牛大人我諗好多人都食過,我第一次食嘅時候只係得旺角總店,而家已經一共有6間鋪,香港人果然係好鍾意打邊爐🤣今日嚟到荃灣分店,諗住早啲食完可以早啲落格,所以5:10已經到咗舖頭,但估唔到有好多Walk in嘅人要排到7:30先有位,好彩有book位!!!!今次湯底揀咗牛大人紅燒牛骨鍋,超級濃味!而且真係有四五嚿牛骨係入面,店員加湯之前會問清楚係咩湯,確保加湯之後都唔會淡咗味/唔同咗味,呢樣嘢值得一讚!!!今次揀咗最貴嘅澳洲極上和牛餐,一共有七款牛肉任食,肥嘅瘦嘅都有,我覺得最好食嘅係手切封門柳同澳洲和牛M5牛肩卷。💛 封門柳好重牛味,口感唔會韌,試過有幾嚿唔小心滾咗兩三分鐘,咬落都唔會好硬好韌。💛 澳洲和牛M5牛肩卷都好正比起其他牛肉大塊,中間一條白色,雪花分布平均,唔算多雪花,食落有油香之餘又唔覺油膩,肉感同油花平衡,食多幾塊都唔覺濟!!! 💛牛胸爽除咗牛肉之外仲有其他牛嘅部位,最好食係牛胸爽!唔好見佢成塊白色就以為會超油膩,食落真係爽口又唔覺得食咗成口油!!💛澳洲和牛牛丸真係比起普通牛丸濃味同甜,口感彈牙,可惜嘅係咁好味嘅牛丸每人只有兩粒冇得任嗌。其實其他嘢食都好味㗎!💛蟹籽墨汁漿真係

💛 封門柳

💛 澳洲和牛M5牛肩卷都好正

💛牛胸爽

💛澳洲和牛牛丸

其實其他嘢食都好味㗎!

💛蟹籽墨汁漿
真係黑蚊蚊㗎🤣 口感爽彈又鮮味。

💛期間限定 章魚珍珠漿
都係好好味!有一粒粒珍珠size嘅章魚喺入面增加口感,口感豐富又鮮甜!!!

其他菜同丸類嘅選擇都好多,但另一樣最正嘅係飲品櫃,十幾款飲品任拎,今次仲加錢試埋佢地自己釀製嘅落花流水手工啤酒!飲落有種淡淡嘅桂花香味,飲完口入面仲會有陣花味嘅after taste,平時唔太鐘意飲啤酒嘅人都應該接受到!值得一試!

最難得嘅係雖然開咗好多分店,但質素仲係keep住,難怪咁多人幫襯啦!7:30前埋單先係$248炸真心抵食!

味道: 🌕🌕🌕🌕🌑
服務: 🌕🌕🌕🌕🌑
環境: 🌕🌕🌕🌕🌑
價錢: 🌕🌕🌕🌖🌑

------------
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
------------
2021-08-13 186 瀏覽
成日聽朋友講牛大人好正,次次都訂唔到位終於放假的起心肝下午4:30就去排隊原來4:30去到門口都已經好多人等緊位,好彩我今日終於可以食到差唔多夠鐘店員就會提早俾我哋去入座,然後因為要5:00先可以夠鐘落單,所以我哋就去咗佢哋超級大嘅飲品櫃度揀飲品,真係要讚下,因為真係好多台灣本土嘅飲品,令到我哋呢啲台灣迷冇得去台灣都可以懷念下美國牛小排超香肉味台灣鴨血台灣滷味封門柳蝦滑墨魚滑記得一定要試吓佢哋嘅手搖飲品都好正
成日聽朋友講牛大人好正,次次都訂唔到位
終於放假的起心肝下午4:30就去排隊

