2018-12-24 59 瀏覽
同朋友去尖沙咀shopping想搵嘢食,又唔想去啲商場同人迫,就睇吓啲樓上鋪有咩食,就嚟咗呢間食冒菜嘅餐廳,睇人介紹冒菜即係類似台灣嘅麻辣燙或者係一人一鍋嘅火鍋咁, 雖然都好想試,但係晚市有烤魚,凍冰冰嘅天氣好吸引,所以我哋兩個人就叫咗一條魚嚟食。-佢嘅配菜有好多款,我哋叫咗10個配菜,特別推介要叫啲會吸湯既餸,例如寬粉,蘿蔔,薯仔等等。魚係用多寶魚,條魚好滑好多肉👍🏻-再叫咗兩杯凍檸茶,呢度嘅檸茶係真係有茶葉,職員仲同我地推介茶葉係用自己種既高山滇茶!下次再嚟要試吓食冒菜!

2018-12-24 71 瀏覽
原來烏繩館8點後就沒有冒菜供應😮,所以就試下烤魚🐟。香辣烤魚 $338 配6款配料,選了小辣。😆餐廳用上多寶魚及自家烤法、配料🥢魚肉算滑,不多骨👍🏻👍🏻而配料選了入味的豆卜😋爽脆蓮藕片、玉子豆腐😍還有土豆片、萵筍等,配料份量相當多🥢🥢,而整體味道濃郁,喜歡💕重口味人士一定要黎試下。玫瑰🌹蜂蜜 $18好多粉紅玫瑰🌹花瓣在杯中飄揚,好靚,而味道是自然玫瑰花香再加點蜜糖的甜味,甜度剛好,好滋潤。
原來烏繩館8點後就沒有冒菜供應😮,所以就試下烤魚🐟。
香辣烤魚 $338 配6款配料,選了小辣。😆

餐廳用上多寶魚及自家烤法、配料🥢

魚肉算滑,不多骨👍🏻👍🏻

而配料選了入味的豆卜😋

爽脆蓮藕片、玉子豆腐😍

玫瑰🌹蜂蜜 $18

2018-12-23 109 瀏覽
今日同朋友仔係尖沙咀血拼完,見到有烤魚食,呢排天氣又好凍,所以就去左烏蠅館一戰。餐廳位於亞士厘道天星大廈一樓,所以平時好難發現樓上店,不過我們比佢個餐廳名烏蠅吸引左上去😂好搞笑居然有餐廳叫自己烏蠅館,甘真係拍烏蠅點算😂🤔不過上到去,都幾好生意👍🏻一出電梯,就見到「我們擅長用味道表達」個slogan,好有誠意! 餐廳比較中式的裝潢,大部份都係木製,牆上放滿不同顏色、花紋的茶具,茶餅,相信店主一定係鐘意品茶之人。我們三個人點左<三峽香辣烤魚配10款配菜>$398呢個絕對夠3個人飽👍🏻⭕️首先,餐廳用左接近2公斤重的大魚,我們係多寶魚,超級大條❤️接近同個盤甘大條,好多肉,肉質好嫩滑。⭕️最重要,魚完完全全吸收左芫荽,香蔥,洋蔥,芝麻,辣蒜和辣椒的香味,好香辣👍🏻不太食辣的朋友可以選小辣⭕️10款配菜:我們選了鮮淮山,玉子豆腐,娃娃菜,金菇菜,雞脾茹,土豆粉,寬粉,鮮冬茹,雲耳,豆卜⭕️呢10款配菜都係係魚底,所以完全吸引曬個辣汁同魚的鮮味,起好味。👍🏻最推介玉子豆腐,外皮有少少辣,但豆腐就好嫩滑👍🏻土豆🥔粉好重薯仔味,有d似烏冬。另外寬粉就係透明似薯粉,用來吸收d汁食,真係正!加左呢

烏蠅點算😂🤔不過上到去,都幾好生意👍🏻

我們三個人點左
<三峽香辣烤魚配10款配菜>$398
呢個絕對夠3個人飽👍🏻

三峽香辣烤魚配10款配菜

👍🏻最推介玉子豆腐,外皮有少少辣,但豆腐就好嫩滑

👍🏻土豆🥔粉好重薯仔味,有d似烏冬。另外寬粉就係透明似薯粉,用來吸收d汁食,真係正!加左呢2款粉好飽肚。

👍🏻鮮淮山勁新鮮,雲耳好爽口!

