2022-09-06 39 瀏覽
上星期同朋友去咗銅鑼灣食呢一間主打燒鳥嘅日式串燒店😆 餐廳主打用日本備長炭燒製串燒,環境好大冇油煙味,即叫即燒,好似去咗日本嘅串燒店咁(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)入座之後,店員首先送上一個調味石碟,有芥末、柚子胡椒、七味粉、青檸同檸檬 🍋,串燒上枱時會直接放喺石碟上面👍🏻🍞雞肝醬多士 $48/2人份第一次食雞肝醬,多士搽咗一層好厚嘅雞肝醬,上面有好多花生碎,口感豐富。😋🐓提燈 $42/串餐廳用咗嘉美雞做主要食材,可以食到出面少見嘅部位,例如雞冠、提燈、雞心管等,我地就叫咗每隻雞只有一串嘅提燈,係母雞嘅輸卵管,口感有咬口,蛋黃半流心燒得幾香。🥰🐥免治雞肉棒 $38/串去食串燒每次都叫免治雞肉棒🥰🥰 雞肉棒入面除咗有雞肉仲加咗好多雞軟骨,口感豐富,撈埋蛋汁食好夾。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و🐔熟成雞腿肉(連雞蠔肉) $46/串原來雞蠔肉每隻雞只有兩件,一定要試🥹🥹 外皮燒得有焦香,肉質好嫩滑,好味😋🐮牛舌 $58/串牛舌厚切大大塊,口感爽口彈牙,加啲檸檬汁更加好食,高質🥰🐮A4汁燒和牛崩沙腩 $68/串第一次試和牛崩沙腩😆 肉質好軟綿,夾住洋蔥中和油膩感,可以揀汁燒或者鹽燒♪(´ε` ) 汁燒好入味,想食原汁原味就可

🍞雞肝醬多士 $48/2人份

🐓提燈 $42/串

🐥免治雞肉棒 $38/串

🐔熟成雞腿肉(連雞蠔肉) $46/串

🐮牛舌 $58/串
牛舌厚切大大塊,口感爽口彈牙,加啲檸檬汁更加好食,高質🥰

🐮A4汁燒和牛崩沙腩 $68/串
第一次試和牛崩沙腩😆 肉質好軟綿,夾住洋蔥中和油膩感,可以揀汁燒或者鹽燒♪(´ε` ) 汁燒好入味,想食原汁原味就可以叫鹽燒。

🍚親子丼 $58
欣賞佢呢度除咗有串燒仲有主食,一定夠飽٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 親子丼仲會送一碗濃香雞湯,雞湯奶白色,唔會太油膩。😋

🍑冷泡白桃烏龍茶 $28
食串燒除咗飲酒仲可以飲茶解下膩🤣 白桃味幾出,烏龍茶淡淡回甘。
好出色既串燒店啊💯所有串燒非常高質,係香噴噴兼juicy,環境闊落好岩傾計飲埋sake🍶有個白色大碟有檸檬🍋、青檸、辣椒粉🌶、芥末醬,可以因應自己口味調味,方便店員逐串串燒上枱☺️前菜🥗🥙1️⃣雞肝醬多士個多士🍞好脆口,搽上一層厚厚地既雞肝醬,好惹味,好開胃準備好食其他串燒2️⃣煙薰雞火腿他他🥓呢隻他他第一次試啊,微微煙薰味,雞火腿撈埋雞蛋、蔥、wasabi一齊,再連埋塊紫菜食,別有一番風味.黎到當然要嗌多啲主打-串燒雞肉啦3️⃣雞皮🐔平時唔敢食既野,串燒硬係想試下,因為啲雞油燒出黎太香啦🫦4️⃣雞腎🐔一定要試吧!最鐘意點辣椒粉🌶免治雞肉棒🐔入面一粒粒好有口感,點埋蛋黃簡直係一流🍳5️⃣雞肝🐔燒到外層微焦,少少脆身,小編由細到大都好鐘意食雞肝🥰6️⃣熟成雞腿肉🐔呢款係超正,外皮好香微脆,入口好juicy個雞係超級滑,係貴少少但必點!😍😍😍.牛肉都係另一重點🌟🌟7️⃣牛舌蔥卷附月見🐮超香的,中間夾住既蔥卷,香氣完美地滲入肉裡面🎉8️⃣牛舌🐮好有咬口,爽脆,落左黑椒已經完勝😋9️⃣A4鹽燒和牛崩沙腩🐮好好味!外層搽左一層燒汁,咬落係超級林!啲肉汁咇晒出黎,係有種想encore既感覺🤩.🔟豚五花腩牛油果🐷🥑豬肉有七款咁多,豚肉卷

