2018-12-18 43 瀏覽
冒菜第1次食冒菜(四川菜),感覺幾特別,大家應該知道以辣為主,因為我同友人都唔係好食得辣,店員好細心幫我哋較到微辣。我哋叫咗個三峽香辣烤魚(當中烤魚外有8個餸)。我都係因為間舖名同埋係冒菜而被吸引到要入去試試。到最後我店員還介紹隨了食烤魚同車仔麵外,店舖還有品茶,不過要先預約,看過價錢都唔貴。得閒都要約友人來試試。店舖幾寬敞,幾舒服,店員友善,值得再來❤️等咗應該有半個鐘,店員將一大盆烤魚放在Gas爐上而,條魚真係好大條,除咗烤魚,勁多芫茜,蔥,辣椒放咗超多(唔食嘅話當然可以走咗去啦)。我哋揀配菜全部放喺底,有生根、油麥菜、玉子豆腐、萵苣、唐生菜, 雲耳,海帶片,芋絲。所以配菜全部放曬喺底,可以吸收曬香濃嘅烤魚汁嘅精華,唐生菜同油麥菜到最後食又唔覺煮到太淋而唔好食😋
冒菜

店舖幾寬敞,幾舒服,店員友善,值得再來❤️

(唔食嘅話當然可以走咗去啦