星期日要OT返半日工,所以已經諗住得番半日假要食餐勁!踏入秋季打邊爐癮🍲又起,而荃灣大鴻輝中心出名打邊爐勝地,同事介紹下黎左牛大人!由於早幾日已經訂左枱,所以5點就已經可以食頭場。餐廳其實座位超多,但唔洗十分鐘已經坐滿人,可想而知呢間餐廳威力又幾強勁!有3種牛肉set揀,話左食餐勁我同友人都揀澳洲極上和牛餐$258,假日加$10同埋加$1服務費!每人都係$300埋單!湯底有成十款揀,如果想食兩種湯就另加$50,今次我地揀左台灣鳯梨雞鍋湯底!有成半大隻雞,湯底濃郁!之後呢個餐先每人送兩粒澳洲M9和牛牛丸2粒,超彈牙,牛味極重!有18種指定配菜任點!有牛、豬、雞、羊、魚、海鮮、墨魚滑等等用apps掃一掃qr code就可以下單,唔洗5分鐘就有職員送到枱上!真係超方便!新黎緊係每樣都落單😬攪到成枱都係野呀!但每樣野都好好食😋完全停唔到口!而自助火鍋配料吧都係超多選擇!有好多菜、丸、粉絲、麵⋯⋯醬汁區就要排陣隊,但係應有盡有!最正係有台灣滷肉飯同兩種熱飲提供!飲品吧有4大個雪櫃,包個個一定揀到野飲飲!而apps到都有3杯特飲揀!打邊爐點可以少左杯啤酒呢?我今次揀左流水落花$48!麥味重!爽呀!

而自助火鍋配料吧都係超多選擇!有好多菜、丸、粉絲、麵⋯⋯

完場前半小時仲有甜品選擇,揀左青檸冧酒雪菓同台中仙草凍!完全係完滿既結束!

2021-09-17 2043 瀏覽
牛大人開業至今差不多2年🐮在疫情期間逆境自強,轉眼已經在觀塘開到第六間分店。明明疫情關係令火鍋店的生意大受影響,但牛大人憑著實力和香港人無法旅遊的苦悶心成功一直擴張今天趁著午市頭輪人數不多來到荃灣牛大人碰一碰運氣,等了十分鐘就有位入座,進場時看到窗邊位置景色不錯,居高臨下地看著周圍荃灣的舊唐樓,真的有一種身處台灣的感覺🛕午市提供90分鐘放題套餐,價位分別是138、168和198,既然鎖關省下不少錢🤑當然要來慰勞一下自己,就選了最頂級198的極上和牛吃到飽套餐,配上一個阿嫲養生濃湯鍋。點餐後不到5分鐘就上鍋了,先嚐一口湯,豬骨湯底加上紅棗杞子蟲草花等養生藥材香味,清淡有鮮味🥘使用QR code可點肉類、魚漿類、餃子和台式小食等,下單後就先到醬料吧拿取醬汁,空間較細,需要排隊,除了常見的薑蔥蒜等,還有特調的豬肉醬和牛肉醬。另外,這個角落還有滷牛肉、麵類、響鈴和白飯,不容錯過🍯.出了醬料吧轉彎就是飲品櫃,上層的是自己炮製的4種茶類,有白桃烏龍、桂花烏龍、菊花普洱和洛神花茶,絕對是誠意之作,令火鍋不再只有單調的瓶裝或罐裝飲品,亦有助清熱排毒。其中最推薦的是洛神花茶,味道比較像是港式火鍋配搭的酸

出了醬料吧轉彎就是飲品櫃,上層的是自己炮製的4種茶類,有白桃烏龍、桂花烏龍、菊花普洱和洛神花茶,絕對是誠意之作,令火鍋不再只有單調的瓶裝或罐裝飲品,亦有助清熱排毒。其中最推薦的是洛神花茶,味道比較像是港式火鍋配搭的酸梅汁,但會較淡而綿長的後韻,相當開胃🥤
另外,夏日炎炎我也不自覺在電子點單畫面看到手工啤流水落花就點來消一消暑,Asahi和1664也是常見就不試了,流水落花名字優雅,入口後也感覺很適合女士品味,因為苦澀味不重,麥芽和啤酒花搭配出的甜味突出,邊吃火鍋邊喝真的很夠舒爽🍺