前菜🥗🥙
1️⃣雞肝醬多士個多士🍞

2️⃣煙薰雞火腿他他🥓

黎到當然要嗌多啲主打-串燒雞肉啦

4️⃣雞腎🐔一定要試吧!最鐘意點辣椒粉🌶
免治雞肉棒🐔入面一粒粒好有口感,點埋蛋黃簡直係一流🍳

牛肉都係另一重點🌟🌟
7️⃣牛舌蔥卷附月見🐮
超香的,中間夾住既蔥卷,香氣完美地滲入肉裡面🎉

8️⃣牛舌🐮
好有咬口,爽脆,落左黑椒已經完勝😋
9️⃣A4鹽燒和牛崩沙腩🐮

🔟豚五花腩牛油果🐷🥑
豬肉有七款咁多,豚肉卷住牛油果,又幾夾喎!薄片而不膩

1️⃣1️⃣秋葵🫑
食蔬菜都唔錯呀,好鐘意舖係上面既木魚
2022-08-30 25 瀏覽
呢度話係銅鑼灣日本菜激戰區最出名嘅一條街相信都冇人反對🤗🤗 每座商業大廈都有滿滿唔同類型嘅日本料理 計埋今次已經第四次嚟到😅😅 因為食物質素有保證所以成日返嚟 呢間主打炭火燒鳥嘅串燒店 舖頭選用咗本地新鮮雞 有好多唔同嘅特別部位 坐低即刻叫番杯啤酒先🍻🍻🥰🥰🥰 呢度係45蚊買一送一相當抵飲呀!😍😍😍😍😍第一串係近期串燒人氣No.1大熱 提燈口感好特別唔係一般肉質嘅口感😋😋😋😋串燒必食之選月見免治雞肉串 食得出佢哋自己手打 入面混入咗軟骨食落去特別有口感😋😋😋😋😋串燒必食雞肝 燒雞肝最高境界就係大火燒到雞肝表面焦香入面半生熟 呢串就熟咗少少😋😋😋😋跟住有雞心 由於係本地雞嘅關係所以個雞心 size都畀日本雞細😅😋😋😋串燒最後有雞頸都係必食之選 呢度燒到 爽彈滑好 juicy😋😋😋😋😋呢度除咗串燒出色之外最後一樣 推介嘅就係親子丼家雞湯 雞肉同蛋煮到啱啱好好滑 雞湯都好香濃 次次嚟呢到係為咗呢一個combo.😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋喺呢度串燒大部分50幾蚊有兩寸 啤酒45蚊買一送一 加埋食物質素比起出面其他串燒鋪相當高汁抵食,食完晚飯行完街未飽嘅話仲可以上嚟坐低食兩串飲下啤酒傾下偈 都係一個唔

第一串係近期串燒人氣No.1大熱 提燈
口感好特別唔係一般肉質嘅口感😋😋😋😋

喺呢度串燒大部分50幾蚊有兩寸 啤酒45蚊買一送一 加埋食物質素比起出面其他串燒鋪相當高汁抵食,食完晚飯行完街未飽嘅話仲可以上嚟坐低食兩串飲下啤酒傾下偈 都係一個唔錯嘅選擇🤗🤗🤗🤗🤗
餐廳環境好寬敞,主打以本地新鮮嘉美雞為主,我地專登試左雞蠔肉、雞全翼、香脆雞皮配香蔥酸汁同免治雞肉棒,肉質富彈性,肥美又有雞香味,雞皮都炸到金黃香脆。煙燻雞火腿他他第一次生食雞火腿, 感覺有啲似食緊刺身一樣~撈埋生蛋、芽菜、 香蔥等,用紫菜包住食,覺得好豐富。雞肝醬多士香脆多士上塗滿咗濃濃的雞肝醬,不會比昂貴的鴨肝醬差,仲撒上花生粒,我自己好喜歡。除咗主打嘅雞類之外,仲叫咗A4和牛崩沙腩、豚五花腩鵪鶉蛋、大根、炭燒白鱔。全部都各有特色,但共同點係都好juicy,唔會又乾又燶,原來所有串燒都係用日本備長炭燒,更能鎖住肉汁,價錢貴點我都覺得值得。串燒會放上方碟,有各式各樣嘅調味:柚子胡椒、一味唐辛子粉、日本黃芥末、檸檬同青檸,大家可按喜好自己添加調味。最後甜品叫咗焦糖番薯配雪糕,金黃色嘅番薯表面有一層脆脆嘅焦糖,暖笠笠非常甜蜜滋味,加上凍冰冰嘅雪糕,一凍一熱,吃得過癮。

