2024-03-07 31 瀏覽
首先,我揀咗 手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯,聽說每日限量 而且係澳洲和牛,所以好想試下。佢嘅日式咖哩汁同芥辣酸瓜真係一絕!漢堡扒好juicy,口感好豐富,而咖哩汁嘅味道醇厚又帶點辣味,同芥辣酸瓜一齊食,真係好開胃!而且仲有蛋黃係上面,有蘭王蛋,味甘甜,生蛋撈飯就最正而且餐飲叫咗杯蜂蜜綠茶(凍),只需加配$5.0,非常解渴。另外,我叫咗照燒雞扒沙律!照燒雞扒煮得剛剛好,肉質嫩滑多汁,同沙律蔬菜一齊食,口感爽脆,沙律汁酸酸地,真係好開胃。最後,我叫咗佢哋嘅雞皮餃子(5個),真係好好食!餃子皮煎到金黃酥脆,內裡嘅雞皮鮮嫩多汁,每一口都好滋味。

而且餐飲叫咗杯蜂蜜綠茶(凍),只需加配$5.0,非常解渴。

2024-03-06 22 瀏覽
終於食到觀塘新開嘅人氣日式蘭黃蛋漢堡扒飯😆💓.🌟招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 嚟依度梗係要食漢堡扒飯😗和牛漢堡係每日限量供應,所以最好早啲嚟食!一督穿蘭黃蛋流出嚟嘅蛋汁真係好誘人🐣配上手打和牛漢堡,好腍,煎得好香,果然係和牛🐮再配埋秘製漢堡汁,輕鬆KO晒成碗飯🤤日式叉燒溫泉蛋飯除咗漢堡扒飯,仲有其他日式定食揀,日式叉燒肥瘦相間,再加埋溫泉蛋撈飯食,好味道😋🍱芝麻雞翼、紫薯餅、雞皮餃子另外叫咗啲小食都好高質,紫薯餅入邊有栗子,雞皮餃子好特別,雞皮唔肥嘅,煎到脆卜卜又香🥟
終於食到觀塘新開嘅人氣日式蘭黃蛋漢堡扒飯😆💓
🌟招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯

日式叉燒溫泉蛋飯

芝麻雞翼、紫薯餅、雞皮餃子
2024-03-06 1912 瀏覽
🍚🐮🥢工廈高質日系食堂▫️QR code點餐☑️照燒雞扒飯 -$68店家細心,飯可以選少飯/多飯,白飯煮得剛好,有飯香,連埋燒汁甜甜地甘食都幾好味。而雞扒都煎得好靚,吾會好乾而且都入味。☑️咖喱吉列豬扒飯 -$88吉列豬扒更出色,炸粉薄得黎好脆,咖喱汁好多,而且香濃好味😋會愈食愈辣,好過癮,裏面仲有好多薯仔同埋紅蘿蔔,全部都煮得好淋好入味,會令人食埋佢。☑️手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 -$118呢個最有層次感,可以好清楚咁睇到分成5層,底層嘅白飯,漢堡扒、泡菜、蘿蔔蓉、蘭王蛋。蘭王蛋一盒出邊要$40幾蚊,喺呢度終於都可以試吓有咩咁特別,可惜對我嚟講冇話特別令人難忘。但呢個漢堡扒幾好食,唔會好乾好硬,反而好淋好易入口,而且都食到牛味。泡菜嗰層除咗可以揀泡菜仲可以揀芥辣酸瓜。不過又估唔到泡菜同漢堡扒都幾夾。至於個汁係秘調漢堡汁,都幾特別,甜甜地帶d燒汁味,好特別,撈飯同埋點漢堡扒都好好食。另外都可以選白味噌汁或日式咖喱汁。☑️日式胡麻沙律🥗 -$18沙律菜好新鮮,仲有番茄仔,醬汁及份量還好。☑️柚子蜜(熱)-$5正正常常,都算大杯。
🍚🐮🥢
工廈高質日系食堂

