餐廳環境好寬敞,主打以本地新鮮嘉美雞為主,我地專登試左雞蠔肉、雞全翼、香脆雞皮配香蔥酸汁同免治雞肉棒,肉質富彈性,肥美又有雞香味,雞皮都炸到金黃香脆。煙燻雞火腿他他第一次生食雞火腿, 感覺有啲似食緊刺身一樣~撈埋生蛋、芽菜、 香蔥等,用紫菜包住食,覺得好豐富。雞肝醬多士香脆多士上塗滿咗濃濃的雞肝醬,不會比昂貴的鴨肝醬差,仲撒上花生粒,我自己好喜歡。除咗主打嘅雞類之外,仲叫咗A4和牛崩沙腩、豚五花腩鵪鶉蛋、大根、炭燒白鱔。全部都各有特色,但共同點係都好juicy,唔會又乾又燶,原來所有串燒都係用日本備長炭燒,更能鎖住肉汁,價錢貴點我都覺得值得。串燒會放上方碟,有各式各樣嘅調味:柚子胡椒、一味唐辛子粉、日本黃芥末、檸檬同青檸,大家可按喜好自己添加調味。最後甜品叫咗焦糖番薯配雪糕,金黃色嘅番薯表面有一層脆脆嘅焦糖,暖笠笠非常甜蜜滋味,加上凍冰冰嘅雪糕,一凍一熱,吃得過癮。

煙燻雞火腿他他

雞肝醬多士