2024-02-28 15 瀏覽
牛霸王🍛🥩招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 ($128)手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 ($118)甘栗紫薯餅(跟餐+$18)芝麻雞翼(跟餐+$20)真係好耐冇食過漢堡扒飯啦,今日終於約到朋友食🥹🥹想講下和牛漢堡真係好好食,真係漢堡扒界嘅天花板😛咬落唔會好煙韌亦都有好多肉汁,一咬就會標哂出嚟勁juicy🤪另外一樣好有特色嘅就係餐廳係漢堡扒飯上會加上芥辣酸瓜/日式泡菜同埋白蘿蔔蓉,聽落好似好奇怪但其實係好夾,因為打成蓉後完全冇左酸瓜嘅口感。反而個種酸酸地嘅味道就好中和到和牛嘅油膩,咁就唔怕食到太滯啦😃同埋加左蘭王蛋之後視覺效果好靚而且味甘甜,係一個絕配!而另一種芝士安格斯就係肉味比較重,而且加左芝士餡料係漢堡當中就令到味道更加豐富。牛嘅肉香配上日本米飯真係一流🫣兩種漢堡都真係各有所長!🤩🤩另一樣都想推介下就係甘栗紫薯餅🍠同平時大家食開嘅炸薯餅真係有好大分別架,一食落口就有好重嘅紫薯味,好濃郁好正呀😍同埋食食下會咬到一啲栗子餡,味道上就比較相似,但係就好增加到紫薯餅嘅口感😆評分:9/10觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖
牛霸王🍛🥩

招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 ($128)
手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 ($118)
甘栗紫薯餅(跟餐+$18)
芝麻雞翼(跟餐+$20)

評分:9/10

2024-02-27 14 瀏覽
係觀塘工廠區搵到間新日本餐廳. 試完覺得吾錯 又咁岩撞正6點黎有新開85折優惠 抵呀 👍🏻 而餐廳環境都舒適光猛 座位寛落吾逼 。 🥩🐮招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128店內主打手打漢堡扒飯 當然要試。 賣相吸引 漢堡扒肉質嫩滑 熟度剛好 吾會太熟 仲保留到肉汁同 和牛味香濃。醬汁3款 我地揀左秘制漢堡汁 非常之餸飯 。配料有兩款,揀左泡菜 酸酸辣辣中和到漢堡扒嘅油膩 同成個飯好夾。🧀🐮手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118宜款漢堡扒入面帶有芝士 但吾會好漏 安格斯漢堡一樣好有肉汁 吾韌 絕對吾比和牛輸蝕 。醬汁揀左白味噌汁 creamy得黎帶有淡淡味噌香味 幾特別。再配上芥末酸瓜 非常解膩。🥗日式胡麻沙律 加配+$18 雖然一人份但份量吾細 菜都新鮮 又夠汁 都吾錯🍗芝麻雞翼 1隻 加配 +$20雞翼雖然吾係特別平 但好好味👍🏻 炸得勁香脆 肉質好滑好juicy 非常出色 覺得一隻吾夠食 想再食𠻹🍵柚子蜜 / 蜂蜜綠茶 加配 +$5 飲品味道正正常常 而且$5都好抵飲

