2021-10-29 181 瀏覽
媽咪聽過好多牛大人嘅好評之後,一直話想試下,我終於係2星期前上網訂到位同爹媽去食😌,book嘅時候好多時段都已經full哂,好好彩可以book到夜晚7點有位。🥸我地早咗15分鐘到,一打開lift門已經堆滿哂人,如果唔係訂咗位,見到咁多人我地唔會想出lift。😮‍💨帶位員工好細心咁問我地係咪第一次嚟食之後開始講解湯底,同埋點落單,我地選擇咗台灣鳳梨雞鍋湯底,聽完講解我地一如既往咁分工,排隊攞醬油 (超級長龍)、攞飲品 (超級多人)同落order。😲雪櫃有好多款飲品😍,唔甜嘅有白桃烏龍茶、洛神花茶、桂花烏龍茶、菊花普洱茶,甜嘅有汽水,仲可以落單揀少甜 / 多甜,多冰 / 少冰 / 走冰嘅冬瓜茶、烏梅汁、酸梅汁、金桔椰果,我地覺得少甜嘅烏梅汁係最好飲。🤤食物方面有好多款唔同種類,牛肉高質、餃子多款好味,連平時打邊爐最鐘意食魚嘅爹地同最鐘意食丸嘅媽咪,今晚都放低哂。😆我地每人仲可以揀一類雪糕 / 甜品,嚟到台灣食店,我地當然想食返台灣特色,所以3個都選擇咗台中仙草凍,有紅豆、花生、仙草、花奶、椰果、珍珠,個個讚不絕口。👍🏽呢間高質火鍋,難怪會咁多人排隊同咁難book位。😎

呢間高質火鍋,難怪會咁多人排隊同咁難book位。😎