2024-04-19 587 瀏覽
- 觀塘|牛霸王 -▪️招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯🐮🥚🍚配秘製漢堡汁、日式泡菜漢堡扒係手打,都幾厚身。用上澳洲和牛,食落口感柔軟,而且好juicy,充滿油脂香。漢堡扒上面有一層日式泡菜,然後再有一層蘿蔔蓉,可以解膩。而最上面就放上呈橙紅色嘅蘭王蛋蛋黃,蛋香非常濃郁。另外秘製漢堡汁味道鹹鹹甜甜,再配埋以日本米煮成、粒粒飽滿嘅白飯,夠晒滋味▪️手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯🐮🧀🥚🍚配白味噌汁、芥辣酸瓜漢堡扒用上安格斯牛,牛味就更加濃,口感亦都比較紮實啲,而入面仲包住芝士,少少流心狀態,好邪惡😈。芥辣酸瓜味道酸酸辣辣,幾開胃。白味噌汁以麵豉加忌廉調配而成,帶有鹹香味▪️牛肉薯餅🐮🥔炸到金黃色,香脆得嚟唔會油膩。薯蓉包住粒粒牛肉,口感豐富▪️雞皮餃子🐔雞皮好酥脆,而內餡就保持嫩滑多汁▪️白桃烏龍 (熱)🍑🫖用茶壺裝住,再自己倒落杯仔飲,都幾大壺,兩個人飲都夠牛霸王📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖
- 觀塘|牛霸王 -

▪️招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯🐮🥚🍚
配秘製漢堡汁、日式泡菜

▪️手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯🐮🧀🥚🍚
配白味噌汁、芥辣酸瓜

▪️牛肉薯餅🐮🥔
炸到金黃色,香脆得嚟唔會油膩。薯蓉包住粒粒牛肉,口感豐富
牛肉薯餅

▪️雞皮餃子🐔
雞皮好酥脆,而內餡就保持嫩滑多汁
雞皮餃子

▪️白桃烏龍 (熱)🍑🫖
用茶壺裝住,再自己倒落杯仔飲,都幾大壺,兩個人飲都夠
白桃烏龍 (熱)

牛霸王
📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖
  • 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯
今日嚟到觀塘地鐵站3分鐘路程既隱世工廈覓食-牛霸王之前已經聽同事講過漢堡扒界嘅天花板加上有每日限定數量 越聽越想試 今日決心一定要黎食一次💃🏻店內環境裝修十分簡約 俾人感覺舒服整潔🕴🏻入到坐低之後店員非常詳細咁樣同我哋解釋 每種醬汁同配料既味道佢會比提議我哋點樣配搭係佢覺得比較好味 對於第一次嚟嘅我 即刻唔洗1516❤️招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯配日式泡菜➕秘製漢堡汁和牛係澳洲和牛厚厚既漢堡扒口感鬆軟 上面一層泡菜 再上面一層蘿蔔蓉最頂係橙黃橙紅色既蘭王蛋🥚先講下賣相 真係好靚 視覺效果一流同排得好整齊 蘭王蛋係最上面都唔會跌落黎加上蛋香味濃 配上酸酸甜甜帶有少少柚子味嘅漢堡汁 值得一試手打芝士安格斯漢蘭王蛋飯配芥辣酸瓜➕白味噌汁安格斯同和牛口感有少少唔同比較有口感 白味噌汁係味噌加少少白汁 白汁溝番淡啲麵豉 唔會太咸 配漢堡扒剛剛好 又唔會蓋咗安格斯牛嘅味道💯💯💯💯💯每日都會有唔同款式小食可以用優惠價加購咁啱今日有我最鍾意食嘅雞翼芝麻雞翼即叫即炸🙈太心急差啲焫親個口
今日嚟到觀塘地鐵站3分鐘路程既