回到座位後,已見M5和牛、安格斯牛板腱、章魚珍珠漿和台式小食等已送到桌上,整檯也是滿滿的美食。
和牛的雪花紋理漂亮🥓簡單焯煮十多秒已可入口,油脂味在嘴裏爆發。牛板腱的牛味較濃郁,肉質較有嚼勁,肉香隨咀嚼滲出。章魚珍珠漿內有很多彈牙章魚粒,口感十足,蟹籽墨魚漿的味道鮮和爽口🍢

台式小食中至愛甘梅蕃薯,酸甜梅子味吊出了蕃薯的甘香味,不由自主吃光了一碗😍

飲品櫃旁邊還有配料櫃,裏面有很多丸類、豆製品和蔬菜🥬令火鍋不只是吃肉,亦能做到營養均衡,菜類都清洗乾淨,配料中覺得魚腐是不可錯過的良品,外層吸收了湯底的惹味,內裏有魚肉的魚香🐟
2021-06-27
2021-09-16 121 瀏覽
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 終於到左8月既尾聲,到weekend只想好好慰勞自己一周的辛勤工作,食下好野舒緩壓力。次次想打邊爐都會諗起牛大人,相信大家都對呢間任食火鍋唔陌生,除左牛,丸類、直送手工漿同冷泡茶都好受歡迎。咁難得book到牛大人就緊係揀最貴個餐 -- $298既澳洲極上和牛吃到飽套餐。肉類、台式小食同手打滑類係用QR Code落單外,丸類、菜類同飲品都係自助區拎就可以。➖➖📌 湯底 -- 鴛鴦鍋 +$50作為麻辣控嘅C先生, 毫不猶豫揀咗麻辣湯底。可以揀大中小辣, 唔夠辣可以叫店員再畀多啲辣油。其實小辣會越煲越辣。另一個湯底就揀左阿嬤養生濃湯鍋,湯底係雞肉白湯黎,幾清,嫌麻辣太辣可以轉下口味。➖➖📌 澳洲和牛M5牛肩卷識食一定係狂食澳洲和牛M5牛肩卷啦!油脂分布平均,色澤粉嫩,牛味濃郁,口感扎實,厚薄均勻,香濃肉味又充滿肉汁,細嫩又有咬口,勁滿足。➖➖📌 火鍋配料章魚珍珠漿、澎湖花枝漿:用QR code點任點唔嬲,澎湖花枝漿爽滑彈牙,味道香濃,咬落好煙韌。炸午餐肉:厚切,口感幾好麻辣鴨血:好煙韌➖➖📌 澳洲M9和牛丸丸同肉方面都係好多選擇,花枝丸、海膽丸都好正。點左澳洲極上
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽

📌 湯底 -- 鴛鴦鍋 +$50

📌 澳洲和牛M5牛肩卷

📌 火鍋配料
炸午餐肉:厚切,口感幾好
麻辣鴨血:好煙韌

📌 澳洲M9和牛丸
丸同肉方面都係好多選擇,花枝丸、海膽丸都好正。點左澳洲極上和牛套餐,每人仲送2 粒「澳洲M9和牛丸」添。大大粒,唔好睇佢其貌不揚,其實好有內涵。一咬係有牛肉湯汁爆出來,好彈牙。