蝦滑墨魚滑

記得一定要試吓佢哋嘅手搖飲品都好正
  • 麻辣湯底
2021-08-10 270 瀏覽
有一段時間沒來,今天放假再次光顧牛大人午市火鍋,今天是閒日人不算多,訂了位直接安排卡位坐得很舒服。選了168元的套餐,食物還是一樣高質,手機下單食物很快就送上來,侍應清走吃完的碗碟也很快手;雖然手機點餐可選得食物不多,但食物都很好吃,首選牛板腱,多點一些都可以吃完,牛板腱牛味濃郁又不肥;鴨血也是必點,夾起不會散,吃進口又沒異味,超好吃!皮蛋豆腐、小香腸、燕餃等都好好吃,香草涼粉作為甜品也相當高質,涼粉QQ的奶味十足,配上紅豆、花生等口感豐富。牛大人的各種花茶絕對是解膩的關鍵,別處喝不到呢,個人尤其喜歡洛神花茶。唯一是火鍋煙很大餐廳沒有吸煙裝置,白煙撲面不好受,還好有帶小風扇,把煙吹到一旁就可以好好享受美食而不受油煙影響吧!吃90分鐘每人$200都不用(還已加了50元鴛鴦鍋),性價比超高!
自備風扇就可以吹走白煙吃得舒適一點!
皮蛋豆腐是必吃的!
牛板腱
五花片
鴨血
牛大人鴛鴦鍋,額外加50元但可同時照顧不吃辣的朋友
香草涼粉
2021-08-10
$195.5 (午餐)
自備風扇就可以吹走白煙吃得舒適一點!
皮蛋豆腐是必吃的!
牛板腱
五花片
鴨血
牛大人鴛鴦鍋,額外加50元但可同時照顧不吃辣的朋友
香草涼粉
  • 台中仙草凍
2021-08-10 2607 瀏覽
呢排幫襯得最多嘅任食邊爐🫕就係牛大人喇,因為佢牛肉質素幾好,配料多得嚟又有啲台灣特色,台式小食更加係一個賣點。今次帶埋爸爸👨🏻嚟荃灣分店,食個夠本!同爸爸嚟緊係要食最好😆😆叫咗最高級嘅*極上和牛吃到飽套餐*,話就話最貴,其實都只係每人$248,比起去牛咩牛咩個啲cp值高好多下晝5點半準時去到可以直入,叫咗湯底就即刻出去夾配料同揀野飲,好鐘意呢到唔係常見嘅港式打邊爐🍲配料,風琴豆卜、凍豆腐煮湯一流,芋頭丸、仲有個奶酪咩咩丸都幾特別,番埋位坐低就啱啱有湯底喇!我地叫咗*牛大人紅燒牛骨鍋*,入面有一舊牛骨,仲有啲龍眼、杞子,淨係湯底都夠味👍🏻既然叫得最貴個餐,緊係瘋狂食牛啦,呢個級別最靚嘅係*澳洲和牛M5牛肩卷*&*安格斯牛小排*,encore咗好多盤,每次嘅質素都差唔多,唔會參差不齊,油脂分布適中,入口嫩滑,唔會過肥/過瘦第二類必點嘅就係海鮮喇,我好鐘意打邊爐食魚,呢到就有好多款,*台灣鯛魚片*、*脆肉鯇魚片*、*脆肉鯇魚腩*,仲有*鮮甜海蝦*同*新鮮沙白*最後唔可以唔叫嘅就係台式邊爐先有嘅*鴨血*、*豬血糕*&*水蓮*,呢啲平時真係好少食到,爸爸👨🏻超鐘意食水蓮,話夠晒爽口👍🏻兩個鐘打邊