咁啱今日有我最鍾意食嘅雞翼
芝麻雞翼即叫即炸
🙈太心急差啲焫親個口
  • 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯
🍚🐮🥢工廈高質日系食堂▫️QR code點餐☑️照燒雞扒飯 -$68店家細心,飯可以選少飯/多飯,白飯煮得剛好,有飯香,連埋燒汁甜甜地甘食都幾好味。而雞扒都煎得好靚,吾會好乾而且都入味。☑️咖喱吉列豬扒飯 -$88吉列豬扒更出色,炸粉薄得黎好脆,咖喱汁好多,而且香濃好味😋會愈食愈辣,好過癮,裏面仲有好多薯仔同埋紅蘿蔔,全部都煮得好淋好入味,會令人食埋佢。☑️手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 -$118呢個最有層次感,可以好清楚咁睇到分成5層,底層嘅白飯,漢堡扒、泡菜、蘿蔔蓉、蘭王蛋。蘭王蛋一盒出邊要$40幾蚊,喺呢度終於都可以試吓有咩咁特別,可惜對我嚟講冇話特別令人難忘。但呢個漢堡扒幾好食,唔會好乾好硬,反而好淋好易入口,而且都食到牛味。泡菜嗰層除咗可以揀泡菜仲可以揀芥辣酸瓜。不過又估唔到泡菜同漢堡扒都幾夾。至於個汁係秘調漢堡汁,都幾特別,甜甜地帶d燒汁味,好特別,撈飯同埋點漢堡扒都好好食。另外都可以選白味噌汁或日式咖喱汁。☑️日式胡麻沙律🥗 -$18沙律菜好新鮮,仲有番茄仔,醬汁及份量還好。☑️柚子蜜(熱)-$5正正常常,都算大杯。
🍚🐮🥢

☑️咖喱吉列豬扒飯 -$88
咖喱吉列豬扒飯

☑️手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 -$118

☑️日式胡麻沙律🥗 -$18
沙律菜好新鮮,仲有番茄仔,醬汁及份量還好。
日式胡麻沙律

☑️柚子蜜(熱)-$5
正正常常,都算大杯。
柚子蜜

2024-03-04
照燒雞扒飯
咖喱吉列豬扒飯
日式胡麻沙律
柚子蜜
2024-02-22 998 瀏覽
觀塘覓食每隔一段時間都會有新店開業🤩這次去了一家很高質的丼飯專門店餐廳主打手打和牛漢堡扒丼飯亦有有幾款丼飯及小食可以揀,配鮮橙色的蘭王蛋 賣相已經好吸引😎配上裝修設計走和洋風路 牆身有一塊塊的大麻布鋪成再配藤椅簡約風 不失設計感!由於是試業中, 有85折最欣賞職員叔叔細心介紹⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🐂招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 | 秘製漢堡汁 日式泡菜 |招牌菜式 每日限量供應✨和牛漢堡扒厚薄適中 外層香脆肉質很軟腍 但不失牛肉口感牛肉味濃郁 很 juicy!!!🥰蘭王蛋撈飯 完勝蛋味濃🤣 色澤光鮮胃口大開~醬汁可從三款選一 配料亦可選泡菜/酸瓜選了秘制漢堡汁 比較稠身 味道是咸咸甜甜的 不會太膩😝配料是泡菜 令到成個口感更加更開胃😚 ~🍚🍥叉燒流心蛋飯是廚師推介 每日不同雖然流心蛋不足夠撈整碗飯 但有一半也很滿足醬汁也不太濃 通合口味清淡人士叉燒肥肉同瘦肉好分明 刀工很靚🍡追金栗紫薯餅 及芝麻雞翼雞翼外脆內嫰 不太油膩薯餅 餡料豐富 又脆口🍑白桃烏龍(熱) (套餐加配$15)白桃烏龍微甜清香 入口甘香清甜用黑色日式茶具 似去日式茶室🍵蜂蜜綠茶(+$5)茶底好香濃 蜂蜜
觀塘覓食每隔一段時間都會有新店開業🤩
這次去了一家很高質的丼飯專門店
餐廳主打手打和牛漢堡扒丼飯
亦有有幾款丼飯及小食可以揀,
配鮮橙色的蘭王蛋 賣相已經好吸引😎
配上裝修設計走和洋風路
牆身有一塊塊的大麻布鋪成再配藤椅
簡約風 不失設計感!
由於是試業中, 有85折