▫️QR code點餐

☑️照燒雞扒飯 -$68

☑️咖喱吉列豬扒飯 -$88

☑️手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 -$118

手打芝士安格斯漢堡扒丼飯

☑️日式胡麻沙律🥗 -$18
沙律菜好新鮮,仲有番茄仔,醬汁及份量還好。
日式胡麻沙律

☑️柚子蜜(熱)-$5
正正常常,都算大杯。
柚子蜜

2024-03-04
手打芝士安格斯漢堡扒丼飯
日式胡麻沙律
柚子蜜
2024-03-04 52 瀏覽
今日收工同朋友喺觀塘食飯,因為朋友鍾意食牛🥩,所以搵咗間食和牛漢堡!舖頭喺工廠大廈入邊,都好容易搵!首先,我好想講,服務真係好好,一入到去已經好熱情招呼,當我同朋友望住個餐牌嘅時候,有個男店員好耐心噤介紹兩個和牛飯嘅分別😍,然後再介紹買三款醬汁!本身我想食雞扒沙律,但係諗諗吓人哋出名食和牛,店員又介紹話,一隻牛油脂味重啲,一隻牛肉味重啲,最終我同朋友都係各自叫左兩個唔同嘅和牛飯😂🍚🥩 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯配日式泡菜🍚🥩 手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯配芥辣酸瓜店員真係冇介紹錯,和牛漢堡,油脂味好濃,安格斯牛肉味好濃,真係兩隻好唔同嘅食法。🥳 然後各自配咗泡菜同酸瓜,出奇地搭。兩個都叫咗秘製漢堡汁,真係食得出唔係買返嚟開水嘅醬汁,有用心煮過!🥟雞皮餃子🥗日式和風沙律🥛明治牛奶 / 蜂蜜綠茶總括,餐飯總數食2百幾蚊,以食到呢個質素嘅和牛漢堡嚟講,真係一啲都唔貴。

🍚🥩 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯配日式泡菜

🍚🥩 手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯配芥辣酸瓜

🥟雞皮餃子

🥗日式和風沙律

🥛明治牛奶 / 蜂蜜綠茶

• 手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯
👭🏻孖妹今日黎到成業街呢間近期好hit 嘅日式丼飯店,主打手打和牛漢堡扒丼飯,重點之一係配🇯🇵 蘭王蛋㗎😍😍 招牌和牛每日限量供應😉想食就要早啲黎啦唔食牛嘅朋感覺友都可以揀日式有丼飯、沙律,又可以以優惠價追加小食同飲品,餐廳裝修主要以麻布同藤椅,好舒服🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹每款牛丼都可以揀醬汁 1)秘製漢堡汁 2)白味噌汁 3) 日式咖喱汁 同 配料 1) 日式泡菜 2) 芥末酸瓜🥢手打和牛漢堡扒丼飯 💰128✨ 👩🏻‍💼大孖揀左秘製漢堡汁、日式泡菜,和牛漢堡配上蘭王蛋黃同白蘿蔔蓉,漢堡厚薄均勻,以半肥瘦和牛手打而成,漢堡面煎得香脆,和牛相對會比較膩,肥瘦肉和佔一半,所以牛油脂香好出,咬蓉會腍加creamy口感,而泡菜既酸辣同蘿蔔蓉可以幫手解油膩感😍蘭王蛋黃撈飯就肯定係冇得彈啦🥢手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 💰118✨因為和牛係限量,👷🏻‍♀️細孖就試下另一款牛漢堡丼飯,揀左白味噌汁、芥辣酸瓜,將酸瓜打成蓉,味道酸酸地仲有wasabi 幾開胃,安格斯牛口感會比和牛嘅實啲,油脂肥肉相對會少,廚師都好聰明㗎😳撈入mozzarella cheese 加強牛肉滑度,牛肉味都同樣濃郁😍白味噌汁

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🥢手打和牛漢堡扒丼飯 💰128

🥢手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 💰118

✨因為和牛係限量,👷🏻‍♀️細孖就試下另一款牛漢堡丼飯,揀左白味噌汁、芥辣酸瓜,將酸瓜打成蓉,味道酸酸地仲有wasabi 幾開胃,安格斯牛口感會比和牛嘅實啲,油脂肥肉相對會少,廚師都好聰明㗎😳撈入mozzarella cheese 加強牛肉滑度,牛肉味都同樣濃郁😍白味噌汁甜度會比漢堡汁嘅低啲,
撈日本珍珠飯同牛漢堡會令牛肉味更突出