🥩🐮招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128

🧀🐮手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118

🥗日式胡麻沙律 加配+$18
雖然一人份但份量吾細 菜都新鮮 又夠汁 都吾錯

🍗芝麻雞翼 1隻 加配 +$20

🍵柚子蜜 / 蜂蜜綠茶 加配 +$5
飲品味道正正常常 而且$5都好抵飲

最近喺觀塘工廈又發掘到新開嘅好嘢食🥰 店走簡約日系風 環境幾舒服 以丼飯為主 店員好有禮貌咁遞上Menu紙 同介紹主打同牆上嘅Chef’s Special 聽完同另一半就嗌咗佢哋嘅每日限量供應嘅漢堡丼飯大家Share嚟食~ 💛招牌手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯💛手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋丼飯 配菜(2選1)同汁(3選1)可以自選,我哋就揀咗泡菜做配菜 汁就秘制漢堡汁同白味增汁~再加配咗雞皮餃子小食~ 成餐飯都係$241🤭好抵食 手打和牛漢堡幾厚身夠哂牛味而且唔會好實的的佢嘅肉汁配搭蘭王蛋味又濃又香😋😋🤤 加夾埋少少泡菜嘅微辣提升味覺享受😋 佢嘅秘制漢堡汁有少少柚子嘅清香有肉味之餘唔會可重油膩感🤤🤤 簡直一流勁好送飯❤️ 而手打芝士安格斯同樣漢堡都幾厚身肉質比和牛相對冇咁淋但油花配合埋芝士亦幾香濃而且漢堡補留有肉汁配埋蘭王蛋香配上白味贈汁嘅濃香而唔咸嘅汁再撈埋泡菜嘅口感都唔錯👍 兩碗丼嘅份量都好夠,小食嘅雞皮餃子 外脆內軟做得幾好又好味😋 飲品方面嗌咗柚子蜜同店員推介嘅白桃烏冬茶🥰壺茶一上枱已經聞到桃味陣陣再谷咗陣先飲茶嘅清香配有陣陣白桃味,由於唔係有糖嘅茶

💛招牌手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯
💛手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋丼飯
再加配咗雞皮餃子小食~ 成餐飯都係$241🤭好抵食

飲品方面嗌咗柚子蜜同店員推介嘅白桃烏冬茶🥰壺茶一上枱已經聞到桃味陣陣再谷咗陣先飲茶嘅清香配有陣陣白桃味,由於唔係有糖嘅茶飯後飲可以一解咀內嘅油膩感,真係唔錯嘅配搭❣️飲完第一壺仲可以麻煩店員幫忙加熱水~
雞皮餃子
招牌手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯秘制漢堡汁
白桃烏龍茶
柚子蜜
2024-02-23 22 瀏覽
招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 (開張優惠八五折,優惠去到2月29號)味道:🌕🌕🌕🌕🌖評價:和牛漢堡肉質新鮮,選用澳洲和牛,自家手打製作,用上秘製嘅醬汁,油脂同肉香再配上蘭王蛋拌飯,大大加分。睇得出好有誠意,絕對對得起材料。喺食之前亦都可以相機食先😂打卡打卡。中間係蘿蔔蓉,日式泡菜,中和下油膩嘅感覺,食落去好爽🤪日式慢煮豬軟骨飯味道:🌕🌕🌕🌕🌘評價:豬軟骨整得好腍,味道好濃郁,連汁一齊食,好味😋總括係發揮得唔錯,分量足夠餐點可以另外加配日式胡麻沙律,金栗紫薯餅😎😎下次再試試其他😝📌 牛霸王 (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖
味道:🌕🌕🌕🌕🌖

日式慢煮豬軟骨飯
味道:🌕🌕🌕🌕🌘

📌 牛霸王 (觀塘)
2024-02-23 16 瀏覽
牛霸王價錢💲: $128/ $118/ $18/ $20好味程度😋: 服務🍴: 4/5環境🗾: 3.4/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3.7/5-叫得牛霸王梗係要試試佢的漢堡扒啦!呢間之前見到都好想去,估唔到去到d服務員都係d好親切的叔叔,會介紹下同埋當日晚市仲有折。裝修就無乜特別,行木系簡約風。-✅✅招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯。呢到的漢堡扒整體都係比較鬆散,有手打的感覺☺️但呢個手打和牛漢堡扒真係好散,有d似免治肉。不過說實話係好軟熟的,同埋都唔會食落好肥,好似加左好多肥膏咁👍🏻如果牛味可以更濃就好啦。有蘭王蛋的加持,見到個橙黃色的蛋黃已經流口水😍呢個漢堡扒汁好濃味,酸酸甜甜,係有d鹹,但加埋酸青瓜的配搭中和一下,同埋酸青瓜都唔會搶左其他配料的味道。-✅手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯。呢個漢堡扒唔同的係入面釀左芝士。芝士唔係好多,隱隱約約,有同無都差唔多。但呢塊安格斯漢堡的肉質硬淨小小得來都食到肉的鬆化,質感更勝一籌🤓 揀左日本咖哩汁同泡菜,咖哩汁入口比較淡,輕微的辣味落到喉嚨先出來。泡菜爽脆,但佢的味道會容易搶左風頭。-✅✅甘栗紫薯餅。甘栗紫薯餅的吉列外層炸得鬆化,入面的甜度都係來自天然
牛霸王
價錢💲: $128/ $118/ $18/ $20
好味程度😋:
服務🍴: 4/5
環境🗾: 3.4/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 3.7/5