叉燒肥肉同瘦肉好分明 刀工很靚

🍡追金栗紫薯餅 及芝麻雞翼
雞翼外脆內嫰 不太油膩
薯餅 餡料豐富 又脆口

🍑白桃烏龍(熱) (套餐加配$15)
白桃烏龍微甜清香 入口甘香清甜
用黑色日式茶具 似去日式茶室
🍵蜂蜜綠茶(+$5)
茶底好香濃 蜂蜜味道
不會好甜

2024-02-09 1048 瀏覽
📍 牛霸王今次又返黎觀塘覓食,知道有好多新店開業🤩呢間位於工廈既丼飯專門店,餐廳主打手打和牛漢堡扒同牛丼飯,淨係睇賣相已經好高質咁!😎餐廳嘅裝修設計好日系,燈光明亮💡座位寬闊,坐得幾舒服😌🐂招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128餐廳既招牌菜式,每日限量供應✨遲啲黎都食唔到🥺和牛漢堡扒既肉質軟腍,但又保留到牛肉既口感~牛肉味濃郁,一咬開香味已經撲鼻而來🤤牛肉亦唔會乾爭爭,食落有肉汁,係幾juicy!!!🥰另外,醬汁都好有誠意,醬汁可以三選一,揀左秘制漢堡汁,質地比較稠身,而味道係咸咸地,幾好餸飯😝🧀手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118安格斯牛既質地幾結實,筋位多所以更有咬口,口感會更加煙韌~牛肉味都同樣濃郁,唔差得過和牛漢堡😌加上芝士,味道反而唔係話好重🫣醬汁揀左白味噌汁,似係忌廉汁啲朋友🤤帶有淡淡既奶香味😍配料就揀芥辣酸瓜,將酸瓜打成蓉,味道酸酸地幾開胃!🍑白桃烏龍(熱) (套餐加配$15)白桃味香濃,入口甘香清甜😍期間限定飲品,值得一試!仲用左set日式茶具,儀式感十足🥳🍯蜂蜜綠茶(凍)(套餐加配$5)味道正正常常,冇乜特別~⭐️好味指數:8.5/10📍 牛霸王 (觀塘)觀塘成業街19-2
📍 牛霸王

🐂招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128

🧀手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118

白桃烏龍

🍑白桃烏龍(熱) (套餐加配$15)

🍯蜂蜜綠茶(凍)(套餐加配$5)
味道正正常常,冇乜特別~

⭐️好味指數:8.5/10

📍 牛霸王 (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖

#觀塘 #牛霸王 #成業街 #成業工業大廈 #和牛 #和牛漢堡 #丼飯 #芝士 #安格斯 #白桃烏龍 #限量供應
白桃烏龍
  • 手打和牛漢堡扒丼飯
觀塘工廈區真係處處驚喜今次就發現列漢堡扒界嘅天花板一間可以媲美「挽肉與米」嘅每日限量供應高質手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯店用澳洲和牛製作成的漢堡 配蘭王蛋、特製醬汁和日本晴岡米賣相已經覺得好吸引 但最重要當然係味道🥢招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯👉🏻自選醬汁:秘製漢堡汁👉🏻自選配料:芥辣酸瓜🥢手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯👉🏻自選醬汁:白味噌汁👉🏻自選配料:日式泡菜😋漢堡食到牛油脂嘅香味 整體好juicy 配蘭王蛋 橙黃美觀 滋味甘甜😋欣賞會夾一層蘿蔔蓉係到中和番整體嘅油膩度 😋再加一層配料 微酸清爽的日式泡菜或酸帶微辣的芥辣酸瓜 口感爽口豐富又開胃😋除咗咖喱汁之外兩款特製醬汁試咗亦都覺得好味 喜歡清爽口感可以選味道酸酸甜甜的秘製漢堡汁 比較愛好味噌鹹香味的可以選白味噌汁😋配試粒粒飽滿嘅日本米飯 真係好滋味😋可以$5加配多款汽水/果汁/茶🥢吉列蠔🥢甘栗紫薯餅👉🏻每週會有兩款追加優惠小食推出 都係加多十幾二十蚊 份量同味道都唔錯 抵食為咗品質控制 不提供外賣係現場食到先至最好食
觀塘工廈區真係處處驚喜
今次就發現列漢堡扒界嘅天花板
用澳洲和牛製作成的漢堡 配蘭王蛋、特製醬汁和日本晴岡米
賣相已經覺得好吸引 但最重要當然係味道