🥢一口芝土(3pcs)+💰18

✨炸得好酥脆,芝士🧀鹹鹹香香幾好味,如果份量多番啲就好會啲😂

🥢 蜂蜜綠茶(凍) +💰5

✨今日開始轉涼,入番杯honey綠茶甜甜地潤下喉,綠茶濃郁溫和,茶底唔澀,加入蜂蜜口感更加平衝,職員亦好細心提醒綠茶只有凍飲提供👍🏻

🥢 零度可樂 +💰5

👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌕

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

💰人均消費:$125
  • 手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯
觀塘啲工廈不嬲都有好多隱世美食,最近就開咗呢間丼飯專門店,店舖裝修設計以簡約嘅洋和風為主,燈光柔和,環境舒適~手打和牛漢堡扒蘭王蛋丼飯💰HK$128呢個招牌丼飯最特別嘅係醬汁可以三選一,配菜都可以二選一!醬汁我哋簡咗白味增汁,呢個汁係加咗cream落去整,令個醬汁口感更幼滑!而配菜就簡咗芥辣酸瓜,呢到嘅芥辣酸瓜唔會太辣!第一層係蘭王雞蛋,第二層係白蘿蔔蓉,第三層就係芥辣酸瓜,之後先係勁厚身嘅漢堡扒,最底層就係白飯,再被啲醬汁包圍住,層次分明!手打和牛漢堡扒好厚身,重牛味,配搭埋濃濃蛋香味嘅蘭王雞蛋、白蘿蔔蓉、芥辣酸瓜蓉同埋個醬汁大大啖咁一齊食,味道毫無違和感,令人忍唔住一下了清哂成兜啊~另外,店員叔叔都好推介加咗柚子落去調味嘅秘製漢堡汁,酸酸哋令人更開胃!而日式咖喱汁就味道偏甘甜!每款醬汁都各有特色,下次一定要來試哂咁多款醬汁先得~照燒雞扒沙律💰HK$78雞扒燒到好香,肉質鮮嫩,而底層嘅沙律菜酸酸甜甜,亦都好開胃,係輕怡之選~日式牛肉薯餅(1塊)💰HK$32塊薯餅好窩心咁切開咗兩邊,方便同朋友share!外層炸到金黃香脆,入面嘅薯蓉口感綿密,充滿淡淡嘅牛肉同薯仔香味~忌廉💰跟餐+HK$

手打和牛漢堡扒蘭王蛋丼飯💰HK$128

照燒雞扒沙律💰HK$78

日式牛肉薯餅(1塊)💰HK$32

忌廉💰跟餐+HK$5

總括來講,非常之推薦呢度嘅招牌手打和牛漢堡扒蘭王蛋丼飯,除咗味道好之外,賣相亦都好靚,價錢合理,性價比好高!美中不足係今次唔小心整爛咗個蛋黃,捕捉唔到個丼飯最靚嘅一面,下次一定要影到~

2024-03-02
2024-03-02 39 瀏覽
響觀塘成業工廈做完Yoga之後落左去一樓有好多飯堂食市, 其中有一間叫牛霸王丼飯專門店,佢主打嘅係手打和牛漢堡蘭王蛋飯。不過今日我唔食牛,所以揀咗生薑燒豚肉飯,只係HK$68。佢嘅醬汁好香口,豚肉鬆化又好嫩滑,真係好好味。牛霸王丼飯專門店喺觀塘成業工業大廈1樓26號舖。如果你得閒經過嘅話可以試下, 佢哋仲有新開張特價優惠。報告完畢啦,希望你食得開心!牛霸王 Wagyu Donburi地址:觀塘成業工業大廈1樓26號舖