第二類必點嘅就係海鮮喇,我好鐘意打邊爐食魚,呢到就有好多款,*台灣鯛魚片**脆肉鯇魚片**脆肉鯇魚腩*,仲有*鮮甜海蝦**新鮮沙白*

最後唔可以唔叫嘅就係台式邊爐先有嘅*鴨血**豬血糕*&*水蓮*,呢啲平時真係好少食到,爸爸👨🏻超鐘意食水蓮,話夠晒爽口👍🏻

兩個鐘打邊爐其實都好夠時間比你食到扶牆走😆,加完湯等水滾呢啲時候仲可以試埋台式熟食,*士林鹽酥雞**真豬小香腸**梅甘酥脆薯*,樣樣都好食😋

呢餐我同爸爸👨🏻食得超開心,狂飲狂食,最後仲有個雪糕畫上完美嘅句號👏🏽👏🏽
2021-08-10 139 瀏覽
同朋友聚會最適合打邊爐放題🤓因為自由度好大,食物選擇多,每個人都食到自己想食嘅野😋呢間台式火鍋最近好紅,聽聞早早去排隊拎飛都要等2個鐘💁‍♀️結果去到真心多人,所以大家記住早啲拎位🤓 我地叫咗個極上和牛吃到飽嘅套餐💁‍♀️120分鐘$298/位,1930前離座/23:00後入座$248/位呢個餐送2粒M9和牛牛丸💁‍♀️其他餐要加錢叫架🤓呢個餐包咗比較多款嘅肉,適合同食肉獸朋友去食😋。 阿嫲養生濃湯鍋👵x台灣鳳梨雞鍋🍍+$50養生鍋個味比較易入口,中式火鍋嘅味道,唔會好濃藥材味。鳳梨雞鍋層次比較豐富,一開始係鳳梨味比較濃,香甜味入咗啲食物度好得意🍍後來煲耐咗,雞肉味好濃😋幾好味。 🥓呢度嘅牛牛味好重,切片非常薄,所以好容易入味。豬肉片比較厚,色澤睇起嚟都幾新鮮 🍹同埋呢度都有唔少飲品嘅選擇,除咗一般紙包同罐裝飲品,仲有好文青嘅冷泡茶🍵,同埋少量台式飲品。仲有包每人一份甜品,我地揀咗Movenpick雪糕😋建議如果有埋芋圓揀就正啦🤓🤓 💁‍♀️朋友推介:瓜仔雞水餃、燕餃、手工啤酒 💁‍♀️我推介:柑桔椰果🍊:呢個柑桔味超濃,正南瓜🎃:索咗湯淋開咗又唔溶,好味寬粉🍜:呢個好索湯呀,仲要幾煙韌,超級好

我地叫咗個極上和牛吃到飽嘅套餐💁‍♀️120分鐘
$298/位,1930前離座/23:00後入座$248/位

阿嫲養生濃湯鍋👵x台灣鳳梨雞鍋🍍+$50

💁‍♀️朋友推介:瓜仔雞水餃、燕餃、手工啤酒

💁‍♀️我推介:
柑桔椰果🍊:呢個柑桔味超濃,正
南瓜🎃:索咗湯淋開咗又唔溶,好味
寬粉🍜:呢個好索湯呀,仲要幾煙韌,超級好味,必試。
2021-08-09 116 瀏覽
咁難得有位,當然要食澳洲極上和牛餐$258/人 7:30前離開座全層餐廳座位唔少,幾乎滿座!考慮咗好耐到底要鳳梨雞鍋,定牛大人紅燒牛肉鍋好⁉️ 最後揀咗牛肉鍋🐮揀完湯底,就出去整醬料、拎野飲、夾其自助bar食物~醬汁方便醬料方面夠晒齊全!仲有特別嘅腐乳醬🙊旁邊有真。滷牛肉飯比你自己拎裝!自助吧有響鈴、粟米、蟹柳、芝士腸、公仔麵、烏冬、各款蔬菜、丸類。飲品除咗汽水之外,仲有自家製支裝茶,夠晒解膩~返到去牛骨鍋已經嚟到🐮湯底除咗牛骨、仲有好多藥材,紅卜卜賣相好靚⭕️煲滾左後傳來陣陣牛骨香氣,開頭以為湯底好濃、好鹹,但又唔會!最緊要係唔會好口乾,即係唔會好多味精點餐後食物送到出速度好快💨鍾意每碟份量少,可以試多幾款唔同種類!一嚟就點左兩款牛板腱!兩款都好重牛味😍超贊👏🏻安格斯特選牛板腱比極黑牛板腱脂肪多少少,口感更嫩滑👍🏻大家黎食記得叫晒兩款🤩澳洲和牛M5牛肩卷都係必食item!澳洲和牛油花分佈平均,口感細緻而且較多肉汁🐮紐西蘭羊卷肉有少少膻味🐑酥香軟嫩。西班牙豬梅肉片🐷肉質軟幼,經過牛骨湯洗禮變得惹味!正上腹牛五花脂肪比例較多,位於牛嘅肚附近~將牛五花伴自製多蒜醬油同吃,油脂甜膩在口腔內溶化🧄

揀完湯底,就出去整醬料、拎野飲、夾其自助bar食物~

飲品除咗汽水之外,仲有自家製支裝茶,夠晒解膩~

一嚟就點左兩款牛板腱!兩款都好重牛味😍超贊👏🏻

上腹牛五花脂肪比例較多,位於牛嘅肚附近~將牛五花伴自製多蒜醬油同吃,油脂甜膩在口腔內溶化🧄蒜蓉跟油脂起了化學作用,味蕾勁豐富!

黎呢度當然要試🐮牛媽秘製滷牛筋、滷大腸、私房鴨血啦~估唔到又幾好食,係鴨血味道較淡!