✅✅甘栗紫薯餅。甘栗紫薯餅的吉列外層炸得鬆化,入面的甜度都係來自天然的甜味。紫薯栗子兩者都粉粉的又帶d綿滑的紫薯泥,好食🥳
✅芝麻雞翼。芝麻鷄翼非常香脆,新鮮炸起。入面咬開仲噴緊煙,好juicy。成隻鷄翼都好夠味。唯獨係價錢有小小貴😳

除左呢2個招牌漢堡排飯,仲有其他抵食d的丼飯,幾十蚊都有交易🤩漢堡扒個人中意安格斯個款配漢堡扒汁+酸青瓜係最好食。去開觀塘不妨一試。

2024-02-22 1538 瀏覽
觀塘覓食每隔一段時間都會有新店開業🤩這次去了一家很高質的丼飯專門店餐廳主打手打和牛漢堡扒丼飯亦有有幾款丼飯及小食可以揀,配鮮橙色的蘭王蛋 賣相已經好吸引😎配上裝修設計走和洋風路 牆身有一塊塊的大麻布鋪成再配藤椅簡約風 不失設計感!由於是試業中, 有85折最欣賞職員叔叔細心介紹⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🐂招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 | 秘製漢堡汁 日式泡菜 |招牌菜式 每日限量供應✨和牛漢堡扒厚薄適中 外層香脆肉質很軟腍 但不失牛肉口感牛肉味濃郁 很 juicy!!!🥰蘭王蛋撈飯 完勝蛋味濃🤣 色澤光鮮胃口大開~醬汁可從三款選一 配料亦可選泡菜/酸瓜選了秘制漢堡汁 比較稠身 味道是咸咸甜甜的 不會太膩😝配料是泡菜 令到成個口感更加更開胃😚 ~🍚🍥叉燒流心蛋飯是廚師推介 每日不同雖然流心蛋不足夠撈整碗飯 但有一半也很滿足醬汁也不太濃 通合口味清淡人士叉燒肥肉同瘦肉好分明 刀工很靚🍡追金栗紫薯餅 及芝麻雞翼雞翼外脆內嫰 不太油膩薯餅 餡料豐富 又脆口🍑白桃烏龍(熱) (套餐加配$15)白桃烏龍微甜清香 入口甘香清甜用黑色日式茶具 似去日式茶室🍵蜂蜜綠茶(+$5)茶底好香濃 蜂蜜
觀塘覓食每隔一段時間都會有新店開業🤩
這次去了一家很高質的丼飯專門店
餐廳主打手打和牛漢堡扒丼飯
亦有有幾款丼飯及小食可以揀,
配鮮橙色的蘭王蛋 賣相已經好吸引😎
配上裝修設計走和洋風路
牆身有一塊塊的大麻布鋪成再配藤椅
簡約風 不失設計感!
由於是試業中, 有85折

叉燒肥肉同瘦肉好分明 刀工很靚

🍡追金栗紫薯餅 及芝麻雞翼
雞翼外脆內嫰 不太油膩
薯餅 餡料豐富 又脆口

🍑白桃烏龍(熱) (套餐加配$15)
白桃烏龍微甜清香 入口甘香清甜
用黑色日式茶具 似去日式茶室
🍵蜂蜜綠茶(+$5)
茶底好香濃 蜂蜜味道
不會好甜

2024-02-21 46 瀏覽
招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 🐮大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻手打漢堡即叫即煎厚厚的漢堡熱辣辣 和牛肉嫩嫩的 牛味香而多汁 一點也不鞋口1️⃣可選醬汁(秘製漢堡汁/白味噌汁/日式咖喱汁)醬汁全都很吸引呢選了白味噌汁 有點像忌廉汁般 但不會太濃厚搶去漢堡扒的味道汁的份量很多呢 配飯一流2️⃣可選配料 (芥辣酸瓜/日式泡菜)選了芥辣酸瓜 微辣的酸瓜可以中和牛肉的膩感為味覺帶來多一絲清爽酸辣把蘭王蛋的蛋黃刺穿 香濃稠杰的蛋黃緩緩流出 一口有齊蛋黃、漢堡扒、和珍珠米飯 簡直就是Perfect配搭🤤真的太好吃了 未食完已經覺得一定會再encore白桃烏龍🍵 用上了茶壺盛裝其實所有的餐具都很有質感十分加分新張期間外賣還有85折優惠
招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 🐮