牛霸王 Wagyu Donburi
地址:觀塘成業工業大廈1樓26號舖
2024-02-24
用餐優惠
試食活動
2024-03-01 36 瀏覽
🤤 best homemade wagyu hamburg in the proximity😋 the patty slightly undercooked in the center but the coat is well grilled .🍚 usually rice didn’t come on top of our list 🤣 dig in and we literally cleaned the plate 🍽️ al dente Japanese steamed rice perfectly married with the sweet-and-savoury curry sauce and spice up by the pickles, got a strong tug with their homemade Japanese sauce.😚Angus and wagyu hamburg tie, angus beef is less melty but it’s way much aromatic .🥚the orange-red Lan Wang Egg hits
🥚the orange-red Lan Wang Egg hits the spot! We didn’t poke it until half way as eye candy 🍭
💰HK$226 luckily catch the grand opening discount of 20% off
  • 手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯
見新開呢間牛霸王咁高人氣,即刻過嚟試吓,上到嚟一樓有幾間餐廳,不過呢間裝潢就最令人感到舒適,日系簡約風格,晚市近排做緊85折,味道亦意想不到地好食!招牌手打和牛漢堡蘭王 秘製漢堡汁 日式泡菜相信係呢間店嘅主打之一,和牛漢堡用上等牛肉,厚度適中,肉汁濃郁豐富。店家不吝嗇地選用蘭王蛋,用嚟撈飯真係無得輸。中間夾雜少少泡菜,賣相精緻,又可提升整體味道。手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 白味增汁 日式泡菜另外叫埋另一隻牛試試有咩分別。安格斯漢堡扒更重牛味,較似平時burger入面食到果種,同和牛漢堡各有千秋。同樣配上蘭王蛋,加上有芝士,增添層次。
雞皮餃子除咗食丼,千祈唔好錯過佢哋嘅小食,推介雞皮餃子,新鮮即炸,同日本食到嘅味道一樣。白桃烏龍及柚子蜜如果點熱飲,個人推薦白桃烏龍茶,因為成個茶壺仔咁上,好得意,佢哋嘅具好厚,可以保住茶嘅溫度。🛎️必試指數:9/10🔆

招牌手打和牛漢堡蘭王 秘製漢堡汁 日式泡菜

手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 白味增汁 日式泡菜

白桃烏龍及柚子蜜

🛎️必試指數:9/10🔆
2024-02-27
2024-02-29 111 瀏覽
牛霸王,位於觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖。 店內簡約風格設計, 店員有禮, 餐廳以丼飯專門店為主, 我當然要點來食下啦!晚餐🍱 ~招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯$128、 手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯$118、 蜂蜜綠茶$5、可口可樂$5。🔸招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 ~ 有三款秘製醬汁和兩款配料, 可按自己的喜愛而選配, 我就選了秘製漢堡汁和日式泡菜配和牛漢堡, 和牛漢堡扒肉質軟腍,油香味重,濃滑蛋香的蘭王蛋, 配上惹味帶甜的漢堡汁和開胃的泡菜, 味道豐富。 🔸手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 ~ 白味噌汁和芥末酸瓜配安格斯漢堡,味噌汁味道不濃,帶鹹香, 芥末酸瓜口感軟綿清爽, 芝士安格斯漢堡肉質扎實,有嚼口,味道香濃。🔸蜂蜜綠茶和可口可樂 ~ 兩者跟餐只需加$5,抵飲。 推介這裏的招牌漢堡, 美味又抵食。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯

🔸蜂蜜綠茶和可口可樂 ~ 兩者跟餐只需加$5,抵飲。
蜂蜜綠茶$5、可口可樂$5

推介這裏的招牌漢堡, 美味又抵食。

2024-02-26
蜂蜜綠茶$5、可口可樂$5
  • 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯$128、手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯$118、蜂蜜綠茶$5、可口可樂$5
2024-02-29 46 瀏覽
今晚過左黎觀塘搵舊同事食飯,呢間日式餐廳除左野食精緻,無限時可以坐好耐慢慢傾之外,店員又非常nice,真心值得下次再黎🤩見到隔離枱個丼飯勁吸引啦,我地當然即刻都order一份,揀左和牛果款。飯嘅最頂頂係用上日本蘭王蛋,然後舖一層蘿蔔絲同泡菜,再到軟腍又牛味濃嘅和牛扒🤩汁有三款揀,我地呢個係秘製漢堡汁黎。呢個飯好好食,賣相又好得,真心要嗌😍跟住我地嗌左3款小食,有甘栗紫薯餅,芝麻雞翼,雞皮餃子,全部都炸得好香脆,岩晒我地share食每樣都試到😚另外飲品我地都係嗌左白龍烏龍茶,一人一壺慢慢嘆茶吹水~