📌 甜品
晚餐仲送甜品,有MOVENPICK杯裝雪糕同台中仙草凍供選擇

📌 流水落花 +$48
男朋友就加配咗一杯餐廳獨有嘅啤酒。花香味幾出。
2021-09-15 133 瀏覽
牛大人越開越多分店,原來大鴻輝(荃灣)中心都有牛大人😍 平日夜晚都好多人,企滿曬lift口,好彩有係社交平台 bk定位😎 唔係等到餓暈都似🙊澳洲極上和牛餐($298)除左奉送4粒爆汁澳洲和牛牛丸(超好食👍)依個餐可以嗌曬所有餐既肉類,包括澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、手切封門柳、美國SRF極黑牛肩胛肉眼等等😊 整體黎講,食過牛大人既幾間分店,就算係嗌中等價位既餐,肉類質素都算好高👍 肉質嫩滑 好新鮮,充滿香濃牛肉味🐂 最重要係牛大人唔會好似一般放題店,只係頭一、兩碟俾靚牛你,之後再encore就明顯係質素差左既肉🙈 真係嗌幾多碟都係同一質素,有品質保證👏除左肉類好高質,海鮮類🦐脆肉鯇🐟手工餃🥟都好好食,仲好新鮮既台灣海鮮漿🐙 真係食到章魚、蜆、蝦肉係入面,又鮮甜又有咬口 😋 必食台灣直送既水蓮,幼嫩爽口,一般火鍋店點可能俾你仼食,除左牛大人😎 如果唔係食肉食到飽左,我一定喪encore呀‼️打邊爐當然要飲牛大人自家製花茶: 白桃烏龍、洛神花茶🫖 幫助消滯同分解脂肪‼️ 今次嗌澳洲極上和牛餐($298)仲送杯啤酒,打邊爐梗係要啤啤佢先過癮😎最後每人仲有杯Movenpick 雪糕🍨 當晚既

澳洲極上和牛餐($298)

最後每人仲有杯Movenpick 雪糕🍨 當晚既特別味仲係我最愛既Maple Walnut😍
2021-08-22
5 分鐘 (堂食)
2021-09-15 117 瀏覽
"牛大人"都真係好難BOOK, 生日約埋屋企人來食.一行四人試咗中級嘅"特級安格斯吃到飽".湯底揀咗"台灣鳳梨雞鍋", 食到有鳳梨, 仲有大大隻雞脾!!用QR CODE落單, 上菜都算快.小吃推介有: 台式小香腸, 番薯. 飲品區有一大排雪櫃, 放滿汽水,茶類, 紙包飲品等等.我嘅推介係"冷泡茶". 洛神花茶, 開胃酸甜.菊花普洱, 消滯排毒.疏菜選擇唔算多, 算新鮮.牛板腱夠新鮮, 肥瘦適中, 有牛味!另一推介係鴨紅, 嫩滑而無腥味! 午市甜品係, 台式仙草凍! 消暑解熱!!
"牛大人"都真係好難BOOK, 生日約埋屋企人來食.
一行四人試咗中級嘅"特級安格斯吃到飽".

用QR CODE落單, 上菜都算快.
小吃推介有: 台式小香腸, 番薯.

飲品區有一大排雪櫃, 放滿汽水,茶類, 紙包飲品等等.

我嘅推介係"冷泡茶".

洛神花茶, 開胃酸甜.
菊花普洱, 消滯排毒.

疏菜選擇唔算多, 算新鮮.

牛板腱夠新鮮, 肥瘦適中, 有牛味!

另一推介係鴨紅, 嫩滑而無腥味!

午市甜品係, 台式仙草凍!
消暑解熱!!
2021-08-15
午餐
2021-09-13 146 瀏覽
今日放假諗住出去荃灣行下街同睇場戲,順便去個度搵下有咩好野食。講到食野,荃灣大鴻輝中心一定係美食集中之地,搵野食一定要走去個度。樓下有個派傳單姐姐,派左午市任食牛大人牛肉火鍋既傳單,其實之前從朋友口中聽過食物質素都唔錯,既然依度有,咁就食個中午火鍋放題。餐廳裝修好新淨企理,地方寬敞又整潔,大多數卡位,坐得好舒適。  服務員知道我地第一次黎食,都好細心介紹如何點餐,同埋話俾我地知出去有自助飲品、蔬菜、丸類、調味料及配料,服務非常細心。服務員誠意推介依度既特色手工啤酒“流水落花”,出面天時暑熱,啤酒配打邊爐簡直妙絕,叫左一杯飲下,口感好順滑,香濃麥味,又有少少花香味,味道濃厚。我地今日揀左極上和牛吃到飽,湯底有9款,我最中意就係蕃茄濃湯底,味道果然夠濃郁。 急不及待點左M5和牛肩卷、牛板腱、五花腩片,兩種牛肉味道真係好香濃、M5就有油花、食完口腔會仲有少少油香味, 牛板腱就係食牛肉本身既原味,牛肉味偏濃,各有各好味之處。唔好忽略豬肉片,口感爽滑,肉味香濃。  另外,有d台式特色款式,例如蛋餃、鴨血、滷水豬腸、牛肚 、牛筋,仲有滷肉飯食, 味道都唔錯。  另一推介,就係手打蟹籽墨魚汁漿、干貝