大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
手打漢堡即叫即煎
厚厚的漢堡熱辣辣 和牛肉嫩嫩的 牛味香而多汁 一點也不鞋口

1️⃣可選醬汁(秘製漢堡汁/白味噌汁/日式咖喱汁)
醬汁全都很吸引呢
選了白味噌汁 有點像忌廉汁般 但不會太濃厚搶去漢堡扒的味道
汁的份量很多呢 配飯一流

2️⃣可選配料 (芥辣酸瓜/日式泡菜)

簡直就是Perfect配搭🤤

新張期間外賣還有85折優惠
招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯`
招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯`
2024-02-21 14 瀏覽
最喜歡在觀塘搵食,又方便又多選擇。今天我們兩個「牛魔王」」誤打誤撞,在成業街找到一間新開的餐廳「牛霸王」吃晚飯。手打和牛漢堡扒丼飯和牛漢堡扒肉質鮮嫩多汁。因為是手打的關係,漢堡扒很鮮嫩可口,口感柔軟,和坊間硬硬的漢堡扒很不同。套餐還跟配秘製漢堡汁,吃得出漢堡汁由內有很多醬料和香料,能「吊出」牛肉漢堡扒的鮮味。中層配有日式泡菜,味道酸爽清新。還有那最特別的蘭王蛋,顏色很鮮艷,放咗放在漢堡上非常艷麗,狠狠地把它「篤」穿,蛋液緩緩流出,撈混在飯內,令日本米飯更加美味。手打芝士安格斯漢堡扒丼飯同樣鮮嫩多汁,牛肉口感教友「嚼口」。中層我們選了芥辣酸瓜,一樣配上秘製醬汁,中層的芥辣酸瓜有微辣和酸爽的口感,同樣配上蘭王蛋,再加上芝士,又多一層口感, 十分出色!甘栗紫薯餅十分有驚喜!紫薯餅不是太甜,具有濃郁的香甜味道和鬆軟的口感。熱辣辣的,炸得恰到好處,非常值得推介!芝麻雞翼雞翼外皮炸得香脆,內裏仍然能保存雞肉的多汁鮮味。我們埋單的時候才發現新張期間還有八五折!嘩!真的很抵食!還有值得一提的是店員的服務,每一位店員都很細心為我們介紹食物,收拾勤快,態度熱誠。這真是絕對值得一讚的小店。
手打芝士安格斯漢堡扒丼飯
甘栗紫薯餅
芝麻雞翼
雞翼外皮炸得香脆,內裏仍然能保存雞肉的多汁鮮味。

2024-02-20 22 瀏覽
餐廳主打手打和牛漢堡,而且主打款都會有一隻蘭王蛋黃係上面。食嘅時候可以揀一種醬汁同埋一種配菜。醬汁方面可以揀秘製漢堡汁日式咖喱汁同埋白味噌汁。而配菜嘅話可以揀日式泡菜又或者係芥辣酸瓜。手打和午漢堡扒丼飯$128 和牛整嘅漢堡扒特別有牛香味,而且肉質好嫩滑冇筋,一啲都唔諧。手打嘅和牛好鬆軟,而且食落去有肉汁。蘭王蛋黃同埋漢堡扒係絕配!嫩滑嘅漢堡扒再加埋蛋黃可以食埋蛋香,每一啖都黏滑濃郁。日式咖喱食落去係會有少少辣,但係辣度係可以keep住每一啖都食到。日式咖喱醬辣辣地同日式泡菜都好啱味。白桃烏龍$15 白桃烏龍茶好香白桃味,而且餐廳冇加到糖,所以飲得好健康。飲品一放低已經可以聞到濃郁嘅茶香。