🥢甘栗紫薯餅

為咗品質控制 不提供外賣
係現場食到先至最好食
3天前 0 瀏覽
新開專食牛丼飯餐廳,當然要試下。係觀塘工業 裝修簡單而帶有日本和風感覺,舒服的叫左2個餐1. 日本手打和牛漢堡,個賣相真係吸引到爆點影相都好睇 牛肉煎得好香,口感鬆軟+配手漢堡秘製漢堡汁,酸酸甜甜好開胃再食麻流心蛋都唔會好流2. 和風牛肉飯 呢啲甜美多啲但煎香+芝麻好夾我地配左(漢堡秘製漢堡汁一齊食,味道都几好)佢秘製漢堡汁的型唔錯 消制另外白桃烏龍茶好消香特別,如果多啲時間一定飲哂佢~可惜lunch時間有限**上餐時間快 值得贊*
新開專食牛丼飯餐廳,當然要試下。
係觀塘工業 裝修簡單而帶有日本和風感覺,舒服的
叫左2個餐
1. 日本手打和牛漢堡,個賣相真係吸引到爆
點影相都好睇[笑哭] 牛肉煎得好香,口感鬆軟
+配手漢堡秘製漢堡汁,酸酸甜甜好開胃再食麻流心蛋都唔會好流

2. 和風牛肉飯 呢啲甜美多啲但煎香+芝麻好夾
我地配左(漢堡秘製漢堡汁一齊食,味道都几好)
佢秘製漢堡汁的型唔錯 消制

**上餐時間快 值得贊*
觀塘漢堡扒界的天花板!!超好食!✨🌟💜🦥☘️簡直可以媲美近期很熱爆的「挽肉與米」!餐廳招牌的《手打和牛漢堡扒丼飯》$128,每天限量供應!光是賣相都已經非常吸引!✨✨✨✨✨✨加上漢堡扒是使用了澳洲和牛的高質食材,且手打的漢堡扒製作得很軟淋,且多汁,加上秘製漢堡汁,和自選的芥辣酸瓜夾在中間,惹味得很!此外,放在最頂的蘭王生雞蛋,鮮甜甘香,撈飯一流!還有!米飯也很有水準,是日本米,非常飽滿!簡直是一碗無敵的漢堡扒飯!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻《打芝士安格斯漢堡扒丼飯》$118選了配搭日式咖哩汁和日式泡菜,手打的芝士從漢堡扒中流出來,非常治癒的感覺,加上安格斯漢堡扒的口感非常軟淋,又多汁,油脂香噴噴!在表面的蘭王蛋如熔岩般從頂部流流流下去,那種視覺很治癒呢!此外可加錢跟小食,我點了日式和風沙律和唐揚魷魚咀,及飲品點了蜂蜜綠茶。
觀塘漢堡扒界的天花板!!超好食!✨🌟💜🦥☘️

光是賣相都已經非常吸引!✨✨✨✨✨✨

《打芝士安格斯漢堡扒丼飯》$118

在表面的蘭王蛋如熔岩般從頂部流流流下去,那種視覺很治癒呢!