煙燻雞火腿他他

雞肝醬多士

2022-08-29 41 瀏覽
暑假倒數第3日,同女女出街食下野😋銅鑼灣日式串燒專門店🔥炭火地雞岩曬我地❤️環境幾舒服,播住日本歌好有feel💞🥔薯仔沙律薯蓉香滑配蟹子同青瓜片,仲有隻糖心蛋。🐔雞軟骨每次都必叫,燒到脆卜卜好香口。🐔免治雞肉棒 女女最愛,次次都爭住食,為免自己無得食,我叫左3份。🥚點蛋黃食又香又美味,食到少少軟骨,有咬口。😍🐔熟成雞腿肉雞腿肉唔會太老,外皮燒得脆口甘香🥑豚五花腩牛油果發覺豚肉同牛油果好夾,牛油果勁清新👍🐟炭燒白鱔白鱔肥美juicy。🍡金時蕃薯日本番薯口感鬆軟,甜度高,烤得香甜。 🍍菠蘿微酸好fresh😋🥤百香果梳打酸酸地果香豐富,清新夏日飲品🍀🍶梅酒梳打食串燒配日本酒,一流😋👍
暑假倒數第3日,同女女出街食下野😋

銅鑼灣日式串燒專門店🔥炭火地雞岩曬我地❤️

環境幾舒服,播住日本歌好有feel💞

🥔薯仔沙律

薯蓉香滑配蟹子同青瓜片,仲有隻糖心蛋。

🐔雞軟骨

每次都必叫,燒到脆卜卜好香口。

🐔免治雞肉棒

女女最愛,次次都爭住食,為免自己無得食,我叫左3份。

🥚點蛋黃食又香又美味,食到少少軟骨,有咬口。😍

🐔熟成雞腿肉

雞腿肉唔會太老,外皮燒得脆口甘香

🥑豚五花腩牛油果

發覺豚肉同牛油果好夾,牛油果勁清新👍

🐟炭燒白鱔

白鱔肥美juicy。

🍡金時蕃薯

日本番薯口感鬆軟,甜度高,烤得香甜。

🍍菠蘿

微酸好fresh😋

🥤百香果梳打

酸酸地果香豐富,清新夏日飲品🍀

🍶梅酒梳打

食串燒配日本酒,一流😋👍

2022-08-29
2022-08-28 14 瀏覽
🌟又一間好食日式串燒店推介, 店舖用上日本備長炭燒烤, 食得放心又健康啲🧡 而家仲做緊優惠, 札幌生啤($48)買一送一呀🍻🎈必食推介🎈🐂A4鹽燒和牛崩沙腩: 清湯牛崩沙腩就食得多, 原來炭燒和牛嘅崩沙腩牛肉味更濃郁😳, 炭燒嘅方式將肉汁緊緊封鎖在肉裏, 入口勁juicy, 口感小小稔滑又帶點Q彈😋🐃鹽燒牛舌: 好耐冇食過咁爽口彈牙嘅牛舌, 美味鹹香, 一串又點會夠喉😜炭燒白鱔: 必點必點必點! 白鱔肥美度到爆油, 白鱔皮帶點黏嘴充滿骨膠原, 白鱔肉有點爽口又富鮮香🤤~~~~~~~~😋味道: 8.5/10📸賣相: 8.5/10🛋️環境:8/10💁‍♂️服務: 7/10💎性價比: 8.5/10💲人均:$200-400⏪回頭率:85%~~~~~📍炭火地雞銅鑼灣登龍街28號永光中心25樓~~~~~
而家仲做緊優惠, 札幌生啤($48)買一送一呀🍻