我們秒速就食完成個烤魚❤️真係清得好乾淨

餐廳仲有好多特色飲品,不過我們主要叫啤酒,用來解辣一流

總括嚟講:呢個餐廳真係好似佢個slogan 一樣,「我們擅長用味道表達」,所以佢好著重個味道的調配,嗰種辣係同普通打邊爐的辣有點不一樣。所以食烤魚都真係不用北上,香港都有。重口味的朋友一定要來試下😋😋😋😋😋
2018-12-17
  • 土豆粉
  • 鮮淮山
  • 火鍋寬粉
  • 三峽香辣烤魚
2018-12-22 47 瀏覽
假日同hony 行完九龍公園後經海防道,係間大型化粧店側條梯級上亞士厘道搵嘢食,見有間店舖個名好奇怪叫烏蠅館,喺好奇心驅使下,自己又鐘意食車仔麪咁就上去試試。就喺天星大廈一樓,入到去見兩幅牆上掛咗多種唔同款式嘅茶杯同舊茶餅擺設。雖然已高朋滿座但坐位總算唔會逼夾。餸菜有幾拾款咁多,有A至D餐可以揀六至八款餸菜,其中B餐仲照顧到鍾意食素菜者,另有加料嘅二人餐。 我哋今次一人叫咗一個C餐,各人可以揀八樣餸,估唔到一上枱唔止睇落好吸引,鋪滿好多蒜蓉、芫荽蔥,濃香撲鼻;一碗湯底要咗少辣,飲落確係別有滋味,湯底原來係由一位60年代嘅陳師傅秘製而成,餸菜樣樣都醃得入味😋。自家製特飲有八款;揀咗玫瑰蜜同苿莉蜜,甜度適中,香氣芬芳👍。老闆仲話新嘅一年開始,晚上加推火鍋,到時一定不容錯過要再嚟品嚐鎮店名湯。

雖然已高朋滿座但坐位總算唔會逼夾。

• 小辣湯底  豬手
2018-12-22 45 瀏覽
同朋友一行四人去左呢間餐廳食晚飯,平日黎講都真係幾多人,一入到去已經聞到好香既辣味。點左一個三峽烤魚配六款配菜,製作時間需時,所以都等左大概20分鐘先有得食。建議大家要熱到滾先食,同埋記得移動下啲配菜會痴底。魚幾嫩滑,配上少少辣蒜味偏重既醬汁食好惹味,而且魚肉好多要逐個部位慢慢夾哂出黎。配菜方面必點既係土豆片、蓮藕片同玉子豆腐。土豆同蓮藕都好入味,中意蓮藕既爽口。見到好多人都係食佢既冒菜,仲有我最中意嗰隻寬粉,下次一定會試下。
2018-12-06
2018-12-21 39 瀏覽
朋友很喜愛吃烤魚,聽聞位於尖沙咀的烏蠅館的烤魚很出色,便一起去吃我的第一次烤魚!! 烏蠅館舖外有一塊很有特式的牌,寫著「我們擅長用味道表達 / We are good at expressing with taste」。於這個時代的餐廳,很多都以賺錢為目的,是否真的用心制作食物,其實食客是可以感受得到的,當然不得不讚仍然有很多小店,為理想,誠意地準備食物的,所以門外的這一句,顯得特別有意思!起初,以為吃烤魚的地方都會很骯髒,很擠迫的感覺,相反,這餐廳每張枱之間的行人通道很寬闊,整個環境很乾淨企理,很舒適。今天為了烤魚而來,當然要點烤魚啦!! 這個三峽烤魚有兩種口味,蒜香和香辣。因為蒜香售罄,就只有香辣口味。而辣度可選擇大辣或小辣。我們點了一份三峽烤香辣烤魚(小辣)跟6款配菜($338),配菜選擇了山根、冬瓜片、海白菜、油麥菜、海帶片和蓮藕片。另外,店員很友善地提提我們,為了入味,配菜是與烤魚同時煮的,所以配菜不能後加的啊~~ 餐廳除了提供汽水和啤酒外,還外自家特飲! 雖然我們倆都是無辣不歡的小子,但因為不知這烤魚辣的程度,所以先點了兩杯飲品,一杯凍的原葉紅茶  ($18) 和一罐可樂(