2024-02-29
🐮手打和牛漢堡扒丼飯呢個飯超級驚喜‼️ ‼️‼️賣相唔洗多講,一睇已好吸睛👀和牛肉質鮮嫩多汁唔乾身,口感軟腍,牛味好濃。餐廳有三種醬汁選擇,小編揀左配秘製漢堡汁和日式泡菜。日本蘭王蛋好大隻好靚,一層層連蛋汁撈埋一齊⋯哇~🤤質地稠身.味道咸咸地🤤好好味!呢個飯絕對值得一試‼️🥟雞皮餃子炸得金黃色,外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁~濃郁的雞肉味,跟餐加配都係$18🐔照燒雞扒飯雞肉烤至金黃色澤,帶有獨特的照燒醬香味♨️雞肉口感柔軟嫩滑,餸飯食唔錯。唔食皮的話,都係低卡選擇,低卡又飽肚,好適合減肥朋友仔食哦~🤟🍠甘粟紫薯餅外皮酥脆,內裡松軟。甘粟和紫薯混合有獨特的口感和香甜味道👅✨和牛丼飯每日限量供應✨
🐮手打和牛漢堡扒丼飯

🥟雞皮餃子

🐔照燒雞扒飯

🍠甘粟紫薯餅
外皮酥脆,內裡松軟。甘粟和紫薯混合有獨特的口感和香甜味道👅

✨和牛丼飯每日限量供應✨
甘粟紫薯餅
甘粟紫薯餅
  • 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯
店内位置算多的但是都挨得很近手打芝士安格斯汉堡:搭配味增汁和芥辣酸瓜,汉堡肉很入味,不是那种光有肉而没味,味增汁非常浓稠,很特别的搭配。招牌手打和牛汉堡:搭配秘制汉堡汁和泡菜,汉堡汁就是汉堡肉的灵魂!店内还有特别的午餐套餐!附近上班的人有口福了
店内位置算多的但是都挨得很近

店内还有特别的午餐套餐!
附近上班的人有口福了
2024-02-28 39 瀏覽
觀塘不嬲多好野食今次有新店開幕,仲有8折🩵雞皮餃子外皮香脆,內裡鮮嫩多汁🩵金栗紫薯餅外脆內軟,帶有淡淡的甜味,紫薯的香氣🩵照燒雞扒飯雞扒煎得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,搭配照燒汁細心位:平時d汁唔夠撈哂成碗飯呢碗係絕對夠,但又唔會磅多浸哂成碗飯🩵蘭王蛋和牛漢堡丼飯結合鮮嫩的和牛肉和蘭王蛋黃濃鬱的口感,食完一啖接一啖蘭王蛋下面嘅配菜可以選擇泡菜或者酸瓜汁醬亦都有三種選擇分別係❇️秘製漢堡汁、白味噌汁和日式咖喱汁全部自家製,值得一試🫵🏻
觀塘不嬲多好野食
今次有新店開幕,仲有8折

🩵雞皮餃子
外皮香脆,內裡鮮嫩多汁

🩵金栗紫薯餅
外脆內軟,帶有淡淡的甜味,紫薯的香氣

🩵照燒雞扒飯
雞扒煎得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,
搭配照燒汁
細心位:平時d汁唔夠撈哂成碗飯
呢碗係絕對夠,但又唔會磅多浸哂成碗飯

🩵蘭王蛋和牛漢堡丼飯
結合鮮嫩的和牛肉和蘭王蛋黃濃鬱的口感,
食完一啖接一啖
蘭王蛋下面嘅配菜可以選擇泡菜或者酸瓜
汁醬亦都有三種選擇分別係
❇️秘製漢堡汁、白味噌汁和日式咖喱汁

全部自家製,值得一試🫵🏻
2024-02-28
2024-02-28 50 瀏覽
本新想試招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯但收工去到都7點幾8點 已經賣哂🥲唯有留番下次再黎食啦😤今次就食左🌟手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯賣相十分滿分 我俾十分一咬舊牛肉就知道唔係平時食連鎖店既牛肉👍🏻 牛味好濃郁 中間夾住酸青瓜 仲溝左小小wasabi 解膩一流👍🏻 d汁仲要好多 岩哂鐘意汁撈飯既人🤩另外仲叫左🌟咖喱吉列豬扒飯🐷 吉列豬扒炸到外脆內軟 入面仲有肉汁唔會乾爭爭👍🏻追加左個小食🌟雞皮餃子雞皮好簿包住肉碎 上枱仲係熱辣辣 好香脆👍🏻
本新想試招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯
但收工去到都7點幾8點 已經賣哂🥲