🎈必食推介🎈

~~~~~~~~
😋味道: 8.5/10
📍炭火地雞
銅鑼灣登龍街28號永光中心25樓
~~~~~
2022-08-27 21 瀏覽
🐥炭火地雞 💛 雖然我現在人在台灣隔離中,但之前在香港還是有超級多餐廳還有很多美容等等的還沒分享到,今天就來先看這一家吧這家的札幌生啤也是買一送一,才48塊@1,在什麼都還沒點之前先來一杯啤酒是必須的吧😂😂🔸免治雞肉棒🔸雞心管、雞爽肉、雞腿🔸牛舌蔥卷 - 附月見(推薦👍🏻)🔸牛舌🔸A4鹽燒和牛崩沙腩🔸豚五花腩牛油果🔸田樂燒茄子🔸雞肝醬多士 - 2人份(推薦👍🏻)🔸甘口樂嘉美雞全翼🔸豚五花腩麻薯卷小總結:超近地鐵站,大概只有三至五分鐘內的路程,桌子跟桌子之間的距離算是寬敞,串燒的單價算中價位,會有一些少見的單品,味道不錯,啤酒超便宜,拉上補下的情況也是個不錯的選擇啦。💲約Hkd 700@2人 🏡香港銅鑼灣登龍街永光中心25樓☎️9808 7581
🐥炭火地雞 💛

🔸免治雞肉棒
🔸雞心管、雞爽肉、雞腿
🔸牛舌蔥卷 - 附月見(推薦👍🏻)
🔸牛舌
🔸A4鹽燒和牛崩沙腩
🔸豚五花腩牛油果
🔸田樂燒茄子
🔸雞肝醬多士 - 2人份(推薦👍🏻)
🔸甘口樂嘉美雞全翼
🔸豚五花腩麻薯卷

💲約Hkd 700@2人
🏡香港銅鑼灣登龍街永光中心25樓
☎️9808 7581
2022-08-25 50 瀏覽
媽吖!!!睇完“晩酌の流儀“我都變左佢吖!最美的一杯辛苦工作的一天,飲杯凍啤酒加佐酒美食!完美炭火地雞專食巧手串燒食得精d,雞的不同部位提燈$42少不了,脆身蛋黃香,唔腥雞肝多士$48又係一絕,脆邊多配粉雞肝醬,香口野,一啖接一啖脆炸嘉美雞全翼$48,炸得剛好,雞肉汁咇哂出黎,炸粉係薄身脆口,上左少少甜醬汁,個人認為雞肉靚,就咁岩鹽都好夠做其他佐酒小食,價格合理雞皮$34鹽燒崩沙腩$68炭燒白鱔$68青椒仔$26加個親子丼$58飽哂留位飲啤酒,Sapporo買一送一,$48係兩杯呀~啊!啊!推介牛舌蔥卷沾月見汁$48同雞肝多士#炭火地雞#阿妹食在銅鑼灣#飲呀#hkfood#hkfoodie
媽吖!!!
睇完“晩酌の流儀“
我都變左佢吖!最美的一杯