手打和午漢堡扒丼飯$128

白桃烏龍$15
#MC帶你去觀塘.觀塘返工真係好多好嘢食🤤,美食小店大多隱藏於工業大廈,除咗著名美食集中地嘅駱陀漆大廈之外,旁邊啲工業大廈其實都臥虎藏龍😜。今次揀咗其中一間新開張嘅小店,主打日式丼飯嘅餐廳🍚。.✨ 牛霸王裝潢採用簡約設計,行日系和風格調🎋,配以木系餐桌、竹藤餐椅🪵,簡潔舒服又讓人感覺輕鬆舒適,而且每張櫈子下面都可以擺放手袋📥,就算店鋪空間細,用餐體驗都舒舒服服。.🥢 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128✨餐廳既招牌菜式,每日限量供應✨橙紅色蘭王蛋🥚、雪白色蘿蔔蓉同青綠色酸瓜蓉,一層層嘅造型、賣相十分吸睛😍!手打漢堡扒用和牛製作而成,肉質非常軟腍,入口一咬就化開🥰,脂肪分佈比較高,油脂香明顯🤤!秘制漢堡汁係自家製,質地比較濃稠,帶少少柚子香☺️,味道唔會死鹹。.🥢 手打芝士安格斯漢堡丼蘭王蛋飯 $118✨餐廳既招牌菜式,每日限量供應✨安格斯漢堡扒嘅肉質相對比較厚實,漢堡扒表面微微焦香✨,食落牛肉味濃郁,芝士味無蓋過牛肉味👍🏻!有肉汁,非常Juicy💦!白味噌汁就無咁重口味,淡淡味噌味🫕,配埋蘭王蛋蛋味香濃、自家製日式泡菜微微嘅酸辣,好好味!落單時可以揀多飯少飯、多汁少汁,好貼心👍🏻超級客

#MC帶你去觀塘

✨ 牛霸王
手打和牛漢堡蘭王蛋飯

🥢 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 [秘製漢堡汁|芥辣酸瓜] $128
✨餐廳既招牌菜式,每日限量供應✨
手打芝士安格斯漢堡丼蘭王蛋飯

🥢 手打芝士安格斯漢堡丼蘭王蛋飯 [白味噌汁|日式泡菜] $118
✨餐廳既招牌菜式,每日限量供應✨
安格斯漢堡扒嘅肉質相對比較厚實,漢堡扒表面微微焦香✨,食落牛肉味濃郁,芝士味無蓋過牛肉味👍🏻!有肉汁,非常Juicy💦!白味噌汁就無咁重口味,淡淡味噌味🫕,配埋蘭王蛋蛋味香濃、自家製日式泡菜微微嘅酸辣,好好味!落單時可以揀多飯少飯、多汁少汁,好貼心👍🏻超級客製化!
日式牛肉薯餅

🥢 日式牛肉薯餅 (套餐加配 $20)
即叫即炸!炸到金黃色非常吸引😍,炸粉唔會過多,入口香脆而不太油膩🤭。雖然牛肉味無和牛、安格斯漢堡扒咁香濃,但食落都幾鬆軟,而且皮肉不分離☺️,值得一試。
🥢 蜂蜜綠茶 (套餐加配 $5)
味道正正常常。
白桃烏龍

🥢 白桃烏龍 (套餐加配 $15)
用日式茶具盛載嘅白桃烏龍🍵,盡顯日系和風,儀式感滿滿!飲落淡雅幽香,啖啖回甘,除油解膩一流💯!