唔好忽略豬肉片,口感爽滑,肉味香濃。  另外,有d台式特色款式,例如蛋餃、鴨血、滷水豬腸、牛肚 、牛筋,仲有滷肉飯食, 味道都唔錯。  另一推介,就係手打蟹籽墨魚汁漿、干貝鮮魚漿、章魚珍珠漿,味道鮮味,口感彈牙。

仲有好多款式,不能盡錄,都未食晒所有款式,百幾蚊有咁多野食,都非常抵食。
2021-08-20
午餐
2021-09-10 138 瀏覽
牛大人台灣火鍋一向好高人氣,佢哋嘅火鍋吃到飽有3款套餐,任食兩小時。一場嚟到就揀咗最貴嘅澳洲極上和牛套餐 $298 (19:30前離座),任食幾十款食物及自助火鍋配料吧。.🥣 湯底有10款湯底選擇,揀咗台中蒜頭雞鍋,湯底有半隻鮮雞,再加上生蒜頭及炸蒜頭燉煮,味道香濃。.🐮 牛類呢個套餐有7款牛肉,試咗幾款肉質都算新鮮。主攻嘅一定係澳洲和牛M5牛肩卷,油脂分布均勻,肉質幼嫩富油脂香。安格斯特選牛板腱及手切封門柳都唔錯,肉質軟腍,而牛小排就牛味最濃。除咗牛肉外,仲有秘制牛筋牛肚,都滷得幾入味。.🐷 豬類豬肉有3款,西班牙豬梅花肉肥瘦適中,口感軟腍油潤。.🐑 羊類、🐔 雞類有紐西蘭羊肉卷及花雕酒雞件兩款,不過主攻牛肉已經好飽,最後都無試到!.🦐 海鮮海鮮有魚蝦貝類等,推介海蝦肉質新鮮爽彈,沙白鮮甜冇沙。.👅 台灣直送美食私房鴨血絕對係必食之選,非常嫩滑入味。另外仲有手作餃子、海鮮漿,豬血糕、鯛魚片等,選擇都算豐富。推介蟹籽墨汁漿,彈牙鮮味,粒粒蟹籽更有咬口。.🍢 台灣夜市小吃夜市小吃款式有滷牛肉飯、梅甘酥脆薯、鹽酥雞、甜不辣、皮蛋豆腐、小香腸等,口味地道。無得去台灣旅行,喺香港食到都唔錯。.