辛苦工作的一天,飲杯凍啤酒加佐酒美食!完美

炭火地雞
專食巧手串燒
食得精d,雞的不同部位

提燈$42

提燈

少不了,脆身蛋黃香,唔腥
雞肝多士$48

又係一絕,脆邊多配粉雞肝醬,香口野,一啖接一啖
脆炸嘉美雞全翼$48,

炸得剛好,雞肉汁咇哂出黎,
炸粉係薄身脆口,上左少少甜醬汁,個人認為雞肉靚,
就咁岩鹽都好夠做
其他佐酒小食,價格合理
雞皮$34

• 牛舌蔥卷附月見
  • 雞肝醬多士
  • A4鹽燒和牛崩沙腩
2022-08-24 23 瀏覽
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑雞肉係做運動嘅人嘅好朋友🏋🏼今次去呢間串燒店選擇豐富,雞嘅好多唔同部位都有得揀,而且其他類型例如牛串燒都有🍢我哋一坐低店員就端上一個大雲石碟,除咗用嚟放串燒,旁邊仲有調味料例如檸檬、青檸、柚子胡椒、黃芥末同七味粉,可以按自己口味蘸點,細心👍🏻✅免治雞肉棒雞肉棒燒到岩岩好,咬落有肉汁又啖啖肉,入面仲有雞軟骨碎增添口感,配埋蛋漿同醬汁更惹味🥚
✅提燈原來係雌雞嘅輸卵管與卵,所以每隻雞只有一串1️⃣本住好奇心同勇於嘗試嘅態度點咗💁🏼‍♀️口感軟綿又帶咬口, 係好新鮮嘅味道✅A4鹽燒和牛崩沙腩牛腩河食得多,燒崩沙腩都係第一次食🐮牛味濃郁,入面充滿肉汁,中間夾咗青椒加添青澀感,非常特別✅豚五花腩芫茜卷鍾意食芫茜嘅我梗係要叫🤤油香四溢嘅五花腩有好濃嘅芫茜香,呢個配搭多一種清新又平衡油膩感🌿✅雞肝醬多士多士上搽咗一層厚厚雞肝醬,味道比鵝肝溫和,上面灑上烘烤過嘅花生碎令香味更出🥜✅雞爽肉係雞嘅腹部,肉質比較瘦同爽口✅牛舌咬落彈牙又唔煙韌,質感爽彈佢哋啤酒仲有買一送一優惠, 真係好啱同朋友飲住啤酒食住串燒盡情暢談🍻

_____

✅A4鹽燒和牛崩沙腩

✅豚五花腩芫茜卷

✅雞肝醬多士

✅雞爽肉
係雞嘅腹部,肉質比較瘦同爽口

✅牛舌
咬落彈牙又唔煙韌,質感爽彈

2022-08-19 497 瀏覽
位於銅鑼灣永光中心高層,環境舒適又有空間感,主打用日本備長炭燒製既各類串燒,即叫即燒,風味十足呢🥰✨串燒 🍢入座後,店員先送上一碟調味盤,叫完串燒後會一串串放上碟~❀ 炭燒白鱔 🐟厚切白鱔味道鮮甜又帶焦香味,食落好彈牙❀ 豚五花腩麻薯卷 🐷以燒香既五花腩片包住麻薯,口感煙韌又香口❀ 豚五花腩牛油果 🐷依個配搭幾特別,五花腩燒得好香,入面既牛油果可以中和油膩感❀ 熟成雞腿肉(連雞蠔肉)🐥外皮燒得香脆,肉質嫩滑多汁,亦帶少少油脂香❀ 牛舌 🐮厚切牛舌,口感爽彈,食落唔會乾身❀ 免治雞肉棒 🐥每次食串燒都會叫~肉質軟綿又帶點口感,最啱係蘸埋生蛋汁食❀ 煙燻雞火腿他他 🐥第一次食雞肉他他☺️ 食落嫩滑又帶煙燻味,撈埋生蛋黃及其他配料再包住紫菜食,味道濃郁又有層次感❀ 薯仔沙律 🥔賣相好吸引😍 薯仔沙律綿滑creamy,上面配上蟹籽及流心蛋,口感好豐富❀ 炸日本山芋 🍠炸得香脆,山芋口感綿滑,蘸埋他他醬食夠惹味❀ 最中餅 🍨上枱熱辣辣,最中餅口感脆卜卜,中間夾住抹茶雪糕及紅豆粒,香甜可口✨❀ 冷泡白桃烏龍茶 🫖大大杯好解渴~烏龍茶味道清香又帶微微白桃味❀ 菠蘿青檸梳打 🍹飲落酸甜清爽,入面仲有菠蘿

