錯,今日放工約同事去食。入座前錢先購餐,我地點了日本A5佐賀和牛二人前 $525,入座後等一等,就有服務員送餐🥰味噌湯,薯仔沙律,蔬菜沙律🥗,白飯任添。味增湯調味都幾好,唔算太鹹,可以飲多幾碗。薯仔沙律🥗作為前菜都好食,我食咗兩碗。蔬菜沙律加點芝麻醬就Perfect啦!白飯話係來自日本,仲有飯素比你加,點都要食返碗🤪。醬汁都有好幾款俾你揀,有柚子汁,意大利黑醋汁,芝麻醬,燒肉汁,生薑燒肉汁。日本A5佐賀黑毛和牛 🐄100 g日本A5和牛質素一定冇得輸,油花好靚,非常均勻,喺熱石上自己燒,睇住和牛油脂被迫出,再燒至自己喜好的熟到,入口即溶,牛香滿滿😚其他肉類燒至四成熟左右,再自己於熱石上加熱。美洲頂級羊扒🐏120g因為我唔食羊嘅關係,所以兩塊都比晒同事食,佢話羊味濃郁,食得超開心。美國極黑豚 🐖200g呢個豚肉一定要讚下,燒至全熟但一點都不鞋口,肉汁還很豐富,亦沒有豬騷味。美國黑安格斯牛隔肌🐮200g牛隔肌厚切,比和牛有咬口,燒至五成熟左右,入面仲帶啲嫩紅色就食得,肉質軟腍,牛味濃郁,讚!北海道珍寶帶子2pc帶子很大隻,口感很爽,鮮味十足。日式清酒煮蜆 清酒煮蜆
白飯話係來自日本,仲有飯素比你加,點都要食返碗🤪。
日本A5佐賀黑毛和牛 🐄100 g
其他肉類燒至四成熟左右,再自己於熱石上加熱。
美洲頂級羊扒🐏120g
美國極黑豚 🐖200g
美國黑安格斯牛隔肌🐮200g
北海道珍寶帶子2pc
帶子很大隻,口感很爽,鮮味十足。
日式清酒煮蜆
清酒煮蜆係絕配,但因掛住燒啲肉,凍左先食😅就冇咁正。
塊石燒燒下唔夠熱,都可以要求服務員更換呢🥰