今天為了烤魚而來,當然要點烤魚啦!! 這個三峽烤魚有兩種口味,蒜香和香辣。因為蒜香售罄,就只有香辣口味。而辣度可選擇大辣或小辣。我們點了一份三峽烤香辣烤魚(小辣)跟6款配菜($338),配菜選擇了山根、冬瓜片、海白菜、油麥菜、海帶片和蓮藕片。另外,店員很友善地提提我們,為了入味,配菜是與烤魚同時煮的,所以配菜不能後加的啊~~ 餐廳除了提供汽水和啤酒外,還外自家特飲! 雖然我們倆都是無辣不歡的小子,但因為不知這烤魚辣的程度,所以先點了兩杯飲品,一杯凍的原葉紅茶  ($18) 和一罐可樂($10)。
先來的是飲品,原葉紅茶的味道很清香得來帶有少少甘味,一點苦澀味也沒有~
由於烤魚是即叫即煮的,等候了三十分鐘的烤魚終於到了!! 終於嘗試第一次的烤魚,很驚喜,因為魚很滑,很易入口,有種另外你不停吃的吸引力! 小辣的香辣烤魚帶有少少麻味,辣度真的小辣,哈哈,看來下次可以來試大辣~~
蓮藕片很爽口!!
山根非常吸汁,所以比較咸~~
雖然吸了汁的冬瓜片變了色,但很好味~
菜葉始終比較吸汁,所以比較咸,不過海白菜很爽口~
海帶片有少少厚度,口感很特別~
除了烤魚和六款配菜外,我們還加了店員推介的四川寛粉($28)。寛粉非常彈牙,很有口感,而且因為與烤魚同時煮,所以不易吸汁的寛粉都有很味道!! 第一次烤魚的體驗,除了覺得有些少過咸,整體的感覺,很好味,很滿足,必定會再次來吃美味的滑烤魚!!!
2018-12-19
30 分鐘 (堂食)
  • 四川寬粉
2018-12-20 54 瀏覽
同朋友係尖沙嘴行街行耐左,諗住隨便搵一間餐廳食野,點知有驚喜,幾好食。本來因為太遲入餐廳,last order冇得叫,但好彩店員好好人,比埋我地叫埋先。我地見到佢推出左三峽烤魚,好似好正,所以就叫左,但因為吾太食得辣,只係叫左少少辣。一黎到好多香料,好正!店員話配料係醃住黎煮,會入味,而魚都煮好,只要出煙就可以轉細火,慢慢食。整開d香料,原來係多寶魚,正呀!肉質幾實,而且鮮嫩,配埋d汁,非常惹味。配菜方面,我地叫左6款,有娃娃菜、玉子豆腐、鮮冬菇、蘿蔔片、土豆片同雞脾菇,非常入味。另外,我地重加配寬粉,同烤魚一齊食簡直好夾,又惹味。之後,我地叫左自家制飲品,分別係玫瑰蜂蜜同茉莉蜂蜜,賣相好好。前者比較濃郁,後者非常清新,都好岩一邊食烤魚,一邊飲,解辣。最後2個人真係全部清哂,無得頂。
最後2個人真係全部清哂,無得頂。
2018-12-19 23 瀏覽
朋友好鐘意食魚,今次我地去左尖沙咀既烏蠅館到食烤魚😊餐廳以木色為主,坐得幾舒服!有張menu 自己圈自己鐘意食既餸!我地揀左香辣烤魚,再揀左8個餸,有豆卜、土豆片、蘿蔔片、芋絲、海帶結、娃娃菜、冬瓜片、豆皮結我以為係好似打邊爐咁,自己放d餸入去煮黎食,但原來d餸係個魚既下面架!好方便,一鑊熟!天氣凍凍地食香辣魚真係好正,辣而不麻!食完即刻暖哂!豆卜、冬瓜片、蘿蔔片吸哂d辣汁,好惹味呀😋d海帶結仲好有咬感!一條魚兩個人食真係岩岩好!唔夠飽仲可以加10蚊叫個白飯!
朋友好鐘意食魚,今次我地去左尖沙咀既烏蠅館到食烤魚😊

餐廳以木色為主,坐得幾舒服!

有張menu 自己圈自己鐘意食既餸!

天氣凍凍地食香辣魚真係好正,辣而不麻!食完即刻暖哂!

豆卜、冬瓜片、蘿蔔片吸哂d辣汁,好惹味呀😋
d海帶結仲好有咬感!