✨串燒 🍢
入座後,店員先送上一碟調味盤,叫完串燒後會一串串放上碟~

❀ 炭燒白鱔 🐟
厚切白鱔味道鮮甜又帶焦香味,食落好彈牙

❀ 豚五花腩麻薯卷 🐷
以燒香既五花腩片包住麻薯,口感煙韌又香口

❀ 豚五花腩牛油果 🐷
依個配搭幾特別,五花腩燒得好香,入面既牛油果可以中和油膩感

❀ 熟成雞腿肉(連雞蠔肉)🐥
外皮燒得香脆,肉質嫩滑多汁,亦帶少少油脂香

❀ 牛舌 🐮
厚切牛舌,口感爽彈,食落唔會乾身

❀ 免治雞肉棒 🐥
每次食串燒都會叫~肉質軟綿又帶點口感,最啱係蘸埋生蛋汁食

❀ 煙燻雞火腿他他 🐥

❀ 薯仔沙律 🥔

❀ 炸日本山芋 🍠
炸得香脆,山芋口感綿滑,蘸埋他他醬食夠惹味

❀ 最中餅 🍨

❀ 冷泡白桃烏龍茶 🫖
大大杯好解渴~烏龍茶味道清香又帶微微白桃味

❀ 菠蘿青檸梳打 🍹
飲落酸甜清爽,入面仲有菠蘿粒粒☺️
2022-08-18 50 瀏覽
朋友帶我去食好西!呢間既串燒用日本備長炭燒出黎,備長炭密度高,火力平均,燒出黎既食物會帶少少炭香。另外若果對雞有要求,想食得刁鑽啲既話,呢間食雞專門店就岩哂啦!呢度提供多款不同雞部位串燒,不過我對雞內臟比較抗拒,所以食返啲正常部位。坐低之後店員會放上一個裝左多款調味料既石盤,之後既串燒會放系上面,幾特別,又可以洗少啲碟,夠環保。甘口嘉美雞全翼$48第一款想推介既系呢隻炸雞全翼。因為呢隻雞翼外皮炸得好酥脆,而且一啲都吾油,令我印象好深刻,味道吾咸,肉質幾嫩滑仲有少少juicy,會想encore!雞柳 $32雞柳有3粒,有1粒已經比朋友食左。雞柳夾雜左車打芝士,吾會太乾。熟成雞腿肉(連雞蠔肉) $45呢2粒魚蛋禁細既雞肉非常矜貴,1隻雞只有2塊,佢系雞腿連到雞下背部既兩個凹槽中位置,連雞皮食落好軟嫩多汁,難怪價錢相對較貴。A4鹽燒和牛崩沙腩 $68和牛崩沙腩同樣肉質軟嫩,好易咬開。雞爽肉$42雞爽肉脂肪較少,肉質較爽口。免治雞肉棒 $38免治雞肉同樣juicy,有少少雞軟碎骨混埋一齊,雞肉岩岩好吸收哂橙黃色既生雞蛋漿,好食。炸日本山芋 $58山芋口感似蕃薯,炸出黎吾會太乾,配沙律醬食吾錯。

甘口嘉美雞全翼$48

雞柳 $32

熟成雞腿肉(連雞蠔肉) $45

A4鹽燒和牛崩沙腩 $68
和牛崩沙腩同樣肉質軟嫩,好易咬開。

雞爽肉$42
雞爽肉脂肪較少,肉質較爽口。

免治雞肉棒 $38

炸日本山芋 $58
山芋口感似蕃薯,炸出黎吾會太乾,配沙律醬食吾錯。

親子丼 $58
食串燒比較難飽肚,所以叫個飯食。
雞肉親子丼大約一人份量,雞肉調味得幾好,用珍珠米,另外再配奶白色既雞湯,雞湯好濃。

焦糖蕃薯配雪糕 (半份) $48
焦糖蕃薯系其他地方比較少見,建議一啖有齊焦糖蕃薯同雪糕,成個味道會更好食。

一出lift門就會見到日本風格既門口。
呢間串燒店主打燒鳥🐣🐔🐓,餐廳環境幾寬敞冇油煙味,裝修走居酒屋風格,幾有日本feel,有點去日本旅行嘅感覺,最特別係店內放置了《唐伯虎點秋香-神鳥鳳凰圖》的霓虹燈,非常有趣!🤪 餐廳用上嘉美雞作主要食材,仲可以食到罕見的部位,例如雞冠、提燈、雞心管等等,餐廳使用日本備長炭燒食材,可燒達至1200度的高溫,又可令燃燒的溫度穩定,不易燒焦食物,能夠保存食物的鮮味,店員殷勤有禮又細心,會問客人有冇上菜的先後次序要求,務求令客人可以食到食材最佳的味道!店員首先送上一個調味石碟,上面有芥末、柚子胡椒、七味粉、檸檬和青檸🍋,串燒上枱時會直接放在上面👍🏻1. 🐣熟成雞腿肉(連雞蠔肉)($45/串)燒到外皮焦脆,肉質嫩滑Juicy! 雞蠔肉每隻雞只有兩塊,好珍貴!大家一定要試下!😍2. 🐮A4汁燒和牛崩沙腩/A4鹽燒和牛崩沙腩 ($68/串)崩沙腩是牛腹部及靠近牛肋處的鬆軟肌肉,串燒中間夾住青椒,識落幾夾,配燒汁會比較juicy入味,肉質軟腍😋,鹽燒就乾咗少少😂3. 🐮牛舌 ($58/串)牛舌心外層燒得幾香口,咬落去爽口又有點肉汁,非常回味!😆好想食多份!4. 🐓 煙燻雞火腿他他 ($88)煙燻雞他他