期間限定既章魚珍珠漿又係必食👍🏻就咁睇已經見到好多章魚粒🦑章魚味濃郁、珍珠漿彈牙😋

手切封門柳、牛胸爽,一般連鎖火鍋店較少見,自己本身好鍾意封門柳呢種粗糙口感,牛味又夠濃郁!牛胸爽爽口非常!

Menu有啲小食都幾吸引,皮蛋豆腐、梅甘酥脆薯🐤士林鹽酥雞都有試!梅甘酥脆薯好食,外層香脆內裡甘甜🍠

打邊爐唔可以冇午餐肉、炸魚皮😂厚切午餐肉煎得好脆口!
新鮮沙白冇砂而且幾甜🦐海蝦新鮮冇雪味~

重有🦘澳洲和牛牛丸、豬雪花肉片、豬大腸、美人花膠、台式蛋餃、真味牛肉漿、順德鯪魚球、水蓮等!全部味道都唔錯,亦都唔係間間任食火鍋店有得食,感覺都幾新鮮!

Menu仲有台式飲品叫😱試咗檸檬柑桔、烏梅汁~重可以自選甜度,即叫即整,味道都唔差!最鍾意❤️自家製嘅桂花烏龍茶,除咗消滯解膩,桂花仲好香添

最後每位仲有一杯movenpick 雪糕🍦性價比真係好高🤩
2021-07-18
2021-08-08 114 瀏覽
今次去咗試荃灣牛大人晚市可以食120分鐘我地嗌咗。。和牛吃到飽同埋加$50嗌咗鴛鴦湯底嗌咗麻辣湯同埋鳳梨雞湯🍍麻辣湯最小辣對我依啲唔係好食得辣嘅都接受到而且鴨血加辣湯更加惹味鳳梨湯有好大舊雞 而且清甜攞嚟滾娃娃菜一流佢哋送咗四粒和牛牛丸好好食而且肉味油脂味都好夠~肥牛我哋主要都係嗌澳洲和牛牛肩卷間唔中就有一兩碟係特別靚油脂分布得越均勻越好食手切封門柳有驚喜 唔使淥好耐攞翻起啱啱好唔會好韌今次第一次食咗美人花膠加埋落鳳梨湯嗰度更加養生啲花膠都幾大嚿而且好咬小食推介鹽酥雞同酥脆薯炸起嘅番薯加埋埋調味出邊嘅鹹同番薯嘅甜味好balance
今次去咗試荃灣牛大人
晚市可以食120分鐘
我地嗌咗。。和牛吃到飽
同埋加$50嗌咗鴛鴦湯底
嗌咗麻辣湯同埋鳳梨雞湯🍍

麻辣湯最小辣對我依啲唔係好食得辣嘅都接受到
而且鴨血加辣湯更加惹味
鳳梨湯有好大舊雞 而且清甜
攞嚟滾娃娃菜一流

佢哋送咗四粒和牛牛丸
好好食而且肉味油脂味都好夠~

肥牛我哋主要都係嗌澳洲和牛牛肩卷

小食推介鹽酥雞同酥脆薯
炸起嘅番薯加埋埋調味
出邊嘅鹹同番薯嘅甜味好balance

2021-08-07 120 瀏覽
吃到飽😋大鴻輝中心樓下已經排晒隊…等左5分鐘左右先上到去,一開門已經見到好多人排隊準備入坐,不過職員都應該好熟手,好快就安排晒所有人入坐。用qr code 落單。肉類好多揀,澳洲和牛M5牛肩卷肉質柔潤帶肉香,可以任點吃到飽很奢侈啊,我都追加左好多好多次。牛媽秘制滷大腸好食,滷得幾濃味。打邊爐當然要配啤酒,見到佢新推岀的手工啤落水流花,好似吾錯,充滿花香很好入口,冰爽暢快。吾會好似其他啤酒得個苦味,易入口!蟹籽墨汁漿和澎湖花枝漿Q彈鮮美,good。牛胸爽正,荃灣店先有,食落爽爽地,吾肥。海鮮方面我地點了鮮甜海蝦、私房鴨血,當然沒有令我們失望,很嫩滑好吃。當季蔬菜如水蓮、油麥菜、生菜等都有。我就最鐘意水蓮,佢個種口感好脆口好爽!甜點有Movenpick雪糕這個價錢有咁多優質肉品、新鮮海鮮和多種類食材,性價比超高😋 難怪人氣高企,個個都話要再黎多次!
吃到飽😋