一條魚兩個人食真係岩岩好!唔夠飽仲可以加10蚊叫個白飯!
2018-12-13
2018-12-19 25 瀏覽
平時我好鐘意食烤魚, 上網搵到呢間食烤魚又唔貴, 於是即刻搵朋友同我試因為時間仲好早, 所以唔係有好多人, 但係環境都好舒服, 岩哂一路食一路傾計, 唔會好嘈呀~呢度既烤魚唔同出面食可以一路食魚一路加配料食, 佢係會要你先揀好配料再連埋條魚一齊上, 咁食先係最好味既~我地今次揀左香辣烤魚再加六款配料, 有娃娃菜, 土豆片, 金菇, 紫菜, 蘿蔔同芋絲~一黎首先就有勁多芫茜蔥係面因爲朋友鐘意食所以被迫要加...掃開哂先見到條魚, 條魚都好大條, 同個爐接近一樣長條魚係超滑超好味而且配埋個辣汁一齊食好夾, 雖然係香辣烤魚, 但唔會係辣到食唔到個種~配料就放哂係條魚下面, 不過一開始掛住食魚, 配料就吸哂d辣汁味, 真係好好味, 我地仲叫左碗飯一齊食最特別係杯檸檬茶, 竟然係用茶葉加檸檬, 真係第一次見朋友都話幾好飲估唔到搵到間咁抵食既烤魚, 下次真係要再黎食多次呀

一黎首先就有勁多芫茜蔥係面
因爲朋友鐘意食所以被迫要加...

掃開哂先見到條魚, 條魚都好大條, 同個爐接近一樣長
條魚係超滑超好味

最特別係杯檸檬茶, 竟然係用茶葉加檸檬, 真係第一次見
朋友都話幾好飲

估唔到搵到間咁抵食既烤魚, 下次真係要再黎食多次呀
2018-12-19 197 瀏覽
自從喺深圳食過探魚之後一直念念不忘喺香港一直好想搵一間烤魚嚟食下朋友話最近見到一間食冒菜嘅有三峽烤魚食即刻約黎試一試佢!一入出𨋢就見到好多講普通話既人黎攞位即刻有一個感覺就係間野一定好地道啦我哋一行四人叫咗一條三峽香辣烤魚配10個配菜佢嘅配菜有好多選擇全部都係一啲能夠吸味嘅蔬菜類菇類侍應同我地講呢度嘅烤魚唔同出面嘅烤魚佢哋嘅烤魚同埋配菜都係會預先整熟晒所以嚟到只要滾左一滾然後教細火暖住佢就OK啦呢個最啱我哋呢啲餓鬼 菜黎到唔駛等即刻食得令我哋好surprise嘅係呢度嘅烤魚竟然係用多寶魚 清蒸多寶魚就食得多啦 烤魚就第一次食啫!多寶魚唔使講一定係好滑而且食得出佢啲條魚係好新鮮嘅亦都唔會煮得過老但係唔知係唔係呢款魚嘅關係呢佢唔係好吸到佢嘅湯 唔算太入味有啲魚還魚 汁還汁嘅感覺但講到佢嘅汁就非常之出色啦我哋叫咗小辣嘅關係唔算太辣連唔識得辣嘅朋友都話好食而且佢好香 好惹味我哋叫咗啲配菜有金菇蘿蔔薯仔唐生菜貢菜芋絲蓮藕片玉子豆腐冬瓜片豆皮呢啲全部都係啲好吸味嘅嘢 而且越煮越入味非常唔錯我哋之後仲加多左一個土豆粉 無得頂!為咗解辣我哋都各自叫咗一杯野飲值得推介嘅係佢嘅原葉凍檸茶叫佢嘅原因係見到隔
自從喺深圳食過探魚之後
一直念念不忘
喺香港一直好想搵一間烤魚嚟食下
朋友話最近見到一間食冒菜嘅有三峽烤魚食
即刻約黎試一試佢!

一入出𨋢就見到好多講普通話既人黎攞位

呢個最啱我哋呢啲餓鬼
菜黎到唔駛等即刻食得

三峽香辣烤魚

令我哋好surprise嘅係呢度嘅烤魚竟然係用多寶魚
清蒸多寶魚就食得多啦 烤魚就第一次食啫!
多寶魚唔使講一定係好滑

連唔識得辣嘅朋友都話好食
而且佢好香 好惹味
呢啲全部都係啲好吸味嘅嘢
而且越煮越入味非常唔錯
我哋之後仲加多左一個土豆粉 無得頂!