✨ 新張優惠(晚市85折,無加一服務費)
即日起至2024年2月29日,於晚市18:00-21:30時段惠顧,即享85折新張優惠(堂食每位最低消費$68元)。
✨ 服務
雖然用QR Code 落單,但店員都詳細咁介紹餐牌上面嘅菜式,建議埋醬汁與配料嘅配搭,全程好有禮貌,依家買少見少!
2024-02-19
手打芝士安格斯漢堡丼蘭王蛋飯
  • 手打和牛漢堡扒丼飯
  • 手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯
  • 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯
🇭🇰和牛蘭王蛋飯|丼飯專門店🇭🇰#foodxxe_觀塘#foodxxe_日式🌟整體🌟✔️賣相望落款款有誠意 好吸引😍✔️熱辣辣上枱 相當美味🥰✔️環境簡濕乾淨 岩曬同朋友慢慢坐🩷‼️冇加一,做緊開張優惠85折‼️🐮招牌手打和牛漢堡扒蘭王蛋飯🐮 $128🌟和牛漢堡扒煎得香口 厚身有口感🤤🌟㨂左漢堡扒汁 撈飯一流😝🌟㨂左泡菜做配菜 微酸辣 十分開胃🤪🌟蘭王蛋配上香飯 越食越香😍🐷咖哩吉列豬扒飯🐷 $88🌟豬扒相當脆口 熱辣辣🔥🌟咖哩偏辣 配料豐富🥰🐣雞皮餃子🐣 $58🌟第一次食雞皮餃子!原來係幾特別😝✔️餃子皮變左做雞皮🥰 雞油滿滿 滋味十足/如果我住觀塘/係觀塘番工 呢度一定會變左我嘅飯堂🥰🤪回頭指數:4.6/5
食物質素:4.7/5
性價比:4.8/5環境:4.6/5人均消費:HKD 100📱搜尋:#Foodxxe_牛霸王💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:牛霸王地址:觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖電話:6333 4238#觀塘美食#觀塘好去處#觀塘日本菜#丼飯#和牛#漢堡排#咖哩#吉列豬扒#豬扒#咖哩飯#咖哩控#蘭王蛋#蛋#
🇭🇰和牛蘭王蛋飯|丼飯專門店🇭🇰

⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬
名稱:牛霸王
地址:觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖
電話:6333 4238

#觀塘美食#觀塘好去處#觀塘日本菜#丼飯#和牛#漢堡排#咖哩#吉列豬扒#豬扒#咖哩飯#咖哩控#蘭王蛋#蛋#雞皮餃子#餃子#薯餅#日本米#curry#牛#觀塘#綠色線美食
  • 雞皮餃子
介紹返💁🏻‍♀️。。🇯🇵日式漢堡扒專門店 在觀塘 🇯🇵。牛霸王 Wagyu Donburi。成業工業大廈1樓26號舖。招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 (每日限量供應)配 自選醬汁 - 秘制漢堡汁 / 白味噌汁 / 日式咖喱汁配 自選配料 - 日式泡菜 / 芥辣酸瓜。HKD128濃茄野菌牛肉飯。HKD88芝麻雞翼。HKD48 @ 2 pcs > 單點。HKD20 @ 1 pc > 追加小食日式牛肉薯餅。HKD38 @ 1 pc > 單點。HKD20 @ 1 pc > 追加小食蜂蜜綠茶。HKD24 > 單點。HKD5 > 套餐追加🤫 今日要介紹嘅係位於觀塘地鐵站附近嘅工業大廈裏面新開冇幾耐嘅日式漢堡扒專門店..叫做牛霸王🐮🤫 間嘢叫得咗牛霸王..唔係唔叫返啲牛牛嚟食吓呀嘛~我就揀咗每日限量嘅鎮店之寶手打和牛漢堡配蘭王蛋丼飯(真係聽到隔離枱想叫嗰陣話售罄㗎😮)..叫得銷售之霸果然係非常有料到..手打嘅和牛漢堡非常之鬆軟而且爆汁..仲要牛味夠香..就咁配佢哋嘅日本米飯都已經係非常Perfect..咁仲不特止..佢哋非常Hard Sell嘅嗰一粒蘭王蛋圓轆
介紹返💁🏻‍♀️

🇯🇵日式漢堡扒專門店 在觀塘 🇯🇵
。牛霸王 Wagyu Donburi
。成業工業大廈1樓26號舖

招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 (每日限量供應)
配 自選醬汁 - 秘制漢堡汁 / 白味噌汁 / 日式咖喱汁