4天前 0 瀏覽
呢排周圍個個都話要食漢堡扒但又唔係咁容易book到位喎我今次就揀咗去觀塘一間工廠小店試試呢間嘅漢堡扒呢張日式小店,雖然泡仔細細,但係空間感十足,坐得好舒服一定要叫呢個舖頭招牌手打和牛漢堡扒丼飯用澳洲和牛,牛脂味香 配上漢堡汁同埋日本泡菜入口味道香濃另一款 手打芝士安格斯漢堡扒丼飯呢款牛味較香我揀左配白味噌汁入口香滑味道較清配上芥辣酸瓜但一啲都唔辣🤣仲好開胃另外加配左個自製蝦芝士春卷真材實料粒粒蝦肉唐揚魷魚咀外脆內軟
呢排周圍個個都話要食漢堡扒
但又唔係咁容易book到位喎
我今次就揀咗去觀塘一間工廠小店
試試呢間嘅漢堡扒

呢張日式小店,雖然泡仔細細,但係空間感十足,坐得好舒服

一定要叫呢個舖頭招牌
手打和牛漢堡扒丼飯

用澳洲和牛,牛脂味香
配上漢堡汁同埋日本泡菜

唐揚魷魚咀
外脆內軟

• 手打和牛漢堡扒丼飯
  • 手打芝士安格斯漢堡扒丼飯
之前同事帶我食過呢間餐廳,今晚放工突然諗起就約個朋友一齊食,柔和燈光,木系餐椅,簡單舒適。佢嘅主打係日本蘭黃蛋漢堡丼飯,可以揀手打芝安格斯漢堡或招牌手打和牛漢堡;可以配搭幾款醬汁,分別係白味噌,忌廉汁同秘製漢堡汁。仲有得揀配料,日式泡菜或者芥辣酸瓜我揀咗招牌手打和牛漢堡配秘製漢堡汁配酸瓜;另外朋友點咗吉列雞扒飯。店舖推介可用優惠價加點小食,揀左蝦春卷同雞翼。食物即叫即製,場內亦唔少顧客,等左陣食物終於嚟到啦,先係小食,熱辣辣炸起,食落零舍好味。蝦春卷外皮薄脆,內面餡料滿滿;雞翼肉質嫩嫩有汁,正!至於主菜,同樣咁令人滿意:漢堡丼飯好似層層疊咁,最上係蘭黃雞蛋,顏色奪目,加左蛋汁食口感又豐富啲;夾心層係酸瓜同蘿蔔蓉,個人覺得有平衡口感功效,無咁油脂味,最底係牛味濃郁嘅厚身和牛漢堡,夾雜油脂香,超讚!加埋日本米襯托係成坐漢堡塔,加埋汁圍邊成條運河咁。吉列雞扒飯邪惡又好食,跟有幾款唔同醬汁,類似千島醬嘅醬汁,食落特別開胃,雞扒外表炸得夠酥脆,而且唔係好厚粉漿個種吉列口感,食落更加似台式炸雞扒個種厚少少,比較岩朋友同我口味,裏面雞扒又夠嫩滑,意料之外嘅好食!

至於主菜,同樣咁令人滿意:

其實新開時黎過一次,今次二訪,一篇寫晒兩次食既野啦!手打和牛漢堡扒飯配漢堡汁漢堡扒好香,漢堡汁係店家推介但我覺得比較咸同重口味。芝士安格斯牛肉漢堡扒飯配白味增汁本身以為中間饟芝士,咬開會流心,點知係無的!應該混合左係肉度但食唔出,白味增個人比較喜歡,無咁咸味道又特別少食到啲。野菌蕃茄牛肉飯普通住家飯feel,自己煮咁無乜特別,建議大家食返漢堡。(無影到)咖哩吉列豬扒飯正路好食既咖哩吉豬,但都係無乜特別,建議大家食返漢堡。不過二訪覺得漢堡扒同飯都細左,味道就差唔多既。但店員好有心介紹,都好有禮貌,間中食還好,因為好味但性價比真係一般較貴。
其實新開時黎過一次,今次二訪,一篇寫晒兩次食既野啦!

