喺觀塘返工嘅朋友仔推介咗一間人氣好高嘅手打和牛漢堡扒丼飯店「牛霸王」,餐廳位於觀塘區內嘅工廠大廈,以簡約嘅木系裝飾為主,舒適日系風格🇯🇵手打和牛漢堡扒丼🐮每一枱都必點嘅丼飯,可以選擇多/少飯同多/少汁,迎合不同人士嘅喜好👍🏻我揀咗秘製漢堡汁配日式泡菜,和牛漢堡扒外層煎得香脆裡面充滿肉汁,入口非常juicy牛味勁濃,用匙羹篤穿上面嘅蘭王蛋,蛋汁融入和牛同珍珠米中,更加香濃嫩滑😋漢堡汁嘅味道香甜濃郁配上酸爽嘅泡菜令口感更加豐富,光盤冇難度✌🏻以咁抵嘅價錢食到和牛漢堡扒丼嘅天花板,性價比極高咖喱吉列豬扒飯吉列豬扒飯一樣做得咁出色,大大件嘅豬扒炸粉夠薄入口酥脆香口,肉質鬆軟,配以甜辣口嘅日式咖喱汁,醬汁裡加入大量薯仔同紅蘿蔔,全部都炆得軟淋入味,超級下飯😋芝麻雞翼丼飯可以以優惠價加配小食,雞翼外脆內嫩,完完全全鎖住肉汁,上面灑上芝麻更加香口美味📍牛霸王 (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖人均消費:$100-150食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

手打和牛漢堡扒丼🐮

咖喱吉列豬扒飯

芝麻雞翼

📍牛霸王 (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖

人均消費:$100-150