用qr code 落單。

牛媽秘制滷大腸好食,滷得幾濃味。

蟹籽墨汁漿和澎湖花枝漿Q彈鮮美,good。

牛胸爽正,荃灣店先有,食落爽爽地,吾肥。

甜點有Movenpick雪糕

2021-06-06
10 分鐘 (堂食)
  • 牛胸爽
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 鴨血
  • 澳洲M9和牛牛丸
2021-08-07 2001 瀏覽
牛大人已經有好多間分店喇,採用QR code 落單方便,湯底有成8款咁多,好方便架,仲有自助區多款火鍋配料,又有醬料區,餐廳環境夠哂大,係舒服嘅打邊爐地方😍😍湯底有牛夫人秘方麻辣鍋、四目養生素食鍋、眷村白玉酸菜鍋、帝王食補薑母鴨鍋等等,台灣鳳梨雞鍋最有興趣,大大隻雞髀 😍鍋底好足料,有鳳梨,苦瓜,雞,蜆,味道相當清甜😝點了極上和牛套餐,主要有牛五花、安格斯牛板腱、澳洲和牛M5牛肩卷,好吸引架😍 澳洲和牛M5牛肩卷,肉牛味最香濃,肉質最鮮嫩,牛五花嘅脂肪部分較多,但油花分佈均勻,肉質嫩滑軟,而安格斯牛板腱比較結實,Q彈有嚼勁😝嗌左台灣原住民特產小米釀👍勁好飲,仲有流水落花啤酒🍻金讚愛玉冰記住要食滷牛肉飯,好吸引的🥰仲有好多台灣小食,有台式腸、鴨血、鹽酥雞、蛋餃、甜不辣🥳🥳牛媽秘制滷牛筋、牛媽秘制滷大腸牛媽秘制滷牛肚、干貝鮮魚漿、蟹籽墨汁漿又有台式飲品提供,最受歡迎嘅應該都係冷泡茶啦,係自家製👍🏼,有桂花烏龍,桃烏龍,而且無糖更健康😍

嗌左台灣原住民特產小米釀👍勁好飲,仲有流水落花啤酒🍻

金讚愛玉冰

• 流水落花
  • 鴨血
  • 台灣鳳梨雞鍋
牛大人呢年間幾乎係聽過最多次既火鍋店 不時聽到晚市排隊要晏晝就去等先唔會等成粒幾鐘 趁住閒日中午有時間去打個lunch邊爐 今次係第一次去 我哋選擇咗蕃茄湯底 幾夠濃郁同埋極上和牛吃到飽套餐呢個餐可以食到多啲唔同部位同種類嘅牛 原來荃灣呢間仲特別多咗款配料叫牛胸爽可以選擇 好爽彈 幾正 其他位置有一般平時常見嘅安格斯牛小排 仲有好吸引既澳洲和牛牛脊同好煙韌 重肉味既封門柳 食落仲幾有口感打邊爐要盡興所以特別叫咗杯手工啤酒🍻手工啤酒飲落有淡淡果香同微微回 打邊爐啤啤佢 舒服其他配料都唔錯 值得讚既係佢哋既鮮蝦幾新鮮好易剝 食落彈牙 仲有鱸魚無咩骨食落幾鮮味最後仲送返杯movenpick 雪糕 食感覺夠哂完滿

其他配料都唔錯
值得讚既係佢哋既鮮蝦幾新鮮好易剝 食落彈牙
  • 牛胸爽
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
2021-08-06 89 瀏覽
呢間有幾出名真係人人都知。排隊排咗咁耐,又明知佢多選擇,既然食不如食最貴!!!誠意推介澳洲和牛M5牛肩卷,安格斯牛小排。雪花靚,食落又有濃厚既牛味,又淋,好易咬無咩筋!最貴個餐必食M9和牛牛丸,真係可以一世回味!juicy 、爽口、彈牙、爆汁、口感好正!最後飲品款式真係包羅萬有:白桃烏龍、菊花普洱、洛神花茶、烏梅汁、冬瓜茶、酸梅汁,當然仲有形形色色嘅果汁同汽水,仲可以加錢叫手工啤酒!食到最後仲有甜品,超級滿足!