手打和牛漢堡扒飯配漢堡汁
漢堡扒好香,漢堡汁係店家推介但我覺得比較咸同重口味。

芝士安格斯牛肉漢堡扒飯配白味增汁

野菌蕃茄牛肉飯
普通住家飯feel,自己煮咁無乜特別,建議大家食返漢堡。
(無影到)

咖哩吉列豬扒飯
正路好食既咖哩吉豬,但都係無乜特別,建議大家食返漢堡。

今晚又要自己一個人食飯,喺OpenRice 揾下公司附近有咩食🤭🤭見到呢間牛霸工既漢堡扒餐賣相超級好😉😉睇睇下發現呢間餐廳係主打食手打和牛漢堡,仲要每日限量既,就上去試下運氣🫢🫢是日係平日晚上過去,估唔到都超巨人氣,睇黎OpenRice 既好評無呃人☺️入去坐低後,店員好有禮貌地為我送上餐牌,仲主動講解咗幾款招牌食物、醬汁和配料大概係咩口味,等我了解更多😄😄非常有心!值得大讚🥰🥰🥰手打和牛漢堡扒丼飯- 白味噌汁- 芥辣酸瓜甘粟紫薯餅- 新鮮熱辣炸起,非常正!🤡廚師仲預先幫我哋把薯餅對半切開,見到入邊滿滿嘅栗子同埋紫薯,非常吸睛又方便食用!食物真係唔錯,座位又寬敞,坐得舒服😌服務又好好值得多多來幫襯!牛霸王 (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖

手打和牛漢堡扒丼飯
- 白味噌汁
- 芥辣酸瓜

甘粟紫薯餅

牛霸王 (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖
2024-05-22
今日又係OT既日子😢同同事兩人決定要食好啲氹番自己開心 不過為左轉頭拿拿林可以番上去 我地都係揀左係成業街搵食 見到個漢堡扒飯好似好正咁入到去坐低職員問我地有冇訂位 我地冇訂位好彩都有位 跟著好多人入黎食都有訂位 如果大家想食真係要訂位先坐低店員會解釋晒成個menu 比客人 例如招牌菜、廚師推介、每款醬同配菜既特式都會同客人講一次 我同同事都叫左兩款每日限量既漢堡扒飯♡招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯(秘製漢堡汁)配芥辣酸瓜 $128呢到既和牛係用澳洲既和牛 肉味濃口感比較鬆 配埋勁橙紅既蘭王蛋除左多左蘭王既香氣之外仲可以令到塊和牛漢堡更加滑 至於個芥辣酸瓜佢係以酸瓜蓉既形式出現 唔算好酸而且帶有Wasabi 既清香 佢完全唔係平時feel到辣個隻感覺 但同時你又好明顯知道佢係Wasabi 呢個感覺真係好過癮 秘製漢堡汁帶有小小柚子香鹹鹹甜甜咁撈飯同漢堡就一流♡手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯(白味噌汁)配日式泡菜 $118安格斯漢堡比起和牛漢堡既肉質更為紮實 而且牛味都比和牛漢堡濃小小 加上漢堡扒中間釀左芝士係入面 芝士控食到一定好開心 日式泡菜就小小辣 呢到配菜都係行清爽既路線 好聰明咁將漢堡

安格斯漢堡比起和牛漢堡既肉質更為紮實 而且牛味都比和牛漢堡濃小小 加上漢堡扒中間釀左芝士係入面 芝士控食到一定好開心 日式泡菜就小小辣 呢到配菜都係行清爽既路線 好聰明咁將漢堡既膩拉番去平衡 白味噌汁偏杰身小小好似cream 既質地咁 麵豉味夠香 同漢堡一齊食又幾夾 都唔覺好大負擔

♡紫芋甘栗餅 $28
呢個餅炸既油溫控制得好 可以能夠將多餘既油都迫出黎 食落口感覺唔係好油亦夠鬆脆 紫芋食落好軟綿而且中間仲有一粒粒既栗子 口感配搭唔會好似食緊舊好鬆散既野咁