。HKD20 @ 1 pc > 追加小食

蜂蜜綠茶
。HKD24 > 單點
。HKD5 > 套餐追加

🤫 間嘢叫得咗牛霸王..唔係唔叫返啲牛牛嚟食吓呀嘛~我就揀咗每日限量嘅鎮店之寶手打和牛漢堡配蘭王蛋丼飯(真係聽到隔離枱想叫嗰陣話售罄㗎😮)..叫得銷售之霸果然係非常有料到..手打嘅和牛漢堡非常之鬆軟而且爆汁..仲要牛味夠香..就咁配佢哋嘅日本米飯都已經係非常Perfect..咁仲不特止..佢哋非常Hard Sell嘅嗰一粒蘭王蛋圓轆轆橙黃色亮晶晶咁..吸引眼球之餘撈飯亦都一流..然後呢個丼飯仲可以自由配搭三種唔同嘅醬汁同兩種唔同嘅配菜..我就揀咗香港唔係經常見到嘅白味噌汁..淡淡味噌鹹香味配上Cream Sauce我非常之推薦..尤其是一羹𢳂落去有漢堡扒有配菜酸酸辣辣嘅芥辣酸瓜..仲有蘭王蛋白蘿蔔蓉同埋白味噌汁..六為一體..口感有層次得嚟又不失和諧👍🏻
🤫 朋友仔叫嘅濃茄野菌牛肉飯都相當唔錯..茄味好香濃..酸酸甜甜咁樣非常送飯..而且用上份量都幾多嘅牛肋條非常入味..入口即散得嚟又Keep得到牛肋條應有嘅咬口..成件事都相當圓滿
🤫 餐廳仲有追加小食優惠..最後我哋忍唔住兩樣都叫晒..芝麻雞翼外脆內嫰而且煎炸過後唔算太油膩..日式牛肉薯餅裏邊薯蓉幼滑加上牛肉末味道提升唔少..係值得試嘅小食..BTW..侍應叔叔話追加小食優惠會定時替換..每次嚟都可能有唔同嘅優惠㗎🤩
🤫 總括嚟講牛霸王舖頭仔細細非常之骨子..日系簡約裝潢配木質桌椅..座位都幾舒適唔會話太迫..想讚吓嘅係侍應叔叔殷勤嘅服務..簡而精嘅美食推介加上有善嘅態度令到舊同事仔邊食已經邊講到明話想要搵日Lunch Time過嚟翻兜🤭觀塘友係時候出動啦~佢哋今個月新張期內晚市有折㗎
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。

2024-02-06
  • 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯
最近好多朋友會po呢個igable嘅漢堡扒飯,見到咁鬼靚又想回味一下日式漢堡就過黎試試佢雖則係喺工廠大廈裡面,但個室內裝修,無論係燈光、檯檯凳凳擺位,都令人感覺好舒服秘製漢堡汁手打和牛漢堡扒丼飯第一啖入口會覺得個汁味道好似有啲鹹,dap真啲又唔係好鹹,係溫和嘅鹹味,漢堡扒個top有wasabi酸瓜,即係平時嘅醃製小黃瓜打碎再撈wasabi做成醬汁,唔會食到wasabi衝擊嘅味道,反而有較多嘅酸味;微微嘅辣味!漢堡扒本身好香牛味,洋蔥份量應該唔多,一啖食曬所有element口感好豐富,但個人喜好黎講覺得酸瓜係開胃前菜,我比較鍾意漢堡扒配漢堡汁同飯日式牛肉薯餅做到好綿密,薯餅本身炸完無咩油係底,但外脆內軟味道上有微微甜味,好好食芝麻雞翼面頭會有七味粉,所以有少少辣,好脆,肉質嫩白味噌汁手打芝士安格斯漢堡扒丼見有個咁特別嘅醬汁就必定要試下味噌唔會太鹹,係溫和嘅味噌味,食完唔會口渴,正常跟個汁都唔會想食曬,但今次叫左多汁都清盤,安格斯嘅肉味比較明顯,而芝士會帶少少酸味,應該係俾芥辣酸瓜影響左,個人覺得無芝士嗰款好味啲!