🥣 湯底

🐮 牛類

🐷 豬類
豬肉有3款,西班牙豬梅花肉肥瘦適中,口感軟腍油潤。
🐑 羊類、🐔 雞類
🦐 海鮮
海鮮有魚蝦貝類等,推介海蝦肉質新鮮爽彈,沙白鮮甜冇沙。

👅 台灣直送美食

🍢 台灣夜市小吃
🥬 自助火鍋配料吧
自助區有多款蔬菜、丸類、麵食、素食類等,非常豐富。醬料區同樣非常齊全,可以混返個自己喜好嘅醬來蘸火鍋配料食。

🍹 飲品
飲品除咗有多款紙包及罐裝飲品之外,必試佢哋嘅自家製冷泡茶,味道天然,消滯解渴。仲可以試吓富台灣風味嘅冬瓜茶及烏梅汁,解膩又下火。

🍨 甜品
甜品有movenpick雪糕及仙草凍,QQ嘅仙草凍配上紅豆花生椰果,口感豐富。

總括而言:餐廳環境寬敞,坐得幾舒服。食物選擇多而且質素唔錯,上菜速度好快,服務都幾好,係好飽足嘅一餐!
聽左身邊啲人講牛大人好耐終於試下去食牛大人🤤🤤🤤啲牛其實係唔差幾好食,但係叫左好多碟送到過嚟嘅份量好少,完全唔係我地叫嘅份量啲飲品選擇都好多,但花茶等等可以選擇除左牛之外都有好多配菜揀❗️
聽左身邊啲人講牛大人好耐
終於試下去食牛大人🤤🤤🤤
啲牛其實係唔差幾好食,但係叫左好多碟
送到過嚟嘅份量好少,完全唔係我地叫嘅份量
啲飲品選擇都好多,但花茶等等可以選擇
除左牛之外都有好多配菜揀❗️
2021-08-10
60 分鐘 (堂食)
2021-09-09 123 瀏覽
🍀今日walk in有位😍餐廳除咗有自助落單之外,仲有自助區俾大家自己攞食物 ,枱同枱之間嘅間隔,亦都好夠闊落,成個環境都整得幾靚 。每人都會送兩粒和牛丸,同平時嘅牛丸好唔同,明顯肉嘅比例比較多,食落特別彈牙。喺自助餐嗰邊,丸類方面,小朋友非常之鍾意❤️佢哋嘅花枝丸,食落質感柔軟,好啱小朋友食。和牛脂肪紋理分布平均,帶油香。最後再食返個滑溜嘅仙草凍作為收結,整體價錢人均300左右,食足兩粒鐘 🕰 唔錯!食食下見到有得賣台灣原住民特產小米釀,咁特別😍買支返去孝敬下爸爸先!
🍀
今日walk in有位😍

和牛脂肪紋理分布平均,帶油香。

2021-09-08 128 瀏覽
出了糧又是食好東西的時間,一於食和牛火鍋放題。牛大人一直都大排長龍好受歡迎,今日打算食early bird 價(7:30pm前離座),門口好熱鬧。.極上和牛吃到飽 咩牛肉都可以叫,包括最高級的澳洲M5和牛、安格斯牛小排、手切封門柳、一口牛肉粒等,好新鮮,不會太肥,而且牛牛味香濃,上菜都好快。每位送和牛肉丸,意外地好食,肉汁多又爽甜。除了牛肉,還有其他海鮮、蔬菜、肉丸,好豐富。飲品有自家製清茶、啤酒及汽水等等。.最後更附送雪糕或甜品,食足2個鐘正呀。

每位送和牛肉丸,意外地好食,肉汁多又爽甜。

最後更附送雪糕或甜品,食足2個鐘正呀。
牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓這個牛大人一早已有聽聞,但一直找不到時間來,今次專程來一時,發現真的很多人來光顧,看來質素不錯。120分鐘澳洲極上和牛吃到飽$298一位每位贈送澳洲M9和牛牛丸兩粒點了一個台中蒜頭雞喎,原隻雞髀,應該說是有半隻雞的份量!非常抵食。湯頭清甜,而且滿滿是雞肉味,看來是煲了很久。這個餐可以任點以下食物,種類之多,而且質素甚高。上腹牛五花安格斯特選牛板當大家都以為任食的套餐牛肉的質素應該不會太高的時候,這裏給了我們驚喜,牛肉雖然薄切,但是很有質素,肥瘦均勻,油脂滿滿,而且是牛味足!手切封門柳安格斯一口牛肉粒澳洲和牛M5牛肩卷非常頂級的和牛卷,入口雖然不是即化的那一種,但是絕對是嫩滑。美國頂級肩里肉西班牙豬梅肉片西班牙豬五花片豬雪花肉片紐西蘭羊肉卷花雕酒雞件台灣鱸魚片蟹子墨汁漿干貝鮮魚漿章魚珍珠漿這些手打的肉,更是鮮甜!挺彈牙的,放入湯頭中滾熟後,是啖啖肉。牛媽秘製滷牛筋牛媽秘製滷牛肚滷水食物,令我回憶起在台灣旅行時的時光,在這裏雖然現在去不了台灣旅行,但也能望梅止渴。除了須煮食材,還有很多已製台灣小食

牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

120分鐘澳洲極上和牛吃到飽$298一位
每位贈送澳洲M9和牛牛丸兩粒

湯頭清甜,而且滿滿是雞肉味,看來是煲了很久。

這個餐可以任點以下食物,種類之多,而且質素甚高。

上腹牛五花

干貝鮮魚漿
章魚珍珠漿

牛媽秘製滷牛筋
牛媽秘製滷牛肚

除了須煮食材,還有很多已製台灣小食,一解台灣單思之苦,連鴨血、甜不辣都有。

外排食物都好多,全部可以自己出去任夾,而且用食物盒蓋好,衛生又安全。

最特別的是這裡有自家製茶,種類很多!非常解渴。

2021-09-06
5 分鐘 (堂食)
2021-09-02 179 瀏覽
身邊嘅朋友講得多有關牛大人嘅好,你就會留意一下佢有咩特別!果然!佢的確係一個高質台式火鍋放題👍🏻😎火鍋湯底:養生麻辣火鍋+台式鳳梨雞火鍋味道極端?😌鳳梨酸甜會令到肉質更加可口,一家大細都啱。墨汁魚滑同墨魚滑都係必要之選!豚肉部份都有幾款心得我心一定係呢份牛肉麻辣湯香麻香辣,適合喜歡食辣嘅我地😋將萵筍、凍豆腐、粟米放落麻辣湯底充滿麻辣香味道10分回魂。覺得辣嘅時候再叫兩杯啤酒就可以降溫!仲有各式各樣嘅台式醬油可以選擇!#吃到飽#牛大人#牛大人台灣火鍋吃到飽🐮 #buffet#allyoucaneat #香港美食 #台灣美食#荃灣美食
身邊嘅朋友講得多有關牛大人嘅好,你就會留意一下佢有咩特別!

果然!佢的確係一個高質台式火鍋放題👍🏻😎

火鍋湯底:養生麻辣火鍋+台式鳳梨雞火鍋

味道極端?😌鳳梨酸甜會令到肉質更加可口,一家大細都啱。
墨汁魚滑同墨魚滑都係必要之選!
豚肉部份都有幾款
心得我心一定係呢份牛肉

麻辣湯香麻香辣,適合喜歡食辣嘅我地😋

將萵筍、凍豆腐、粟米放落麻辣湯底
充滿麻辣香
味道10分回魂。

覺得辣嘅時候再叫兩杯啤酒就可以降溫!
仲有各式各樣嘅台式醬油可以選擇!
<Hong Kong🇭🇰•Tsuen Wan>“咬我唷!極上和牛吃到飽”牛大人!唔使講係人都知係120分鐘高質台式打邊爐餐廳,主打靚牛牛😍細佬早排提議父親節一齊食窮他的牛😍😍😍多謝細佬唷!最貴時段都係$298,首先食返咁皮蛋豆腐開開胃,再介紹一下有咩食先😚火鍋湯底有10多種,加$50選擇鴛鴦鍋:養生麻辣鍋同台灣特色嘅味道-鳯梨雞鍋湯底(第一次見!要試吓🤪)鳯梨雞鍋湯裏面仲有半隻雞同埋菠蘿塊塊👀未到幾清新開胃唷!台式麻辣鍋(小辣)香而不辣,有紅棗花椒等調味,另外我再order鴨血、凍豆腐返落去,正正唷😜我最鍾意安格斯特選牛鍵肉同上腹五牛花牛肉無論放入鳳梨雞湯底抑或返啦養生麻辣湯底都一樣好正!鳳梨雞湯底即多點果香味,特別開胃!養生麻辣湯底則香香辣辣特別惹味!好鍾意佢哋嘅台式飲品仲有埋手工花茶!手工花茶都有四至六款!咁多選擇,一次過又點會食得晒?😂下次再嚟!聽人講牛肉飯,果然冇錯林尾仲會有個台式仙草甜品品嚐!清清涼涼嘅仙草凍解暑一流!.....#尖沙咀美食 #銅鑼灣美食#荃灣美食 #吃到飽#台式火鍋#打邊爐#牛大人
<Hong Kong🇭🇰•Tsuen Wan>
“咬我唷!極上和牛吃到飽”

我最鍾意安格斯特選牛鍵肉同上腹五牛花
養生麻辣湯底則香香辣辣
特別惹味!