食到最後仲有甜品,超級滿足!
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (荃灣) 又再次黎到人氣極高既台式吃到飽火鍋店 - 牛大人‼️!荃灣分店好大間,環境好闊落,有好多卡位,而出面會有飲品區、醬料區同火鍋配料區,感覺好齊全。📱坐低左之後就可以掃QR code落單,非常方便,💁‍♀️而且佢地效率好高,啲嘢食好快就會送到,仲唔會有漏單嘅情況出現。𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️極上和牛吃到飽 𝚆𝚊𝚐𝚢𝚞 𝙱𝚎𝚎𝚏 𝙻𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚂𝚎𝚝 ($198)呢個set係lunch set入面嘅最高級別🌟,可以食到最多種類嘅食物,而且價錢又唔算好貴。湯底都有好多款選擇,打邊爐就緊係要食辣啦,今次就叫左牛大人秘方麻辣鍋,可以自由選擇辣度,🌶食落辣辣地好過癮。肉類方面一定要叫澳洲和牛M5牛肩卷🥓,佢既紋理好靚,肉質好幼嫩,脂肪分布均勻,食落牛味非常香濃,仲好juicy添!🥩另外安格斯特選牛板腱都係必點既,佢同樣都係咁鮮嫩多汁!除咗牛之外,佢既蟹籽墨魚漿同章魚珍珠漿都好出色,食落好爽口,而且非常足料!🥰佢哋亦都有多款特色嘅台式小食提供,感覺好地道,好似去咗台灣旅行咁。另外仲有一樣嘢食係我係咁encore嘅,就係啦!!💞鴨血超級滑嫩,食落好有質感!! 飲品除左有
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (荃灣)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
呢個set係lunch set入面嘅最高級別🌟,可以食到最多種類嘅食物,而且價錢又唔算好貴。湯底都有好多款選擇,打邊爐就緊係要食辣啦,今次就叫左牛大人秘方麻辣鍋,可以自由選擇辣度,🌶食落辣辣地好過癮。肉類方面一定要叫澳洲和牛M5牛肩卷🥓,佢既紋理好靚,肉質好幼嫩,脂肪分布均勻,食落牛味非常香濃,仲好juicy添!🥩另外安格斯特選牛板腱都係必點既,佢同樣都係咁鮮嫩多汁!除咗牛之外,佢既蟹籽墨魚漿同章魚珍珠漿都好出色,食落好爽口,而且非常足料!🥰佢哋亦都有多款特色嘅台式小食提供,感覺好地道,好似去咗台灣旅行咁。另外仲有一樣嘢食係我係咁encore嘅,就係啦!!💞鴨血超級滑嫩,食落好有質感!! 飲品除左有汽水果汁,仲有佢地自家製既冷泡茶同手工啤酒。🍺今次就試左一杯,佢個名叫做流水落花,味道同佢個名一樣咁清新,好易入口,有淡淡既花香。最後有少少失望,因為佢地嗰日冇哂雪糕,只可以選擇台中仙草凍。仙草凍入面會配有紅豆、花生、椰果同珍珠,非常豐富,👍仲好滑嫩好好味~

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
16/F, Tai Hung Fai Tsuen Wan Centre, 55 Chung On Street, Tsuen Wan
2021-08-03 1993 瀏覽
終於終於終於食到牛大人啦,因為真的好多人BOOKING,幸好朋友一早5點到左牛大人拿飛,終於可以食到台式火鍋了~~~同朋友難得一到牛大人,餐廳提供三款120分鐘吃到飽套餐,當然點左最貴的澳洲極上和牛套餐啦,除左牛之外,另外點左澳洲極上和牛套餐會送埋澳洲M9和牛牛丸兩粒出面也有不同的自家製茶品,醬料,同埋好多好多丸,另外點單的都會有埋台式的火鍋料同埋小食,仲有不同我海鮮,真的幾多個胃都食唔曬~~~湯底點左台式的麻辣火鍋,另外也有好多鴨血,在出面拿堆冰豆腐,真的一流~~麻辣火鍋點左小麻辣,都KEEP到一路食一路流汗...肉類方面,澳洲極上和牛套餐都有大部份的牛肉,另外有埋D豬肉同雞肉,澳洲極上和牛套餐的安格斯特選牛板腱、美國SRF極黑牛板腱、澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯一口牛肉粒、手切封門柳當中的手切封門柳同埋安格斯特選牛板腱真的不停食完再食,手切封門柳的肉味好重,另外丸類,茶都好多選擇,當中仲有台灣有名的水蓮,真的好爽口,另外仲有埋台蛋餃,豬血榪,仲有埋台式腸同埋炸地瓜條,另外都有唔少的台灣飲品,同埋打卡一流桂花烏龍,菊花普洱,同埋白桃烏龍,真的健康又唔一定飲汽水,同埋出面拿醬時,會有埋台
終於終於終於食到牛大人啦,
終於可以食到台式火鍋了~~~

仲有不同我海鮮,真的幾多個胃都食唔曬~~~

麻辣火鍋點左小麻辣,都KEEP到一路食一路流汗...