秘製漢堡汁手打和牛漢堡扒丼飯

日式牛肉薯餅

做到好綿密,薯餅本身炸完無咩油係底,但外脆內軟
味道上有微微甜味,好好食

芝麻雞翼

面頭會有七味粉,所以有少少辣,好脆,肉質嫩

白味噌汁手打芝士安格斯漢堡扒丼
手打芝士安格斯漢堡扒丼

見有個咁特別嘅醬汁就必定要試下

手打芝士安格斯漢堡扒丼
2024-02-10 39 瀏覽
放工後與朋友來到位於觀塘的一家牛肉飯專門店----牛霸王,店舖門外的牛肉飯相片賣相非常吸引。我們選擇了兩份招牌主打飯,包括每日限量的手打和牛漢堡扒丼飯及手打芝士安格斯漢堡扒丼飯。 首先,店長親自向我們詳細介紹每款丼飯的特色,以及所配的醬汁、拌飯小食等等的特別之處。而且他們招呼週到、有禮貌,令我們非常滿意,有賓至如歸的感覺。 食物方面,手打和牛漢堡扒的細膩口感和濃郁的牛肉味道簡直讓我欲罷不能。每一口咬下去,肉汁濃郁的牛肉在口腔裡散發出獨特的香氣,結合上面的扒丼飯,更相得益彰。還有搭配的日式咖喱汁和日式泡菜。咖喱汁帶有豐富的香料味道,不僅能提升整體的口感,還能為這道美食增添一絲獨特的風味。而日式泡菜的微酸微辣口感,更加平衡了整體菜品的味道,令人回味無窮。 另一個主角,手打的芝士安格斯漢堡扒丼飯。每一口都帶著豐富的牛肉香氣和濃郁的芝士口感。丼飯的配搭十分恰到好處,令整體口感更加豐富和滿足。而秘製漢堡汁更是加分的亮點,它提供了美味的調味,讓整個餐點更加出色。最後,芥末辣酸瓜的酸辣味道與入口時的新鮮感,給了整個餐點一個獨特的風味。 此外,餐廳還提供了日式和風沙律和一口芝士。沙律以新鮮的蔬菜和精心

此外,餐廳還提供了日式和風沙律和一口芝士。沙律以新鮮的蔬菜和精心調製的和風醬料為基礎,清新爽口。而一口芝士則是一道小小的驚喜,一口咬下去,融化在口中,讓人感受到芝士的香濃和滑嫩。

無論是手打漢堡扒丼飯,還是日式小食,每一道菜品都展示了店家用心巧思的烹飪技巧和追求口味的態度。而最後,這裡的蜂蜜綠茶更為我們的餐飲體驗增添了一份清新的感受。

總的來說,這間餐廳絕對是一個值得品嚐美食享受的地方。
2024-02-09 1220 瀏覽
📍 牛霸王今次又返黎觀塘覓食,知道有好多新店開業🤩呢間位於工廈既丼飯專門店,餐廳主打手打和牛漢堡扒同牛丼飯,淨係睇賣相已經好高質咁!😎餐廳嘅裝修設計好日系,燈光明亮💡座位寬闊,坐得幾舒服😌🐂招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128餐廳既招牌菜式,每日限量供應✨遲啲黎都食唔到🥺和牛漢堡扒既肉質軟腍,但又保留到牛肉既口感~牛肉味濃郁,一咬開香味已經撲鼻而來🤤牛肉亦唔會乾爭爭,食落有肉汁,係幾juicy!!!🥰另外,醬汁都好有誠意,醬汁可以三選一,揀左秘制漢堡汁,質地比較稠身,而味道係咸咸地,幾好餸飯😝🧀手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118安格斯牛既質地幾結實,筋位多所以更有咬口,口感會更加煙韌~牛肉味都同樣濃郁,唔差得過和牛漢堡😌加上芝士,味道反而唔係話好重🫣醬汁揀左白味噌汁,似係忌廉汁啲朋友🤤帶有淡淡既奶香味😍配料就揀芥辣酸瓜,將酸瓜打成蓉,味道酸酸地幾開胃!🍑白桃烏龍(熱) (套餐加配$15)白桃味香濃,入口甘香清甜😍期間限定飲品,值得一試!仲用左set日式茶具,儀式感十足🥳🍯蜂蜜綠茶(凍)(套餐加配$5)味道正正常常,冇乜特別~⭐️好味指數:8.5/10📍 牛霸王 (觀塘)觀塘成業街19-2
📍 牛霸王

🐂招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128

🧀手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118

白桃烏龍

🍑白桃烏龍(熱) (套餐加配$15)

🍯蜂蜜綠茶(凍)(套餐加配$5)
味道正正常常,冇乜特別~

⭐️好味指數:8.5/10

📍 牛霸王 (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖

#觀塘 #牛霸王 #成業街 #成業工業大廈 #和牛 #和牛漢堡 #丼飯 #芝士 #安格斯 #白桃烏龍 #限量供應
  • 手打和牛漢堡扒丼飯