原葉凍檸檬茶
檸檬蝶豆花
茉莉蜂蜜

為咗解辣我哋都各自叫咗一杯野飲
值得推介嘅係佢嘅原葉凍檸茶
叫佢嘅原因係見到隔離枱飲緊我哋以為係金橘檸檬
點知侍應同我地講係凍檸檬茶話嗰啲係茶葉嚟嘅 見到幾吸引就即刻叫咗杯
佢嘅茶葉帶有少少嘅甘甜味就算我哋冇加糖水都覺得夠味

佢嘅湯麵都應該唔會差啦
三峽香辣烤魚
原葉凍檸檬茶
2018-12-18 43 瀏覽
冒菜第1次食冒菜(四川菜),感覺幾特別,大家應該知道以辣為主,因為我同友人都唔係好食得辣,店員好細心幫我哋較到微辣。我哋叫咗個三峽香辣烤魚(當中烤魚外有8個餸)。我都係因為間舖名同埋係冒菜而被吸引到要入去試試。到最後我店員還介紹隨了食烤魚同車仔麵外,店舖還有品茶,不過要先預約,看過價錢都唔貴。得閒都要約友人來試試。店舖幾寬敞,幾舒服,店員友善,值得再來❤️等咗應該有半個鐘,店員將一大盆烤魚放在Gas爐上而,條魚真係好大條,除咗烤魚,勁多芫茜,蔥,辣椒放咗超多(唔食嘅話當然可以走咗去啦)。我哋揀配菜全部放喺底,有生根、油麥菜、玉子豆腐、萵苣、唐生菜, 雲耳,海帶片,芋絲。所以配菜全部放曬喺底,可以吸收曬香濃嘅烤魚汁嘅精華,唐生菜同油麥菜到最後食又唔覺煮到太淋而唔好食😋
冒菜

店舖幾寬敞,幾舒服,店員友善,值得再來❤️

(唔食嘅話當然可以走咗去啦

2018-12-14 82 瀏覽
見到咁多好評所以黎試下。大廈外面完全無指示有餐廳, 只係2樓掛左幾個紅燈籠, 連店名都無。上到樓見到重門深鎖, 門外有個BANNER, 心諗似似地中伏。既然黎到就試下啦, 最多無下次。 入到去,比好多唔同設計既茶杯仔吸引, 我地入去既時侯無乜人, 不過坐低無幾耐就爆場。果然無黎錯, 湯底, 最重要既湯底好鮮味, 呢種味道唔係咁多地方食到。
見到咁多好評所以黎試下。

2018-09-09
2018-12-13 50 瀏覽
哩幾日好凍呀,除左打邊爐外,甘就係食辣。之前個frd 講開tst 有間食烤魚,同坐得ok 舒服。佢哩度設計其實都幾中西混合。每一個格放左唔同碗而佢又有唔同茶葉餅。佢哩度有烤魚套餐,仲可以自選配料。佢仲有得淨打邊爐,有唔同鍋底。見另一枱叫左個椰子雞煲,成隻雞放落去,同沿個椰子水放落去,幾香,下次可試!如果一個人黎佢都仲可以單人叫碗面,自己choose 配菜同面。叫左個香辣烤魚套餐叫左唔好甘辣,所以叫左小辣好啦,怕喉嚨痛,上面有好多莞茜䓤,好正呀!一放枱勁香條烤魚係用左多寶魚。D 魚肉好滑,肉好厚,d 汁索哂汁,好香口,d 魚配埋d 洋蔥好正。叫左6款配菜金菰,蘿白,生菜,芋絲,油麥菜,生根全部都係好索汁既,超正。佢d 配菜係事先放埋落魚度煮,所以一開始就索哂汁!連魚尾都索埋汁。叫左杯茉莉菊花蜜黎潤下喉
哩幾日好凍呀,除左打邊爐外,甘就係食辣。

之前個frd 講開tst 有間食烤魚,同坐得ok 舒服。
佢哩度設計其實都幾中西混合。
每一個格放左唔同碗

而佢又有唔同茶葉餅。

佢哩度有烤魚套餐,仲可以自選配料。

佢仲有得淨打邊爐,有唔同鍋底。

叫左個香辣烤魚套餐

條烤魚係用左多寶魚。

叫左6款配菜
金菰,蘿白,生菜,芋絲,油麥菜,生根
全部都係好索汁既,超正。
佢d 配菜係事先放埋落魚度煮,所以一開始就索哂汁!