當中的手切封門柳同埋安格斯特選牛板腱真的不停食完再食,
手切封門柳的肉味好重,

另外仲有埋台蛋餃,豬血榪,仲有埋台式腸同埋炸地瓜條,

真的健康又唔一定飲汽水,
同埋出面拿醬時,會有埋台式牛肉飯,真的食到你個胃飽,

最後會有雪榚/台中甜品食,我同朋友都系想食雪榚
.雪榚仲要系M字頭的雪榚,哩餐同朋友真的食得嫻滿足,120分鐘也唔會太趕,職員也KEEP住收碟加湯!!
2021-07-31
2021-08-03 159 瀏覽
呢間台式任食火鍋相信大家已經唔陌生,牛大人這個人氣名號遍佈港九新界的港九有尖沙咀、旺角、銅鑼灣、新界西有荃灣、九龍東有觀塘,十款湯底款式今次揀左台灣鳳梨雞湯。自助醬料區提供自取醬料、滷肉飯、麵烏冬米粉等,但因位置空間問題,一開始醬料區大排長龍,建議先到其他區攞野飲野食,無謂浪費時間,台灣鳳梨雞湯開始時感覺清淡,下庄雞加花甲椰菜青椒做主材料,加埋其他材料煲滾後雞開始慢慢出味,清香回味,唔食辣係一個養生健康之選。令人回味嘅落水流花手工啤酒$48,入口淡淡花香,偏向清純嘅人工啤酒,但要記得趁著冰凍先解暑一下。飲品櫃今次揀齊必飲的招牌自家製冷泡茶。桂花烏龍、白桃烏龍、洛神花茶及菊花普洱各有特式。推薦選澳洲極上和牛$298套餐除了齊哂高質款式牛肉更每人送兩粒和牛牛丸,澳洲M5和牛牛肩卷,軟嫩脂肪平均,輕輕滾一滾即刻食得。安格斯特選牛板腱,爽滑口感不錯。美國SRF極黑牛下肩胛和牛雪花紋較多,油脂平均分佈,每款口感軟嫩牛味濃郁。每人送兩粒的M9和牛牛丸,唔點醬汁都夠哂好味,牛味濃厚,彈牙內層肉汁豐富。另外推介真味牛肉漿,牛味特出,大細自由安排👏小食系列有好幾款特別推介,皮蛋豆腐、老油條、真豬小香腸、

呢間台式任食火鍋相信大家已經唔陌生,
牛大人這個人氣名號遍佈港九新界的
港九有尖沙咀、旺角、銅鑼灣、
新界西有荃灣、九龍東有觀塘,
十款湯底款式今次揀左台灣鳳梨雞湯。

自助醬料區提供自取醬料、滷肉飯、麵烏冬米粉等,
但因位置空間問題,一開始醬料區大排長龍,
建議先到其他區攞野飲野食,無謂浪費時間,

台灣鳳梨雞湯開始時感覺清淡,
下庄雞加花甲椰菜青椒做主材料,
加埋其他材料煲滾後雞開始慢慢出味,
清香回味,唔食辣係一個養生健康之選。

令人回味嘅落水流花手工啤酒$48,
入口淡淡花香,偏向清純嘅人工啤酒,
但要記得趁著冰凍先解暑一下。

飲品櫃今次揀齊必飲的招牌自家製冷泡茶。
桂花烏龍、白桃烏龍、洛神花茶及菊花普洱各有特式。

推薦選澳洲極上和牛$298套餐
除了齊哂高質款式牛肉更每人送兩粒和牛牛丸,
澳洲M5和牛牛肩卷,軟嫩脂肪平均,
輕輕滾一滾即刻食得。
安格斯特選牛板腱,爽滑口感不錯。
美國SRF極黑牛下肩胛
和牛雪花紋較多,油脂平均分佈,
每款口感軟嫩牛味濃郁。