1. 🐣熟成雞腿肉(連雞蠔肉)($45/串)

3. 🐮牛舌 ($58/串)

4. 🐓 煙燻雞火腿他他 ($88)

煙燻雞他他我真係第一次食,其實係將雞刺身切碎,再撈埋蛋黃、沙律菜、洋蔥絲、薑絲、葱花和麻油等等調味,再用紫菜包住,煙燻雞他他口感有啲似煙三文魚,味道比較淡味,但撈咗其他材料之後就得出咗佢嘅鮮味😎未食過雞刺身嘅朋友,不妨一試!😝

5. 🐔雞肝醬多士 ($48/二人份)

雞肝醬好軟滑又幾香,味道唔會好似鴨肝和鵝肝一樣濃味,雞肝醬上面放了些花生碎,食落好夾,有少少花生醬的感覺,多士又烤到好香脆!😆

6. 🐥甘口嘉美雞全翼 ($48/隻)

醬汁調得好惹味,嘉美雞全翼炸到外皮香脆,肉質嫩滑多汁,又唔油膩!😋

7. 🐣親子丼 ($58)

雞肉和炒蛋都滑嫩,雞肉的份量都不少,原來仲會送一碗濃香雞湯🥣,單叫一碗都要$32🙊,雞味濃郁而不油膩!😌

8. 炸日本山芋($58/份)

日本山芋幾粉,炸到好香口,配埋餐廳自家製的他他醬,入面加入了碎蛋幾好食!😉

2022-08-03
2 分鐘 (堂食)
  • 熟成雞腿肉
  • 煙燻雞火腿他他
  • 親子丼
  • 牛舌
  • 甘口嘉美雞全翼
2022-08-15 264 瀏覽
同事要移民,於是約咗喺銅鑼灣敘舊兼送行,希望她永遠幸福美滿🥰。既然是敘舊兼送行,選擇了這間比較安靜的居酒屋聊天,坐下來就要了冰鎮的札幌生啤,現在買一送一,十分抵飲,另外還要了百香果梳打,甜甜酸酸很清涼👍🏻首先來了個薯仔沙律,沙律上面的流心蛋超誘人,味道很不錯。跟住味醂魚乾,這個是上居酒屋送酒必點的小食,甜甜地、煙煙韌韌、而且十分鮮。再來就是雞肝醬多士,多士鬆脆,雞肝醬雖然冇鵝肝醬咁矜貴,但一樣好味😋再來就是炸日本山芋,山芋有獨特的香味,外面炸酥香,山芋軟綿綿,個人非常喜歡🥰之後就是燒物:燒雞腿肉、燒雞肝、豚五花腩紫蘇卷、豚五花腩芫荽卷A4鹽燒黃牛崩沙腩、豚五花腩鵪鶉蛋、豚五花腩牛油果幾乎所有五花腩的燒物我都要了,因為實在太好吃,五花腩油脂多,做燒物真是絕了,配上日式燒汁,無限回味😋😋最後一輪又叫了炭燒白鱔、燒菠蘿和親子丼。燒白鱔新鮮,鱔肉彈牙,非常好吃;燒菠蘿如果能切得厚身一點,效果會更好;親子丼味道不錯,雞蛋香滑,雞肉滑嫩👍🏻