連魚尾都索埋汁。

叫左杯茉莉菊花蜜黎潤下喉

• 香辣烤魚
2018-12-13 38 瀏覽
最近冬天感覺愈來愈強烈凍冰冰天氣除左諗起打邊爐外豬仔突然好想食呢期大熱烤魚上網一搜尋就發現尖沙咀亞士厘道附近有而且名字好有趣叫烏繩館食冒菜仲有三峽香辣烤魚食上到外面好有Loft 風入擺滿左好多茶葉同茶具充滿濃濃中國風烤魚套餐有香辣/香蒜味道可選另分三個價錢選配菜數量烤魚套餐有香辣/香蒜味道可選另分三個價錢選配菜數量2個人揀左選諗都無諗就揀三峽香辣烤魚 $338 可選擇6款配菜我地揀左油麥菜 、豆皮 、鮮淮山、 蓮藕片、芋絲、鮮冬菇烤魚一上枱鋪滿了芫茜 芝麻 蔥魚肉彈牙嫩滑,而且魚肉唔會有腥名辣辣地好惹味會令人愈食愈上癮D 配料鋪哂係底索哂d汁,非常惹美而且配料份量都唔少2個人食一份烤魚餐都好足夠飲品叫揀左熱玫瑰蜂蜜同凍茉莉蜂蜜茶味香濃,茉莉花香味突出除左烤魚,下次仲想試埋佢地既土豆粉同寛粉添😋
最近冬天感覺愈來愈強烈

有香辣/香蒜味道可選
另分三個價錢選配菜數量

2個人揀左選諗都無諗就揀三峽香辣烤魚
$338 可選擇6款配菜

我地揀左油麥菜 、豆皮 、鮮淮山、 蓮藕片、
芋絲、鮮冬菇

烤魚一上枱
鋪滿了芫茜 芝麻 蔥

魚肉彈牙嫩滑,而且魚肉唔會有腥名
辣辣地好惹味
會令人愈食愈上癮

D 配料鋪哂係底
索哂d汁,非常惹美

而且配料份量都唔少
2個人食一份烤魚餐都好足夠

飲品叫揀左熱玫瑰蜂蜜
同凍茉莉蜂蜜
茶味香濃,茉莉花香味突出

除左烤魚,下次仲想試埋佢地既土豆粉同寛粉添😋
2018-12-13 276 瀏覽
今日行下TST就OPENRICE下我同朋友味食過既野試下我地心血來潮就想食辣野暖暖胃 因為今日得14度 一定要食下先唔會冷錦最近一見就係 佢烏蠅館既川菜一上到門口睇到E句 錦我就要睇下你表達左D咩今日平日7:00都有8成滿話左要食辣野我就望望餐單 嗯~一定要叫條魚滾住食先暖所以就叫左6餸烤魚($338)一黎到店員好貼心話 雖然材料係熟但係一定要開到最大火 D餸先會入味E 條魚真係好滑 又無咩細骨 一D都唔腥 加埋香辣味 真係個人都暖曬海帶片佢比左好多塊我地 口感好彈牙 第一次加洛辣野到食 好特別蘿蔔片好入味又夠林 吸辣汁就啱味啦金茹好新鮮 細細束方便入口生菜又係吸味野 正!玉子豆腐比足一大條 好滑!我地真係食曬 兩個人食就剛剛好!最後 叫兩杯茶解解辣先上圖係鐵觀音($18) 整到明比你睇係用真茶葉!茶好濃好香!上圖係茉莉花茶 加左冰都無淡過 真係好滿足!總結:天氣冷 可以黎試下烤魚暖暖身子!
今日行下TST就OPENRICE下我同朋友味食過既野試下

錦最近一見就係 佢烏蠅館既川菜

一上到門口睇到E句 錦我就要睇下你表達左D咩

今日平日7:00都有8成滿

話左要食辣野
我就望望餐單 嗯~一定要叫條魚滾住食先暖

所以就叫左6餸烤魚($338)

蘿蔔片好入味又夠林 吸辣汁就啱味啦
金茹好新鮮 細細束方便入口

生菜又係吸味野 正!

玉子豆腐比足一大條 好滑!

我地真係食曬 兩個人食就剛剛好!

最後 叫兩杯茶解解辣先

上圖係茉莉花茶 加左冰都無淡過 真係好滿足!

總結:天氣冷 可以黎試下烤魚暖暖身子!
2018-12-12
  • 6餸烤魚