聽人講牛肉飯,果然冇錯

林尾仲會有個台式仙草甜品品嚐!清清涼涼嘅仙草凍解暑一流!

#尖沙咀美食
  • 麻辣湯底
  • 魚香皮蛋豆腐
  • 台灣鳳梨雞鍋
2021-09-02 93 瀏覽
我哋一向愛吃牛,所以去【牛大人台灣火鍋吃到飽】就一定啱哂!😍 叫咗極上和牛吃到飽套餐,靚牛無限量供應,澳洲和牛M5牛肩卷、上腹牛五克、安格斯牛板腱,我哋吃過不停。另加送澳洲M9和牛丸,超級滋味。😋除了因為愛吃牛,來牛大人亦因為佢的地方夠大夠寛敞舒適,好多卡位,座得非常舒服。🥰呢道的湯底又多選擇又夠特色,全部都香濃入味。😋 今次有小朋友同行,所以叫咗台灣濃香番茄鍋,上次我哋專叫牛大人紅燒牛骨鍋,各有特色!😋除了火鍋,呢度的台式特色小吃也非常出色,我哋較偏愛魯肉飯,梅甘酥脆薯、台式小香腸……😋 再配埋台灣原住民特產小米釀&流水落花啤酒🍻, 今餐認真盡興!😍除咗酒,台式飲品亦很多選擇,而愛好健康的一定要試埋自家製的無糖冷泡茶,有白桃烏龍,桂花烏龍,落神花茶。🥰臨走前當然要食埋甜品,呢道提供 Movenpick 雪榚,夠哂質素!👍

2021-09-02 80 瀏覽
又book到位啦…🎉之前係旺角食完一路都無機會再試…今次要去到荃灣先book到位。不過位置都好方便我地點左澳洲極上和牛餐…貪佢可以食齊所有野。點呢個餐仲會有個和牛牛丸送。湯底就要左牛大人牛骨鍋呢度都係掃QR code點餐…當然一開始點d和牛加埋封門柳先。湯黎度先飲啖湯…好清甜…好香牛骨香味…應該用左好牛骨餚成。呢個餐除左和牛仲可以點埋美國牛添。和牛就油份高…鬆化。美國牛就牛味濃d同有質感d。呢度既肉都切得好薄…所以一落湯就好快熟好快食得。記得點牛胸油…佢油份高又爽爽地好好味除左牛肉…我地點左好牛肉漿…墨魚漿…其實就係滑…推介大家呢個墨魚漿…入面仲有一粒粒既墨魚肉…好好味。另一個推介就係海蝦…望落好新鮮…又大隻。蝦肉好爽口…除左打邊爐…呢度仲有好多小食…鹽酥雞…炸午餐肉(即食或者打邊爐都得)…仲有台灣香腸都好味落單點野食之外…仲有個自助區…有蔬菜…菇…丸類可以揀…我就食左好多萵荀…貪佢煮耐左好有爽口雪櫃d野飲又有好多選擇…最鍾意就係洛神花茶…微甜帶酸…好啱打邊爐飲…仲有好多無糖茶。亦有好多可以落單叫…我就試左烏梅汁同酸梅湯都唔錯呢度打邊爐真心唔錯…湯底選擇多…野食唔錯…食完仲有每人一個m
又book到位啦…🎉

湯黎度先飲啖湯…好清甜…好香牛骨香味…應該用左好牛骨餚成。

呢個餐除左和牛仲可以點埋美國牛添。

另一個推介就係海蝦…望落好新鮮…又大隻。蝦肉好爽口…

呢度打邊爐真心唔錯…湯底選擇多…野食唔錯…食完仲有每人一個movenpick雪糕。而且服務好好…好勤收野又有禮貌
  • 牛胸爽
  • 洛神花茶