每人送兩粒的M9和牛牛丸,唔點醬汁都夠哂好味,
牛味濃厚,彈牙內層肉汁豐富。
另外推介真味牛肉漿,
牛味特出,大細自由安排👏

小食系列有好幾款特別推介,
皮蛋豆腐、老油條、真豬小香腸、梅甘酥脆薯等,

最後甜品有受歡迎嘅Movenpick雪糕一人一客,
楓糖合桃味有點驚喜👍
性價比高、自由舒適度高仍然係牛大人,
5 點場唔算太多人,一到6 點幾已經坐滿哂,
訂位要注意提早時間到場,
預留時間排隊坐電梯,食完離開時亦要預多d 時間坐電梯啊。

👅美味: 9/10 😮驚喜: 9/10
✨環境: 9/10 💆‍♂️服務: 9/10
💡性價: 10/10 🐽飽肚: 10/10
💫回頭: 9/10 👍推薦: 9/10
2021-07-31 157 瀏覽
自開業初期嚟過之後,因為一直爆紅,訂唔到位,今日係第二次嚟短短時間已經開咗好多分店,證明有佢嘅吸引力比起第一次嚟,服務好咗好多!成個團隊睇得出係好organised,分配好崗位見價錢唔係差好多,就揀最貴嘅和牛餐例牌先去攞嘢飲,最鍾意佢自家製嘅冷泡茶飲完個樽又可以拎返屋企今日毛毛雨,想食啲酸酸地爽口嘅嘢揀咗酸菜白肉鍋湯底送到之後,再送上每人兩粒和牛牛丸口感爽彈之餘,充滿肉汁嚟到當然要嗌返番啲台灣小食最鍾意呢個脆薯,配埋話梅粉,夠熱夠香脆忍唔住叫咗杯啤酒啤一啤!QR code落完單之後,嘢食好快送到當然要試吓唔同級別嘅牛啦!自己對SRF真係情有獨鍾,夠牛味又唔會太肥Encore再encore!記得呢度啲海鮮都唔差估唔到咁有驚喜蝦大隻爽甜,沙白又係大大粒!一次過叫好多份,然後一次過煮熟晒再慢慢食!正!鮮甜!另外仲有好多台灣類嘅餃子同埋滑最鍾意呢個墨汁蟹子墨魚滑!淥完之後仲保持到爽彈嘅口感,而且有鮮甜嘅味道,高質!仲有一堆蔬菜,丸,麵可以自己出去慢慢揀叫得酸菜白肉鍋當然要配返個薯粉食佢呢個薯粉既煙韌但係又唔會係嗰種咬唔斷就算食到最後好飽都忍唔住要食返碗!食到差唔多時間就會有人叫你揀甜品,有雪糕
自開業初期嚟過之後,因為一直爆紅,訂唔到位,今日係第二次嚟
短短時間已經開咗好多分店,證明有佢嘅吸引力
比起第一次嚟,服務好咗好多!
成個團隊睇得出係好organised,分配好崗位
見價錢唔係差好多,就揀最貴嘅和牛餐
例牌先去攞嘢飲,最鍾意佢自家製嘅冷泡茶
飲完個樽又可以拎返屋企

今日毛毛雨,想食啲酸酸地爽口嘅嘢
揀咗酸菜白肉鍋
湯底送到之後,再送上每人兩粒和牛牛丸
口感爽彈之餘,充滿肉汁

嚟到當然要嗌返番啲台灣小食
最鍾意呢個脆薯,配埋話梅粉,夠熱夠香脆
忍唔住叫咗杯啤酒啤一啤!

QR code落完單之後,嘢食好快送到
當然要試吓唔同級別嘅牛啦!
自己對SRF真係情有獨鍾,夠牛味又唔會太肥
Encore再encore!

記得呢度啲海鮮都唔差
估唔到咁有驚喜
蝦大隻爽甜,沙白又係大大粒!
一次過叫好多份,然後一次過煮熟晒再慢慢食!正!鮮甜!

另外仲有好多台灣類嘅餃子同埋滑

仲有一堆蔬菜,丸,麵可以自己出去慢慢揀
叫得酸菜白肉鍋當然要配返個薯粉食
佢呢個薯粉既煙韌但係又唔會係嗰種咬唔斷
就算食到最後好飽都忍唔住要食返碗!

食到差唔多時間
就會有人叫你揀甜品,有雪糕或者仙草凍
一場嚟到梗係要嗌呢個食啦
唔會太甜,而且材料豐富!畫上完美句號。