首先來了個薯仔沙律,沙律上面的流心蛋超誘人,味道很不錯。

A4鹽燒黃牛崩沙腩、豚五花腩鵪鶉蛋、豚五花腩牛油果

最後一輪又叫了炭燒白鱔、燒菠蘿和親子丼。
燒白鱔新鮮,鱔肉彈牙,非常好吃;
燒菠蘿如果能切得厚身一點,效果會更好;
親子丼味道不錯,雞蛋香滑,雞肉滑嫩👍🏻
  • 炸日本山芋
  • 豚五花腩麻薯卷
  • 豚五花腩牛油果
  • 豚五花腩鵪鶉蛋
2022-08-15 56 瀏覽
炭火地雞 (銅鑼灣)嚟到銅鑼灣維園游完水,覺得好肚餓,即興嚟個宵夜。搵咗一間居酒屋嚟解思鄉之苦。餐廳好貼心,一開始擺一張暖暖的石盤在台面,以保存串燒嘅熱度雞軟骨、雞腿好有咬口,脆卜卜,鹽味適中,油香味濃牛舌蔥卷(附月見)牛舌有咬口,蔥香味一流A4鹽燒和牛崩沙腩崩沙腩脂肪多,肥香,岩哂鍾意肥肉既我,沾上鹽燒汁,一流豚五花腩鵪鶉蛋、豚五花腩牛油果五花腩佈滿油脂,加上鵪鶉蛋,口感一流,牛油果味香濃炭燒白鱔,皮脆肉嫩。杏鮑菇大隻多汁、炸日本山芋甘香脆口。雞肝醬多士,香脆,肝醬雞香味濃。札幌生啤仲要買一送一
炭火地雞 (銅鑼灣)

雞軟骨、雞腿
好有咬口,脆卜卜,鹽味適中,油香味濃

牛舌蔥卷(附月見)

牛舌有咬口,蔥香味一流

A4鹽燒和牛崩沙腩

崩沙腩脂肪多,肥香,岩哂鍾意肥肉既我,沾上鹽燒汁,一流

豚五花腩鵪鶉蛋、豚五花腩牛油果
五花腩佈滿油脂,加上鵪鶉蛋,口感一流,牛油果味香濃

雞肝醬多士
2022-08-03
2022-08-14 199 瀏覽
收工後想同朋友傾傾偈,大家都唔太肚餓,突然想起朋友之前介紹過一間樓上串燒店,一於試試!柚子檸檬蕃茄 $48蕃茄凍冰冰,夠晒酸甜開胃🍅便前菜一流❗️冷泡白桃烏龍茶 $28凍飲比想像中大杯,烏龍茶滲出淡淡白桃香氣,解膩之選❗️High ball $48由威士忌加梳打水組成,夏日消暑🧊食串燒必備🥃豚肉五花腩牛油果$32腩肉裏包個牛油果比較特別,配以沙律醬及海苔絲,賣相吸引~兩者味道亦很夾,唔錯~雞皮$34雞皮炸得金黃酥脆,加少少鹽同吃已經夠滋味~熟成雞腿肉(連雞蠔肉)$45二小姐大愛雞腿肉🧛🏻‍♀️肉質嫩滑且雞味濃郁!一串得兩件真係唔夠喉❗️最後要encore‼️翠玉瓜 $26翠玉瓜超juicy,入口清甜爆汁~牛舌$58牛舌軟柔,容易咬開~ 油脂豐富伴有淡淡焦香,香口又惹味🐮豚肉五花腩麻薯卷 $32五花腩薄片卷著麻薯,麻薯煙靭有咬口,跟五花肉口感相反,口感豐富~炭燒白鱔 $68食串燒最鍾意食白鱔🐟 外皮燒到焦香、卜卜脆~肉質軟嫩冇腥味,鱔味香濃,正❗️粟米 $24估唔到粟米份量咁多❗️燒到香噴噴,飽肚之選‼️如果加埋牛油應該會仲正🧈

柚子檸檬蕃茄 $48
蕃茄凍冰冰,夠晒酸甜開胃🍅便前菜一流❗️

冷泡白桃烏龍茶 $28
凍飲比想像中大杯,烏龍茶滲出淡淡白桃香氣,解膩之選❗️

High ball $48
由威士忌加梳打水組成,夏日消暑🧊食串燒必備🥃

豚肉五花腩牛油果$32

雞皮$34
雞皮炸得金黃酥脆,加少少鹽同吃已經夠滋味~

熟成雞腿肉(連雞蠔肉)$45

翠玉瓜 $26
翠玉瓜超juicy,入口清甜爆汁~

牛舌$58

牛舌軟柔,容易咬開~ 油脂豐富伴有淡淡焦香,香口又惹味🐮

豚肉五花腩麻薯卷 $32

炭燒白鱔 $68