♡白桃烏龍(熱) $15
佢用一個日式茶具去沖一壺白桃烏龍 成set野勁有去左日本既感覺 白桃烏龍飲落有淡淡既桃香 茶體都好順滑

♡蜂蜜綠茶(冷) $5
唔算好甜 飲得到蜂蜜既清甜味
白桃烏龍(熱)
蜂蜜綠茶(冷)
手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯
觀塘開新店嘅速度真係快得驚人😆食極都食唔哂🤣🤣今次去咗近期都多人推介嘅漢堡扒店🥩一入店店員就好親切介menu☺️再加上簡潔柔和嘅木系裝修,整體感覺好舒適,好有家的感覺🥰🧀手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 ($118)顏色鮮艷嘅蘭王蛋真係叫人望到都流哂口水🤤漢堡口感厚實,切開仲有芝士餡🧀叫人好滿足🥰醬汁揀咗秘調漢堡汁,甜甜酸酸,幾開胃幾好送飯😋🥩招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 ($128)呢個口感同安格斯漢堡完全唔同😲好軟熟😆😆而牛肉味更濃好多😋估唔到同樣係牛肉漢堡,味道同口感都有咁大分別😌兩個都好值得一試😆呢個配咗日式咖喱汁,比想像中辣😝配埋芥辣酸瓜,好惹味👍🏻🥗日式和風沙律 (+$18)🍸凍蜂蜜綠茶 (+$5)🍯熱柚子蜜 (+$5)
手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯

🧀手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 ($118)

招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯

🥩招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 ($128)

日式和風沙律

🥗日式和風沙律 (+$18)
🍸凍蜂蜜綠茶 (+$5)
🍯熱柚子蜜 (+$5)
日式和風沙律
2024-05-19 0 瀏覽
今日去觀塘做嘢,去咗成業工業大廈一樓食lunch,店舖裝修偏向日式風格,以啡木色作為主調職員推薦日本蘭王蛋漢堡丼飯,一於就食呢個啦😍另外都好想試手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯,一口一口拉絲嘅感覺超正!漢堡質素超高,媲美「挽肉與米」~喺出面好難搵到手打嘅澳洲和牛漢堡,又好濃郁嘅油脂香~我係勁鍾意食牛肉嘅人,就係覺得牛嘅香味同埋飯或者面撈埋好正!我哋用優惠價追加咗一人小食,係日式胡麻沙律,胡麻醬嘅芝麻味非常香濃,一人份量都唔細和牛漢堡上面有酸瓜蓉以及蘿蔔蓉,on top 有蘭王蛋及辣椒絲!難黃蛋顏色橙紅,蛋味非常濃郁,直接用嚟撈飯就一流啦!幾鍾意酸瓜蓉作為side dish,撈埋飯食又有口感,酸酸甜甜亦都好開胃蛋黃蛋飯可以自選鍾意嘅醬汁,有秘製漢堡汁,比較濃味~白味噌汁偏向鹹香滑身日式咖喱汁偏向小小辣,甜少少我哋今次都揀咗漢堡汁,濃味嘅醬汁撈飯一流牛霸王嘅米採用咗日本米,見到佢每粒都好飽滿,吸收埋漢堡汁又有咬口,又夠濃味咁啱見到佢哋嘅吉列蠔做緊Promo $18,梗係要試吓啦,吉列蠔新鮮炸出嚟熱辣辣,蠔嘅口感好Juice同埋但有少少鹹味,配埋酸瓜沙律醬令人滿足離開餐廳時,正值午飯結束時段,和牛

職員推薦日本蘭王蛋漢堡丼飯,一於就食呢個啦😍

漢堡質素超高,媲美「挽肉與米」~

難黃蛋顏色橙紅,蛋味非常濃郁,直接用嚟撈飯就一流啦!

蛋黃蛋飯可以自選鍾意嘅醬汁,有秘製漢堡汁,比較濃味~
白味噌汁偏向鹹香滑身
日式咖喱汁偏向小小辣,甜少少
我哋今次都揀咗漢堡汁,濃味嘅醬汁撈飯一流

離開餐廳時,正值午飯結束時段,和牛漢堡已經賣晒🤭